- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Bemutatkozott az iQOO első T-szériása
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- djculture: Az elvileg már senkinek nem kellő HDD-k ára is egekbe emelkedett 4 hónap alatt
-
44100 - 44001
50654 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-09-11 13:00 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
Abban tudtok segíteni esetleg, hogy épület alaprajzoláshoz, belsőterek rajzolásához, viz, gáz, fűtés, VILLANY rajzolásához van-e megfelelő szoft Ipad-en? Windowson a MS Visio Pro-t használom, fontos kiemelni, hogy a Visio-ba vannak "gyári" alakzatok úgy mint fal, ablak, villamos vezeték, fürdőszobai kieg., lámpatest stb. amivel szépen lehet dolgozni. A visio ingyenes.
Visionak megfelelő szoftverről tudtok esetleg? Ipad Pro vásárlása van tervben.
Köszi.
A MS Visio sosem volt ingyenes.
-
insyde5
aktív tag
Abban tudtok segíteni esetleg, hogy épület alaprajzoláshoz, belsőterek rajzolásához, viz, gáz, fűtés, VILLANY rajzolásához van-e megfelelő szoft Ipad-en? Windowson a MS Visio Pro-t használom, fontos kiemelni, hogy a Visio-ba vannak "gyári" alakzatok úgy mint fal, ablak, villamos vezeték, fürdőszobai kieg., lámpatest stb. amivel szépen lehet dolgozni. A visio ingyenes.
Visionak megfelelő szoftverről tudtok esetleg? Ipad Pro vásárlása van tervben.
Köszi.
-
BigBlackDog
veterán
iPad Prohoz létezik olyan, de billentyűzet nélküli tok, mint a gyári, Smart Keyboard? Ami kéne, hogy egyszerű, mágneses rögzítésű hátlap legyen (szövet bevonattal), illetve állítható szögben lehessen fektetve tárolni a tabot rajta.
-
sharp4
őstag
2022-nek volt írva, viszont 10th gen van a csomagoláson, és jó volt rá. Méretben 1 mm eltérés van a tabletek között méretben, így tökéletesen illeszkedik a tok a tabletre.
-
patyil
tag
-
kchris78
veterán
Köszönöm a választ (neked is Pyttawrx)!
Partícionálás, formázás nem gond, azt megoldom laptopról, valószínűleg akkor exFatra, mert olykor TV-re is lesz dugva és az meg biztosan ismeri azt a kiterjesztést, de az afs-nek is utánaolvasok majd, mert életemben nem hallottam még (és hátha véletlenül azt is ismeri a TV).

Van egy sejtésem, hogy fájlkezelésre nem a Fájlokat használjátok, mert ahogy nézegetem nem éppen egy Total Commander.
Igazából a screenshot és képernyőfelvételeimet sem látom vele, ezeket mind csak a Fotókból látom.
Mit használtok fájlkezelésre?tvnek nezz utana, az en egzotikus philipsem, androidtv, nem ismeri az exfatot
. Az NTFSt igen. -
fery02
addikt
Igaz nem nvme, hanem sima SSD, én rendszeresen használom az iPad-del. Semmilyen gondolkodási idő nincs nálam, a másolás (olvasás és írás is) nagyon gyors. Rajta van egy kb 25.000 file/könyvtár tartalmú backup, nem lassul be indexelés címén. Arra készülj hogy az iPad SSD kezelése abban merül ki hogy írod-olvasod mint háttértár, de partícionálás, formázás nincs. Én használtam exfattal és afs-sel is, újabban csak ez utóbbival. Ntfs esetén csak olvasható.
Köszönöm a választ (neked is Pyttawrx)!
Partícionálás, formázás nem gond, azt megoldom laptopról, valószínűleg akkor exFatra, mert olykor TV-re is lesz dugva és az meg biztosan ismeri azt a kiterjesztést, de az afs-nek is utánaolvasok majd, mert életemben nem hallottam még (és hátha véletlenül azt is ismeri a TV).

Van egy sejtésem, hogy fájlkezelésre nem a Fájlokat használjátok, mert ahogy nézegetem nem éppen egy Total Commander.
Igazából a screenshot és képernyőfelvételeimet sem látom vele, ezeket mind csak a Fotókból látom.
Mit használtok fájlkezelésre? -
sharp4
őstag
-
Gubu0101
veterán
-
juve600
nagyúr
-
Gubu0101
veterán
-
sharp4
őstag
Nem rajzolásra vettem az iPad-et, ha nem leginkább ügyintézésekre, jegyzetelésre. Viszont helyszíni bejárás alkalmával rajzi jegyzetelés, skicc készítés lenne.
Nem gyáriból mi lenne az ajánlott? -
consono
nagyúr
Ha rajzolsz, akkor megéri a felárat, mert csak az Apple Pencil tud nyomás érzékenység et. Ha csak jegyzetelni kell, akkor meg majdnem hogy a Crayon is túlzás, ugyan azt tudja, mint a kínai alternatívák...
-
sharp4
őstag
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
-
lugosi
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek olyannal kapcsolatban, hogy külső M.2 NVMe SSD Type-C csatlakoztatáskor lennének-e "gondolkodási idők", mire beolvasná az iPad (Air4) az SSD-t?
Azért érdekelne, mert tervek szerint egy 2TB-os SSD-ről lenne szó, kb majd 90%-osan megpakolva tízezernyi kisebb-nagyobb fájllal.
Korábban simán csak Type-C pendrive vásárlására gondoltam, csak később jött a fentebbi ötlet.Lehet persze csak első csatlakoztatásnál gondolkodna, mire index-el magának mindent, de ezzel nem akarok nagyon hülyeséget sem írni, mert nem tudom e téren hogyan reagál az iPadOS.
Igaz nem nvme, hanem sima SSD, én rendszeresen használom az iPad-del. Semmilyen gondolkodási idő nincs nálam, a másolás (olvasás és írás is) nagyon gyors. Rajta van egy kb 25.000 file/könyvtár tartalmú backup, nem lassul be indexelés címén. Arra készülj hogy az iPad SSD kezelése abban merül ki hogy írod-olvasod mint háttértár, de partícionálás, formázás nincs. Én használtam exfattal és afs-sel is, újabban csak ez utóbbival. Ntfs esetén csak olvasható.
-
Alex91
félisten
-
Pyttawrx
MODERÁTOR
Sziasztok!
Van tapasztalata valakinek olyannal kapcsolatban, hogy külső M.2 NVMe SSD Type-C csatlakoztatáskor lennének-e "gondolkodási idők", mire beolvasná az iPad (Air4) az SSD-t?
Azért érdekelne, mert tervek szerint egy 2TB-os SSD-ről lenne szó, kb majd 90%-osan megpakolva tízezernyi kisebb-nagyobb fájllal.
Korábban simán csak Type-C pendrive vásárlására gondoltam, csak később jött a fentebbi ötlet.Lehet persze csak első csatlakoztatásnál gondolkodna, mire index-el magának mindent, de ezzel nem akarok nagyon hülyeséget sem írni, mert nem tudom e téren hogyan reagál az iPadOS.
Szia. Egy 256gb NVMe SSD -t tettem rá az ipad air 4-re. Látja azonnal, de ugye csak olvasható eszköz. Lehet van rá progi, mint a ixpand esetén ezt most passzolom. Lényeg, hogy olvasta szépen.
-
fery02
addikt
Sziasztok!
-
consono
nagyúr
-
koxkids
őstag
-
sharp4
őstag
-
moleculez
veterán
-
sharp4
őstag
Office-ra milyen programot ajánlanátok? Olyanra lenne szükségem, amivel szerkeszteni is lehet.
-
törölt tag
-
consono
nagyúr
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Végül a Logitech billentyűzetet vettem meg, elvileg hétfőn érkezik. Viszont air 5höz milyen pencilt vegyek?
-
BrandonXXV
aktív tag
iPad Mini 6-hoz mennyire érdemes eredeti pencilt venni? Vagy inkább olcsó utángyártott?
40e-ért lenne most egy fél éves pencil 2, póthegyekkel… -
sharp4
őstag
[Ezzel a billentyűzettel] esetleg van valakinek tapasztalata?
-
juve600
nagyúr
-
szabolcs.sz
tag
-
Alex91
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Honnan érdemes online iPad-et rendelni? Media Markt, iCentre, iStyle?
-
Rellind
senior tag
-
HellGreg
őstag
-
sharp4
őstag
-
Alex91
félisten
Ezek szerint a sok videó meg leírás a neten nem valós, mert mind azt mondja, hogy a google nem enged régebbi verziót letölteni. Valójában enged, különben IOS 12-n nem működne a Youtube. App store-ból töltöttem le, még csak az sem lehet, hogy eleve régebbi volt rajta, mert gyári visszaállítás után csináltam.
Es uj Apple ID-vel, vagy a te regi sajatoddal?
-
Rellind
senior tag
-
HellGreg
őstag
Ezek szerint a sok videó meg leírás a neten nem valós, mert mind azt mondja, hogy a google nem enged régebbi verziót letölteni. Valójában enged, különben IOS 12-n nem működne a Youtube. App store-ból töltöttem le, még csak az sem lehet, hogy eleve régebbi volt rajta, mert gyári visszaállítás után csináltam.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Air 5-höz milyen jó minőségű billentyűzetet és pencilt ajánlanátok?
-
Parson
addikt
1. Vagy az állítás eleve hamis volt (ezt nem hinném)
2. Vagy az állítás idöközben elavult lett
3. kompatibilis verzió került letöltésre (ez a legvalószínűbb) -
lugosi
MODERÁTOR
Régi YouTube app verzió van rajta aki még működik azzal az ios verzióval.
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, kapott a gyerek egy ismerőstől egy 1st gen Ipad airt. Mindenütt azt olvasom, hogy a Youtube-hoz IOS 14 kell minimum, még az app store is kiírja. Ennek ellenére simán települt és működik, miután tettem egy próbát. IOS 12.1 van rajta. Ez hogy létezik?
-
törölt tag
Köszönöm szépen a segítségeteket

-
lanszelot
addikt
-
arn
félisten
-
victorhun7
tag
-
balzs79
csendes tag
Ne nagyon várd! iStyle-ban esetleg néhány régebbi, kevésbé keresett konfiguráció lehet, tavaly pl. iPad 9 LTE volt olcsóbb (140 vagy 170k, már nem emlékszem). Az újabb modellek biztosan nem...
-
Alex91
félisten
-
törölt tag
Sziasztok!
Black Friday-kor mennyire szokott lejjebb menni az iPad-ek ára?
-
jaroslav
aktív tag
Köszönöm a segítséget és az információt!
-
Imy
veterán
A nálam jobban hozzáértőket szeretném kérdezni az alábbi ténában:
Van néhány régebbi ipadem (1-es 3-as 4-es)
Ezeknek már piaci értéke nincs, de tökéletesen működnek és szeretném őket minél tovább "életben tartani".
Gyakolrlatilag nem használom őket.
Mennyi időnként praktikus elővenni, feltölteni és bekapcsolni ezeket a használaton kívüli gépeket, hogy az akku minél tovább "életben maradjon"?Előre is köszönöm a segítséget!
Attól függ, hogy mennyire merülnek. Az akksiknak 80% környékén a legjobb.
Nekem is van egy minim azt 2-3-4 havonta bekapcsolom, és töltöm, ha kell. De hát évente ha 2x rádugom töltőre.
Én is meghagytam, a gyereknek jó lesz a kocsiba mesét nézni. -
jaroslav
aktív tag
A nálam jobban hozzáértőket szeretném kérdezni az alábbi ténában:
Van néhány régebbi ipadem (1-es 3-as 4-es)
Ezeknek már piaci értéke nincs, de tökéletesen működnek és szeretném őket minél tovább "életben tartani".
Gyakolrlatilag nem használom őket.
Mennyi időnként praktikus elővenni, feltölteni és bekapcsolni ezeket a használaton kívüli gépeket, hogy az akku minél tovább "életben maradjon"?Előre is köszönöm a segítséget!
-
vendingo
veterán
Erre bőven elég a 9 is. A 10 alig jobb, ellenben sokkal drágább, air meg erős túlzás erre a felhasználásra.
-
Kabum911
csendes tag
Szaisztok!
Megéri még Ipad 9 venni?
Vagy van valami (titkos tip ) Ipad-be mi olcsóbb megoldás igazándibol csak youtubezni-netezni kellene meg max Lig of Legend-ezni.
Köszönöm!
-
Kinder
senior tag
Nem vagyok szakértő, de az A-s usb-k nem tudják a power deliivery szabvány-t, amit az Apple használ, csak a type-c portok, de azok ugye "csak" 20W-ot adnak le. A xiaomi saját "szabványt" használ a 65W-hoz, nem a PD-T, vagy QC-t. Ha gyorsabban akarod tölteni a tabletet, olyan töltőt vegyél, ami tud type-c porton 65W-ot. Nekem anno ez volt: [link]
Nem tudom, hogy type-c kábellel egyébként hogy van, de nekem anno a 20W-nál nagyobb teljesítményű töltők sorra nyírták ki a lightning kábeleket. Hiába vett fel a telefon csak 18W-ot de majdnem havonta meghalt a kábel, ha nem 20W-os töltővel használtam, hanem a 65W-ossal. Pedig volt gagyi kábelem, gyári, és Ugreen is. Mindegy volt, mert max 1-2 hónapig bírták. Szerintem csak óvatosan 20W felett.Szuper válasz, köszi!
Az eredmény már nem annyira szuper, de így megvan a magyarázat. -
szaszyka
senior tag
Nem vagyok szakértő, de az A-s usb-k nem tudják a power deliivery szabvány-t, amit az Apple használ, csak a type-c portok, de azok ugye "csak" 20W-ot adnak le. A xiaomi saját "szabványt" használ a 65W-hoz, nem a PD-T, vagy QC-t. Ha gyorsabban akarod tölteni a tabletet, olyan töltőt vegyél, ami tud type-c porton 65W-ot. Nekem anno ez volt: [link]
Nem tudom, hogy type-c kábellel egyébként hogy van, de nekem anno a 20W-nál nagyobb teljesítményű töltők sorra nyírták ki a lightning kábeleket. Hiába vett fel a telefon csak 18W-ot de majdnem havonta meghalt a kábel, ha nem 20W-os töltővel használtam, hanem a 65W-ossal. Pedig volt gagyi kábelem, gyári, és Ugreen is. Mindegy volt, mert max 1-2 hónapig bírták. Szerintem csak óvatosan 20W felett.Bocsi, rosszat linkeltem, nekem ilyen töltőm volt anno: [link]
-
szaszyka
senior tag
Nem tudom, hogy type-c kábellel egyébként hogy van, de nekem anno a 20W-nál nagyobb teljesítményű töltők sorra nyírták ki a lightning kábeleket. Hiába vett fel a telefon csak 18W-ot de majdnem havonta meghalt a kábel, ha nem 20W-os töltővel használtam, hanem a 65W-ossal. Pedig volt gagyi kábelem, gyári, és Ugreen is. Mindegy volt, mert max 1-2 hónapig bírták. Szerintem csak óvatosan 20W felett. -
Kinder
senior tag
-
szaszyka
senior tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy egy Ipad Pro 11 ( M1 ) a saját gyári töltőjével és a saját gyári usbc-usbc kábelével 20W körüli töltés vesz fel, míg egy nyilván nem gyári usb-a - usb-c kábellel csak 5W körü,l akármilyen erős gan ( jelen esetben egy 65W és egy 140W ) töltőről? Több konnektort is próbáltam, mindenhol ennyi. ( Ha ezekbe a gyors töltőkbe a saját usbc-usbc kábelét dugom, akkor megvan a 20W )
A töltők le tudnak adni jóval nagyobb áramot is az usb-a kimeneten, és a kábel is tud 100W-ot.
Tehát a gond az Apple és az usb-a, azaz ott sosem lesz nagyobb a töltési tempó, vagy esetleg más is lehet, amire nem gondoltam?
Egy Xiaomi telefont töltött ugyanez a kombinácó 65W-tal.Az USB-A PD szabványú?
-
Kinder
senior tag
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy egy Ipad Pro 11 ( M1 ) a saját gyári töltőjével és a saját gyári usbc-usbc kábelével 20W körüli töltés vesz fel, míg egy nyilván nem gyári usb-a - usb-c kábellel csak 5W körü,l akármilyen erős gan ( jelen esetben egy 65W és egy 140W ) töltőről? Több konnektort is próbáltam, mindenhol ennyi. ( Ha ezekbe a gyors töltőkbe a saját usbc-usbc kábelét dugom, akkor megvan a 20W )
A töltők le tudnak adni jóval nagyobb áramot is az usb-a kimeneten, és a kábel is tud 100W-ot.
Tehát a gond az Apple és az usb-a, azaz ott sosem lesz nagyobb a töltési tempó, vagy esetleg más is lehet, amire nem gondoltam?
Egy Xiaomi telefont töltött ugyanez a kombinácó 65W-tal. -
Imy
veterán
iPad 9. generációshoz szeretnék venni pencilt. Mennyi ideig bírja egy töltéssel? ki mire használja?
-
consono
nagyúr
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Az ipad 9 (2021) verzióhoz vásárolt Pen használható lesz újabb iPad-ekhez?
-
törölt tag
-
vendingo
veterán
-
kchris78
veterán
-
törölt tag
Sziasztok!
Internetezésre, filmnézésre, Facebookra, YouTube-ra sima iPad 10-et vagy MacBook Air 2020 M1-et javasoltok?
Várható, hogy ősszel olcsóbbak lesznek vagy Black Friday-kor?
-
bostone
addikt
Ez a rendszer saját diagnosztikájából kinyert adat, nem külső alkalmazás által mért eredmény.
Elmúlt szegényke két éves, és bőven túl volt a vételár a 250-en. -
kchris78
veterán
Ráadásul nem is a coconut meg hasonlók eredménye számít hanem az ő diagnosztikájú szóval az általunk mért érték csak "tájékoztató jellegű" adat.
-
Semin
őstag
Ha elmúlt két éves és így 80% az akku, azzal már az Apple (és így az iStyle se) se fog semmit kezdeni.
Ha meghaladta az ára a 250k Huf-ot (és így 3 év a gari) akkor emagnál még próbálkozhatsz hátha. -
balzs79
csendes tag
Ha Apple gari van még rá, akkor szerintem vidd be az iStyle szervizbe, hogy hamar merül (esetleg kis is kapcsol..), futtassanak le rajta diagnosztikát.
-
bostone
addikt
Apple oldalán 1 év és 80%, amit említenek. Ez viszont alig több, mint 2 éves.
Hol tudok utánajárni, hogy mi a hivatalos álláspont és ez mennyiben vonatkozik az emagra? -
victorhun7
tag
-
bostone
addikt
Ha ez az érték 80% alatt van, viszont a ciklusok száma nem érte még el az 500-at, ezzel lehet valamit kezdeni?
Üzleti garancia vonatkozik a gépre.
Picit színesíti a dolgot, hogy azóta emag lett az edigitálból. -
balage25
senior tag
Az miért lehet, hogy néha nem tudok írni a ceruzával? Ez akkor fordul elő, ha közben a kezem is hozzáér a képernyőhöz.
-
smc
addikt
-
DanielLong
senior tag
-
bostone
addikt
Nálad ez működik?
Nem jelenít meg adatot a keresésre. -
balzs79
csendes tag
-
consono
nagyúr
Mac-en talán a Coconut Battery megmondja, de lehet, hogy csak az iPhone-ét. Windowson meg talán a 3u tools, de most nincs kéznél gép...
-
balzs79
csendes tag
Beállítások-Adatvédelem és biztonság-Elemzés adatai
itt a legfrissebbet megnyitod, kimásolod vagy elküldöd egy szövegszerkesztőbe és rákeresel az alábbi kifejezésekre:
MaximumCapacityPercentCycleCount
a mögöttük lévő szám mutatja az értékeket (akku kapacitás %, ciklusok száma)
-
bostone
addikt
Létezik olyan alkalmazás, amely legalább megközelítő értéket tud szolgáltatni az akku állapotáról?
-
bmakszim
őstag
Mindketten hardverrel jöttök, pedig írtam, hogy azzal nincs bajom
A szoftver állt bele a földbe... Persze ez az én saját kis véleményem, ti láthatjátok máshogy, de én emlékszem milyen volt az OSX, mikor megjelent a Windows XP mellett
Vagy mikor lett egy G3-as iMacem. Azóta eltelt huszonpár év, amiből az utolsó 10 még nagyon iteratív frissítéseket sem hozott...
Na mindegy, nem akartam vitát szítani, válaszoltam egy kérdésre, nem is folytatom ezt a szálat tovább.Nem volt egyértelmű, hogy szoftver téren hiányolod az innovációt. Elfogadom a véleményed. Sőt, azzal igazából vitatkozni se tudok. Tény, hogy az M1-ből többet is ki lehetne hozni tablet fronton.
Meg én simán el tudnék képzelni egy DeX-féle megoldást az iPhone-nál is. Monitorra kötve lehetne egy olyan felülete, mint az iPad-nek. Úgyis USB-C-vel jönnek már a 15 modellek.#44014DanielLong A macOS-t szerintem nehezebb lenne megszokni, mint a portok, vagy a numerikus billentyűk hiányát. Igazából végig kell gondolni, hogy ezekre tényleg szükséged van-e. Én egy árva usb-A adapterrel elvagyok már 6 éve.
A kijelző nem matt, de nem is annyira fényes, mint az átlag laptopé. Egyszer a kezem közé került egy OLED kijelzős Razer és még zárt térben is úgy csillogott, borzasztó volt. Szóval fényes és fényes kijelző között is van különbség. -
balzs79
csendes tag
Szerintem bármelyik Authorized Reseller-től megveheted. Alza is jó.
Személy szerint meg merném venni bárhol számlával csak a számlán szerepeljen a serial. Aztán vennék rá AppleCare+ biztosítást. A biztosítás korlátlan incidens esetén nyújt cserét vagy javítást, Magyarországon minden költség nélkül (talán lopást, elvesztést kivéve).
-
ngyjns
tag
-
DanielLong
senior tag
Nem értek egyet. A MacBook Air M1 a mai napig a legjobb ár/érték arányú laptop a kategóriájában. Üzemidő, touchpad és hangszórók tekintetében konkrétan nincs semmi, ami a közelébe érhetne.
Az meg, hogy Jobs óta nincs innováció, akkora demagóg duma! Csak pár dolog, amit napi szinten használunk és a "Cook-éra" Apple-nek köszönhetően terjedtek el:
- EKG a csuklódon, vagy önmagában az Apple Watch és az okos órák
- Apple Silicon a Mac-ekben
- AirPods (meg úgy általában a TWS fülesek)
- Touch ID, Face ID
- Find My és AirTag
- Apple PaySzívesen kipróbálnám én is a MacBookot, de egyszerűen még mindig annyira túl csupaszitottak a notebookjaik... Se usb, se semmilyen port, mindenhez átalakító kell, se numerikus pad, talán még a kijelző sem matt. Ezektől eltekintve egyébként jó termék.
iPad minim is azért lett, mert Android fronton nincs semmi hasonló méretű up-to-date hardverrel. Egyébként sírni tudnék sokszor, hogy mennyire nem ergonomikus egy-két dolog rajta, de az akku idő és a sebesség kárpótol.
-
consono
nagyúr
Épp csak most dobtak ki egy formátumot ami teljesen új UX (Vision Pro), Apple Silicon kb úgy rúgta rá az ajtót az ultramobil piacra mint anno az iPhone a mobil piacra, olyan ökszisztéma működik az eszközeid mögött/ között hogy a konkurencia azóta is próbál válaszolni. Ár/érték: az komplett mobil iparban csak fingreszelés megy vagy 5 éve, mutass már tényleges innovációt bárhol, megvárom Tablet téren szintúgy, végre elkezdett éledezni a tablet piac de az is azért mert az Apple életben tartotta a növekvő eladásokkal. Így a teljesség igénye nélkül csak idebüfögtem.
Mindketten hardverrel jöttök, pedig írtam, hogy azzal nincs bajom
A szoftver állt bele a földbe... Persze ez az én saját kis véleményem, ti láthatjátok máshogy, de én emlékszem milyen volt az OSX, mikor megjelent a Windows XP mellett
Vagy mikor lett egy G3-as iMacem. Azóta eltelt huszonpár év, amiből az utolsó 10 még nagyon iteratív frissítéseket sem hozott...
Na mindegy, nem akartam vitát szítani, válaszoltam egy kérdésre, nem is folytatom ezt a szálat tovább. -
moleculez
veterán
Felerészt az ár-érték arány leromlása, másik oldalról meg az állandóság. Egyre inkább azt érzem, hogy mióta Jobs meghalt nem halad semerre sem az Apple, csak egy pénznyomda lett a tulajdonosoknak. Nem diktalnak, hanem óvatosan követik évekkel lemaradva a konkurenciát. Amit meg eladnak forradalmi újdonságként szoftveres téren, az bullshit.
A hardverrel nincs bajom, az M szériás Soc zseniális.Épp csak most dobtak ki egy formátumot ami teljesen új UX (Vision Pro), Apple Silicon kb úgy rúgta rá az ajtót az ultramobil piacra mint anno az iPhone a mobil piacra, olyan ökszisztéma működik az eszközeid mögött/ között hogy a konkurencia azóta is próbál válaszolni. Ár/érték: az komplett mobil iparban csak fingreszelés megy vagy 5 éve, mutass már tényleges innovációt bárhol, megvárom Tablet téren szintúgy, végre elkezdett éledezni a tablet piac de az is azért mert az Apple életben tartotta a növekvő eladásokkal. Így a teljesség igénye nélkül csak idebüfögtem.
-
bmakszim
őstag
Felerészt az ár-érték arány leromlása, másik oldalról meg az állandóság. Egyre inkább azt érzem, hogy mióta Jobs meghalt nem halad semerre sem az Apple, csak egy pénznyomda lett a tulajdonosoknak. Nem diktalnak, hanem óvatosan követik évekkel lemaradva a konkurenciát. Amit meg eladnak forradalmi újdonságként szoftveres téren, az bullshit.
A hardverrel nincs bajom, az M szériás Soc zseniális.Nem értek egyet. A MacBook Air M1 a mai napig a legjobb ár/érték arányú laptop a kategóriájában. Üzemidő, touchpad és hangszórók tekintetében konkrétan nincs semmi, ami a közelébe érhetne.
Az meg, hogy Jobs óta nincs innováció, akkora demagóg duma! Csak pár dolog, amit napi szinten használunk és a "Cook-éra" Apple-nek köszönhetően terjedtek el:
- EKG a csuklódon, vagy önmagában az Apple Watch és az okos órák
- Apple Silicon a Mac-ekben
- AirPods (meg úgy általában a TWS fülesek)
- Touch ID, Face ID
- Find My és AirTag
- Apple Pay -
Gubu0101
veterán
Sziasztok, kérlek segítsetek. Összekuporgatott pénzemből végre ipad pro 12,9est vennék pencil2vel, egyetemista kedvezményt igénybe vehetném. Ti az Apple saját boltjától vennétek 128ast cellular nélkül, ajándék tollal, vagy alzától 256ost cellularral. 5-6 évig használva az OS sok helyet foglal/fog foglalni? Főleg digitális rajzolásra kell, ezért talán nem fontos a nagy tárhely. Jobb a nagyobb tárhekyes cellularral az eladás miatt? Alzatól még nem rendeltem ilyen drágát, megbízható? 3 év garancia miatt maradjon az Apple saját oldaláról rendelt? Szerintetek?
Az OS asszem 8-9Gb helyet foglal,minden masra ott az iCloud
En 200Gb-os csomagra fizettem elo,havi 1290Ft.Boven eleg ez is. -
ngyjns
tag
Sziasztok, kérlek segítsetek. Összekuporgatott pénzemből végre ipad pro 12,9est vennék pencil2vel, egyetemista kedvezményt igénybe vehetném. Ti az Apple saját boltjától vennétek 128ast cellular nélkül, ajándék tollal, vagy alzától 256ost cellularral. 5-6 évig használva az OS sok helyet foglal/fog foglalni? Főleg digitális rajzolásra kell, ezért talán nem fontos a nagy tárhely. Jobb a nagyobb tárhekyes cellularral az eladás miatt? Alzatól még nem rendeltem ilyen drágát, megbízható? 3 év garancia miatt maradjon az Apple saját oldaláról rendelt? Szerintetek?
-
consono
nagyúr
A hardverrel nincs bajom, az M szériás Soc zseniális. -
bostone
addikt
Az USD ár (nettó) nem annyira érdekel, az itthoni áremelkedés zavar. 100-120 eFt környékén pár éve az iPad 8 meg 9 jó vásár volt. Most a 10 pont ennek a duplája. És ebben nincs benne a pencil... Annyiért normális notebookot is lehet kapni, de ha jegyzetelni kell androidos tabletet is a feléért, amihez adnak tollat. Értem én, hogy nem Apple, de lassan nem is nyújt már többet az Apple... Én a MacBookot már lecseréltem Windowsos gépre, az iPhone kb. ebben a hónapban megy háztól és csak az iPad marad Apple termék, amíg működik. Utána meg nem lesz tabletem, mert így is egyre kevesebbet van használva...
Mi ennek a platformváltásnak a konkrét oka?
-
consono
nagyúr
Az USD ár (nettó) nem annyira érdekel, az itthoni áremelkedés zavar. 100-120 eFt környékén pár éve az iPad 8 meg 9 jó vásár volt. Most a 10 pont ennek a duplája. És ebben nincs benne a pencil... Annyiért normális notebookot is lehet kapni, de ha jegyzetelni kell androidos tabletet is a feléért, amihez adnak tollat. Értem én, hogy nem Apple, de lassan nem is nyújt már többet az Apple... Én a MacBookot már lecseréltem Windowsos gépre, az iPhone kb. ebben a hónapban megy háztól és csak az iPad marad Apple termék, amíg működik. Utána meg nem lesz tabletem, mert így is egyre kevesebbet van használva...
-
pzstm
titán
-
szabonagyur
félisten
Akkor várható. Köszönöm +Alex91 neked is.
Mondjuk Q1 2024 azért nem most lesz, azt írja a cikk is mint mas production.
De ez annyira találgatás...
-
lugosi
MODERÁTOR
-
BrandonXXV
aktív tag
Akkor várható. Köszönöm +Alex91 neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
44100 - 44001
50654 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 45901 45900 - 45801 45800 - 45701 45700 - 45601 45600 - 45501 45500 - 45401 45400 - 45301 45300 - 45201 45200 - 45101 45100 - 45001 45000 - 44901 44900 - 44801 44800 - 44701 44700 - 44601 44600 - 44501 44500 - 44401 44400 - 44301 44300 - 44201 44200 - 44101 44100 - 44001 44000 - 43901 43900 - 43801 43800 - 43701 43700 - 43601 43600 - 43501 43500 - 43401 43400 - 43301 43300 - 43201 43200 - 43101 43100 - 43001 43000 - 42901 42900 - 42801 42800 - 42701 42700 - 42601 42600 - 42501 42500 - 42401 42400 - 42301 42300 - 42201 42200 - 42101 42100 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Tabletek, E-bookok
- iPad topik
- (kiemelt téma)
- iPad 6 (2018) 128GB újszerű, dobozos, ajándék tokkal
- TÖKÉLETES ÁLLAPOTÚ IPAD 10 64GB Wifi , üzletből, garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPad Mini 6TH GEN Wifi + cellular 64GB tablet garanciával hibátlan működéssel
- TÖKÉLETES ÁLLAPOTÚ IPAD 10 64GB Wifi, kék színben , üzletből, garanciával
- Logitech Folio Touch Air 11"(M2, M3), Air (4. 5.gen) billentyűzetes tok, UK kiosztás, új, bontott
- ÚJ - MACBOOK PRO 16" M5 MAX 18C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 2TB + 3 ÉV APPLE Care PLUS + ÁFÁ-s
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 4800 MHZ-es 16GB-os DDR5 notebook memória - számlával, garanciával
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Az NTFSt igen.
a reggeli csalogató videó végére berakták