Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
-
válasz
csabiks
üzenetére
De akkor most ezek szerint nekem mint vásárlónak kellene utána járnom, hogy az Alza az Csehországból küldi, de hogy ő honnan kapja?
Illetve, én eddig úgy tudtam, hogy a fentiek irrelevánsak, mert az adott országban érvényben lévő szabályozás szerint kell biztosítania a garanciát, vagy ha nem fogadja el, akkor nem fogalmazhatja.
Ez mintha régen így lett volna, meg úgy látom, hogy a többi vállalat Samsung és társai is betartják ezt.
-
Ja s ceginfot lekérni is eszembe juthatott volna. 😆
Csak az összefoglalóban ez áll:"Ha külföldön vettem a készüléket, Magyarországon is érvényes a garancia?
Igen, minden iPadre világgarancia van"Tegyük fel, hogy vásárol valaki egy iPad-et egy ilyen friss cégtől. Kap rendesen számlát, amin az áll, hogy 36 hónap garancia vonatkozik rá, mert a magyar törvények alapján ekkora értéknél már 36 hónapot kell adni rá.
Az iPad bontatlanul, origináltan érkezik. Ezzel sincs baj, viszont a cég bedől.
Attól, mert a cég esetleg csődbe ment, a minimum 1 éves világgarancia érvényes marad nem?
Illetve most ha az Apple oldalát nézem ott az Apple Care-t ajánlja két év plusz garancia 36K.
Akkor másként kérdezem, ha közvetlenül tőlük vásárolok, tehát az Apple.hun akkor rájuk 1 év vonatkozik? Ha igen, akkor ez hogyan lehetséges, hogy nekik nem kell a 36 hónapot vállalni?
-
-
Mi a véleményétek a cégről:
V
Van bőséggel elérhetőség, mindenhol írja, hogy gyártói 36 hónap garancia, és nem 299E Ft hanem 267E s 2024-es iPad Air 11 -
Parson
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
Azt hiszem az értelmezés a te oldaladon nem sikerült, de sebaj.
HA te egy béta szoftverrel való tesztelgetéssel igazoltnak találsz egy jövöbeli állapotot, akkor gratula hozzá, és kellemes idötöltést kivánok a további tesztekhez.
'semmit nem fog már változni'
Nos ilyet csak laikusok tudnak állitani... de hát nem lehet mindenki szakember, úgyhogy semmi baj.
Csak finoman megjegyzem, hogy MINDEN évben jönnek ki további hibajavitások is, úgyhogy az elsö hivatalos verzió sem 100as... bizony, a rendszer fluiditása szempontjából sem, erre is volt már nem egyszer példa.
Szép napot!
-
válasz
Parson
üzenetére
nem igazán sikerült értelmezni: senki nem a stabilitásról beszélt - én sem...
senki nem beszélt lefagyásról, kompatibilitási gondokról vagy esetleg bugokróla beta már nem igazán beta, csodákat már nem fognak tenni a rendszer fluiditása az fog maradni, amit most mutat a beta
főleg hogy egy 6 éves készülékről beszélek csodát nem vártam, és senki ne is higyje azt hogy az utolsó pár napban azért izzadnak a fejlesztők, hogy pont az én ezer éves készülékemet hozzák rendbe és optimalizálják...
semmit nem fog már változni, és erre most volt lehetőség kipróbálni még a hivatalos kiadás előtt, mert akkor néha csak napok/hetek állnak a rendelkezésre a visszatérésre -
HdRew
őstag
válasz
Parson
üzenetére
Pontosan.
Én anno iPhone 5-ön 7.0.1-en voltam rengeteg ideig, amikor már 8.3.4 volt azt hiszem. Akkor kellett frissítenem, hogy kicseréljék garisan az akkumulátort. Brutálisan belassult utána a telefon természetesen.
Aztán jött az iPad Air 3, az is az utóbbi időkben már elkezdett nekem akadozgatni. Most az új Air-rel ugyanazt csinálom és teljesen fluid minden.
De ott az ellenpélda is, AW S5 érezhetően gyorsabb lett frissítés után és mintha az akku is jobban bírná.
Jelenleg i11 pro van, most volt 4 éves nekem, valójában ugye 5. Már gondolkodom rajta, hogy mikor kéne lecserélni, tavaly novemberben cseréltettem rajta egy akkut, szóval még jövő nyárig talán kibírom.
Szóval szvsz még max. 1 főverziót és annak alverzióit érdemes frissíteni, de utána pedig mivel főleg a legújabb hardverre optimalizálnak már nem lesz annyira smooth az újabb szoftverekkel az élmény.
-
Parson
addikt
válasz
ittakary
üzenetére
'iPad Pro 12.9 3rd gen (2018)-ra feldobtam az iPadOS 18-at próbából, hogy ne élesben derüljön ki, amikor már nem tudok visszajönni'
HA stabil rendszert akarsz, akkor minek tesztelgeted a beta verziókat ?
Értem én, hogy kiváncsi az ember, de ha stabilitás kell, akkor még a hivatalos verzióból is mindig a késöbbi, javitott kiadásokkal szabad csak kezdeni... pl én minden évben csak február / március környékén frissitek csak az elözö év szeptemberében kijött új föverziók javitott, aktuálisan legutolsó alverzióira. Lehet ez ellen beszélni, de stabilitás szempontjából soha nem volt ebböl hátrányom.
Akinek meg fontosabb az újitások, annak meg el kell türnie a kezdeti nehézségeket az új szoftverek új bugjaival. -
~ 4 hét és 3 db Developer Beta frissítést éltem meg ezalatt
-
iPad Pro 12.9 3rd gen (2018)-ra feldobtam az iPadOS 18-at próbából, hogy ne élesben derüljön ki, amikor már nem tudok visszajönni
hááát őszinte leszek, feature-t alig kaptam, viszont rendesen akadozósabb lett sajnos
szimpla egyszerű animációk is szaggattak, mint a visszatérés a Home képernyőre, alkalmazások megnyitása, sőt néha még a Safari-ban görgetés isvisszaraktam a 17.6.1-et és minden újra kisimult és visszakaptam az egész rendszerre eddig jellemző vajpuha animációkat
őszintén mondom, hogy lehet, hogy ezt a frissítést már kihagyom
iPad Mini 6 -ról is hasonló a véleményem, bár az picit erősebb eszköz, de ott is azt éreztem, hogy a iPadOS 18.1-et legalább meg kellene várni, mert jelenleg veszítettem a folyamatosságból és az üzemidőből is
-
Ha már szóba jönnek ilyen árkategóriák, akkor a 120Hz-et semmiképp se dobd el, viszont ezzel így ugye mindenképpen Pro modell jöhet a számításba.
Nekem a 11 M1 Pro-t pár hete 200ezerért sikerült apróról szereznem (ami mondjuk valójában 230ezer volt, mert ragaszkodott az eladó, hogy a ~30ezres értékű Pencil 2-t is adja mellé).
128GB, Cellular verzió, 160 ciklussal, nulla garivalTáblát jellemzően hosszabb távra vesz az ember és mostanában már könnyebben lehet 120Hz-es telókat kapni és megtapasztalom, hogy csuda dolog az, mikor böngészgetek a telefonon és egyszercsak gondolok egyet, hogy ezt inkább iPad-en folytatnám és nem lök hirtelen oldalba, hogy sokkal (sokkal, mivel nagyobb kijelzőn jobban érződik) darabosabbak az animációk és a görgetés, hanem ugyanolyan kellemes marad minden.
A 4:3-as képarány a sima modelleken kívül egyedül a Pro modelleknél elérhető, de minimum a 12” méretek esetében.
-
zacci
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
szia fery02,
Termeszetesen az arahoz kepest kritizaltam a 60hz-et. Hajlando avgyok a kompromisszumra bizonyos mertekig. Probalgattam minap egy 10-es ipad-ot es erezheto volt a 60hz, de osszesegeben nezem a dolgot. Az egy 256GB-os modell volt es eroben jobb mint a Xiaomi pad pro (bar nem sokkal) es alapvetoen tetszett amit lattam. A 4:3-as kep nekem jobban bejon, mint a 16:10
Ipad 10-et ettol fuggetlenul nem vennek, mert a 64GB tarhely mar tenyleg vicc. A 256-os, meg dragabb, mint az Air 128-as. 128GB pont elegendo lenne. Max. radobok egy ssd-t ha nagyon kell valamire a plusz tarhely. Az M2 cpu brutal eros es ez is szamit nalam, mert hosszutavon gondolkodom.
Megnezem mennyi lenne hasznaltan a pro M1, hatha...koszi!
-
Szia!
Mindenképpen valami árban hasonló vagy olcsóbb Pro modellt nézegessél, akár használtan is és ne foglalkoztasson, hogy a 8GB RAM mennyire elég, mert itt eleve másképp kezeli, mint androidon!
Pro modell esetén ugye alap a 120Hz, ami fontos szempont egy ilyen után, hogy “szanalmas 60hz kijelzo”, plusz Air-ekhez képest több hangszóró is (amiket én pl egy Air 4 után egy 11” M1 Pro-t használva annyira kiemelkedő előrelépésnek ugyan nem tapasztalok), plusz nem írtad, de Pro modelleknél ott a Face ID is, ami felhasználástól függően nagyon-nagyon jó és hasznos extra.
-
zacci
senior tag
Sziasztok,
Adott egy Xiaomi pad 5 pro tablet. Alapvetoen meg vagyok vele elegedve, de lehetseges, hogy lecserelnem egy ipad air 6-ra.
ervek, ellenervek:
8GB ram, erosebb cpu.ellenervek:
szanalmas 60hz kijelzo es ugy latom kevesbe tamogatott ios app oldalrol, de ezt lehet csak en latom igy.
Erosen korlatolt, neha full buta ios rendszer.Szoval innen szpe nyerni. A 8GB ram ami nagyon tetszik, de kerdes, hogy az appok mennyire fernek hozza ehhez a nagyobb memoriahoz ? Xiaominpadon sok esetben rengeteg tab van megnyitva az operaban es azt mar kevesbe toleralja. belassul es ilyenkor tobb esetben ujratolti az oldalakat, ha viszzamegyek egy korabbi bongeszo tabra. Ezt az air 8GB memoriaval hogy kezeli? pl. ha meg van nyitva mondjuk 30 bongeszo tab, akkor O is ujratoltogeti az oldalakat tab valtaskor, mint pl. a sima Ipad 10 ?
Nyilvan eroben sokkal jobb lenne az M2 cpu, de jol lenne tudni, hogy tenyleg kihasznalhato a 8GBnram, vagy csak disznek van ?
Velemenyem szerint a android jobban hasznalhato tabokon, de a buta korlatoltsaga ellenere az ios tetszik es hajlando lennek valtani, ha tenyleg kezzelfoghato elonyt kinal az Air.
Hangszoro oldalrol van kulonbseg az Ipad 10 es az Air kozott ? A Xiaomi pad5 pro egyerteomuen veri a 10-es ipadot hangban. Ha az Air jobb hangu, akkor talan pariban kerul a Xiaomival es egyel kevesebb kompromisszumot kell kotnom.thx!
-
Shame21
tag
válasz
Black83
üzenetére
Asszonynak vettem mert kellett neki valami ami nagyobb mint a teló, de kisebb mint egy 10-11 ciolos cucc. Nincs tervben a csere erőben tudásban ugyanaz mint az iphone 13 és abban még 2-3 év simán van. Szerintem max ipad mini 8 vagy 9 lesz mire lép annyit előre a mini hogy kelljen csere. Ha valami jobb kijelzőt kapna a mini 7 akkor talán, de az előre láthatóan nem lesz.
-
Tablettok iPad Air 6 (2024, 11 coll) - fekete smart case (tokgalaxis.hu)
Ez eredeti Apple által kiadott tok lenne? Mert anno 2018-ban ennyibe került:
Szerk: lol:
Smart Folio 11 hüvelykes iPad Airhez (M2) – zsályazöld - Apple (HU)
40K.. -
válasz
fery02
üzenetére
Köszi.
Közben találtam tokot, ugyanolyan mint az amazonos, és Magyarországon:
ESR iPad Air 6 11” (2024) kijelzővédő üveg felhelyező applikátorral - 2db (ikiegeszitok.hu) -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
MagSafe gyűrűket használok, amikből egy darab van ragasztva az iPad tokjának a hátuljára és iPhone tok hátuljára is.
Ha akarom, akkor ragaszthatnék egyet a kutya etetőtáljára is és úgy állványostul rakom le elé az ebédet, hogy magasabbról és kicsit felé döntött helyzetből tudjon hamikázni. 😁
-
válasz
fery02
üzenetére
Egy ilyen laptop tartót most vettem a Jysk-ből:
https://jysk.hu/dolgozoszoba/irodai-kiegeszitok/laptop-tarto-mejlby-allithato-fekete
A MagSafe mindegyik iPad-del kompatibilis?Szerk:
https://www.apple.com/hu/shop/product/MHXH3ZM/A/magsafe-t%C3%B6lt%C5%91
Itt csak iPhone-t ír. -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Töltheted bármivel, ami nem minősül elektronikai hulladéknak, nevesebb kínai gyártók ajánlottak, de az itthoni nagyobb boltok saját márkás cuccai is jó (IKEA, Lidl, Alza).
Én például egy nagyon régi Nokia (Microsoft Mobile) töltővel töltök szinte mindent, beleértve iPad-et is.36 hónap tuti nem nem vonatkozik az akksira, mert természetesen elhasználódó kategória, de ha komoly gond van vele, akkor 1 éven belül foglalkoznak vele.
Ágyból való használat nekem simán csak natúron kézbentartva használatot jelent, de kinek mi.
Én asztalon használom legtöbbet egy MagSafe asztali állványra helyezve.Eredeti kiegészítők mindig ajánlottak szerintem, fóliából meg én üvegre szavazok.
-
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Szia!
Ha hosszú évekre terveznéd a használatot, akkor sajnos közbejöhet olyan, hogy az említett felhasználás az app-okkal együtt egyszercsak kényelmetlenné alakulna, például, hogy az app-ok szép sorjában pár éven belül elkezdenének az újabb rendszerverzióért panaszkodni és emiatt használhatatlanná válnak, hiába hogy egyébként elbírná a hardver.
Én még tartom ahhoz magam, hogy iPad 8-nál régebbi, bármilyen iPad-et nem szabad már megvenni normál használatra.
-
válasz
Shame21
üzenetére
Pont nemrég volt téma ilyen “MVM-es átbaszás” dolog kapcsán a Megtak topikban, nem semmi, hogy mik vannak már manapság:
[link]
Tök validnak tűnik és még tapasztaltak is ráfuthatnak akár, nempedig átlagfelhasználó szülők, nagyszülők.
Édesanyámat is időközben remekül kioktattam már hogyan tudja magának befizetni iPhone-nal az elektronikusan küldözgetett számláit.
Ilyenkor érzem valamennyire, hogy ez hiba volt. -
-
zeus_2k14
senior tag
Sziasztok
Mennyire érné meg jelenleg egy iPad Mini 4, ami 2017-es, és nincs hozzá már frissítés? Böngészésre, insta, fb, yt, netflixre mennyire érné meg? Felejtős?
-
A 36 hónap garancia az akkumulátorra is vonatkozik?
Illetve milyen töltőt érdemes vásárolni az Air 2024-hez?
Nekem most Samsung EP-TA800NBEGEU 25W van itthon az A54-hez, de tervben van egy ldnio A6140C is.
Mivel főleg ágyból használnám, és sosem hagyná el a lakást, laptop tartó lenne az ideális mellé?
Illetve még a 6m genhez vásároltam eredeti Apple tokot. Ez most is ajánlott?
Edzett üveg vagy regenerálódó fólia? -
kkdesign
senior tag
válasz
NavySeal
üzenetére
Szia, én nem találtam mac/ipad kompatibilis matricákat, így fogtam és a kb színazonos matricát megvettem és elvagdostam. Nem szép, sőt undi, de magyar
A városban ismerek egy illetőt, de 1000es nagyságrendben kellene felvásárolni a matricákat, hogy megérje neki, így nem gyártat macest, mert nicns aki megvegye
-
Shame21
tag
Nekem iphone 13-am van meg ipad mini 7. Ma pl asszony hívta az MVM-et óra diktálás miatt.
Rá 5 percre freemail-emre jött is egy mail hogy mvm tatrozásom van 1156 ft fizessem be.
múltkor anyukámat kísértem el mbh-ba lemondta a bankszámláját. Utána onnan is jött a lopós e-mail. De sorolhatnám napestig ezeket. Ennyit a biztonságról adatokról stb. -
bostone
addikt
válasz
consono
üzenetére
És egyéb finomságok.
Fizess kártyával, fizess mobillal, lépj be az alkalmazásba a kedvezményekért!
(Még azt is képesek figyelni, hogy az üzletben melyik polc előtt, mennyi időt töltöttél. Vegyél AirTag-et, mert az jó neked, ha eddig nem engedted, hogy Elon a fejedbe ültesse a chip-et. A Marsról is látni fogja mit csinálsz a kis faludban.)
A Microsoft, a Google vagy a Meta még szóba sem került, pedig ők is mindent megtesznek, hogy biztonságban érezd magad. -
bostone
addikt
Azért egy Kínai termék esetén a biztonságot emlegetni, még egy naprakész biztonsági frissítés mellett is badar dolognak tűnik. Amint átvettem a terméket, biztos lehetek benne, hogy az adataim minimum Hszi Csin-ping asztalán végzik.
Kaliforniában az Apple parkban picit finomabban kezelik a hasonló ügyeket, de mindig is érdekesnek találtam, hogy miért volt oly mértékben fontos a felhőszolgáltatások erőltetése minden áron...
Aztán, ha ez mégsem lenne elég, keresel "valami jó vírusirtót vagy Internet Security programot" és volilà máris bevontad a következő felet, aki számára máris kiteregetted az életed legapróbb zugaiban végzett tevékenységed.
Asszem ennyi az összeesküvés elméletekről.
-
Parson
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
'Nekem a szoftveres támogatás elsődleges'
Akkor rá kell szánni a zsét, nincs mese. Meg kell venni azt amit szeretnél, és utána idöben lecserélni, ennyi a titka.'Foltozatlan OS-szel meg nem a legbölcsebb dolog a hálón lógni.'
Szvsz ahogy consono is írja, azért neked is figyelned kell arra, hogy milyen oldalakat látogatsz meg a neten... -
-
válasz
Parson
üzenetére
Nekem a szoftveres támogatás elsődleges, mert ha nem így lenne akkor itt lenne a 8/256 GB-os UFS 3.1-es Snapdragon 870-es 144Hz-es Xiaomi Pad 6 csak ott megjelenéskor megvolt mondva, hogy megjelent Android 13-mal, búcsúzik Android 15-tel, és egyébként 130K alatt meg is lenne.

Szóval esélyes, hogy alap iPad, mert nekem tényleg csak médiafogyasztásra kell.
Fura, hogy 2024-es sima iPad egyelőre nincs. Nem is lesz? -
NavySeal
senior tag
Megjött az ESR 360 billentyűzet az Air6-hoz. Magyarításhoz honnan érdemes billentyűzet matricát venni?
-
Parson
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
1. Meddig lesz támogatott az iPad 10?
2. Nem e kevés a 4 GB-RAM 2018-2021 között iPad 2018-am volt 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel.
3. Az 5.gen Air 8 GB RAM és M1-gyel van szerelve, de 100K-val több. Ilyen felhasználási mód mellett megéri e a 100K felárat?
4. Az 5.gen Air is addig támogatott mint a 10.es iPad vagy tovább?
5.A 6.gen iPad Air 300K körül van, de ott mar 128 GB,és M2 CPU van. Ez megéri az 5.genhez viszonyítva? Illetve gondolom 5-7 év a támogatottsága, de 5,vagy 6,vagy 7?1. Senki nem tudja pontosan elöre, a többiek is csak sejtik hogy kb 6 év
2. ne foglalkozz ilyen dolgokkal, egyszerüen csak vedd kézbe és használd - amig támogatott, addig nem lesz vele gondod
3. egyértelmüen fölösleges per pillanat, viszont amennyi extra kraft van benne, az késöbb még hasznos lehet - Te döntesz, hogy neked megéri-e most lutrira beleinvesztálni, vagy késöbb lecserélni a 10-est egy hasonló szinvonalura. Én az utóbbi hozzáállást választottam 3 éve egy iPad 8-cal, és még évekig nem tervezem lecserélni... ha meg eljön az ideje, akkor majd le fogom.
4. Passz
5. MINDEN fejlesztés megéri az árát (na jó, ez erösen szubjektiv néha
). Az, hogy te ki tudod-e használni, azt csak te tudod eldönteni. A támogatottságot soha senki nem tudja pontosan, igy jól irod, 5 vagy 6 vagy 7... de még 8 is lehet, ezt majd apple eldönti. -
Black83
tag
Igen, csak a felára sok, hasznaltan meg nem szoktam venni, ezek belépőszintek még...megfeleltek az elvarasnak...
-
Black83
tag
Sziasztok!
Elkepzelhető szerintetek hogy az ipad11 és mini7 nagyobb tarhelyel jön majd ki?
Most egy samsung 2019 fe nyuzok de előtte ipadek voltak, kacsingatok is vissza csak ez 64gb tarhely manapság nem mindig elegendő... -
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nekem van egy régi air 2-öm, egy Ipad 6-om, illetve egy 2021-es M1-es Ipad pro-m.
Első kettőre nem igazán tudok válaszolni neked.
3-4. Ha a tartósságot nézzük, abból kiindulva hogy a 2018-as Ipad 6-ra még ki jött az Ios 17, így meglett a 6 év főverzió szoftver támogatottság. Szerintem az ipad 10-esnél még minimum 4 év főverzió frissítés lesz (mivel 2022-es), olyan szintű teljesítmény különbség van az M1 és az A14 között hogy az M1 szerintem minimum 6 év főverziót megkap még alsó hangon szerintem, így termék támogatásból +2 év minimum . (Bár én annyira nem vagyok szaki, a többiek úgy is megcáfolnak ha hülyeséget mondtam)
Viszont ami számomra nagyon fontos volt, az a hang minőség ( pro-ba 4 db brutál minőségű van, én úgy tudom hogy az Air-be 2db ugyan olyan hangszóró van mint a proba, és a sima ipadbe meg 2 db gyengébb minőségű.)
A másik pedig ami fontos volt az a laminált kijelző, még ceruza nélkül is sokkal élvezetesebb használni mint a sima Ipad-et.
Mindenki maga dönti el hogy mennyit szeretne áldozni erre, ha szigorúan néha böngészésre kéne egy ipad, akkor a sima 10-et választanám. Ha már kicsit többet szoktál filmezni és egyéb tartalmat fogyasztani és napi rendszerességgel használod
minimum egy Air-t vennék.
De egyértelműen a pro a legjobb az összes közül, én inkább egy 2020-as ipad pro-t vennék használtan mint egy sima ipad 10-et. -
válasz
Relax420
üzenetére
Nekem sem rémlik, hogy anno a 2018-asnál be lett volna jelentve, hogy meddig lesz támogatott, ez amúgy zavaró vásárlás előtt.
A cikkben sem találtam utalást konkrétan, csak hosszabb támogatottság várható a PRo esetében.
Androidnal pl a nevesebb gyártók meg szokták mondani. -
-
A 10-es iPad most 165K.
Nekem csak Böngészés, YouTube, HBO Max, Amazon Prime-ra kellene.
Pár kérdés:
1. Meddig lesz támogatott az iPad 10?
2. Nem e kevés a 4 GB-RAM 2018-2021 között iPad 2018-am volt 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel.
3. Az 5.gen Air 8 GB RAM és M1-gyel van szerelve, de 100K-val több. Ilyen felhasználási mód mellett megéri e a 100K felárat?
4. Az 5.gen Air is addig támogatott mint a 10.es iPad vagy tovább?
5.A 6.gen iPad Air 300K körül van, de ott mar 128 GB,és M2 CPU van. Ez megéri az 5.genhez viszonyítva? Illetve gondolom 5-7 év a támogatottsága, de 5,vagy 6,vagy 7?Viszont mindegyik 60 Hz-es kijelzővel van ellátva.
-
Sziasztok!
Lenne egy Apple Pro 11" 2021 M1-es Ipadem. Szeretnék hozzá egy Hub-ot venni, amit esetleg ha kell másodsorban tudom használni a laptopommal is (Lenovo T480s).
Kinéztem egy AXAGON HMC-5H8K [link] Hub-ot, szerintetek ezzel tudnám normálisan használni? Mennyire kényes a Hub minőségére?
Igényeim a következők, ha kell tudjak rákötni külső HDD-t ( USB-A), tudjam tölteni közben, illetve ha kell akkor tudjam HDMI-n is használni.
Előre is köszönöm a segítséget.Colinka
-
-
g@bo
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
az első pár találat, ha keres az ember, rögtön az (alja) dzsunka boltok, abból is (ha az ár a mérvadó) kerülni kell azokat, melyek csak szállítással dolgoznak, kapcsolatfelvételi lehetőségként egy nyamvadt e-mail címet adnak meg. (röhej, h mégis sokan vásárolnak ott) pl. [link] érdekesség róla, együtt nem működő retek [link] székhely szolgáltatós, és a többi jó eséllyel szürkeimportos meg újracsomagolós.
-
-
z67
őstag
-
Cyberbeni
addikt
válasz
GoodSpeed
üzenetére
1 év garancia Applenél mindenképp megvan. 100k fölött 2 év, 250k fölött 3 év jótállás, amit az adott boltnál tudsz (vagy éppen nem) érvényesíteni. Szóval ha félsz attól, hogy 1-3 éves kora között lesz garanciális probléma, akkor érdemes nézni honnan veszed, egyébként a legolcsóbb helyről teljesen jó.
-
-
Helló, utoljára 2018-ban volt iPad-em. Akkor a Telekomtól így ez a kérdés nem is merült fel. Most viszont újonnan vásárolnék egy Apple iPad Air 5. 256 GB-os verziót, de mivel nem operátortól vásárolnám hanem üzletből és elég nagy a szórás árban:
Nem mindegy hogy 270 vagy 370K. Na most Samsungos is vagyok és ott van olyan, hogy Romániaban bejegyzett cég magyarországi áruházából vásárolt Samsung telefonok esetében nem gyári, hanem bolti garancia van rá azaz a hivatalos Samsung márkaszerviz Magyarországon nem fogadja a terméket be javításra, a boltban kell leadni, ők meg küldik tovább Romániába.
Van egy szoftveres szívatás is az ilyen Samsung tulajok panaszkodnak arra is, hogy nem kapnak frissítéseket sem szoftveresen.
A kérdés: Apple-nél van ilyen gond? -
Relax420
junior tag
Nem egy rossz cucc, de én a méretével már kényelmetlennek érezném az ujjlenyomat olvasót
+az iPados nem is tudja teljesen kihasználni az M-es chippek erejét (de ha az Apple-nek van sütnivalója, márpedig a múltból ítélve van, nemis fogja, mert akkor haszontalan lenne a Macbook)… én helyedben kicsit gyűjtenék hozzá és vennék egy pro modellt -
g@bo
nagyúr
urak,
az air5 vehető, vagy minőségi problémás cucc??
melegedés, gyenge üzemidő, horpadó hátlap...
-
-
cidalain
veterán
azt láttam, hogy annyiért előfordulhat használt. ebben van akku, ugye? az mennyire strapabíró, mert akkor az sem mindegy hogy milyen idős az a használt pencil...
az utángyártottak nem tudják azt a minőséget mint a gyári?
kb az a lényeg, hogy úgy lehessen írni, hogy a kézfejet nem érzékeli érintésnek.@consono:
értem, kb sejtettem, hogy a 12000 forintos valamit nem fog tudni, amit a gyári igen. -
cidalain
veterán
Ismerősöm szeretne az ipadjához tollat.
iPad 6 típusa van, az Apple szerint ehhez Apple Pencil 1st gen toll való.
Gyáriban ennek olyan ára van, hogy ihaj, a tablet maga nem ér annyit.Létezik utángyártott, teljesen kompatibilis ajánlott pencil ehhez a tabhoz? Jegyzetelésre, órai munka vázlatokra lenne használva a cucc. (ha van konkrét ajánlott darab, akkor linket is adhattok hozzá)
-
törölt tag
Sziasztok!
iPad-re tudtok valami jó vírusirtót vagy Internet Security programot?
-
csabiks
senior tag
Játszik valamelyikőtök warzone mobillal? M4 ipad pro, és konkrétan beleolvad a kezembe 10 perc után, akármelyik grafikai beállítással… m2 procin tán nem melegszik úgy…
cod mobile alatt meg jéghideg még órák múlva is…
-
consono
nagyúr
Én a 10-est venném meg. Egyszerűen csak az USB C miatt. Most 8-ast használok, az is elég mindenre, amit írsz, de én nem szeretem, hogy mindig kell lightning kábelt is csomagolni
Mintha lenne most valami tanévkezdési kedvezmény is rá az iStyleban, de ha van tanuló/tanár a családban, akkor érdemes megnézni az Apple EDU store árait is! -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Itthoni felhasználásra, böngészés, youtube, mailek, Home Assistant, akár némi egyszerű játék milyen gépet vegyek 100-150k közötti célértékkel? Használttól sem fázok, ha megéri.
Most két opció van a fejemben, új 10g innen HA-ról, 130k körül (1 év hivatalos garos - szabad?) vagy kb ugyanennyiért új 9g (pl MM-ból), de más irányba is szívesen indulok (régebbi Pro, Air?), ha megéri.
Esetleg egy billentyűzetet kapna opcionálisan, könnyebb legyen gépelni, de más kritérium nagyon nincs. Legyen támogatott egy jó ideig, és hű társam
Egy 15P mellé menne 
Előre is köszi,
Attila -
Polllen
félisten
-
F.B.I.
veterán
válasz
Polllen
üzenetére
iPad Mini 6 mellett (Samsung Tab S7-ről váltottam) a méret nagyon el van találva.
Amit esetleg szokni kell az ujjlenyomat olvasó de mivel egy kézzel, simán megtartod, ezért nem probléma. Nincs lapát kezem, szemüveges vagyok.Fekve filmezés lazán megy vele, állítva, írni egyszerűen hibátlan. Üzemidőben a méretéhez képest nagyon korrekt. A gyorsasággal szerintem nincs probléma, nálam 6-8 alkalmazás van nyitva, semmit nem zár be, úgy, hogy vagy 15-20 böngésző ablak is bent van.
Mondjuk nem ezzel vágok videót. Feleségemmel simán megnézünk egy-egy sorozat részt is ágyban róla. Én ajánlom.

-
Polllen
félisten
válasz
bostone
üzenetére
Köszi a véleményt.
A méret nem a hordozhatóság miatt került a képbe, hanem a mindennapokban való használat, pl. kézben tartás miatt. A 9-s ipad-t úgy tudom kényelmesen tartani, ha az ujjam a kijelző körüli káván van, ezért is nem ugrotam rá automatikusan az Air-re, ott már kijelző van ezen a részen. A mini is ugyanaz a design, de könnyebb, elméletben kényelmesebbnek kell lennie kézben tartva.
Ha letámasztom őket valahova, akkor nyilván teljesen mindegy. Amúgy én mobil helyett szeretem a 9-s ipad-t használni, ha böngészek. Chatre mobil, komolyabb dologra meg ölbe veszem a notit. Csak ez utóbbi céges, így nem az van, hogy bármi is használhatom. -
bostone
addikt
válasz
Polllen
üzenetére
Ha már a mérettel versenyez a teljesítmény, azt azért megjegyzem hogy a mini nem éppen barátja a zsebeknek. Elővenni éppen annyira macera, mint az air-t.
Kézben sem sokkal kényelmesebb, ha az ujjad nem elég hosszú, mivel nincs rajta fogás.
Egy nagyobbacska mobil is megteszi a mini helyett. Ezért is lőttek ennek a méretnek a táblagép piacon.Amilyen lusta disznó vagyok, én otthon a lakásban is inkább a mobilt használtam, mint a minit. A mérete ellenére sem volt praktikus.
Szeretem, ha szól valami a háttérben, zene, podcast vagy sorozat és a minivel sokszor kérdés volt, hogy hová tegyem le.A mininek összesen kétszer örül az ember: amikor megveszi és amikor eladja.
Íme, beszéltem.
Üdvözlöm rézbőrű testvéreim a messze távolban!
-
válasz
Relax420
üzenetére
““kényelmetlen” lehet a nagy táblán mindig tapogatni az ujjlenyomat olvasót…”
Pontosan ezért is váltottam Air4-ről Pro-ra, mert pár kényesebb alkalmazást is igyekeznék használni táblán, mint ahogy telefonon is.
Erre most sűrűn azt az üzenetet kapom feloldásnál, hogy “A kamera le van fedve”, de ez csak az alkalmazkodás kérdése lesz. 😁Amúgy hordozgatós gépnek tényleg nem mindegy a méret, bár az én lapát kezeimmel teljesen kényelmes a 11” méret is és akár én is “utazásnak” tekinthetem azt is, hogy az asztalról elhurcolom magammal a kanapéhoz és ledöglök vele, mint ahogy a vonaton a táskából venném elő és úgy kezdeném el használni.
Utcán gyalogolva meg úgyis táskában lenne és simán vennék hozzá inkább nagyobb táskát, ha szükséges (több szendvics is fér mellé bizonyára). -
Polllen
félisten
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
A mostani 9. generációval amúgy megvagyok. Nyilván nagy és nehéz, de mindig van hová letenni, így nem zavar. A 6. generációs mini a formája, súlya és a kijelző miatt került a képbe. A sima 9-s ipad-hoz képest nagyon látványos a különbség jó értelemben. Ipad 10-re nem váltanék csak a csatlakozó miatt, szeretnék a hw-ban érdemi ugrást, ezért jött a képbe a mini és megláttam, hogy az Air is most ugyanannyi. (USA best buy, 400 usd mindkettő, itthoni árakhoz képest nagyon korrekt)
Jövő héten vasárnap utazom, uh addig még tudok lamentálni. Eldöntöm magamban, hogy a hw vagy a méret a fontosabb.

Hordozhatóság amúgy nálam nem különösebben szempont, céges notival járok hétköznap mindenhová, amellett mindegy, hogy mini vagy air van.
-
Relax420
junior tag
válasz
Polllen
üzenetére
Külsőre csak méretbe különböznek, “kényelmetlen” lehet a nagy táblán mindig tapogatni az ujjlenyomat olvasót…+ az iPadOS nem használja ki teljesen az M-as chipeket, emiatt az iPad mini6-t javaslom, ha “rendes” méretű táblára vágysz, akkor szerintem nézz egy előző szériás pro-t, és abban van M-es chip és kényelmes is a faceID miatt
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- iPad Air 4. Gen 2020 Wi-Fi+Cellular 64GB Sky Blue, 97% aKKUval, Üzletből, garanciával
- 183 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A városban ismerek egy illetőt, de 1000es nagyságrendben kellene felvásárolni a matricákat, hogy megérje neki, így nem gyártat macest, mert nicns aki megvegye

). Az, hogy te ki tudod-e használni, azt csak te tudod eldönteni. A támogatottságot soha senki nem tudja pontosan, igy jól irod, 5 vagy 6 vagy 7... de még 8 is lehet, ezt majd apple eldönti.