- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Xiaomi 14 90W gyári töltője kiválóan tölti a Lenovo ThinkPad T16 készüléket.
Erre ma jöttem rá. Innentől kezdve, utazásokhoz, nem kell a lapos töltőjét vinni.Örömteli!
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
A Lenovo Thinkpad T16 Gen3 készüléket i7-155-U procival vásároltam meg. Az i7-155-H proci s verzió jelentősen erősebb lenne? A számokat néztem, nem elméleti síkon kérdezem. Mivel sok minden töltődik be és indul el alapból, a bootolás egy örökkévalóság.
A korábbi P53 i9880H után egészen más az élmény.
Így gondolkodom azon, hogy veszek egy i7-155-H val szeretet, mert az a legerősebb konfig belőle.
Mi a véleményetek?
-
zsoltip
őstag
Adott Lenovo ThinkPad T16 Gen3.
Jelenlegi, gyári RAM néha kevének bizonyul:
2 db 8 GB Samsung M425R1GB4BB0-CWMODAmivel gondolkodom bővíteni, cserélni:
a.) KINGSTON Client Premier NB Memória DDR5 32GB 5600MT/s SODIMM
Ár: 31 120 Ft + Áfab.) KINGSTON Client Premier NB Memória DDR5 16GB 5600M T/s SODIM
Ár: 18 130 Ft + Áfa / db, tehát ha ebből lesz 32 GB az 36 260 Ft + ÁFAKicsit drágább, de a Dual Chanel miatt legyen inkább a 2x16GB, vagy a szimpla 32 GB szerintetek?
Köszönettel,
zsoltip -
zsoltip
őstag
Copilot gombot, hogyan tudom átállítani egy website megnyitásáta, pl. https://chat.openai.com/ ?
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125655 üzenetére
Adott Lenovo ThinkPad T16 G3 / Samsung 990 EVO 2 TB SSD / Win11 Pro 24H2 rendszerrel.
Direkt az OPAL titkosítás miatt vettem ezt az SSD-t, hogy a BitLocker hardveresen tudjon futni, de szoftveresen a CPU-t, meg mittom'énmit' terhelve.
---------------------------------------------------------------------------------
Nem volt még ebben tapasztalatom, de gondoltam, megadjuk a módját. Nos... rendszer telepítve, 2 hete belakva, mostanra fainul működik minden. Gondoltam, akkor mehet a BitLocker.Számítógép konfiguráció → Felügyeleti sablonok → Windows-összetevők → BitLocker meghajtótitkosítás → Rögzített adatmeghajtók VAGY Operációsrendszer-meghajtók
- Engedélyezve (Enabled)
- "Vedd ki a pipát" (disabled) a "BitLocker szoftveralapú titkosításának használata, ha a hardveres titkosítás nem érhető el" beállítást.Nos, mint kiderült ez sem elég... Samsung SSD --> Samsung Magician ---> Encrypted Drive
Ha ezt Enable-re teszed, Secure Wipe (SSD formatálása) --> Na akkor tudod használni az OPAL adta HW-es titkosítást.
Nemár....
---------------------------------------------------------------------------------
1.) Szűz rendszertelepítés esetén, erre nincs is lehetőségem, hogy szabályozzam. Ergo midnenképp Samsung Magician ---> Encrypted Drive állítáásval kell kezdenem a követekző telepítést, ha és amennyiben hardveres megoldást akarok a BitLockerre?
Ez furán hat, hogy nincs más megoldás, oprendszer nélkül, előtt... Ergo veszer egy faja SSD-t, majd csak azért telepítesz egy rendszert, hogy telepítsd az Samsung Magician-t, hogy be tudd kapcsolni, hogy aztán formatáld az SSD-t és INNEN kezdődik a rendszertelepítés ténylegesen? No way....2.) Nincs más megoldás/megkerülés arra, hogy hardveres titkosítást tegyek rá?... ok, klónozhatom az SSD-t, majd secure wipe, majd visszaklónozás.
De ezen kívül nincs más tippem...Nektek?
Ha marad ez a knlónozós verzió, mivel 1 db 2 TB SSD van benne, de csak 107+560=667 GB foglalt, így egy kisebb, pl 1 TB-os SSD-re is klónozhatom? Ha igen, mi ennek a menete? Valaki kiokosítani pls?
Azért bosszant mert csak ezért lett ilyen OPAL supported SSD vásárolva...
--------------------------------------------------------------------------------- -
zsoltip
őstag
Lenovo ThinkPad T16 Gen3
Hogy a túróba tudom kikapcsolni az OSD-t?Korábban a Gépház, Rendszer, Kijelző, Speciális kijelzőbeállítások, OSD alatt ki tudtam kapcsolni.
Ma ez már nem megy.2 dolgolban szeretném kikapcoslni/törölni az ikonok megjlenését:
- Mikrofon ki/be megjelenítése
- Bill. világítás ki/be megjelenítéseKöszönettel várom a segítségeteket.
-
zsoltip
őstag
Kérdeztétek miért épp Lenovo ThinkPad T16 GEN3 lett a P53 utódja. Most egy hete, hogy elkezdtem rendesen használni.
Hát.. Sok kis bosszantó apróság, ami utólag lett nyilvánvaló számomra. Korábban átsiklottam felette...
- Memóriakártya olvasó hiánya
- érezhetően lassabb gép. Már a bootolás, mivel ugyanazokat a progikat tettem indulóba, mint a P53-ban volt.
- Ha nagyon sok mindent "fogyasztok egyszerre", a 16GB RAM közel 12-13 GB-ig megtelik. Így a korábbi 32 GB más élmény volt.Amit nagyon szeretek viszont rajta a kompaktabb volta, mégis teljes billentyűzettel. Így a hordozhatós@g komfortosabb.
De ezen kívül P53-mal szemben sok jót nem tudok mondani. -
zsoltip
őstag
Lenovo ThinkBook-on simán le tudom cserélni cégesre a Boot Logót. Bár a Lenovo Vantage által kínált gyári lehetőség nem működik az ún. Lenovo UEFI Boot Logo Changer igen. De ez nem megy viszont ThinkPad-eken.
Tudtok ajánlatni olyan lehetőséget, ami működik alábbi 3, különböző ThinkPad-en?
1.) T460
2.) P53
3.) T16 Gen3Köszönöm előre.
-
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #125653 üzenetére
Ok. Köszi. Sztem működésbeni kül. De nem tiszteletlenségnek szánom. Végképp nem!
Kérdés:
Samsung 2TB 990 EVO esetén hogyan tudom előhozni, működésre bírni a ThinkShield Secure Wipe funkciót? -
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #125564 üzenetére
Mindent elolvasok, amit választ kapok.
Valóban nem köszönöm meg őket. De nem véelmezem, hogy a fórum etikett azt mondja, hogy egy posztot külön egy köszönömre írjak. Ez olyan, mintha az e-mail-ekre is írnék egy "Köszi"-t. Lehet én vagyok másként programozva, de tudomásul veszem, feldolgozom, megyek tovább.
Ti nem? -
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #125557 üzenetére
Ad1. Te most miről beszélsz donjohnson? Olvass vissza bátran és utána pörögjön a bagólesőd.
Ad2. Az, hogy merek szabályosan, nem gányolt módon írni, akár nagybetűvel kezdeni egy mondatot, írásjeleket is használni, ne legyen már gáz 2025-ben sem.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott 1 db Lenovo ThinkPad T16G3 Samsung 990 2 TB SSD-vel.
A hűtőpárnát, vagy mit, alulra (az alaplaphoz közelebbi oldalra), vagy felülre (a burkolathoz közelebbi oldalra) helyezzem?Ugyanez kérdés P53 esetében is, 1TB M.2 2280 PCIE 4X4 OPAL KIOXIA SSD-vel.
Ebben alapvetően alul vannak gyárilag az SSB slotokban a hűtőpárnák, de nem tudom, nem kellene-e inkább a másik oldalra, felülre tenni, hogy az SSD ne feszüljün?Azért is merült fel bennem, mert némileg feszülősnek látom, továbbá ma mondta egy srác, hogy ő mindig is úgy tudta és tudja, hogy a chipek felületét kell védeni. Ez viszont laptop esetében nem az alaplaphoz közelebbi, alsó, hanem pont a fedélhez közelebbi, felső rész lenne.
-
zsoltip
őstag
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Adott egy Lenovo ThinkPad T460 készülék:Processzor: Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz 2.50 GHz
RAM: 8 GB
SSD: 256 GB
Jogtiszta Windows: Windows 11 Pro 64 bit 23H2Milyen SSD-vel tudnám bővíteni, ami kompatibilis vele, és nagyobb lenne a tárhely, és akár gyorsabb is?
Gondolkoztam, hogy beleteszem a feleslegessé vált Kingston Fury Renegade 1TB-ot, de nem kompatibilis vele, ha az utánajárásom helytálló (de nincs nálam, így most nem tudom meglesni):
- 1db 2.5" SATA III SSD max 4 TB max.
- M.2 2242 SATA SSD 1 TB max.1.) Jól értelmezem, hogy akkor M.2 2242 SATA 1 TB SSD-t kell keressek?
2.1.) Lehet még ilyet újonnan venni?
2.2.) Ha nem, hány óra, vagy írás/olvasás legyen benne max, h biztonsággal meg tudjam venni? -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125368 üzenetére
Az SSD témakörben a fennmaradó kérdés:
1.) OEM vs egyéb SSD, és OPAL, és ThinkShield Secure Wipe hármas kapcsolatára magam is keresem a választ.
#79570 ricsip Fórumtárs írása szerint: "
T490, kicseréltem a gyári lenovo-s samsungot echte samsung 980-ra, és nekem eltűnt a thinkshield secure wipe"2.) Ha keresek másik SSD-t, ezt a frankó fém (alu vagy réz?) fedelet LENOVO felirattal rá tudom pattintani egyszerűen, vagy ez ragasztott lenne a gyári SSD-n?
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125366 üzenetére
Ha keresek másik SSD-t, ezt a frankó fém (alu vagy réz?) fedelet LENOVO felirattal rá tudom pattintani egyszerűen, vagy ez ragasztott lenne a gyári SSD-n?
Ugyanitt köszönöm teptep fótumtárs a segítséged.
Minden a leírtak szerint működött egyébként a kiszerelést követő beszerelés elmaradásáig.
-
zsoltip
őstag
válasz
teptep #125354 üzenetére
Köszi a hsz-okat.
Adott 1TB + 512 GB SSD a P53-ban. A rendszer (C meghajtó) az 512 GB.
Ezt az 512 GB SSD-t szeretném áttenni T16-ba, és azon egy rendszert telepíteni.
DE! Amíg nem él T16-on jól, belakva az új OS, addig szeretném a P53-at használni.Arra gondoltam hogy az 1TB SSD-t meg öntöm több partícióra. Majd klónozom az 512-esen lévő C meghajtót az 1TB egyik, szükséges méretű (kb. 130 GB elég) részére.
Nos ez működhet? Miként, mivel és hogyan tudom ezt megoldani?
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #125351 üzenetére
#24708 King Unique alapján:
"A Windows újratelepítésekor válassza a Nincs termékkulcsom lehetőséget. Windows-példánya később automatikusan aktiválódni fog."
Ha 1x már aktiválva lett adott PC-n a Windows 10/11 digitális licenccel, akkor utána ugyanazon PC-n ugyanazon Home / Pro / egyéb kiadás újratelepítésénél nem kell újra megadni a termékkulcsot, mivel automatikusan aktiválódni fog digitális licenccel, amit a telepítő is világosan leír az aktiválásnál.
Tehát az automatikus aktiváláshoz nem feltétlen kell Windows 11-gyel előtelepített PC és BIOS/UEFI OEM Key megoldás, mivel Windows 10 óta eleve adott az automatikus aktiválás a digitális licencnél.
-
zsoltip
őstag
Adott egy Lenovo ThinkBook 16 Gen6, amihez nem járt gyárilag Win11, de a vásárlás helyén adtak hozzá, egy ilyet: Win 11 Pro 64Bit Hungarian 1pk DSP OEI DVD Version 22H2
Megoldható-e valamiképpen, hogy ezt a licenszt, integráljam a BIOS-ba(? vagy ahová kell?), hogy a géphez legyen kapcsolva. Így amikor újratelepítem valami miatt, akkor nem kell kóddal aktiválni, hanem mintha gyárilag járt volna hozzá, internetet kapva aktiválja is magát a rendszerrel?
-
zsoltip
őstag
válasz
vicze #125321 üzenetére
1.) Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C dokkoló
Két DP1.2 port : Megértettem, hogy nem jó.
Ezen viszont van 2 db HDMI 2.0.
Az nem lenne jó?Ezt írja: Külső monitorok száma: 2
Akár két UHD kijelző csatlakoztatása DisplayPort™/HDMI™ portokon keresztül
Maximális felbontás támogatás/frissítési gyakoriság: 5120*2880@60Hz2.) Lenovo ThinkPad Thunderbolt 4 Dock
Thunderbolt port:
Egy Thunderbolt port – a Host csatlakozáshoz
Egy Thunderbolt port – az eszköz csatlakoztatásáhozVideó portok:
Egy HDMI 2.1
Két DisplayPort 1.4USB portok:
Négy USB
Egy USB -CMaximális felbontás támogatás és frissítési gyakoriság:
Egy: 8K 30 Hz HDMI 2.1-en keresztül
Négyen: 4K 60 Hz -
zsoltip
őstag
válasz
teptep #125315 üzenetére
2 Dokkoló maradt a latban:
- Lenovo ThinkPad Hybrid USB-C dokkoló
- Lenovo ThinkPad Thunderbolt 4 DockMi a véleményetek? Melyikkel van tapasztalatotok?
-
zsoltip
őstag
válasz
teptep #125311 üzenetére
Erről a monitorrol van szó, párban: Mi 2K Gaming Monitor 27"
Mit kell keresni, hogy meg tudjam válaszolni, mind két kérdést?
1.) Egyik monitor sem tudja tölteni a laptopot? [#125298]
2.) Egyik monitoron sincs DisplayPort OUT a monitorok láncolásához?(U.i.: #125309 Ez a bejegyzés törölhető a Topikgazda által. Fals duplikátum.)
-
zsoltip
őstag
válasz
barnam_ #125298 üzenetére
Köszönöm a Visszajelzéseker.
Igen, a dokkolóa megoldást ismerem.A kérdés itt az, hogy egyszerűen azt az egy db USB C portot el tudom-e osztani 2 felé? Egy töltési bemenet, és egy monitor kimenet. Erre egy egyszerű splitter-t gondoltam, mint pl létezik USB-C töltő és audió verzió telefonokra. Vagy a Jack csatit is el lehet osztani splitter-rel 2 kimenet/bemenetre.
Na ilyesmit keresek most laptophoz. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenovo ThinkPad P53 alatt szimplán használtam a dedikált töltő portot, miközben 2 kijelzőt 1-1 USB-C/Hunderbolt porton csatlakoztattam.Ezt miként tudom megoldani:
a.) Lenovo ThinkPad T16 Gen3
b.) Lenovo ThinkBook 16 Gen6 készülékek esetében?Mindenképp 1 db HDMI-t is használnom kell, VAGY létezik valamilyen port splitter adapter, amivel az egyik USB-C egyszerre fog tölteni és kijelzőt is táplálni?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenovo ThinkPad Gen2 vagy Gen3?
Mi a véleményetek? Van már tapasztalat az újabbal? -
zsoltip
őstag
Nos, meglett a T460. A végére értem a setupnak, kapott egy képernyőspray áttörlést, és megszűnt működni a billentyűzet java. Nem értem... Szétkaptam ezen videó által, ellenőriztem, semmi nem nedves. Összetettem. Mégis csak néhány bill működik. Mi a túró??? Ugyanígy törölgetem néha a másik laposokat is. Nem értem....
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
ThiinkPad P53 készülékre 2 db USB C / Thunderbolt porton keresztül csatlakoztatva van 2 db Xiaomi monitor.
Hogyan tudnám a monitorok hangszóróját és a laptopét egyszerre, mint 2+2+2 használni? -
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #121369 üzenetére
Nem, nincs telepítve.
-
zsoltip
őstag
Gép: Lenovo ThinkPad P53
VGA: Intel UHD Graphiscs 630 (és NVidia Quadro RTX4000)
Panel: NNV156FHM-N65 / Lenovo Wide viewing angle & High density FlexView Display 1920x1080
(Sötét windows téma van beállítva a Gépházban.)Sötét képernyő tartalomnál sötétít, világosnál növeli a fényerőn a kijelzőm. Töltés közben is... Pl: Gépházból (ami sötét, átváltok Excelbe, ami világos, full zavaró a szememnek, az átállítás.)
Nem találom mivel lehetne ezt megszüntetni, tehát ne módosítgasson, mert zavar.Intel graf. vez. központ, Rendszer, Teljesítmény alatt már kapcsoltam ki, be a panel önfrissülése és az Amegjelenítő energiatakarékossága onpciókat, de nincs változás sajna...
Mit állítsak, hogy ezt ne csinálja?
-
zsoltip
őstag
válasz
lezso6 #121197 üzenetére
Egy egyéni megoldás. A Windows energia sémáit kattintod át F12-vel.
Más:
Lenovo Vantage miként erőltethető "dark-mód"-ra? Zavar, hogy ez marad végig hófehérke... -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenovo ThinkPad P53 gépem Premier Support garija szűk 1 éven belül lejár.
Gondolkozom, hogy veszek még hozzá.Mi a tapasztalat? Van valami promóció, kedvezmény, amivel meglegyinti a Lenovo a usert, ha már teszem azt az utolsó hónpban van a gari? Ha igen, szívesen kivárnék vele.
Vagy egyéb ötlet, tapasztalat, hogy kedvezőbben lehessen gari bővítést igényelni?
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #120067 üzenetére
1.) Megoldva ChatGPT-vel. És még szövegablak is felugrik.
.bat fájl kód:@echo off
rem Get the current power plan
for /f "tokens=4" %%i in ('powercfg /getactivescheme') do set "currentPlan=%%i"
rem Set the new power plan based on the current plan
if "%currentPlan%"=="381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e" (
powercfg /setactive 8c5e7fda-e8bf-4a96-9a85-a6e23a8c635c
echo High Performance
timeout /t 1 >nul
) else if "%currentPlan%"=="a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a" (
powercfg /setactive 381b4222-f694-41f0-9685-ff5bb260df2e
echo Balanced
timeout /t 1 >nul
) else (
powercfg /setactive a1841308-3541-4fab-bc81-f71556f20b4a
echo Power Saver
timeout /t 1 >nul
)
2.) OneDrive folder átnevezés még továbbra is kérdés.
-
zsoltip
őstag
válasz
donjohnson #120068 üzenetére
Sajna nem műxik.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenovo ThinkPad P53 készülékemen, a hétvégén telepítettem (tiszta) a Win11Pro 22H2 rendszert. Egyelőre ismerkedünk... Több újdonságot rejtett, mint remélni véltem, így viszont segítséget kértem Win topicban is, de van, ami inkább idevág. 3-4 kérdés.1.) System tray, akksi ikon, nem jelennek meg lehetőségek a sebesség-akkuidő koordináta állítására fokozatokban, mint Win10 alatt.
1.a.) Arra gondoltam, a programozható F12 billentyűt állítanám be, teszem azt akku energiasémák (teljesímtény, kiegyensúlyozott, energiatakarékos) közti váltásra.1.b.) Vagy egyéb alternatív jjavaslatra is kíváncsi lennék, ki miként oldotta meg.
2.) OneDrive, 2 db business fiók.
Win10 alatt sikerült a napokban, épp Win11-re váltás előtt, megoldani, hogy ne az automatikusan létrehozásra kerülő "OneDrive - batár hosszú szervezet név" formában legyen a OneDrive folder neve, hanem legyen akármire rövidített.
Most viszont, Win11 alatt, ugynazon hardveren, (tiszta telepítés után), nem tudom megoldani.3.) Fájlkezelőben nem tudom kikapcsni a OndeDrive szinkronizálási állapot jelzést. Mi a nyitja?
Előre köszönöm a közreműködésetek.
zsoltip -
zsoltip
őstag
válasz
FoxiestFox #119723 üzenetére
Azért linkeltek a forrás oldalt, hogy el lehessen olvasni.
A korábbi bejegyzéseimben már volt szó erről, itt ebben a tipikban is.Lényeg:
Laptop bekapcsolása után automatikusan indul a szriptkezelő program, ezzel együtt betölti az adott személy gépére beállított szkriptet, ami használja a Vantage által kreált dll fájlt.
Konfigurálhatod a ki és bekapcsolási sebességet és időtartamot, az erősséget egyaránt.
Billentyűzet és egér mozgatására is bekapcsol a világítás.Igen, HP automatikusan tudja és úgy emlékszem Dell is, Lenovo ThinkPad vonalon a sok előny mellett viszont ekként tudjuk legegyszerűbben használni.
Az általad vélt ki és bekapcsolás manuálisan egyébként működik, fellírva ezt az automatizmust.
Ajánlom figyelmetekbe, sztem jól működik.
Kapcsolódó külföldi fórum a gyártó oldalán: ITT
-
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #119718 üzenetére
Még tesztelés alatt áll, de... úgyfest megvan az új lokáció:
C:\ProgramData\Lenovo\Vantage\Addins\ThinkKeyboardAddin\1.0.0.18\Keyboard_Core.dllHa ezt adjuk meg a scriptben lokációnak, ismét működik a világítás szabályozása.
Érdekesség:
Ha töröljük is a telepített Vantage appot, vagy appokat, ugyanúgy megmarad a folder és tartalma, és működik tovább. -
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Win10Pro 22H2 rendszeren vagyok. Lenovo Thinkpad P53 géppel.Az automatikus billentyűzet világítás bekapcsolás működéséhez szükséges az alapjában véve innen elérhető dll fájl:
C:\ProgramData\Lenovo\ImController\Plugins\ThinkKeyboardPlugin\x86\Keyboard_Core.dll
A ThinkKeyboardPlugin folder sincs már ott.
Ez ideig remekül szuperált, most viszont "eltűnt".
Javító szándékú probálkozás gyanánt telepítettem MS Store-ból a Lenovo Vantage és a Lenovo Commercial Vantage alkalmazásokat is, mert emlékeim szerint ezek egyikével települt. Azonban jelenleg nem találom.
Valaki használja esetleg ezt a megoldást, mint jómagam, és tudna segíteni, hogy jelenleg, a legfrisebb rendszárállapotok figyelembevételével merre találom, vagy miként telepíthetem?Köszönöm.
-
zsoltip
őstag
ThinkPad P53 BIOS-ban, mi az oka, hogy nem lehet váltani a Setup UI lehetőséget?
Text vagy Graphical?
A szimulátorban rákattintok, és tudok váltani. -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #117512 üzenetére
Nem is a Lenovo frissített.
Telepítettem a Logi Options+ és hát ennek egy ki/be kapcsolható funkciójáról van szó. -
zsoltip
őstag
válasz
zsoltip #117469 üzenetére
Kaptam új töltőt és kábelt is, bár úgy fest, csak a kábel volt rossz
Arra lettem figyelmes, hogy a NumLock, CapsLock megnyomásával felugrik egy kis ablak alul középen, ami erre figyelmeztet.
Gépház, Rendszer, Kijelző, Speciális, Képernyő-illesztőprog. tul., Screen configuration lapon az "Enable on screen display" ki van kapcsolva változatlanul. Eddig ez elég volt ahhoz, hogy ne jelenjen meg ez az üzi ablak.
Gépház, Könnyű kezelés, Billentyűzet beállítások átállítása sem oldotta meg.Mit változtattak valamilyen frissítéssel (gondolom ez történt), és mit lehet átállítani, hogy ne ugráljon fel?
-
zsoltip
őstag
Sziasztok Fórumtársak!
ThinkPad P53 nem vesz fel töltést. Nincs lehetőségem másik készüléket tesztelni a töltővel, sem másik töltőt tesztelni a géphez.Amit tudtam kipróbálni, hogy egy C type Lenovo töltőt rákötöttem a gépre, de a 3 C csatlakozó egyike sem jelzi, hogy venne fel áramot. (egyébként kellene???)
BIOS teszt akksira ok.
Ötletek vannak? Köszi.
-
zsoltip
őstag
válasz
FoxiestFox #116932 üzenetére
És hogy a viharba kell ezt beállítani?
-
zsoltip
őstag
Sziasztok.
Adott egy ThinkPad P53 RTX4000 grafikus kártyával az Intel mellett. A HDMI kimenetet és a Type C-ket is az NVidia vezérli.
Monitorokkal minden ok.
TV-re kötve (82 cm, 60Hz) miért piszok lassú, és akadozó minden? Akár akkuról, akár áramról megy, az akksi ikonnál max teljesítményre húzva is ez a helyzet.Mi van ennek a hátterében?
-
zsoltip
őstag
válasz
Dr. Akula #116401 üzenetére
Olvass vissza én mennyit küzdöttem ezzel, de meglett a megoldás. HP és Dell vonalról jöttem, és szintén furcsállom, hogy nem alap. De hát ez mint kiderült feature, és nem pedig bug.
Nálam ez vált ve: lenovo-backlight-controlRelepíted:
.NET Desktop Runtime 5
AutoHotkey
Az AutoHotkey script nálam Backlight néven elmentve, és benne a kód, amit használok végül, némileg átírva, és Lenovo official fórumot is felhasználva alábbi:; To deactivate "Lenovo OnScreenDisplay Service" (status display for backlight keyboard, microphone, Fn lock) prevent execution of "C:\Program Files\Lenovo\HOTKEY\tposd.exe"
; by (auto)starting (WIN + R: shell:startup) a short cut (minimized) to the following "killtposd.bat":
; @ECHO OFF
; TASKKILL /IM tposd.exe
global START_WITH_BACKLIGHT := 0 ; set to 1 if you want backlight on startup, 0 otherwise
global BACKLIGHT_LEVEL := 1 ; set to 0 for no backlight, 1 for the first (dim level), 2 for the brightest level
global IDLE_DURATION := 15000 ; after how many milliseconds of inactivity the light should turn off
global POLLING_PERIOD := 250 ; how often (ms) should the program check for inactivity; lower turns backlight on faster but drains cpu
; TODO: make the backlight wake up after screen off.
;#InstallKeybdHook
;#InstallMouseHook
;SetTimer, Check, POLLING_PERIOD
;return
global wasOn := 0
setBacklight(START_WITH_BACKLIGHT ? BACKLIGHT_LEVEL : 0) ; if "START_WITH_BACKLIGHT" is "true" than (?) setBacklight = BACKLIGHT_LEVEL else setBacklight = 0
; https://autohotkey.com/board/topic/94002-send-escape-key-after-idle-time/
#SingleInstance Force
#Persistent
SetTimer, Check, % POLLING_PERIOD ;set the timer to POLLING_PERIOD
return
; timer check
Check:
If (A_TimeIdle>=IDLE_DURATION)
{
setBacklight(0)
; SetTimer, Check, Off ; for testing purposes
}
else
{
setBacklight(1)
}
return
; set backlight on or off
setBacklight(isOn)
{
; do not call backlight program if level is already set
if (wasOn != isOn){
wasOn := isOn
level := isOn ? BACKLIGHT_LEVEL : 0
Run, ThinkPadLight_v02.exe "C:\ProgramData\Lenovo\ImController\Plugins\ThinkKeyboardPlugin\x86\Keyboard_Core.dll" %level% , , Hide
}
}
; Script to toggle and set BACKLIGHT_LEVEL permanently during OS session.
^Space:: ; hotkey "Ctrl + Space" to toggle global var "BACKLIGHT_LEVEL" between 0; 1; 2
if (BACKLIGHT_LEVEL = "2"){ ; if (BACKLIGHT_LEVEL is "2")
BACKLIGHT_LEVEL := "0" ; then set "BACKLIGHT_LEVEL" to "0"
wasOn := isOn ; turn OFF immediately by writing BACKLIGHT_LEVEL to Keyboard_Core.dll
Run, ThinkPadLight_v02.exe "C:\ProgramData\Lenovo\ImController\Plugins\ThinkKeyboardPlugin\x86\Keyboard_Core.dll" %level% , , Hide
}
else ; else ..
{BACKLIGHT_LEVEL := BACKLIGHT_LEVEL + 1 ; add integer "1" to "BACKLIGHT_LEVEL"
wasOn := isOn ; and turn ON immediately by writing BACKLIGHT_LEVEL to Keyboard_Core.dll
}
; msgbox, 0, , Backlight is set to %BACKLIGHT_LEVEL%, 1 ; shows value of "BACKLIGHT_LEVEL" in msgbox, timeout 1 sec, for setup und trouble shooting
return; Script to toggle and set BACKLIGHT_LEVEL permanently during OS session
A script parancsikonját bemásolod ide:
C:\Users\...\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
És szépen indul rendszerindításkor. -
zsoltip
őstag
Nos, Fórumtársak, végül
Kingston - FURY Renegade PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB - SFYRS/1000G
került megrendelésre.
Egy oldalas.Az, hogy van-e a gépemben gap-pad, miként látom, mit kell keressek?
Google egyelőre nem segített...Köszönöm.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Lenovo ThinkPad P53 gépembe a jelenlegi 512 GB-os SSD mellé szeretnék betenni még 1 SSD-t. Ha jól értem a leírást, 3 slotom van, eből egyet használok jelenleg.
Gyárilag ezeket adta hozzá a Lenovo a termékoldal szerint:
512G,M.2,2280,PCIe3x4,WD,OPAL
512G,M.2,2280,PCIe3x4,SAM,OPALEzek alapján, M.2 2280-as kell, és hiába vennék 3.1 vagy 4-es PCIe támogatásút, nem lenne jobb a helyzet, mert a gép nem támogatja. Jól értem?
Az OPAL egyelőre rejtély számomra. Ebben kisegítenétek?Köszönöm.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Feladtam természetesen hirdetést is, de egyelőre nem jártam jószerencsével.
Lenovo ThinkPad P53 Magyar világítós billentyűzetet KERESEK. (egyébként garis gép, de svéd a bill.)Hol tegyem ezt még, vagy melyik üzlethez forduljak?
Ajánlatokat kértem be 4iG, Delta, stb... ismertebb helyekről, de elég horror árak vannak, ezért bizakodom, hátha akad itt alternatív javaslat. -
zsoltip
őstag
válasz
zsolti75 #115311 üzenetére
Erről konkrétan van tapasztalata valakinek?
SK hynix PE8110 M.2 2TB 22110Esetleg óva intenétek tőle?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Lenovo ThinkPad P53 készülékbe hány db SSD hely van, és azok milyen "csatlakozó formátummal" (m.2?) rendelkeznek?
És milyen méretű, milyen hosszú SSD mehet vajon bele?
Köszönettel.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
P53 Magyar billentyűzetet hol találok jó áron?
A hivatalos szervizpartnerektől már kértem ajánlatot.Köszönöm.
-
zsoltip
őstag
válasz
simonjoe #114207 üzenetére
Aham, elsőm. Ízlések és pofonok, de alábbiakat említeném.
- Automatikus bill. világítás csak AHK scriptel és az is csak részben működik, szemben a HP, DELL simán kezelhető és optimalizált megoldásával, mely egyszerűen kapcsolható, állítható.
- Batár nehéz és nagy.
Lenovo ThinkPad P53 2660 g
Lenovo ThinkPad 230W töltő 864 g- Túlzóan erős jelzőLED-ek.
NumLock, CapsLock, Esc, F1, F4.... ami nem is kapcsolható.- Nem IR kamera.
- Vaskos alsó rész/alj elem.
- Hangos gépezet.
-
zsoltip
őstag
Úgyfest a ThinkPad nem az én világom. Legalábbis perpill így látom.
Megpróbálok átmenni HP-re, Zbook vonalra.Ha valakit érdekel egy fullos, alig 3 hónapja kézhezvett P53, keressen rá a Hardveraprón.
Ilyen speccel, ilyen garival, ilyen bevizsgált és papíros állapotban nincs még egy a piacon, azt garantálom.
Pöpec gép, erős, de nekem más kell... -
zsoltip
őstag
ThinkPad P53 készülékhez keresek magyar billentyűzetet.
40-70e között mozog, ha szervizek által rendelem és szereltetem be.
Ezért alternatív megoldást keresek.Van valakinek "elfekvőben"?
-
zsoltip
őstag
Még egy dolog az előző témakör mellé.
Intel, Beállítások, Rendszer, Teljesítmény
Panel önfrissülése minden Energiagazdálkodási sémához kikapcsolásra került.
Mégis olyan, mintha változtatná magát a panel a filmek egyes képkockáinál, amikor eltérő a fő árnyalat (sötét/világos).Mit lehetne még kikapcsolni ehhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest