- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
szabonagyur
félisten
válasz
GoodSpeed #48801 üzenetére
Az inkabb ujjlenyomat.
Foliat nem rakok semmire, iPhonera sem, ahhoz kepest jo a merlegem, elso serules.
Akksi boven eros meg, 9X% meg, filmezni, netezni boven sok. Sokszor heti 1x ha feltoltom van mellette annyi eszkozom.
Eladas: barmelyik Apple termek eladhato, annyira jo aron vettem ezt is, hogy barmennyiert adom majd el egyszer akkor sem bukok rajta.
-
-
válasz
GoodSpeed #48701 üzenetére
ChatGPT:
Az iPad 2010-es bemutatása óta az Apple bevételeinek jelentős részét tette ki, de azóta az arány csökkent, mivel az iPhone és a szolgáltatások szegmensek dominanciája megerősödött.
📊 Az iPad bevételének aránya az Apple teljes bevételén belül
Az iPad 2013 második negyedévében érte el csúcspontját, amikor az Apple összes bevételének körülbelül 25%-át tette ki. Azóta az arány fokozatosan csökkent, és 2024-re az iPad bevételei az Apple teljes bevételének körülbelül 6,83%-át tették ki .
📈 Az iPad bevételei az évek során
Az alábbiakban látható az iPad éves bevételének alakulása az elmúlt években: -
Zozzer888
addikt
válasz
GoodSpeed #48632 üzenetére
Ja, hát ipad-om nekem is van, úgy értettem a fejlesztést, hogy a 9.gen-es ipadot upgrade-elném
Így a macbook mellett viszont tehermentesül a komolyabb feladatok alól és a tartalom fogyasztás (olvasás szintén) , tanulás , PDF nézegetés, jegyzetelésre viszont tökéletesen elég marad.
-
Zozzer888
addikt
-
válasz
GoodSpeed #48624 üzenetére
Perplexity:
Kérdés:
Ha számítógépen be programozom ezeket a gombokat, akkor már iPad-en is ekként fog működni?válasz:
Nem, ha számítógépen (Windows vagy macOS) beprogramozod a Keychron M6 egér gombjait (például előre/hátra funkcióra), ezek a beállítások csak akkor működnek iPad-en, ha az egér támogatja az ún. “on-board memory” (beépített memóriás) profilt, és a gombok funkcióit hardveresen tárolja az egér maga, nem csak a számítógépen futó szoftverben.A Keychron M6 esetében a gombok és makrók beállításai a Keychron Engine szoftverrel elmenthetők az egér memóriájába, így azok más eszközön (például iPad-en) is működhetnek, de csak akkor, ha az adott funkciót az iPadOS is felismeri és támogatja. Az előre/hátra lapozás funkció azonban iPad-en, főleg Safari böngészőben, nem minden esetben működik, mert az iPadOS nem minden egérgombot kezel ugyanúgy, mint a Windows vagy macOS rendszer.Összefoglalva: • Ha az egér hardveresen tárolja a gombbeállításokat, akkor van esély, hogy iPad-en is működnek. • Az iPadOS azonban korlátozhatja az extra gombok funkcióit, így előfordulhat, hogy az előre/hátra lapozás nem fog működni Safariban, még akkor sem, ha számítógépen beállítottad. -
válasz
GoodSpeed #48597 üzenetére
Gemini:
Sajnálatos módon az iPadOS jelenleg nem teszi lehetővé a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak natív, alkalmazásspecifikus testreszabását a böngésző előre/hátra navigálására. Ez azt jelenti, hogy a Keychron M6 egér jobb oldalán lévő két gomb funkcióját közvetlenül a Safari böngészőn belül nem tudod beállítani.
Azonban léteznek kerülőutak és általános beállítások, amelyekkel javíthatod a navigációs élményt:
1. AssistiveTouch használata az egérgombokhoz:
Az iPadOS tartalmaz egy AssistiveTouch nevű kisegítő funkciót, amely lehetővé teszi egyéni műveletek hozzárendelését az egérgombokhoz. Ezzel ugyan nem közvetlenül a Safari előre/hátra funkcióját állíthatod be, de létrehozhatsz olyan műveleteket, amelyek hasonló eredményt érhetnek el.
* Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
* Görgess lefelé és válaszd ki a Kisegítő lehetőségek menüpontot.
* Koppints a Érintés elemre.
* Válaszd ki az AssistiveTouch lehetőséget, és kapcsold be.
* A Mutatóeszközök alatt válaszd ki az egeredet (pl. "Keychron M6").
* Koppints a További gombok testreszabása elemre.
* Itt láthatod az egéren lévő gombokat. Nyomd meg a jobb oldalon lévő egyik gombot, és a listából kiválaszthatsz egy műveletet. Sajnos a közvetlen "Előre" vagy "Hátra" navigáció nincs a listában.
* Viszont beállíthatsz olyan műveleteket, mint például:
* Vissza a kezdőképernyőre: Ezzel gyorsan a kezdőképernyőre juthatsz, majd újra megnyithatod a Safarit.
* Appváltó: Ezzel válthatsz a legutóbb használt alkalmazások között, ami néha gyorsabb lehet, mint a kezdőképernyőre menni.
* Vezérlőközpont: Innen gyorsan elérheted a "Vissza" gombot (ha az éppen látható).
* Értesítési központ: Itt is lehetnek releváns értesítések vagy gyorsműveletek.
* Egyéni műveletek: Létrehozhatsz egyéni gesztusokat, de ezek aktiválásához valószínűleg az AssistiveTouch menüt kell használnod.
Fontos megjegyzés: Az AssistiveTouch bekapcsolása egy lebegő gombot jelenít meg a képernyőn. Ezt elrejtheted, ha a Mindig mutassa a menüt opciót kikapcsolod az AssistiveTouch beállításainál. A beállított egérgombok továbbra is működni fognak.
2. iPadOS gesztusok használata:
Az iPadOS beépített gesztusokat kínál a navigációhoz a képernyőn:
* Vissza: Húzd el ujjadat a képernyő bal szélétől jobbra.
* Előre (ha van előzmény): Húzd el ujjadat a képernyő jobb szélétől balra (nem minden esetben működik).
Bár ezek nem az egérgombokkal történnek, érdemes lehet megszokni őket a gyors navigációhoz.
3. Keychron szoftver (ha elérhető iPadOS-re):
Nézd meg a Keychron weboldalát vagy a termék dokumentációját, hogy létezik-e valamilyen konfigurációs szoftver vagy alkalmazás iPadOS-re a Keychron M6 egérhez. Ha van ilyen szoftver, lehetséges, hogy azon keresztül részletesebben beállíthatod a gombok funkcióit. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Keychron szoftvere elsősorban macOS és Windows rendszereket támogat.
4. Harmadik féltől származó alkalmazások (korlátozott lehetőség):
Elképzelhető, hogy léteznek olyan harmadik féltől származó alkalmazások az App Store-ban, amelyek lehetővé teszik az egérgombok testreszabását, de ezek funkcionalitása és kompatibilitása eltérő lehet, és nem biztos, hogy a Safari böngészővel zökkenőmentesen működnek.
Összefoglalva:
Jelenleg az iPadOS korlátozott lehetőségeket kínál a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak közvetlen, alkalmazásspecifikus beállítására a Safari előre/hátra navigációjához. A AssistiveTouch funkcióval általánosabb műveleteket rendelhetsz a gombokhoz, amelyek javíthatják a navigációt, de a közvetlen előre/hátra funkció nem érhető el. Érdemes lehet a beépített iPadOS gesztusokat használni a böngészéshez. Remélhetőleg a jövőbeli iPadOS frissítések részletesebb testreszabási lehetőségeket kínálnak majd az egerekhez. -
jozsi252
veterán
válasz
GoodSpeed #48482 üzenetére
Először nekem az Apple Magic Keyboard jött be a legjobban, még hajlandó is lettem volna közel 50k-t rááldozni, de ajánlásra kipróbáltam a Keychron B1 Pro-t és nagyon jó döntés volt. Szóval biztosra veszem hogy az Apple egerénél is van jóval olcsóbb és hasonlóan jó. Csak mivel arra nem volt szükségem így nem nézegettem hogy mik a lehetőségek.
Amúgy a Magic Keyboard Folio-ért fájt nagyon a szívem de a 100k fölötti ár eltántorított tőle. Bármennyire is jó minőségre meg hogy Magyar kiosztás meg touchpad, de 120k-t nem ér.
-
jozsi252
veterán
válasz
GoodSpeed #48474 üzenetére
Jó választás volt! Én a 9th gen iPadem cseréltem le rá és érezhető a sebességkülönbség. Ha az Air 120Hz-es lett volna akkor elgondolkoztam volna rajta hogy azt vegyem, de így nem volt kérdés hogy ez a új A16-os lesz a választottam.
Én vettem még hozzá itteni ajánlásra Keychron B1 Pro billt amivel szintén maximálisan meg vagyok elégedve.
Plusz ESR-től tokot de szart küldtek, de már szerencsére úton van az eredetileg megrendelt. Összességében billentyűzettel iszonyat jól lehet használni fórumozásra meg minden olyan dologra ahol aránylag sokat kell gépelni. Nem mondom hogy a képernyőbill nem jó, de ez a kis B1 Pro hibátlan választás volt amiért nagyon hálás is vagyok! -
válasz
GoodSpeed #47008 üzenetére
Bárhová viheted 1 éven belül (ha valóban onnantól jelzi majd a készülék az aktiválást, ellenkező esetben Apple support rendbe tudja tenni a dátumot).
Aztán 1 éven túl Apple Care nélkül már csak a jóIstenke kezében vagy, ha egy ilyen boltból veszed és nem pedig hivatalos forgalmazótól.
Ez mind magánszemélyre értendő amúgy, céges vásárlásnál mindenképpen csak 1 év garid van ígyis-úgyis, szóval cégesként nyugodtan lehet venni bárhonnan. -
Shame21
tag
válasz
GoodSpeed #47008 üzenetére
Igen ha magyar boltból magyar számlád van akkor igen mert apple-t bárhova be lehet vinni istyle, icenter stb persze magyarországon. De ha úgy veszed ahogy ott ki van írva gyártói garancia akkor nem kapsz számlát vagy kapsz de valami nulla Áfásat és csak az 1 év gyártói gari van. Ebből nekem úgy tűnik. Annyival meg nem olcsóbb hogy ezt eljátszák.
-
-
válasz
GoodSpeed #46970 üzenetére
MagSafe gyűrűket használok, amikből egy darab van ragasztva az iPad tokjának a hátuljára és iPhone tok hátuljára is.
Ha akarom, akkor ragaszthatnék egyet a kutya etetőtáljára is és úgy állványostul rakom le elé az ebédet, hogy magasabbról és kicsit felé döntött helyzetből tudjon hamikázni. 😁
-
válasz
GoodSpeed #46964 üzenetére
Töltheted bármivel, ami nem minősül elektronikai hulladéknak, nevesebb kínai gyártók ajánlottak, de az itthoni nagyobb boltok saját márkás cuccai is jó (IKEA, Lidl, Alza).
Én például egy nagyon régi Nokia (Microsoft Mobile) töltővel töltök szinte mindent, beleértve iPad-et is.36 hónap tuti nem nem vonatkozik az akksira, mert természetesen elhasználódó kategória, de ha komoly gond van vele, akkor 1 éven belül foglalkoznak vele.
Ágyból való használat nekem simán csak natúron kézbentartva használatot jelent, de kinek mi.
Én asztalon használom legtöbbet egy MagSafe asztali állványra helyezve.Eredeti kiegészítők mindig ajánlottak szerintem, fóliából meg én üvegre szavazok.
-
Parson
addikt
válasz
GoodSpeed #46949 üzenetére
'Nekem a szoftveres támogatás elsődleges'
Akkor rá kell szánni a zsét, nincs mese. Meg kell venni azt amit szeretnél, és utána idöben lecserélni, ennyi a titka.'Foltozatlan OS-szel meg nem a legbölcsebb dolog a hálón lógni.'
Szvsz ahogy consono is írja, azért neked is figyelned kell arra, hogy milyen oldalakat látogatsz meg a neten... -
Parson
addikt
válasz
GoodSpeed #46940 üzenetére
1. Meddig lesz támogatott az iPad 10?
2. Nem e kevés a 4 GB-RAM 2018-2021 között iPad 2018-am volt 2 GB RAM-mal és 32 GB tárhellyel.
3. Az 5.gen Air 8 GB RAM és M1-gyel van szerelve, de 100K-val több. Ilyen felhasználási mód mellett megéri e a 100K felárat?
4. Az 5.gen Air is addig támogatott mint a 10.es iPad vagy tovább?
5.A 6.gen iPad Air 300K körül van, de ott mar 128 GB,és M2 CPU van. Ez megéri az 5.genhez viszonyítva? Illetve gondolom 5-7 év a támogatottsága, de 5,vagy 6,vagy 7?1. Senki nem tudja pontosan elöre, a többiek is csak sejtik hogy kb 6 év
2. ne foglalkozz ilyen dolgokkal, egyszerüen csak vedd kézbe és használd - amig támogatott, addig nem lesz vele gondod
3. egyértelmüen fölösleges per pillanat, viszont amennyi extra kraft van benne, az késöbb még hasznos lehet - Te döntesz, hogy neked megéri-e most lutrira beleinvesztálni, vagy késöbb lecserélni a 10-est egy hasonló szinvonalura. Én az utóbbi hozzáállást választottam 3 éve egy iPad 8-cal, és még évekig nem tervezem lecserélni... ha meg eljön az ideje, akkor majd le fogom.
4. Passz
5. MINDEN fejlesztés megéri az árát (na jó, ez erösen szubjektiv néha). Az, hogy te ki tudod-e használni, azt csak te tudod eldönteni. A támogatottságot soha senki nem tudja pontosan, igy jól irod, 5 vagy 6 vagy 7... de még 8 is lehet, ezt majd apple eldönti.
-
Colinka
tag
válasz
GoodSpeed #46940 üzenetére
Nekem van egy régi air 2-öm, egy Ipad 6-om, illetve egy 2021-es M1-es Ipad pro-m.
Első kettőre nem igazán tudok válaszolni neked.
3-4. Ha a tartósságot nézzük, abból kiindulva hogy a 2018-as Ipad 6-ra még ki jött az Ios 17, így meglett a 6 év főverzió szoftver támogatottság. Szerintem az ipad 10-esnél még minimum 4 év főverzió frissítés lesz (mivel 2022-es), olyan szintű teljesítmény különbség van az M1 és az A14 között hogy az M1 szerintem minimum 6 év főverziót megkap még alsó hangon szerintem, így termék támogatásból +2 év minimum . (Bár én annyira nem vagyok szaki, a többiek úgy is megcáfolnak ha hülyeséget mondtam)
Viszont ami számomra nagyon fontos volt, az a hang minőség ( pro-ba 4 db brutál minőségű van, én úgy tudom hogy az Air-be 2db ugyan olyan hangszóró van mint a proba, és a sima ipadbe meg 2 db gyengébb minőségű.)
A másik pedig ami fontos volt az a laminált kijelző, még ceruza nélkül is sokkal élvezetesebb használni mint a sima Ipad-et.
Mindenki maga dönti el hogy mennyit szeretne áldozni erre, ha szigorúan néha böngészésre kéne egy ipad, akkor a sima 10-et választanám. Ha már kicsit többet szoktál filmezni és egyéb tartalmat fogyasztani és napi rendszerességgel használod
minimum egy Air-t vennék.
De egyértelműen a pro a legjobb az összes közül, én inkább egy 2020-as ipad pro-t vennék használtan mint egy sima ipad 10-et. -
-
g@bo
nagyúr
válasz
GoodSpeed #46926 üzenetére
az első pár találat, ha keres az ember, rögtön az (alja) dzsunka boltok, abból is (ha az ár a mérvadó) kerülni kell azokat, melyek csak szállítással dolgoznak, kapcsolatfelvételi lehetőségként egy nyamvadt e-mail címet adnak meg. (röhej, h mégis sokan vásárolnak ott) pl. [link] érdekesség róla, együtt nem működő retek [link] székhely szolgáltatós, és a többi jó eséllyel szürkeimportos meg újracsomagolós.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
GoodSpeed #46926 üzenetére
1 év garancia Applenél mindenképp megvan. 100k fölött 2 év, 250k fölött 3 év jótállás, amit az adott boltnál tudsz (vagy éppen nem) érvényesíteni. Szóval ha félsz attól, hogy 1-3 éves kora között lesz garanciális probléma, akkor érdemes nézni honnan veszed, egyébként a legolcsóbb helyről teljesen jó.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Mobil flották
- Bittorrent topik
- World of Tanks - MMO
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest