- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ulefone Armor X32 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
Hirdetés
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
válasz
Minstrel #82006 üzenetére
Nem lesz nagy segítség, legfeljebb némi összehasonlításra alkalmas, de például az NVS 3100M (T510) elég szépen futtatta magas beállítással 1600*900 natív kijelző felbontáson a Call of Pripyat játékot, ritkán előfordult némelyik pályaszakaszon 1-2 mp belaggolás, de ettől eltekintve folyamatos volt, ugyanez a játék Intel HD Graphics 4000 alatt is elfutkosott egy kisebb felbontású gépen, utóbbival a Clear Sky is ki lett próbálva.
-
Francia91
veterán
válasz
Minstrel #55250 üzenetére
45-55 fok között ideális alapjáraton, játékkal meghajtva szokott felmenni 80 fokra. Amit láttál, az Gap Pad, vmi hővezető matyi, amit én ki szoktam dobni, a helyére meg teszek rezet vagy vmilyen rézötvözetet.
T60 esetében fogsz egy 1 Ft-os érmét, felpolírozod mindkét oldalát tükrösre, azután mehet a Gap Pad helyére, úgy, hogy mindkét oldalára teszek egy pici pasztát. Sokkal jobb a hővezetése, mint a Gap Pad-nak, hűvösebb lesz a masina. Én ezt T60p esetében léptem meg ezt, FireGL V5250-nél, ott az addigi maximumot (98 fok) 92-re csökkentette, ez full terhelés mellett, alapjáraton is elég jó a különbség -
-
-
Francia91
veterán
válasz
Minstrel #53844 üzenetére
A Western Digital-nak az Advanced Format technologiaja miatt adodik ez a problema. Nekem is elojott ez a problema a T60p-mnel, amikor beletettem a Scorpio Black-et. En a HP féle Intel Rapid Storage driverét tettem fel, és ment rendesen a Windows Update. Keress ra a ˝Windows Update, Rapid Storage˝ cimszavakkal itt forumban a temara, asszem linkelve is vannak cuccok, Gondwan-nak is van pár hasznos hozzaszolasa e temaban.
-
válasz
Minstrel #36578 üzenetére
Akkor úgy néz ki, egy pasztázás és takarítás kell a gépnek.
szerk: Most látom csak. Azért az elég dúrva, hogy ha jól látom a képen, akkor 800Mhz-n ment a proc 100% terhelés mellett ami a legalacsonyabb frekvencia. Ja, és 44xx forulat mellett így 75 fok volt....
Szóval itt valami nagyon eldugult a hűtésben...
-
válasz
Minstrel #36556 üzenetére
Ez kicsit gyanús...kéne csinálni valami Prime95 vagy Intel Burn Test futtatást....és közben lesni a hőmérsékleteket. Nagyjából 5 percedbe kerül max, mert ilyen melegben ennyi idő alatt kétszer is túl lehet terhelni...
Ha a fenti terhelések alatt nem lépi át a 90-et akkor más gond van...Integrált VGA-d van. Szóval ha az túlmelegszik akkor nagyjából meg is döglött....
A fentiektől függetlenül nem ártana neki egy alapos takarítás. Ventilátor és lamellák, valamint egy pasztázás.
-
amargo
addikt
válasz
Minstrel #28153 üzenetére
Az ff-el van a hiba, nálam pár szteroidos gépet is simán megfogott, azóta nem is használom..
Még egy kérdés - bár eddig semelyikre nem jött válasz/ötlet - ultrabase 3-ban, ha megnyomom a kiadás gombot, akkor mindent leválaszt, ilyenkor fordult már elő, hogy visszarakva a gépet nem éledtek fel a portok, de magán a gépen sem! Mivel nem volt kedvem bíbelődni vele ezért újra indítottam, valaki találkozott már ilyen jelenséggel?
-
[O]-[C]-[B]
tag
válasz
Minstrel #21833 üzenetére
Akkumulátor / táp / töltő az a kategória, mint PC-nél a tápegység.
Kinevetik manapság, aki nem komoly tápot vásárol a gépbe, mondván kockáztatja a gépe épségét egy esetleges túlárammal vagy zárlattal.
Ugyanez történik az ilyen utángyártott szarokkal is, csak annyi különbséggel, hogy egy laptop piciket komplexebb dolog, mint egy PC. Míg a PC-nél egy táphiba esetén elpukkan az alaplap esetleg még a RAM vagy a CPU, de a többi alkatrész megmarad és így viszonylag gazdaságosan javítható, addig a notebook esetében gyk. kukázható a gép, és itt már a hosszú gari sem segít. Nagy általánosságban egy akku 1-1.5-2 év élettartamú használattól függően, a prémium gépek (pld. Lenovo) pedig akár 3-4 év garival is érkezhet. Ami azt jelenti, hogy a gép árát, és a hátralévő garit is (aminek a díja az árba amúgy bele van kalkulálva) elbukta a kedves versenyző 5-10-15-20 ezer forint spórlásával. Egy alaplapcsere ugyanis egy garanciális gép esetében (1-2-3 éves korig) gyk. az aktuális piaci árban mérhető, így semmi értelme egy ilyet javítani, hanem bontás és kikilózás következik.
Akinek pénze van laptopra, legyen akár egy populárisabb márka vagy prémium kategória elgondolhatja, hogy a gépe árának 5-10%-ért (ennyiben kerül egy gyári akku) kockáztatja-e a fennmaradó 90-95%-ot. -
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #19605 üzenetére
Csak nekik nem tisztázott az oka, egyébként egyértelműen fénycső (láttál már elöregedett fénycsövet, amiben már kevés a higany, és csak izzít, de alig akar begyujtani)
A következő fázis az lesz, hogy nem mindig kapcsol be a háttérvilágítás, majd utána jön az, amikor 3-5 perc után mindig lekapcsol (az inverter túláram-védelme). 2500-3000HUF körül reális a fénycső darabja, viszont rengeteg munka, ezért reális, ha 2x - 4x ennyiért csinálják meg szervízben. -
SNor
tag
-
Rez_Grof
őstag
válasz
Minstrel #14900 üzenetére
Attol fugg mire? A garancia kiterjesztes a teljeskoru garincia meghosszabitasat takarja.
Itthon tudomasom szerint max 3ev lehet a teljes garancia, tehat 3 evet nem lehet 5re boviteni +2 evvel.Ha a noti 1 eves garanciaval van akkor megeri a plusz 2 ev, mert egy komolyabb hiba olyan 60K korul indul + munka dij.
-
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #13106 üzenetére
Ebből számomra nem derül ki pontosan, hogy milyen kontroler kezeli az SD kártyát, de azt már látom belőle, hogy nem USB madzagon van. A tüneteidhez hasonlókat produkál, ha jmicronos PCIe CF olvasót használsz a Win7 default drivereivel, ott a megfejtés, hogy megfelelő drivert kell találni hozzá. (Nem, sajnos még mindig nem érkezet meg, amit én rendeltem)
X200T-ben beleszaladtak a kompromisszumba, hogy az USB maximális sebessége 30MByte/s, de legalább ilyen macerák már nincsennek.Szerk.: Device managerben (Disk drives alatt) az SDkártyánál a Policiesnél a Quick removal vagy a Better performance with less features a kiválasztott opciód?
(A helyes megfejtés az első lenne) -
-
-
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #11289 üzenetére
Biztos, hogy az egész képernyő kikapcsol, és nem csak a háttérvilágítást kapcsolja le a túláramvédelem? Ilyen "kikapcs" után belevilágítasz a kijelzőbe pl. zseblámpával, ha van valamilyen kép, háttérvilágítás-csere a gyógymód. Ha magad csinálod, kb. 3000HUF körül lehet egy hozzávaló fénycső (minden csavarozgatással legalább 3h munka, tehát reális, hogy ennek a többszörösét elkérik a szervizek).
-
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #10202 üzenetére
Nem pont erre írták ezt a választ, de ha a betű/drivesorrenddel van a gond, én az adatos partíciót egyszerűen elrejteném, pl. egy linux bootCDről gparteddel. Telepítés után pedig vissza.
You can right-click a partition and select the "Manage Flags" menu entry; this will (among other flags) allow you to mark the partition as hidden and bootable (and - of course - to clear these flags as well). -
gecsoz
aktív tag
válasz
Minstrel #10202 üzenetére
gondolom két partíciód volt a HDD -n, a C és a D.. és mind a kettő elsődlegesnek volt készítve.. és mikor a windows -t elkezdted telepíteni, akkor törölted a C-t.. innentől az XP telepítő látott egy törölt és egy elsődleges partíciót (a régi D -d), és mivel az elsődlegesnek volt jelölve, és más betüjel nem volt hazsnálva, ezért azt nevezte ki C -nek...
Ennek megoldása sajna elég nehéz..
Vagy törlöd a régi D partíciót is, vagy ha fontos adatok vannak rajta, akkor le kell menteni, majd törölni, majd léterhozni egy elsődleges C -t, meg egy másodlagosat (D), és oda felmásolni..
Az AHCI -re passz, nekem csak Vista volt/van a gépen, és ahhoz soha nem kellett driver floppy..
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Minstrel #10063 üzenetére
Szerintem kár ezen agyalni.. a gyári beállítások tökéletesek.
Szinte soha nem hallottam még a ventillátort hangosan zúgni, és mégsem melegedett soha annyira a gépem, hogy zavaró lett volna, vagy a túlmelegedéstől kellett volna tartani.
Lenovo/IBM -ék a hosszú élettartamra mennek, hidd el, tökéletes a gyári beállítás, volt idejük megfelelően kitapasztalni..mellesleg T400 -om van..
-
brd
nagyúr
válasz
Minstrel #10053 üzenetére
Pontosan nem tudom, de a Thinkpad-del annyi az összefüggése, hogy egy bizonyos PM verzió valószínűleg valamit rosszul csinál, ezért több 100 profil jön létre egy bizonyos helyzetben (egy idő után). A M$ azért kell a hiba megjelenéséhez, mert nem csak Thinkpad-eknél fordul elő, hanem olyan gépen is, ami nem is látott ilyen külső PM programot (pl. az egyik munkahelyi gépem, az egy sima asztali gép, az energiagazdálkodáshoz semmilyen külső okosság nem lett telepítve, mégis ugyanez a hiba jelent meg - ott is több 100 profil lett).
-
gecsoz
aktív tag
válasz
Minstrel #10054 üzenetére
T400 -am van, az alap Lenovo szoftverek fent vannak, de annó volt egy kis okos programocska, amitha bekapcsoltál, és valaki felemelte a PC -det az asztalról, akkor lezárta, és elkezdett szirénázni..
na én ezt keresem, és ez nincs benne az Active protection system -be, az csak védi a hdd -t csendben..
-
brd
nagyúr
válasz
Minstrel #10035 üzenetére
Ha megy az angol, akkor itt leírják nagyrészt, hogy mi okozza a gondot, ill. hogyan lehet megszüntetni (tudom, neked vannak már profiljaid, de hasonló a baj valószínűleg, vagyis túl sok van belőle, tehát nem 0-tól 1x darabig, hanem akár több száz). Olvasd el a 14-es és 28-as hozzászólást is! Ha nem érted, amit írnak, vagy nem világos valami, kérdezz! Mielőtt registry-t szerkesztesz, mentés, vagy legalább rendszervisszaállítási pont készítése!
-
brd
nagyúr
válasz
Minstrel #9959 üzenetére
A M$ "f...okossága" (na jó, kicsit talán a Lenovo is benne van). Ha szerencséd van, akkor a powercfg /RestoreDefaultPolicies parancs kiadásával (vagy ezzel) a windows-os gyári profilok visszajönnek, és utána új profilt is tudsz majd csinálni. Ha nincs szerencséd, akkor gyere vissza, elmondom, hogy tudod javítgatni (sőt, ha van egy fontos profil, amit nagyon nem akarnál újra létrehozni a PM-ben, akkor egy jó sörért elmondom, hogy azt hogyan tudod megmenteni) . Rendszervisszaállítás van? Ha igen, akkor a leggyorsabban úgy végzel, hogy csinálsz egyet, egy még biztosan működő időpontra, exportálod a linkelt oldalon lévő registry ágat valahová, ahol nem veszik el a rendszervisszaállítás miatt, majd visszavonod a legutóbbi rendszervisszaállítást, aztán törlöd a HKEY_CURRENT_USER | Control Panel | PowerCFG-ot, és importálod az előbb exportált .reg file-t.
Ha mindenki happy, akkor frissítsd a Lenovo-s PM-et! Ez fontos! -
Gondwana
addikt
válasz
Minstrel #9289 üzenetére
Kijelzőkről bővebben:
Ha valaki tud emberi áron 12.1" 1400x1050 BOE-Hydis HV121P01-100 (X60t vagy X61t) kijelzőt, akár digitalizáló réteg nélkül is, mert azt úgyis leszedném róla, az ne fogja vissza magát, hanem szóljon! (Régen mókoltam már bármit is az X32-n, itt az ideje) -
-
HXY
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Vicces képek
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Apple MacBook
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Elektromos autók - motorok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows XP
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- Csere - Beszámítás! ASUS TUF Gaming laptop : I5-11400H / 32GB DDR4 / RTX 3050 Ti / 144Hz - GARANCIA!
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo ThinkPad Yoga 2in1 Touch Laptop! AMD Ryzen 7 PRO 7730U / 16GB 3200MHz / 256GB NVMe
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Asus HYPER M.2 X16 GEN 4 bővítő.
- Be Quiet! Pure Rock Pro 3 univerzális CPU hűtő (3év gari van rá 1x volt ki probálva )
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest