Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delphinus
kezdő
Új ipados mikor várható ?
-
zaskar
senior tag
válasz
fery02
üzenetére
Nekem két 256-os Pro is van itthon (2020 és 2022) és nálam is csak a Fájok használata esetén szokott lenni hasonló "fagyás", mindkettőnél. Rengeteg fotót tárolok a Fájlokban, rengeteg mappában, és ha egy ideig nem használom az alkalmazást, majd újra belépek (de úgy, hogy a háttérben nyitva volt) gyakran előfordul, hogy hosszú ideig gondolkodik, míg reagál valamire. Pl. vissza akarok lépni egy szintet a mappákban, akkor arra várni kell akár 10-20-30 másodpercet is, míg "utoléri magat" azaz történik valami. Utána már nincs gond, működik rendesen. Nem tudom, ez a Fájlok sara-e, vagy a tároló lassul be, esetleg egy másik fájlkezelő app használatával kiküszōbōlhető lenne-e, de elég bosszantó. Viszont pl. külső SSD-ről nekem oda-vissza is gond nélkül és gyorsan másol nagyméretű állományokat is a Fájlokba.
-
szaszyka
senior tag
válasz
Relax420
üzenetére
Szia. Letöltöd a 3utoolst, és telepited a számítógépen, elinditod a programot, és egyszerűen csak csatlakoztatod az ipad-et kábellel a géphez. Az ipad megkérdezi majd, hogy megbízható-e a számítógép, ráböksz, hogy megbízható, és már csatlakozik is a program, és megjeleníti az adatokat.
-
Egy érdekességre hívnám fel a figyelmet a korábbi akksi állapot kiolvasása kapcsán.
A nap folyamán kiolvastattam egyszerre a Battery Stats paranccsal is és a 3uTools progival is és a maximális kapacitás különbözik a két esetben és nem tudom melyik lehet a megbízható adat.- 3utools: 7544 mAh [kép]
- Battery Stats: 7877 mAh [kép]
- Google szerint: 7606 mAhNyílván nem a Google-t kell fixnek tekinteni, mert minden akksi különbözik, de ha azt vesszük alapul, akkor a 7544 ugye közelebb áll a 7606-hoz, talán az a valós adat…
… de mi van, ha valójában különleges akksim van és 7878 mAh 😁
Ha valaki tudja az igazságot, azt örömmel veszem.
-
kchris78
veterán
válasz
TrueGooner
üzenetére
én lassan egy éve vettem 250 körül egy M1-es ipad pro-t vadiujan 3 ev garival... Ki kell fogni! Van aki (bár nem sokan) aki eladni akarja és nem árulni, és nem nyerészkedni akar az áron, én úgy esett hogy pont a jófogáson akadtam rá... Nem szakmabeliek akik ilyet vesznek és nem jön be nekik oda teszik fel, nem ismerik a HA-t.
-
Relax420
junior tag
válasz
TrueGooner
üzenetére
Ha jó árért hozzá jutsz, akkor én egyszerre mind2 modellt ajánlom (iPad mini+pro is)
ha nem ragaszkodsz a legújabb tipushoz, simán kijössz 400ezer alatt -
válasz
TrueGooner
üzenetére
Ha használt piacon szétnézel, 150-200 között is van már 120Hz iPad téren, ha költői túlzás volt a “fél millió” kifejezés, úgy viszont értem.
-
bostone
addikt
válasz
TrueGooner
üzenetére
Persze, hogy van különbség, de a táblagép eladások jóval visszafogottabb szintet képviselnek, mint a mobilok.
-
TrueGooner
senior tag
válasz
bostone
üzenetére
Tehát a 120hz, az Apple-nél minimum fél milliós árkategóriától kell, hogy kezdőddjön? Az szép!
Azért várjuk ki, hátha... Egy telefon és egy Ipad Mini között hatalmas a különbség amikor a kezedbe fogod. Bár tény, valami miatt nem adtak ki 3 éve ilyen Tabot, szóval lehet abban valami amit mondasz sajnos... Várunk... 
-
bostone
addikt
válasz
TrueGooner
üzenetére
Nem igazán preferálják a gyártók ezt a méretet. A mai tepsi mobilok között sokat vesztett a vonzerejéből.
Ha érkezik az új mini, egyáltalán nem garantált, hogy megkapja a 120-as kijelzőt. -
TrueGooner
senior tag
Sziasztok!
Ipad Mini várható még idén? Úgy hallottam pletykálják, hogy igen... Minden reményem abban a kis gépben van, mert az Air és a Pro az a bizonyos két szék, ami közé leültem várakozni...Az Air 11" lenne számomra a legideálisabb választás, de a kijelzője nem győzött meg. Egy Pro 11" mellett nyomkodtam egy kiállítóteremben, és borzasztóan szúrja a szemem az a 60hz-es IPS panel. Egyeltalán nem tűnik folyamatosnak a használata, de még a fényerőre is azt hittem, hogy le van húzva, holott maxon volt.
A Pro pedig indokolatlanul erős (és drága) is számomra.Így hát egy olyan alternatívára várok, amiben ott a 120hz, és nem baj ha kisebb mint 11" (volt már szerencsém Ipad Mini 2021-hez, igazából imádtam, ami furcsa, mert pontosan olyan kijelzője van mint az idei Air-nek.
Bár akkor még a telefonom nem tudott 120hz-t, lehet ez az oka
). Ez pedig egy új Ipad Mini lenne, ami vélhetően árkategóriában is az Air alá kerülne, szóval ha a várakozásaimnak megfelelő paraméterekkel jelenne meg, instant venném.De vajon mikor? Mikor tudhatunk meg többet? Egyáltalán tudunk róla valamit? Olvastam olyasmit is, hogy 2026-ig nem tervezik, de ezt valahogy nehéz elképzelni, tök népszerű ez az Ipad típus nem?
Na mindegy, csak gondoltam bekérdezek ide közétek, hátha többet tudtok Nálam, annyira nem szoktam bújni az ilyesfajta híreket, csak úgy nagy vonalakban vagyok tisztában a dolgokkal.
Köszi! -
Relax420
junior tag
Üdv
létezik olyan third party billentyűzet (azon túl tudok lépni, ha nem magyar kiosztású és bluetooth-on csatlakozik) ami mágnesen tartja az iPad-et és rendelkezik a nagyobb trackpad-del (mint az új fajta magic keyboard) +támogatja a 2018-as iPad pro-t? -
Én is köszönöm, hogy Összefoglalóba helyezést megérdemlőnek tartottátok!
-
arn
félisten
válasz
fery02
üzenetére
Nalam az idosebb ipad air ugyanugy dobott par tiz szazaleknal resetet. 92% meg nem gaz, 90% alatt mar barmi lehet, a harom eves ipad prom is jo ha 5-6 ora kepernyoidot birt. Nekem is az a tapasztalatom, hogy egy folyamatosan hasznalt akkus cucc harom ev utan mar necces lehet.
-
válasz
Alex91
üzenetére
Air 4-em kicsit több, mint 3 éves, van is benne ciklus rendesen, de a mindennapokban nem érzem meg a romlását, pár hete olvastattam ki belőle az adatokat.
Az igaz lehet még, hogy mivel táblagépekben nagyobb akksi van, kevésbé hat rájuk úgy az idő, mint a minden szempontból kisebb mobil akksikra.
Aztán ezzel most lehet, hogy nagy faszságot írtam, de amúgy korábbi iPad 8-asom még régebben vásárolt cucc és annak az akksija is jól érzi magát (mondjuk általában nem várom meg, hogy 20-30% körül merüljenek a cuccaim).Az meg bármit is mondunk, mindenképp egy pozitív dolog, ha egy hirdetésben eleve szerepel infó az akksiról, mert emberek nagy részét érdekli a dolog, főleg egy Hardveraprón, ahol tudatosabb a vásárló és eladó közösség, az mindegy, hogy mi mennyire látjuk értelmét az akksi infónak (egy kilencven valahány % körüli akksi állapot amúgy nálam továbbra is elmond valamit egy eszközről).
-
Alex91
félisten
-
bostone
addikt
válasz
fery02
üzenetére
Pedig alapból majdnem minden használt iPhone hirdetésben szerepel ez az adat.
Nem is értem táblagépeknél miért nem jelzi ezt az értéket, hiszen a csere elég macerás manapság.
Vagy megoldhatatlan.Kár lenne pár százezret elherdálni egy olyan állapotú masinára, ami alul teljesít.
Majd jön egy másik, ha ez az üzlet nem sikerül.
-
válasz
Sziltesa08
üzenetére
Szia, két lehetőséged is van!
1. Win-re 3uTools programmal.
2. Parancs módszerrel közvetlen a táblagépen: leírás -
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok. Az ügyben fordulok hozzátok, hogy mac gép nélkül valamilyen programmal meg lehet nézni mennyi ciklus van az akkuban? ipad 10.gen.
Van valamilyen windows pc program rá? vagy esetleg ipadre lehet letölteni valamit? köszönöm
-
arn
félisten
Regen ipaden volt a bill kettevalasztasanak lehetosege… nincs hasonlo? Megvettem ezt a nagyobb tabletet, de olyan vekony a perem, hogy gyakran entert utok a tenyerem belogo reszevel, ami marhara idegesit. Amugy fotokhoz es bongeszni is jobb, de gepelni kenyelmetlen. Azt hittem szokas es gyakorlas kerdese, de zavar egyszeruen.
-
Redchucky
aktív tag
Sziasztok, segítséget kérnék:
Ipad 9. A letöltött könyvek naponta többször törlődnek az eszközről, mindig újra le kell töltenem icloudról, ezt pár hete kezdte, eddig csak rendszerfrissítés után tüntek el. A könyveket emailben szoktam átküldeni. Idegesítő, mert munka közben szoktam olvasni, ott meg nincs netem. -
Ance
őstag
válasz
Coulson
üzenetére
Nekem nagyon tetszik. Kényelmes rajta gépelni, a touchpad nagy és szuperül használható. Az új pro-t vettem, ami annyira vékony, hogy a billentyűzettel együtt csak kicsit vastagabb, mint a régi pro-m tokkal (2018-as volt). Mondjuk nehéz együtt az tény. Mármint egy tablethez képest.
-
Coulson
tag
Volt szerencsém az új billentyűzethez, szerintem már az első generációnál hasonló anyaghasználatra és trackpad méretre lett volna szükség. Nem beszélve a funkciógombokról és az iPad pozíciónálásáról a billentyűzetnél. Egyedül a billentyűkkel nem voltam kibékülve. Nagyon kis úton járnak és fura a nyomásnál az érzet.
Akinek van/volt szerencséje az új Magic Keyboardhoz, annak mi a véleménye róla?
-
Ance
őstag
Üdv. Van egy céges tabletem, aminek a telepítéséhez a cég apple id-jét is használták, majd utána a sajátommal ment. Lüke voltam, mert annyi minden van rajta, hogy egyszerűbbnek tűnt egy új, nem cégesként használt tabletre az adatok átvitele. Sajnos jött a sajátom mellett a céges apple id is valamiért, így időnként feldobja, hogy írjam be annak is a jelszavát. Meg tudok ettől szabadulni valahogy? A cég szerint nincs az új tableten olyan program, ami hozzájuk tartozna, ennek ellenére az apple id maradt. Köszi a segítséget!
-
bostone
addikt
válasz
Relax420
üzenetére
Ha az elvárások nem változtak, szerintem gombokért be lehet szerezni régi tableteket.
Egy ilyen gépnek a javítási költségei nincsenek arányban valós értékkel. Fölösleges köröket futni, annyi többlet költséget jelenthet, ami már alapja lehet egy másik, nem új szerkezetnek. -
qqzs
őstag
Gyerek tablet, 10-15 jatek par rajzolo festo app, youtube, netflix ment rajta. A webbongeszes alig volt hasznalhato de azt gyereknel elony.
------------
Nem az akku halt meg hanem valami bootnal van mert eddig siman ment youtube 1-2 oraig is rajta. Veszi a toltest feltoltodik latszik az aramfelvetelbol csak nem tolt be -
qqzs
őstag
Sziasztok. Ipad 2 tolteskor az alma logonal marad. Volt felsogomb-elsogomb reset tobbszor is. Olyankor kis gondolkodas utan vegigmegy egy allapotjelzocsik ,ujraondul es ugygyanugy marad az apple logo. Van megoldas?
Egy hete tökéletesen működött minden rajta -
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Akinek 8 vagy 16 gb memóriás tabletje van és rendelkezik Procreate rajzprogrammal, meg tudná nézni, hogy milyen méretben és hány réteget enged készíteni?
Én eddig úgy tudtam, hogy a RAM méretével skálázódik mindkettő, de ma amikor bementem valamelyik iBoltba az egyik plázába, ott az idei Air/Pro sem tudott többet mint nekem az iPad 9 csupán 3gb memóriával. Azokon is pl. 3000x3000-en 72dpi-vel 25 réteg volt a max, ami nekem nagyon kevésnek tűnik... Az interneten meg ennek pedig bőven ellentmondó infókat is látok...
-
csanyiadam
tag
Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy iPad Air 4. készülékem és egy Pencil 2-esem. Kint maradt egy napra a tablet az autóban és azóta nem csatlakozik a ceruza a készülékhez. Felvillan a Pencil forgó grafika, amikor csatlakoztatom, de végül nem sikerül a csatlakozás. A családban van egy másik ugyanilyen készülék és ahhoz sm tud csatlakozni sajnos a ceruza. Van valakinek tippje, hogy mit tudok vele kezdeni, vagy kuka? Nagyon köszönöm.

-
mj1974
csendes tag
Sziasztok!
Ipad 9.gen.-t használok,segítsetek kérlek, mivel tudnám a lenti gólyakamera linket (újra) futtatni? Eddig a Puffin Browser-rel ment, de most már azzal sem, kezdőképet beadja és "Buffering". Próbáltam rákeresni, gondolom valami ilyesmi a dolog: "Autoplay HTML5 Video muted + playsinline", de ez rajtam már kifog.
Köszi!!!
-
Relax420
junior tag
Értem… most nekem is volna egy kérdésem, olvastam, a 2018-as Pro-ról, hogy a vékonysága miatt könnyen törik, ezt a késöbbi modellekben javították?
-
arn
félisten
válasz
Relax420
üzenetére
Elotte 6-7 evig hasznaltam egy ipadet, soha meg egyszer
olyan harom ev utan ugyis elkezd az akkuja doglodni, es a kezd belassulni az egesz. Azert koltok ennyit ezekre, hogy normalisan mukodjenek, amugy hol a premium erzet?Az apple is folyamatosan pakolja teli uj ficsorokkel az iost, es folyamatosan gyilkolja le a regebbi masinakat, a gordulekenyseg nyomokban sem emlekeztet arra, mint amikor ujkent kibontottam. Erdekes modon macosnel nincs ilyen erzesem, a negy eves m1es air es pro is ugyanugy megy.
-
arn
félisten
válasz
Relax420
üzenetére
A valtas oka egyszeru, harom eves, es akkut kellene benne cserelni, ami az ertekenek jelentos resze - ez mar a sebessegen is erzodott. Amellett az m1 lesz a beugro szint nemsokara, ami meg frissiteseket fog kapni. Ez volt az ok a valtasra.
Az uj prot meg is vettem, es vissza is kuldtem az oled nem ugrotta meg azt a szintet, amit vartam, a tobbi ficsor meg szimplan nem tulzottan erdekel. A faceidt csak a mobilomrol hianyolnam, a 120hz meg addig erdekes, amig uj a gep, ahogy lassul az evek alatt, a laggolo 120hz csak az akkut eszi jobban.
A 22es prot is neztem, a miniled miatt erdekelt, de tul draga volt ahhoz kepest, hogy mar ki tudja milyen forrasbol van, ki tudja milyen akkuval (mikori gyartas, mennyit hasznaltak - es amugyse szeretem a hasznalt cuccokat).
Tartalomfogyasztasra meg fotofeldolgozasra hasznalom, ha keves, es jonnek uj tabletek majd lecserelem, de jelenleg ez volt a helyes valasztas szamomra. Bocs, hogy ezt igy leirtam, de egyszeruen zavaro, hogy hulyenek erzem magam a forum alapjan a dontesemmel.
-
Relax420
junior tag
Számomra már az érthetetlen, hogy egy PRO-t lecseréltél egy AIR-re… maximum ha sok év után váltottál volna, de az M1 és M2 közt nincs annyi különbség, hogy megérje (főleg nem iPad-ben) de szerintem még ha maradtál volna a PRO modellnél, még akkor se érte volna meg a felárat… de ez én vagyok
am megválsz az M1 PRO-tól? És ha igen, mennyiért? -
cog777
őstag
válasz
herrkoser
üzenetére
"Másik kérdés: létezik olyan 3rd party ceruza, amit nem aranyárban mérnek és érdemes is pénzt adni érte? Csak arra használnám, hogy a rendszert és a kártyajátékaimat ne ujjal böködjem, plusz max jegyzetelnék vele."
Gondolkodtam egy ideig en is a ceruzan, merlegeltem hogy eredetit vagy 25 eurosat vegyek, aztan meglattam az ugreen-t 15 euroert
es azt rendeltem. Gondoltam, ha sz@r vagy nem tudom hansznalni, akkor nem bukok vele akkorat.Elsosorban a Note-ban jegyzetelesre hasznalom, kiprobaltam a scribble atalakitast, par gesztust meg kellett tanulni, de a gyorsasaga (nekem) elmaradt a sima kezirasos jegyzetelestol, inkabb az utobbit hasznalom, mert igy magyarul is tudok gyorsan jegyzetelni. Arra viszont szamomra tokeletes.
-
herrkoser
tag
Sziasztok!
Sok utazás miatt elgondolkodtam, hogy vásárolnék egy iPadet. Főként általános felhasználásra kellene mint Netflix, stream nézés, böngészés, alapvető PDF/word/excel maszatolás, de használnám online kártyajátékra (Hearthstone, Marvel Snap, Magic The Gathering) és cloud gamingre (Xbox Game Pass) is.
Ilyen felhasználás mellett szerintetek érdemes lenne rászánni a pénzt egy M2 iPad Air-re, vagy bőven elég lenne egy 10th gen iPad is? A magam részéről kicsit az M chip felé hajlok, hátha a jövőben kapna egy jobb OS-t a tablet, illetve a külső kijelzős használat is érdekes lehet hosszabb távon.
Másik kérdés: létezik olyan 3rd party ceruza, amit nem aranyárban mérnek és érdemes is pénzt adni érte? Csak arra használnám, hogy a rendszert és a kártyajátékaimat ne ujjal böködjem, plusz max jegyzetelnék vele.
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Relax420
junior tag
Üdv
kérlek magyarázzátok el nekem, az iPhone-ok minden évben az új modell megjelenésével kapják meg a legújabb OS-t, ez iPad-ek esetében is így van (függetlenül attól, hogy az adott évben melyik modell kap újabb hardvert)?második kérdésem:
egy iPad pro elbírna-e azzal, hogy rácsatlakoztatok egy 2 sávos keverőt (természetesen HUB-al közben kapná az energiát is) és úgy “mixelnék”, hogy egy zene “után” indulna a második, de az elsőnek még nincs vége… -
Zozzer888
addikt
Sziasztok!
ipadra (9.gen, bár ennél a programnál szerintem nincs szó magas erőforrás igényről) keresek egyszerű doksi szerkesztőt. A Word tökéletes lenne, de nincs 365öm (simán megvenni meg ahogy néztem nem lehet), a Google - Dokumentumok tökéletes lenne tudásra, de néha szükséges lenne internet nélküli működés.
van ilyesmi?
köszi!
üdv
Zoli
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó EVGA GTX570HD 2.5GB videokártya
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Honor Pad X8 / 4/64GB / Wi-Fi / 12 Hó Garancia
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
csak “gondolkodik”
Azért várjuk ki, hátha... Egy telefon és egy Ipad Mini között hatalmas a különbség amikor a kezedbe fogod. Bár tény, valami miatt nem adtak ki 3 éve ilyen Tabot, szóval lehet abban valami amit mondasz sajnos... Várunk...
Bár akkor még a telefonom nem tudott 120hz-t, lehet ez az oka