Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
üzenetére
“Azalatt mit értesz, hogy az értesítést aszerint engedélyeztem, hogy milyen célokra szeretném használni a Lokátort?”
Legegyszerűbb lehet, hogy az lenne a megoldás, hogy bekapcsolod az értesítéseket és ha úgy érzed számodra sok, feleslegesnek gondolt értesítés jön tőle, akkor kikapcsolod (vagy személyreszabod a Lokátor értesítéseit).
App-ok szokták kérni a helyzetmegosztást, de azt az app-ok is megkérdezik amúgyis, hogy miként engedélyezed vagy nem engedélyezed nekik, amúgy ismerősök közötti helymegosztás már ugye egy fix dolog, hogy oda kell a helyzetmegosztás.
-
válasz
üzenetére
Szia!
Illik a Lokátornak megadni minden engedélyt, hogy megbízhatóan tudjon működni, a saját helyzettel együtt (márcsak mert miért is ne).
Értesítést aszerint engedélyezd, hogy pontosan milyen célokra szeretnéd használni a Lokátort.Nálam mondjuk pont el van vele szaródva valami, mert ezt dobja az AirPods-omra, miközben itt van előttem az asztalon és pont az előbb töltöttem kb 80%-ra.
Gyakorlatilag ha ebben a pillanatban elveszteném az AirPods-ot, pont hasztalan lenne számomra a Lokátor app. -
törölt tag
Sziasztok!
Megnyitottam a lokátor appot és sok engedély kérés volt.
Ti a helyzetnél milyen engedélyt adtok?
A saját helyzet megosztását engedélyeztétek?
Értesítés küldést engedélyezzem vagy tiltsam? -
Kobe
veterán
Hi
ipad Air 13 (2024) hez milyen alternativak vannak billentyuzetes tokra ? Nem must have de lehetoleg magyar
a hivatalos magis keynoard tokert bevallom a 170K t kicsit sajnalom azert….. -
xhege
veterán
Köszi mindenkinek a pencil ajánlást és észrevételt.
-
drzozo
senior tag
Na 13-as M4 ipad pro-nál engem is elért a vég, a pados 18-at leszedte, de már telepíteni nem engedni, viszont az értesítési ikon meg az istenért sem tűnik el, ugyanúgy látszódik a szoftverfrissítés lehetősége.
Mondjuk legalább használni tudom...
-

Ennyiért rendelem is..

szerk.: csak új felhasználóknak van..
Még jó hogy van másik e-mail címem is.. 
-
bmakszim
őstag
Nekem működik a kétujjas nagyítás, de csak akkor, ha legörgetem, hogy eltűnjön alul az új menü (személyek, emlékek, háttérjavaslatok, meg a hasonló a gép jobban tudja helyettem dolgok - szerencse, hogy ezek ki lehet kapcsolni a fr*cba).
Mindenesetre jó szar az új fotók. Utálom az ilyen céltalan, új funkciókat nem tartalmazó, pusztán UI-t átvariáló frissítéseket. Mintha úgy volnának vele, itt ez a csapat UX-es, adjunk már nekik is valami feladatot.
-
xhege
veterán
Sziasztok! iPad Air 5 vagy 6-hoz tudtok ajánlani jó minőségű nem gyári tollat? Rajzolás nem lényeg, csak jegyzeteléshez kell. Köszi!
-
válasz
mr.tamasbiro
üzenetére
A kijelző nem lett kisebb?

-
mr.tamasbiro
őstag
Létezik,hogy kisebbek lettek a betűk ugyanolyan szövegméret beállítása mellett?
Az ikonok is tuti kisebbek lettek. -
csabiks
senior tag
az amúgy is pörgős prom, még annál is pörgősebb lett az új rendszerrel
-
törölt tag
Sziasztok!
iPad mini 6-ot érdemes frissíteni iOS 18-ra?
-
Drenadar
veterán
szerintetek ipad mini 6 -on érdemes frissíteni 18-ra?
-
kezo0
addikt
OK, ez csak egy kis tréfa volt, de komolyra fordítva, nekem máris van egy bugom (már, ha ez annak számít, de én annak tekintem, mert kissé idegesítő).
A fotók indexképei alapból túl kicsik nekem, én eggyel nagyobb méretben szeretem őket látni ill. tallózni. Eddig egyetlen kétujjas húzással nagyobbra állíthattam őket, amit aztán az alkalmazás meg is jegyzett. Most ez nem működik, a két ujj széthúzása egyetlen képet nagyít ki. Az indexképek nagyobbra állításához alul a kis fel/le nyilas ikonra, majd a nézetbeállításokra kell bökni, és azon belül a felnagyításra. Nem lenne nagy dolog, ha utána az app megjegyezné ezt a beállítást, de nem teszi. Legközelebb megint a pici indexképeket mutatja – még akkor is, ha végig megnyitva hagyom a fotókat, csak átváltok másik appra, majd vissza a Fotókra…
Mindenkinél így viselkedik? -
kezo0
addikt
Este mondtam, na, ma van a beígért szeptember 16., nézzük a frissítést. Erre fel azt látom a 18 helyett, hogy 17.7… Mert vak vagyok.
Szóval feltettem a 17.7-et, aztán vettem észre, hogy végig ott volt ALUL a 18-asra frissítés lehetősége is.
Így hát végül felkerült az is… ÉS MEGÉRTE!
Oly hosszú várakozás, annyi év 3rd party megoldás után, végre!
-
törölt tag
Sziasztok!
Meglehet valahogy nézni az iPaden (iPad 9 2021), hogy mennyi a Wifis internetes adatforgalom? -
totopad
senior tag
Sziasztok! Mivel bétáztam az iPad-en, RC-n tegnap nem dobta fel a frissitést, igy ma reggel manuálisan akartam felrakni laptopról a és az történt, hogy hlye voltam és nem vettem észre, hogy a laptop lemerülő állapotban van és persze a frissités felénél lemerült. A tabi most almalogó alatti csik megállás közben van és nem tudom kiszedni innen. Van valamilyen opcióm továbblépni innen és frissiteni?
-
törölt tag
válasz
fery02
üzenetére
Menüből hangosít, nem használja a külső gombokat (már ha van egyáltalán).
Hatalmas "bumber" tok van rajta, bár amúgy olyan biztosítással vették, hogy szó nélkül cserélik nekik törés esetén. Elmondták a boltban, hogy mi a helyzet, és a gyerek szeret dobálózni, de a tok idáig megvédte. Viszont az a hangerő már halláskárosodás határán billeg, valamilyen szinten érzékenyebb vagyok a zajokra, nekem elviselhetetlenül hangos. Szerintem az anyjának is, de csak az apja "védekezik" fejhallgatóval.#47038 Cyberbeni
Nincs valamilyen szülői felügyelet témakör, ahol lehetne a hangerőt maximalizálni?
A "guided access" szerintem nem lenne jó a gyereknek, mert valszeg addig püfölné a kijelzőt, amíg be nem törik, amiért nem tud alkalmazást váltani.#47039 smc
Rápróbálok a következő látogatáskor, finoman szólva anti-almás vagyok, így nagyon ismeretlen számomra az oprendszer. De a szöveg alapján inkább fejhallgatóra vonatkozhat.
______________________________________Köszönöm a válaszokat

-
válasz
üzenetére
Szia!
Nekem erről csak a saját esetem jut eszembe (és rendkívülien félmegoldás a dolog), hogy olyan tokot tettem a készülékre, ami a bekapcsoló gombot folyamatosan nyomvatartja és ezzel megakadályozza a hangerőgombok működését.
Ez persze olyan gépeknél működik, ahol oldalt helyezkedik a gomb és más úton is be lehet kapcsolni a képernyő (dupla kopp).Esetemben ez úgy volt, hogy egy 11” M1 Pro tokot tettem egy Air 4-re, valószínűleg elég kicsi lehet az esélye, hogy más gépek esetében ki lehessen fogni ilyen szituációt.
Normálisabb megoldásról nem tudok sajnos.
-
törölt tag
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy milyen módon lehet korlátozni a maximum hangerőt. Nagybátyám autista gyereke mindent max hangerőn hallgat, finoman szólva kikészíti a szülőket. Fejen pöröghetsz neki, akkor is visszatolja max hangerőre. A notebookjáról regedit-tel el tudtam tüntetni a hangerő ikont, de almában nem vagyok jártas, és még beszélgetni is esélytelen, ha a gyerek a tablettel játszik.
A válaszokat előre is köszönöm
-
TpS
őstag
Vettem egy ipad m4 13-at, és költözés közben beta 18.3-ra frissített, mert az m1-es is benne van a béta programban. Viszont itt beakadhatott valami, mert már több mint egy órája van fent a kép, hogy szoftverfrissítés, a progressbar-on meg forog a jelző, és nem történik semmi. Mit lehet ilyenkor tenni? Köszi!
-
kchris78
veterán
válasz
cog777
üzenetére
Vedd meg a legolcsóbb AirPods-ot. Nekem anno volt MM-ben egy akció hogy ha beviszek egy akár használhatatlan valamilyen terméket (apple nem is tudom) kaptam 20e ft kedvezményt.. Vette egy AirPods2-t 42ért
. 1-2 éve talán. Biztos eredeti, ameddig ki nem köhögi a lelkét marad
. Szerintem fölösleges más fülesekkel foglalkozni, már csak azért is mert a legtranszparensebben az AirPods működik együtt az iphone-al, nem kell kézzel csatlakoztatni stbstb.. Nekem MacBookom is van és ott ez még erőteljesebben kijön, ha kell macbookon van ha kell a telefonon.. -
cog777
őstag
válasz
ittakary
üzenetére
Milyen BT fulest ajanlanal amelynek a mikrofonja is jol mukodik? Gyerek airpods-at kiprobaltam, szuperul mukodott. Cegtol kaptam fel-harmad aru BT fulest (nem emlekszem a markajara) hat a hallgatas resze meg csak-csak, de a mikrofonja total hasznalhatatlan volt.
Ha van airpods-nal olcsobb, de megis hasznalhato BT fules (marmint nem a nagy fejhallgato, az van egesz jo, hanem a fulbedughato), akkor kivancsi lennek ra. Kulonben megveszem a legolcsobb Airpods-ot, mert a vezetekessel mar a t*kom kivan
-
kezo0
addikt
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Kompatibilitási kérdést szeretnék ellenőrizni.
10. generációs ipad, usb c csatlakozó van rajta, fülhallgatót szeretnék hozzá. Bármilyen noname usb c-s earphone kompatibilis hozzá, vagy van valami alma-spec dolog, és amiatt muszáj kimondottan 10. generációs ipad-hez való usb c-s fülhallgatót szereznem be?
Előre is köszönöm
-
tuzpenge
őstag
válasz
Gabonetta
üzenetére
Csak hasonlót...nekem az egyik gyerekemtől nem jött meg a kérelem, hogy le szeretne valamit tölteni a store-ból és hagyjam jóvá. Működött mikor beállítottam, aztán egyszercsak ugrott ez az opció. Majd frissítettem a 18 bétára és visszajött ez is (megoldódott). NEm a legmegbízhatóbb funkció ez....
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Itt is feltenném a kérdésem. Gyermekem készülékén be van állítva a szülői felügyelet. Már egy ideje nem tudom megnézi a tevékenységadatokat. Azt írja, hogy győződjen meg róla, hogy az eszköz csatlakozik az internethez és be van jelentkezve az iCloudba. Megnéztem, csatlakozik és be van jelentkezve. Újraindítottam, kijelentkeztem. A képernyőidőt tudom is szabályozni az én eszközömről. Valaki tapasztalt már hasonlót? -
-
válasz
Shame21
üzenetére
Szerintem felesleges utánjárás, szimplán csak nem szabad egy valamilyen nevű gsm boltból többszázezres értékű terméket magánszemélyként vásárolni, mert az sem annyira hangzik jól, ha mondjuk 2 és fél múlva szűnik meg a bolt, miközben a készüléked rá pár héttel később szarik be és még volna pár hónap a (bolti) gariból.
-
Shame21
tag
Na még valami a termék oldalon a kosárba teszem gomb alatt egységesen minden terméknél ártól függetlenül az van írva hogy 36 hónap teljeskörű garancia. Na most légy okos domonkos😂
-
Shame21
tag
Na rálestem én is az oldalra és az Aszf-ben 151/2003 (IX. 22.) kormányrendeletre hivatkoznak hogy az a mérvadó abban pedig ugye az van, hogy 10ezer felett 2 év 250ezer felett 3 év. Viszont az oldalon a terméknél gyártói garanciát írnak ami apple 1 év világgari. Viszont 27%-os áfa tartalmú számlát adnak. Régen dolgoztam adok veszek mobil boltban ott a bolt meg az áruk besorolása miatt nem volt hivatalos gari mert használt telók voltak, de itt alapból erről nincs szó. Fel kell őket hívni telón hogy akkor most mi vonatkozik rájuk meg a termékeikre. Hátha igazat mondanak.
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Bárhová viheted 1 éven belül (ha valóban onnantól jelzi majd a készülék az aktiválást, ellenkező esetben Apple support rendbe tudja tenni a dátumot).
Aztán 1 éven túl Apple Care nélkül már csak a jóIstenke kezében vagy, ha egy ilyen boltból veszed és nem pedig hivatalos forgalmazótól.
Ez mind magánszemélyre értendő amúgy, céges vásárlásnál mindenképpen csak 1 év garid van ígyis-úgyis, szóval cégesként nyugodtan lehet venni bárhonnan. -
Shame21
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen ha magyar boltból magyar számlád van akkor igen mert apple-t bárhova be lehet vinni istyle, icenter stb persze magyarországon. De ha úgy veszed ahogy ott ki van írva gyártói garancia akkor nem kapsz számlát vagy kapsz de valami nulla Áfásat és csak az 1 év gyártói gari van. Ebből nekem úgy tűnik. Annyival meg nem olcsóbb hogy ezt eljátszák.
-
válasz
f_sanyee
üzenetére
Ja de várjál, akkor én félreértettem. Úgy gondoltam, ha a cég bedől, az almás szervizbe beküldhetem RMA keretében, mint ASUS-nál.
Ugyanis a bolti és a gyári garancia között ez a különbség.Amikor az ASUS alaplapja a laptopomnak meghibásodott nem a boltnak jeleztem, hanem az ASUS márkaszerviznek, és ők küldték érte a futárt.
Szerk: bocs a félvastagért de mobilon valamiért beragadt. -
-
-
Shame21
tag
A gari úgy van, ha magyarországon veszed számlával akkor 10.000 ft felett mindenre 2 év van 250.000 ft felett meg 3 év. Én média markt-ban vettem air pods-ot és mikor beszart az icenterbe vittem vissza 2 nap múlva megkaptam a csere készüléket mondjuk még 1 éves se volt így a gépbe beírta a gyári számot látta hogy még él rá a világgari ha az lejár akkor kérik a számlát hogy mikor vetted mert akkor 2 vagy 3 év van rá ha itthon vetted.
Ha számla nélkül veszed akkor aktiválástól él rá az 1 év világ gari aztán ha 1 év után beszarik a 300 ezres ipad akkor sok pénz a javítás. Remélem segítettem. -
pozsoka
senior tag
Üdv, butatelefonom van, amin nehézkes az sms küldés.
Létezik ipad alkalmazás, amivel küldhetek sms-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- ZEBRA XPLORE iX125R1 12.5" ÜTÉS ÉS POR ÁLLÓ Windows TABLET ( i5-6200, 8G/256/LTE/GPS ) GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy Tab S11 Ultra 256GB 5G
- Lenovo Yoga Smart tab 10.1"-es tablet eladó
- iPad Air 13" M3 128GB Karcmentes Purple/2028.05.13.Gar./Akku 100%/p4641
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
- 176 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi