Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- One mobilszolgáltatások
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
manu75
aktív tag
Sziasztok!
Most szereztem be az első ipad-et (air 11), letöltöttem a microsoft word és excel appot. Beléptem a pc-n használt felhasználónevemmel. Létezik, hogy csak fizetős verzióval tudom használni ezeket? Alapból szerkeszteni nem enged mindenképp az ingyenes próbahónapot akarja, de lentebb ott van 3 lehetőség az ingyenes ami szürke inaktív nem tudom kiválasztani és a két fizetős a személyi meg a családi lehetőség. Aki használja esetleg ezeket az appokat tudna segíteni mi lehet a megoldás? -
válasz
nincsnév007
üzenetére
muszáj
-
nincsnév007
addikt
iPaden pl egy időzítőt nem lehet ki rakni az értesítést sávba? Muszáj mindig föntről le húzni az hogy lássam az értestéseket?
-
sutyesz96
addikt
Revolut appot senki nem használ ipaden?
-
vendingo
veterán
Köszi a tippeket, esetleg valami ingyenes?
Nem gyári pencilt kap, nem lesz nyomásérzékenység. -
vendingo
veterán
10 éves kiscsaj pencilt kap tőlem karácsonyra. Milyen appokat ajánlanátok hozzá? Rajzolós, festős, egyéb kreatív dolgokra gondoltam. Nyilván nem PS érdekel, hanem valami gyereknek való.
-
válasz
batai15
üzenetére
Nem tudom, hogy ettől függ-e a dőlésszög érzékelése, a forgatás érzékelése pl.
De a dupla koppintás vagy a megnyomás érzékelése a tollon valószínű ilyen funkció, illetve a töltöttségét is ezen keresztül jelzi, meg a "hover" funkcióhoz is kell valószínűleg. De csak tippelgetek, szerintem ilyesmik. -
batai15
félisten
Hülye kérdés de miért jó ha bt képes a toll ? Amit linkeltem be kapcsolom és működik. Sarkokból gesztus ,freemail formban a tilt Shift , pl stb. De navigálni nem lehet vele. Tehát a pad nem ujj kent ismeri fel , de a 16prom szóba se áll vele. Tehát nem sima Érintő ceruza , ha ki van kapcsolva akkor a pad sem. Működik a Palm reject is. Egyedül az erősebb nyomást nem érzi ,viszont a hosszan nyomást igen. Sőt ha a tabletre van mágnesesen cuppantva nem kapcsol ki sem. Szal eddig 90%ba úgy működik ahogy kell.
-
válasz
nonsen5e
üzenetére
Nekem 2 apple pencilem van 2 tablethez, egyik egy régi apple pencil az ipad 11 pro M1-hez (ami akkor a vezeték nélküli pencil volt), meg egy az új ipad minihez pencil pro. Az első úgy emlékszek olyan 4 éve van meg a másik 1 éve, ez alatt nem emlékszek olyanra hogy bármikor is bármelyik eldobta volna a kapcsolatot. Nem tudom, hogy ez esetleg a lightinges pencilre jellemző-e, olyanom nincs.
-
batai15
félisten
válasz
formula01
üzenetére
nekem a linkelt baseus toll van. Igaz az alap nem Bt verziós , itt csak annyi van hogy bekapcsolod utána érzékeli az iPad.
Működik minden funkció , és igen a tilting is. Akku ideje nagyon jó , minősége eléggé masszív és jó fogni. Van benne mágnes is fel lehet a tabletre cuppantani.
Mivel nem Bt verzió így párosíthatóak hozzá extra funkció , illetve a Bt verzió még annyit tud elvileg hogyha fel emeled automatán bekapcsolja az iPad kijelzőt.
Összességében mivel nekem 6k volt én 10/8nak értékelem
Én elégedett vagyok a baseus cucokkal van pl az egy sport fulesem multipoint , nagyon elégedett vagyok vele. Én általában ajánlom a márkát. -
formula01
senior tag
válasz
formula01
üzenetére
Na ezt a Nillkin tollat sem ajánlom senkinek:
- BT kapcsolata botrányosan szar, lassan csatlakozik fel, ha felcsatlakozik eldobálja a jelet 5-10 centire az Ipad-től.
- Akksi gyorsan merül.
- Tetején az érintés érzékelős bekapcs gomb totál megbízhatatlan, értsd: kb 2-ből 1* működik
- Néha random visszadobott használat közben az alkalmazás váltóra aminek akkor kéne megtörténnie, ha tapogatom az érintős gombot a tetején, de nem nyúltam hozzá.
- Nyomás érzékelés kamu
- Alumínium a toll, de mégis gagyibbnak hat mint a műanyag ESRPár óra használat után sajnos megy vissza ez is. Az ESR-nek ha az akksi kijelzése nem lett volna hibás, tökéletes lett volna. Lehet teszek még1 próbát azzal, de még pár visszaküldés, aztán árban ott leszek egy Apple Pencilnél.
-
arn
félisten
válasz
szasanyi
üzenetére
ha icloudban fenn van minden, akkor elvileg felinstallalhatsz mindent magad. de biztos lesz olyan, amit nem tudsz igy "atmasolni". szvsz hasznald csak a gyari supportot, eleg jol mukodik, gyk ugy lehet folytatni a munkat (egyket kivetellel), mintha csak letette volna az egyiket es hasznalja a masikat. mi ezzel a gond?
-
szasanyi
félisten
Helló Srácok! A nejem 2021-es iPad-ja helyett kap ajándékba egy új, 2025-ös iPad Air-t. Be lehet állítani az újat úgy, hogy az összes adat át kerüljön, de nem átköltözéssel? Tehát először az új üzembe helyezése új eszközként, majd valahogyan átmásolni rá a régi adatait..
-
Alex91
félisten
válasz
nincsnév007
üzenetére
Multkor en is xoptam, en is Airplay-jel akartam. Szerintem lehet, hogy regen azzal lehetett…
-
nonsen5e
veterán
válasz
consono
üzenetére
Ki tudja min múlik. Hivatalosan, alma boltban vehető adapterrel kéne működnie, mert le van írva az apple.com-on..
Én ezt a hivatalos type-c lightning adaptert nem vettem hozzá (mert a tulaj valami olcsó ESR vagy hasonlóval fogja használni), hanem fogtam egy lightning-type-c kábelt aminek a végére helyeztem a régi lightning-lightning adaptert.
Nekem se úgy nem csatlakozott, se a LightBlue appal.
Utóbbiról pedig írtak itt is a topikban, meg redditen is, hogy másoknak működött. Nekem nem.
Ugyanakkor mintha olvastam volna olyat is, hogy valaki bement az iBoltba, és ott a hivatalos adapterrel sem ment, szóval érdekes a helyzet.
-
nonsen5e
veterán
iPad 9
Bár a 26.1 még javított a helyzeten, a helyzet az, hogy megelégedve a rendszerrel továbbra sem vagyok - főleg a sebesség terén. Amúgy vicces, hogy sok-sok éve pont azt mondták az emberek, hogy az alma nem lassul be, amíg a droid igen, legutóbbi két eszközöm esetében ez pont a fordítottja.Nézegettem androidos oldalon is, de a követelményeimet úgy tűnik ott (sem) tudja semmi:
NE 16:9 vagy hasonló képarány || legalább elfogadható szoftveres support || kemény és jó minőségű ceruza. Ez a három dolog minden opciót megölt..
Erre föl bementem a napokban többször is az iBoltokba körülnézni mik lennének az opciók.- iPad 11, de a ceruza support az vagy van, vagy nincs.. pár hete családtagnak vettem egyet, aztán próbálgattam is, de se magától, se az itt ajánlott appal, se semmivel nem tudtam megetetni vele a 1. gen iPencilt. Nyomásérzékenység nélkül nekem meg nem megfelelő.
- iPad air 2025. Na ez egy érdekes eset - úgy tűnik annyira van jó a szemem, hogy lássam, hogy lehetne bőven élesebb a kép, annyira viszont nem, hogy egymás mellé téve a simát és az airt, csak azt lássam különbségképp, hogy az utóbbi laminált. Se a színek nem szebbek, se a felbontás nem jobb (ez mondjuk tény), se a kép nem élesebb, kb. ugyanaz csak nincs 1mm levegő a felszín és a kijelző között.
Na de ezzel nálam a minden más ipad mint opció is itt megy félre.. Ha úgy van szívesen kiadok 2-3x annyit egy tabletért mint a mostani 9-es volt, de, hogy a 3-4-500k-s tabletben és még az akár 1M-be is kerülő Pro-ban is ugyan az a felbontás (DPI) van, azt teljesen nevetségesnek tartom.
-
Alex91
félisten
válasz
nincsnév007
üzenetére
Lehuzod a vezerlokozpontot…
-
Alex91
félisten
válasz
nincsnév007
üzenetére
Kepernyo tukrozes…
-
nincsnév007
addikt
Azt hogy lehet megcsinalni ahogy air play az egész tablet kijelzőjét ki vetítse a tévére ?
-
formula01
senior tag
válasz
formula01
üzenetére
ESR Geo Digital Pen sajnos megy vissza a feladónak. Nagyon korrekt, kényelmesen használható lenne, de full merítés feltöltés ciklus után is katasztrófális az akku töltöttség jelzés. Annyi volt a különbség, hogy elsőre 4-5 óra használat után mutatott 0%-ot és még használtam 6-7 órát, most másodszorra teljes merítés töltés után 6-7 óra használat után mutatott 0%-ot, és ott használom már kb. 4 órája...
Az egy dolog, hogy így teljesen megbízhatatlan, és kiszámíthatatlan, mikor merül le, de még a led is elméleti 10% alatt folyamat villog a tetején, borzasztó zavaró.
A következővel még teszek 1 próbát: NILLKIN iSketch S3 Stylus Apple iPad fehér
(leírás alapján nyomásérzékenység funkció is van benne, bár ezzel szkeptikus vagyok) -
Alex91
félisten
Az alkalmazás elérhető az App Store-ban ingyenesen letölthető formában.
Fontos tudni:
Megtekintés és alapvető szerkesztés: Ingyenesen, egy Microsoft fiókkal bejelentkezve általában megtekintheted és alapvető szerkesztési feladatokat végezhetsz a táblázatokon. Ez a 10,1 hüvelyknél kisebb képernyőméretű eszközökre vonatkozik.
Teljes funkcionalitás: A teljes, prémium Microsoft 365 élményhez (beleértve a dokumentumok létrehozását és a fejlettebb szerkesztési funkciókat) jogosult Microsoft 365 előfizetésre van szükség.
A programot az App Store-ban a "Microsoft Excel" néven találod meg. -
oszy
veterán
Van ingyenesen használható Excel iPadra? Mac gépen van nekem megvásárolt verzió, de már még egyszer nem szeretném megvenni erre is.
-
formula01
senior tag
válasz
nincsnév007
üzenetére
Hát ha aktívan használod, szerintem az se túl reális, de majd lehet ugrik egy nagyobbat.
Én a tollat magyar shopból rendeltem, mert amikor tokot+fóliát rendeltem esr-től nem jutott eszembe.
(Azok tökéletesek btw.)
Egy ilyen full merítés töltés ciklust adok neki, mielőtt visszaküldeném, hátha rendbe rázódik a kijelzés, mert amúgy ez is perfekt lenne. De nem tudom még hány órát kell használnom 0%-on- -
formula01
senior tag
Rendeltem az iPad mellé egy ESR Geo Digital Pen-t.
Összességében elégedett lennék vele, de az akksi kijelzéssel eléggé úgy néz ki, hogy vmi nem oké. Viszonylag elég gyorsan lemerül 100-0, először azt hittem, hogy kifogtam egy hibás akkut, de azóta viszont már beletettem 6 óra aktív használatot elméletileg 0%-on a tollba, és még mindig nem merült le. Nem csak a widget jelzi rosszul a %-ot, hanem a toll tetején is már ennyi ideje villog a led használat közben.
Most perpill azzal próbálkozok, hogy kikapcsolásig merítem, aztán onnan töltöm fullra, hátha helyreáll a töltöttség jelzés. Ha ez nem gyógyítja meg, van más mód kalibrálni?
Ha nem, kénytelen vagyok visszaküldeni, mert egyrészt az se jó, hogy akkor ír 0%-ot, mikor kb 70% körül lehet az akksi, másrészt onnantól kezdve non-stop villog a toll teteje.
Ha visszaküldöm, van más modell, ami árban max hasonló, és ajánlott? (~10e Ft) Vagy célszerűbb visszatérítés helyett 1 csere terméket kérnem?
-
Kbali
nagyúr
-
válasz
sutyesz96
üzenetére
plusz ott a rengeteg reklám.
anyum is szokott jatszani valami szokirakot meg sakkot, de nagyon szenved a kötelező reklámokkal, rossz nezni. apple helyében tiltanam az osszes ilyen appot ahol a reklámba van ágyazva egy jatek es az apró X elrejtve valahol a sarokban stb. -
tl-x
addikt
válasz
nincsnév007
üzenetére
Váltsd át angolra. Virtuálison a kis gömb bal alul. De biztosan megvan a helye. Talán az 1-es előtt?
-
nincsnév007
addikt
Vettem az iPadhez est billentyűt, esetleg tudja valaki hogy a nullát hogy lehet le írni? Kilences után van de nem írja le sehogy.
-
sutyesz96
addikt
sziasztok,
Egy 60 pluszos felhasználó számára tudnátok javasolni valami appot "elütni az időt" céljából egy iPad Air 5-re? Lehet akár valami edukatív jellegű is. -
cog777
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
“replaced by the end user”
Ebbe a mondatba kapaszkodok
Gondolkodtam en is a 13-14” kategorian, de a tollal valo jegyzeteles elrontott…
Masreszt ha vennek egy 14”-os mbp-t akkor jol jonne az aksi cserw egy idoutan… 2014-2019-ig jasznaltam egy lenovot, tok jo volt hogy egy hatalmas aksi lett beleveve… -
válasz
cog777
üzenetére
jaj de kis naiv vagy, azt hiszed, hogy lesz egy ilyen törvény, akkor az bármin is változtat?

ugye nem ilyen 90es évekbeli ki/bepattintható laptopakkura gondolsz, hogy az bármikor egy kallantyú elhúzása után már cseréled is?hivatalosan nézve jelenleg is cserélhető, és kapni hozzá alkatrészt

sok sikert hozzá, hogy otthon kicseréld az kijelző betörése nélkül

-
cog777
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Mibol gondolod hogy nem jonnek cserheto aksis modellek? Ez a kiindulasi pont, habar tobbszor modositottak vizallosagot, stb figyelembe veve.
”Article 11 of the EU Battery Regulation specifies that devices must include batteries that can be safely taken out and replaced by the end user.”
En aktivan irok tollal es rajzolok, laptop nem biztos hogy jo lenne…
-
cog777
őstag
Hasznalok egy kis tarhellyel rendelkezo ipad-ot, 32GB-ost. 1-2GB hely van rajta, de eleg szukos. Gondolkozom hogy jovore beruhazok egy Air-re, viszont. Szerintetek jonnek majd a cserelheto aksis modellek 2027-tol, vagy hogy lesz ez megoldva?
Van errol valami info?
Elegge kinlodos a kis tarhely, jo lenne kicserelnem egy ujra billentyuzettel, a vonaton hasznalva tokeletes a merte az ipadnek. -
formula01
senior tag
Megjött tegnap az ESR tok meg fólia.
Mindegyik nagyon jó minőségű. A fóliát nagyon egyszerű volt pontosan feltenni a kerettel, pár buborék maradt, azt meg könnyen ki tudtam a szélek felé simogatni. Ajánlom mindkettőt. Btw a fóliának sztem jobb a tapintása, mint az eredeti kijelzőnek. Mondom ezt úgy, hogy az esetek többségében utálok minden fóliát. Telefonomon pl. 1-2 napig bírtam elviselni. -
szaszyka
senior tag
válasz
Djuree
üzenetére
Gyereknek van ipad 9, nekem pedig az idei. Gyorsabbnak gyorsabb, jobbnak is érződik, viszont a nagy különbség a dupla tárhely. Gyereknek a 64Gb-os modell van, nekem a 128-as. Ő már kezd küzdeni azzal, hogy elég hamar elfogyni a tárhelye. Egy nagyobb játék simán elvisz 20-30Gb-ot is, tehát annyira már nem lesz elég évekig a 64Gb-os ipad9. Ha esetleg cserélsz, és van rá tőke, lehet inkább egy 256Gb-os verzióra ruháznék be, az szinte biztos, hogy elég lehet megint 5-6 évig.
-
batai15
félisten
Egy olyan gondom van hogy vettem egy rapoo m8000 billenytűzetet , magyar kiosztású , minden jó lenne de a 0 és í fel van cserélve. Ahogy látom nem egyedi a gondom a net szerint, van rá megoldás esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- ELADÓ - iPad Air 13" (M2, 256GB) + Apple Pencil Pro + tok
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S11 11" 256GB Wifi, 3 év gyári garancia + Ajándék Galaxy Buds 3 + gyári tok
- Ipad Pro 12.9" M2 (6.gen) + Pencil 2.gen. újszerű állapotú
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Ace Magician T8 plus Mini PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi