-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
donjohnson #126928 üzenetére
570-et kerekkel töltök, minden oké.
-
azbest
félisten
válasz
Tikakukac #126929 üzenetére
nem csak a valós fogyasztás számít, hanem valsz az is, hogy mekkorának hiszi a töltőt és ha kevés, akkorprocit belassít és vagy a töltést is letilthatja. Azért, hogy biztosan elég legyen mindenre az állítólagos bejövő.
Dc töltővel talán nem írja ki a win, type-c töltősöknél már a win is sír konkrétan a gyenge töltőnél. Esetleg bootolás közben a bios lehet figyelmeztet, ha nem jó a töltő. (legalábbis dellnél így volt múltkor, ahogy egy kollegina összecserélte a töltőket)Anno t430-nál úgy emlékszem, hogy a 4 magos procinál konkrétan letiltotta a töltést, ha 65w-ost dugtunk rá. Persze ez újabb gép. De 2 akku töltésének is kell watt.
-
TaaT
nagyúr
-
totron
addikt
válasz
Tikakukac #126925 üzenetére
470-et simán adnak 60Wattos töltikével.
Más. Az megvan, mikor van egy NOS, csak időnként elővett TP, aminek kijelzőjébe a Nagy Megvigyázás keretében sikerül whitepointot rakni...?
Saját kezűleg. Nehéz elkülöníteni, hogy user error vagy hímestojás korszak, de vállalom a saját részt is.
-
TaaT
nagyúr
válasz
FoxiestFox #126920 üzenetére
Innen nekem is úgy tűnik.
Tikakukac: Az lesz, be is viszem a melóhelyre és merítem lefele.
Reggie0: Igen, elkezdem használni és meglátjuk mit bír. Az volt a fura először hogy feldugtam töltőre (saját, nem kaptam hozzá), és jó meleg lett a töltő tégla. Gondoltam hogy ez nem csak maga gép lesz hanem az akkumulátor is vesz fel valamennyit. Aztán persze néztem az akkumulátor töltöttségét a windowsban, és ott is emelkedtek a számok.
-
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Vettem egy használt Thinkpad T470S notebookot, amire azt mondta az eladó hogy rossz az akkumulátor benne. Vagyis ezt írta: "Az AIDA 81%-osnak látja az akkut de nem veszi fel a töltést."
Ehhez képest úgy néz ki mintha venné a töltést, és nálam ezt írja az Aida:
E szerint jónak tűnnek az akkumulátorok benne?
-
BTom1970
aktív tag
Lenovo P50-hez hol lehet szerezni keycap-okat?
- világítós magyar ENTER kellene (sima és numpad-os is) -
szalai019
csendes tag
válasz
donjohnson #126914 üzenetére
Szia!
A felhasználóneved megvan és a korábbi kérdésem is. Igen, akkor a merülés volt a gond, fekete képernyő nem volt, most van.Köszönöm, megkeresem és kikapcsolom.
-
donjohnson
addikt
válasz
szalai019 #126913 üzenetére
ha a kikapcsolt merülést nem is minden esetben, de a fekete képernyőt fixen a gyorsindítás okozza. egyszer már beszéltük.
nem hagyja kikapcsolódni rendesen a gépet a gyorsindítás funkció, hogy legközelebb gyorsabban induljon (félig alvó mód) és néha hibára fut.
főleg régebbi gépeknél gyakori ez a hiba. -
szalai019
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni - remélem jó helyen. Lenovo ThinkPad L560 időnként (20-ból 2-3 alkalommal) fekete képernyővel indul. Kb. 2 hónapja telepítettem fel tiszta telepítéssel (Win11), driverek, illesztőprogramok fent vannak, frissek. Anyukámé a gép, beleköltözve, nem szeretném újrahúzni megint ha nem muszáj. Köszönöm nektek. -
oreg0503
tag
válasz
donjohnson #126911 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
donjohnson
addikt
válasz
oreg0503 #126910 üzenetére
1 darab ssd slot van benne: x390 disassembly videó
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Vettem egy ilyen használt laptopot. Kérdésem az hogy 1 vagy 2 SSD-t lehet bele rakni? Tehát esetleg bővíthető adat lemezzel is? A benne lévő 512GB-os a rendszernek van, bár a LinuxMint töredékét foglalja. Nem találtam erről infót.
Köszi ha valaki segít.
Lenovo ThinkPad X390 i5-8365U/16GB DDR4/512SSD/FHD/13,2 -
teptep
senior tag
Elmész a ThinkPad A485 széria gyári [adatlapjára].
(Itt természetesen nem látsz gyáriszámokat, mert az minden laptopnál egyedi.)
A 10 karakteres modelszámokat látod pirossal.
Bepipázod a "Highlight the differences" feliratot és elkezded szűkíteni a találatokat:
Country/Region=Hungary, Filter
Processzor=2500U, Filter
Touchscreen=10-point Multi touch, Filter
Keyboard=Hungarian, Filter
És akkor már csak egyetlen modelszámod maradt: [20MV0001HV] -
carr
őstag
sziasztok! A485 ryzen 2500u modellnél létezik touchscreen 1080p verzió? Ha igen, meg tudja mondani a gyári számot valaki, aki profi ebben?
köszi
-
azbest
félisten
válasz
SteveAd #126899 üzenetére
Jó kérdés. Nem tudom thinkpadeknél ez hogy van. De a cmos elem könnyen pótolható.
Egyébként ha a gépben van elég hely, akkor lehet kapni kis cmos emel tartót is, csak sok gépnék az már túl nagy méretű. Minipécé mellé már olyat vettem, hogy ne kelljen forrasztgatni Bár lehet a csatlakozó dugót egyszer arra is rá kell krimpelni, mert különböző lehet más gépeknél.
A gyári sárga csomag gondolom egy nagyobb méretű hőzsugorcső rámelegítve a forrasztott elemre.Új (nem thinkpad) gépnél találkoztam már olyannanl, hogy nincs cmos elem, aztán persze hogy meríti a gépet. Ha meg teljesen lemerül állásában, még az időt is elfelejti.
-
Tubi2
senior tag
válasz
SteveAd #126899 üzenetére
Nem tudom, de inkább a CMOS elem használódjon, mint a pótolhatatlan gyári akku.
Én venni szoktam CR2032-őt és simán ráforrasztom a kábelt. Nem ajánlott módszer, mert a cella elvileg nem szereti, illetve az olcsóbbak szét szoktak folyni, robbanni miközben melegítem. A Vartát ajánlom.
Új hozzászólás Aktív témák
- AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ASUS TUF Gamer Laptop: Ryzen 5 4600H / GTX 1650 Ti / 16GB RAM / 144Hz
- Lenovo Yoga Slim 7 15ILL9 83HM0043HV laptop, új, csak kipróbált, 3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-7G I 16GB I 512SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Eladó karcmentes Honor 20e 4/64GB / kék / 12 hó jótállással
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest