- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
@#126029donjohnson A gyorsindítás már ki van kapcsolva. A hibernálás nincs, de mindig power off, tehát kikapcsolva teszem el.
Always on usb - ezt hol lehet kikapcsolni?
Milyen app az? én nem hallottam róla eddig. Think vantage és az app store-ból lehet letölteni.. Ennyit tudok róla, de mindig elakadtam, ha megpróbáltam megkeresni... -
donjohnson
addikt
ezen a helyen van 1 év gari az akkura, ha nem jó, visszaviheted a boltba:
Budapest 1142 Ungvár köz 5.
https://www.notebook-alkatresz.hu/laptop-akkumulator?q=t480%20akku -
fungi
aktív tag
A T430s egy kényszerprojekt, volt egy T420si gépem, /ugyanaz mint a T420s, csak I3 a processzor/ aminek tönkrevágtam az alaplapját, /nem részletezném hogyan/ és a felső része kijelzővel, mindennel egy Hardveraprón talált hiányos T430s alsó részére lett rárakva /zsanérok is stimmelnek/ az eladó által, így T430s lett belőle. Tökéletesen működik, de a T420si gyári akkuját nem akarta tölteni, hiába ugyanaz a méret, kellett az EC mod ahhoz hogy töltse. Amúgy meg jobb lett a gép, talán gyorsabb is, de mindenképp csendesebb, előnyére vált a csere. Szóval a vékony T420s vagy si akku jó a T430s-be, egy Linuxos mókolás után tölti is, de az eljárás jól van dokumentálva a neten.
-
barnam_
nagyúr
De miért kell futnia a háttérben?
Nem attól függ, hogy tartja-e az akku határokat, vagy sem.
És a válaszaidból ítélve nem volt fenn a megfelelő driver, ezért töltötte 100%, annak ellenére hogy az appban beállítottad.
Ilyenkor egyébként ha a driver nincs fenn akkor jobb felül az akkunál figyelmeztet. -
carr
őstag
valakinek infó? neten nem túrtam semmi értelmeset.
Talán itt, de még nyálazom.
rakjam újra a rendszert? Megint? :s
uncsi.
ideapad C340ről költözöm majd át, de ehhez az idősebb i8350-hez nem túl nagy falat a win11?
redditen írták, hogy sokat melegszik, pedig csak áll....
procit pergeti, mint vak a kutyát.... :/ -
barnam_
nagyúr
Ahogy donjohnson írja, próbáld meg a 0.62-t, de akár az "e"-s változatokat is próbálhatod:
https://thinkwiki.de/TPFanControl -
carr
őstag
eh... de benéztem banyek. 2 akkuból az egyik 0% a másik 36% elhasználódott. hol találom melyik FRU való melyik helyre? Munkagépnek szánom, de erre még 50e-t el kell vernem.
bill magyar 15e. alis. Akku... ki tudja mennyi.
1 akku mindenképp, meg egy magyar bill....
Edi: ilyen amikor egy kókler gecitől veszel thinkpadet.
Lenovo vantage-t életében nem látott. enyém 4 órát bi'r pedig elmúlt minden is a feje felett.... -
donjohnson
addikt
igen, az aida64 nevű program kiírja, de amúgy a bios-ban is meg tudod nézni a bios verziót, nem kell ahhoz windows.
-
Tim82
félisten
Itt a "Title" oszlop feletti keresőmezőbe írd be, hogy bl-kb hu. ("Backlit keyboard hungarian" rövidítése.)
Azok a találatok lesznek, amelyek pontosan ezt tartalmazzák, lesznek a háttérvilágításos magyar billentyűzetek (az "nbl-kb hu" meg a nem-háttérvilágításos magyar billentyűzet).
-
donjohnson
addikt
nézd meg a youtube videót: t480 keyboard replacement
-
vicze
félisten
Mindegy, hogy mennyire használod, a conroller ugyan annyira fog melegedni. A idle 35-40C körül van SSD modelltől függően. A SSD limitje 85C körül van, de előtte be fog lassulni, ahogy a CPU-k is.
A SSD hője a pár modellt kivéve(legújabbak kapnak végre extra hűtést), egy hőpaddal van átvezetve a föld rész rétegre a NYÁK-ban.
Gyári SSD? Lett cserélve? Került hőpad az SSD alá?
-
Reggie0
félisten
Kerestem, de feladtam. Az, hogy dolgozni tudjak a geprol egy ido utan fontosabb lett, mint a bugfix keresgelese.
Igen, a hibajelenseg ugyanez. Sot, SSH-zni is tudtam ra masik geprol. A logban ilyenkor valtozatos amdgpu-ra visszavezetheto kernel oop-sok voltak, alkalmankent a gpu restart is. A pm korlatozasaval kernel cmdline-ban valamit javit de nem oldja meg.
-
donjohnson
addikt
olvastad az adata ssd hír alatt a kommenteket?
nézd meg másik hdd-vel, ssd-vel, ha úgyis van tartalék. csak ne adata márkájú legyen. -
hiddenroth
csendes tag
-
donjohnson
addikt
én továbbra is az ssd hibájára tippelek:
ADATA Legend 710 SSD freezing on Debian 12
Adata SSD random freezes
nem egy jó márka. -
Reggie0
félisten
No para, linux alatt is ezt csinalta nekem, elegge rendszeresen. Nagy ritkan a T480 is csinal ilyet. En azt vettem eszre, hogy a kulso kijelzo hasznalati gyakorisaga befolyasolja, szoval valoszinuleg valami grafikus driver/alrendszer bug. Illetve ha vlc-vel videot jatszottam le, akkor is elobb jott(ha csak youtube-rol, akkor tobb idobe telt.)
En emiatt a fagyasok miatt csereltem le.
-
carr
őstag
mielőtt szétkapnám van valakinek infója milyen vastag lehet az m.2 ssd? van ez a 710 amihez van egy hűtőborda is.
[link]
Dimensions (L x W x H)
80 x 22 x 3.13mm / 3.15 x 0.87 x 0.13inch (with heat sink) bordával kb 1mm vastagabb.
80 x 22 x 2.15mm / 3.15 x 0.87 x 0.09inch (without heat sink) -
-
-
vicze
félisten
Nincs olyan, hogy wifi foglalat, ez csak sima M.2, különböző key-jel. Egyik E+A a másik E. A AX201 az E key(CNVio2 inerface) a AX200 az E+A(PCIe interface, USB a BT- nek) key.
-
-
Tim82
félisten
Jó tudni, mert ugye ezt írtad:
skacok! tegnap vettem észre, hogy a fn+fényerő, plusz más f4, és utáni (12ig bezárólag) fn+ funkció gombok nem csinálják amit kéne.
És hát tök logikus, ha az Fn funkcióját áttetted a Ctrl-ra, akkor az Fn + más gomb kombó nem azt csinálja, amit "kéne". -
ricsip
addikt
Lehet h. hülyeséget mondtam, és valójában nem is indul el a teljes Vantage nálam, hanem csak egy minimális változata.
Indítsd el a Vantage-t, jobb felső sarok --> felhasználós emberfigura ikon --> előnyben részesített beállítások --> aztán ott nézd meg az Egyéb beállítások jobb oldalon az indítási viselkedést. -
ricsip
addikt
-
-
-
carr
őstag
0B47089 ez a gyári fru. viszont nekem nem ilyen kábelem van. az lehet para? 7e egy ilyen idehaza.
https://video-adapter.arukereso.hu/lenovo/0b47089-p273174791/ -
vicze
félisten
Úgy néz, hogy ez a rákötött eszköztől függ. Tehát az küldi vissza, hogy ő mit képes fogadni, ami elég logikus, hogy ha csak simán a TV-van rákötve, ami csak sztereó akkor csak az az opció lesz. Tehát a probléma, hogy a TV nem küldi el, hogy 5.1-re hangra van állítva, arra van állítva?
-
donjohnson
addikt
közben eszembe jutott, hogy mintha az intel display driver tenné fel azt a kimenetet az audio kimenetek közé.
ha egy t430s-ről van szó, akkor nézd meg ezt az intel display driver-t még: [link]
tesztelni meg mondjuk vlc player-rel teszteld, aminél tudod hogy 5.1-es a hangja a tesztvideónak, mert egyébként nem aktív az 5.1 folyamatosan (feleslegesen). például youtube alatt sincs 5.1, így ott is csak stereo-nak mutatja az erősítő vagy a TV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bundle topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Futás, futópályák
- Energiaital topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tőzsde és gazdaság
- Steam account lopás
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- Gombászkönyvek egyben
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest