Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Acula M.D.
tag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Update: vettem egy egyszerű használt Smart Folio tokot az iPad promhoz a magic keyboard helyett. Azóta sokkal de sokkal többet használom a gépet
. Van kedvem otthon is csak úgy felkapni és gyorsan valaminek utánanézni, pl. telefon helyett. -
Pano
veterán

-
a kis dolgokat is értékelni kell
legalább idén, már nem aljasodtak le odáig, hogy az iPad csak jövőre kapja meg Homescreen újdonságait ....
-
Rossi
addikt
Másfél hét alatt megjött az UAG tokom, csakhogy Air-re valót rendeltem Pro 11 helyett...
Pro-ra val természetesen nem kapható, nem is rendelhető.Ez megy vissza a SpeedShop-nak, én meg rendeltem a Pitaka-tól egy origamis mágneses tokot, amit szintén sehol nem kapni, csak a gyártótól lehet rendelni, 10-25 nap.
Addig is fog kellene valami, szóval rendeltem még egy ESR tokot is.
Ér kinevetni...
-
denko
senior tag
nemtudom már ki ajánlatta de utolag is köszönöm az ESR tok és tollat ajánlást, bevált mind a 2!
Annyi kérdés maradt, hogy a toknál a lencsét semmi sem védi, és nem akarom megkarcolni, valami kompatibilis elhuzot vagy valamit lencse védőt tudtok ajánlani?
Tudom kicsi az esély, de nálam pl telefon ugy esett hogy kersztül van karc a lencsén, és nem szép, ezt elkerülném.
-
batmun
csendes tag
válasz
lugosi
üzenetére
Igen, legjobb tudomásom szerint úgy van megoldva, hogy a falak egymással összevannak kötve, és van egy “vezér” elem, amelyik megmondja a többinek, hogy mit kell csinálni. Így az Apple TV-be csak egy HDMI megy be, amin átadja a jelet. A gondom/kérdésem ott akad, hogyha 5db van így összekapcsolva, azt az Apple TV nem érzékeli-e úgy, hogy ez 5db különálló képernyő, és nem tudom milyen korlátozásai vannak.
Erről tudtok bármit?Köszi.
-
batmun
csendes tag
válasz
Acula M.D.
üzenetére
Igen van egy HDMI bemenet, azonban nem vagyok benne biztos, hogy az Apple TV lekezeli azt, hogy 5 darab különálló "TV" van sorbakötve, és azon jelenik meg a megjeleníteni kívánt anyag. Úgy gondolom sokkal többfaktorosabb dolog ez mint gondolnánk, ezért is fordultam hozzátok.
-
Acula M.D.
tag
-
Pano
veterán
-
Pano
veterán
válasz
batmun
üzenetére
Sajnos ilyen téren nincs még tapasztalatom. Nem tartozik a felhasználási köreim közé és még annyira régóta nem vagyok iPad tulajdonos

Plusz apple tv-t se használtam sose.
Usb-c csatlakozással biztos megoldható, de vezeték nélkül sajnos passzolom.Szerintem Apple telefonos támogatásnál meg tudod kérdezni.
-
Pano
veterán
-
batmun
csendes tag
Sziasztok!
Egy nem teljesen hétköznapi/iPad topic related kérdéssel fordulok hozzátok, de bedobom ide is, hátha valaki foglalkozott már ezzel. (Köszönöm a moderátoroktól, ha maradhat)
Hamarosan a céggel, ahol dolgozom egy expora készülünk, ahol a saját kiállítóterünkön lesz egy nagy LED fal, TV-k, minden amit szem és száj kiván.
Összeraktunk néhány 3D CAD modellt, és importáltuk Shapr 3D-be, amit ugye iPaden is lehet futtatni.
A kérdésem, hogy egy Apple TV segítségével, amit a LED falra kötünk, szerintetek meglehetne oldani, hogy az iPad képernyőjét tükrözzük, és azon látható legyen az adott modell nagyban?
A LED fal típusa: HikVision DS-D4215MI-070H(B). Ebből lenne 5 egymás mellet, egy képet adva. Szerintetek megoldható a dolog?
Illetve, ha van tippetek, hogy kit tudnék még erről megkérdezni, azt is megköszönném.Köszi.
-
Megnéztem ma a médiában, nagyon vekonynak hat a cucc.
A ceruza árnyék meg tok poén.
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Na ja, már a hovernél vertem a seggem hogy miért nem adják meg a 18-as prora.. Ez ilyen, Az új magic keyboard cover kompatibilis visszafelé, vagy itt is megoldották okosban?
-
válasz
Elektrosokk
üzenetére
És ezt a WWDC-től vártad? Csak mert más a mágnes és töltés pozíció így a szoftver bemutatón mégis mit tudtak volna megoldani ezen?
-
-
tuzpenge
őstag
A számológép app óriási lesz ha tényleg úgy fog működni....mármint hogy ha cerkával írok akkor automatice számol, és ha javítok ő korrigálja az eredményt. Remélem ez függvényekkel is fog működni.
Apropó ezt a feature-t a régi nem "M"-es gépek is tudni fogják ami megkapja a 18-at (nevezetesen egy sima ipad 8)?
Köszi! -
csabiks
senior tag
azért, pár dolgot ki lehet emelni:
végre van lehetőség rögzíteni a hívásokat (persze erről értesítést kap a másik fél).
teljesen átszabható / lapozható control center
ikonok színezése / szabadon variálhatóságaSajna úgy érzem, magyarul nem fog tudni ez az AI sem…, event végén említették, hogy először csak USA english, de reménykedni lehet.
A default háttérképek végre tetszetősek, az iphone screen mirroring nagyon jó feature, jobb lett volna ipadra is elhozni..
-
Pano
veterán
Ezután az event után én is azt érzem, hogy lehet spórolni kellett volna és nem Air 6 13" 256-ot venni, hanem valami gyengébbet, mert az Apple se igen akarja kihasználni.

Mindegy. Remélem hosszútávfutásban meghálálja a belerakott pénzt.
De már a 13"-t lehet elég nehezen engedném el. -
Majd jövőre.. tényleg elég langyos volt ez a bemutató, AI az ment ezerrel de azon kívül a külön OS-ek alig kaptak érdemi updatet és ami volt is az is mind előre olvasható volt, elmaradt a meglepetés idén.
Pár dolog ami említésre méltó:
-Ios/ipados ikonok rendezgetése és csicsazasa *szarkasztikus yeah
-macos ablak kezelés végre elkezdte másolni a Windows legjobb megoldását
-ipados számológép, amúgy tök jó, tényleg, de erre miért kellett ilyen rohadt sokat várni?
-iphone tükrözés macre, sajnos valóban iPad nélkül..
Erosen gondolkozom de ennél több nem maradt meg..
Ahhoz képest hogy páran macost vártak ipadre ez nagyon gyengusz. Elképesztően sok lehetőség lenne az ipadben de sajnos nem érdekük kiaknázni.
Ettol függetlenül elfogadnék egy m4 prot az uj keyboard pro pencil kombóval, de mivel már több mint egy éve nem rajzolok így nem érzem megérősnek. -
kezo0
addikt
Lemaradtam az eseményről, de nyugtassatok meg: ugye lesznek új emojik?
-
Pano
veterán
Ja, még annyi (aztán nem csinálok ennyi hsz-t, csak mindig utólag jutnak eszembe a dolgok), hogy amit a macOS kapott meg, hogy lehet tükrözni az iPhone-t az pont hogy jól állt volna az iPad-nek is.
Azt nagyon sajnálom, hogy nem lesz iPadOS-re, nekem is hasznos lett volna. -
Pano
veterán
válasz
consono
üzenetére
Szerintem amikor valaki Apple eszközöket vagy ecosystem-et választ, az tisztában van vele, hogy hardveresen, de főleg szoftveresen mindig "biztonsági játékot" fog kapni.
Én is van, hogy irigykedve nézek a másik oldalra mi minden van már ott, de aztán rájövök, hogy más fontos értékek, amik Apple-nél tartanak, azok meg ott nincsenek (s azok nekem fontosabbak
)
De akik ismerik jobban pl a droidos frontot, biztos -velem együtt- sokszor felröhögtek. -
consono
nagyúr
válasz
unicumnext
üzenetére
Ami lassan minden Samsung modellen elérhető már most is kb. ugyan ezekkel a featre-ökkel, hiperszuper M proci nélkül is. Nem bétában...
Sovány ez, megint... -
Ahogy néztem semmi újdonság nem lesz a Stage Manager-ben.
Mondjuk érhető, nem akarnak ellenfelet a Mac-nek.
De! Kaptunk számológépet
-
Pano
veterán
Az AI forradalom az viszont elmaradt.mire leírtam átváltott rá az event
-
Süvi
őstag
Hihetetlen, de igaz, számológép kerül az új IpadOs_be!!!
Reméljük, hogy nem csak az M4 lesz alkalmas, hogy futassa
-
válasz
fery02
üzenetére
Közben rájövök, hogy hülye vagyok, mert nem is a MagSafe gyűrű vonzódik a hűtőhöz, hiszen az belegondolva képtelenség is, hogy a MagSafe állvány és a hozzávaló gyűrű is ugyanúgy tapadni tudjon a hűtőhöz, hanem ugyanúgy egy mágneses hátú ESR tokban van nekem is a táblagép és a tokot vonzza a hűtő, nem a gyűrűt. 😁
-
joebacsi4
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget/ajánlást.
-
Relax420
junior tag
válasz
joebacsi4
üzenetére
Személy szerint azért váltottam mini-re, mert a pro-t néha kényelmetlenül nehéznek éreztem (tudom, nem Air5, de az összehasonlítás szerint, csak 10 dekával nehezebb a pro)
de, magad is ellenőrizheted: https://www.apple.com/hu/ipad/compare/?modelList=ipad-pro-10-5,ipad-air-5th-gen
-
válasz
joebacsi4
üzenetére
Kényelem szempontjából a méret az szigorúan egyéni preferencia, mindenképpen neked kéne valahogy kipróbálni, hogy melyik lenne számodra kényelmes.
A Mini 6-ra gondolhatsz úgy, hogy köztes félút “telefon és táblagép” között, utóbbi meg rendes táblagép méret.Ha otthoni felhasználás csupán, akkor már inkább hagyományos táblagép felé mehet a mérleg, főleg ha ölben való használat is viszonylag kevés (de engem ez sem zavar Air4-nél, Mini-t kizárólag csak hurcolós táblagépnek vennék csupán).
Amit írsz, azok alapján elég lehet sima iPad is, bár Warzone: Mobile-t ne akarj sima iPad-on játszani. 😁
De akár ha olcsóbban tudsz szerezni valami Pro modellt, a 120 Hz és a jobb hangszórók miatt általános használatok során is gyorsan kimutatkoznak ezek az előnyei.
-
joebacsi4
tag
Sziasztok!
Elég hülye a kérdés, de kényelem szempontjából Mini 6 vagy Air 5? Nem használtam még tabletet. Leginkább otthon lenne használva, YouTube, stream nézésre, olvasásra illetve néha játékra.
Lehet elég lenne egy sima iPad is, csak hosszú évekre venném.
Köszönöm előre is a segítséget. -
Értem, köszi a beszámolót! 🙂
Ezt a konyhai felhasználást, amit utoljára írtál, kipróbáltam én is most és valóban működik, nagyon köszi ezt az említést is! 😁
Az enyémnek a tokjára egy MagSafe gyűrű van ragasztva és ez elég ahhoz, hogy a hűtőhöz nálam is határozott és rendes tartással odatapadjon (a MagSafe állvány is ugyanígy odatud a hűtőhöz tapadni), de nálam a páraelszívóval sajnos gyenge a vonzás.
-
Pano
veterán
válasz
fery02
üzenetére
Ilyen nincs. Atom stabil, nem old le. Ha nyomkodod feljebb helyezett pózban akkor kicsit "remeg", de a mágnes az nem enged el. Se az ami fenn tartja, se a tartó.
Én a belső tokot (amiben van a tablet) hűtőre és az eelszívóra is fel szoktam tenni a konyhában (ilyet is lehet. Felpattintható bármely mágnesezhető felületre).
Erősen tart. -
Pano
veterán
válasz
Elektrosokk
üzenetére
Nem. Rajzolni nem szoktam. Szerintem ez nem is arra van kitalálva, hanem inkább billentyűzettel való használathoz és megemeléshez hogy kényelmesebb legyen nézni.
-
Ez is tetszetős és funkcionális darab!
Ha nem lenne jelenleg egy szintén ESR tokom, elgondolkoznék rajta MagSafe helyett.Viszont egy fontos szempont lenne nálam, amit ki tudsz próbálni és ha megteszed, meg köszönöm! 🙂
Ha állványmagasságban van az eszköz, akkor mennyire marad egyben az egész, mondjuk játékok alatt?Eddigi tapasztalatok alapján ha hevesebben nyomkodjuk a táblagépet, akkor mondjuk bizonyos MagSafe-ek esetén elengedhet a csatlakozás vagy elbillen a beállított MagSafe fej.
Itt ez esetben például arra gondolnék, hogy összecsuklik a tok.
-
Pano
veterán
válasz
feddel
üzenetére
Alternatíva: ESR-nek van egy tokja, aminek van egy olyan funkciója, hogy állvány magasságba lehet emelni a tabletet. Így nem kell külön hordozni.
Ilyet használok 13"-hoz. Nagyon masszív és erős mágnesei vannak. Egy hátránya van: elég nehéz lesz a tokkal együtt a tablet. -
feddel
senior tag
iPad Air 5-höz keresek valamilyen kis asztali állványt. Nem kell túl nagy, hogy melóba is tudjam hordani, de azért stabilan tartsa meg. Nem mindig tudom nekitámasztani valaminek, az asztalon nincs is szemmagasságban olyankor. Az iMac magic keyboarddal használva akkor laptop-szerű élmény lenne, nem ülnék mindig a szobában az asztalinál. Van valakinek tapasztalata, tippje?
-
törölt tag
Sziasztok!
Ti milyen 2 faktoros Authenticator appot használtok?
-
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Mi köze ennek az árhoz?
Egyébként ha megnézed jerryrig videóját láthatod hogy igazából struktúrálisan még erősebb is lett ez a vékonyabb iPad és hasonló méretű akkuval hozhatja a szokásos 10 óra üzemidőt vagy még jobb is lehet mert az oled valóban kevesebbet fogyaszt dark módban. Igy van olyan felhasználási mód amikor tovább bírja az akkumulátor. -
Shame21
tag
Media markt online most az új ipad pro m4 11 512gb-os 525.990 ft elég jó ár.
hardverapron is 530.000 a legolcsóbb 1 év garral számla nélkül😂
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_apple-ipad-pro-11-512-gb-wifi-fekete-mvvc3hc-a-1456030.html?utm_source=arukereso.hu&utm_medium=psm-product%20feed&utm_content=1456030 -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
csabiks
üzenetére
Én mindegyik iPad om ra rakok fóliát és van is tartalékban plusz.
1x nem raktam rá az egyikre ,egy idő után hajszálkarcos is lett.
Gyerek is sokat nyomkodja ,jó ha van rajta mindenképp.Szerk.
+ a családba is törte már be a kijelzőt egy gyerek ,mondanom sem kell ,hogy iPad-on kijelzőt cserélni messze nem olyan könnyű mint egy telefonon.
Hivatalosan Apple nem is szervizeli őket ,fődarab csere történik de csak abban az esetben ,ha volt rá biztosítás.
Nem játék az iPad ebből a szempontból ,jó ha van rajta üveg fólia. -
törölt tag
Sziasztok!
Az App Store-ból az Appok->Legnépszerűbb ingyenes Appok-nál a toplista 114. helyen álló Google Authenticator appot töltöttem le. Ugye ez a hivatalos?
-
csabiks
senior tag
Meg is jött, minőségi az ESR tok, a gyári nem ér 40et.
Más: cod mobile, pubg max grafikán úgy fut, hogy jéghideg marad a tab, warzone mobile 1 meccs alatt úgy felforrósodik, h már sajnálom, ameddig nem optimalizálják, inkább hanyagolom.
M2 prot váltottam M4 prora (11 col), nem bántam meg, a kijelző gyönyörű, üzemidőben saccra 3 órával tovább bírja, piszok gyors, de az M2 is az volt…
-
Pano
veterán
Valaki csinált már olyasmi tesztet, hogy LCD kijelzős ipadeken a dark mode hosszabbítja-e az akkuidőt?
-
Rossi
addikt
Az normális, hogy nem lehet kapni készletről sehol tokot Pro 11 M4-hez?
Tegnap megjött, most hordozhatom ilyen fos filc külső monitor tokban, ami 14"-os.
-
Pano
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Sajnos -amiket én próbáltam- 3rd party gyártóknak olyan a tolla, hogy alvóba megy. Utána kb 2-3 másodpercig folyamatosan nyomni kell a tetejét, hogy visszakapcsoljon.
Ilyen szempontból is kényelmesebb a gyári Apple Pencil. De hát... csak jegyzetelésre meg szerintem luxus.Az, hogy írás közben kikapcsol és ilyen gyakran szerintem nem normális működés. Én ilyet sose tapasztaltam.
-
kovsol
titán
Nekem ma jött meg pont a ESR Digital Pencil Pro próbálgatom, de nekem pár perc után kikapcsol hiába van feltöltve teljesen. Írok vele, aztán egyszer csak pukk lekapcsol, majd ha oda rakom az ipad oldalához újra feléled.
és nem működik az se, hogy a végén a gombot nyomkodom.
iPad Air M1-es verzióval. -
denko
senior tag
Sziasztok,
Tanácsot kérnek tollal kapcsolatban. Air 5 hez lehet valami 3th party party minőségi tollat kapni vagy csak eredeti a megbizhato, azért kérdezem mert rendeltem egyet alirol és elfüstölt, gondolom nincs feszültség védő benne; szegyen..nem is értem hogy árulhatjak
-
zozzzzzzzzzz
tag
Köszönöm mindenkinek!
Akkor nyelek egyet és marad a matrica
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Kis tok-kompatibilitási kérdésem lenne. Vettem egy ESR Rebound magnetic tokot 11"-es M4 Pro-ra. Megérkezett, de időközben meggondoltam magam és Pro helyett 11" M2 Air lett (rendelés úton) a dologból.
Fogom tudni használni az Air-rel a tokot, ezek kompatibilisek? Ahogy spec. alapján látom pár mm különbség van köztük csak, szóval azt gondolnám igen.
Illetve fóliát is ugyanúgy 11" M4-re rendeltem, szintén ugyan ez a kérdés: jó lesz ez az Air-re?
Köszi ha valaki képben van és segít
-
válasz
zozzzzzzzzzz
üzenetére
- 12.9-re vonatkozik a 6. generáció, valóban elírás

- alig van magyar nyelvű billentyűzet, ami nem az Apple méregdrága gyárija... Logitechből nincs az egészen biztos, szóval ha nem akarsz matricázni, akkor viszont kell hozzá a 💰💸💰💸💰💸
-
Pano
veterán
válasz
zozzzzzzzzzz
üzenetére
Vannak olyan emberkék itt ph-n is akik komplett noti billentyűzeteket varázsolnak át lézer feliratozással. Csak a billentyűzetnek eu-uk kiosztásúnak kell lennie. Hátha működhet ezzel a megoldással ebben az esetben is. Hardveraprón szoktak azt hiszem hirdetni.
Talán Malák vállalja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- LEGO klub
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Sweet.tv - internetes TV
- Windows 10
- További aktív témák...
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- iPad Air 5 (2022) Wi-Fi, 64GB
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Ipad 9th 10th 11 gen. Air 6 7 , Ipad Pro Mini 7 IPADEK Azonnal DEÁK Térnél Átvehető.
- Samsung Galaxy Tab S10 FE (SM-X520) 128 GB / 8 GB újszerű karcmentes állapot + Spigen tok
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Van kedvem otthon is csak úgy felkapni és gyorsan valaminek utánanézni, pl. telefon helyett.