Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Nonjour: nem fordít az EU-ban az AirPods
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
vicze #127129 üzenetére
Mind a kettorol beszeltem, ha nem tunt fel. Segitek neked meg egyszer elolvasni, hatha nem talaltad meg:
"2-3 ev alatt azert nem avul el semmi. Procik evrol evre nem fejlodnek sokat. Most a T480 utan a T14 Gen5-be vegre van lepes memomeretben (64G->128G), de a ketto kozott vegig dogrovas volt." -
adika4444
addikt
Hali!
A ThinkPad T14 G1-en nincs insert a billentyűzeten, a T14 G5-ön van. A T14 G5-ön emellett van jelölés az insert, az FN, az enter, a lefelé nyíl, az F2 és F3 gombokon a standard f és j mellett.
A T14 G2-ben melyik típusú billentyűzet van?
Köszi!
-
azbest
félisten
válasz
Tsebacsi #127117 üzenetére
Hm, mondjuk mi ügyfélként közvetlenül a dellnek jelentjük le a hibát, így lehet kimarad plusz kör és ők eleve már a helyi szervizpartnernek adják a már leegyeztetett feladatot. Vicces módon a szervizes kollégához el sem juttatják a hibajelentést, csak hogy xy alkatrészt kell cserélni és hajrá
Csak mostanában nem volt ár-teljesítményben szimpatikus már a dell. Lenovó és talán asus lehet még esélyes, csak egyszerre nem szoktunk sok gépet rendelni, hanem eléggé on-demand alapon, sokszor egyesével. Ritkán 10esével.
Asus kapcsán, elvileg itt is van külön üzleti és sima consumer vonal szervizfolyamatnál. Más céget írnak a weblapjukon. Csak kevés infó van róluk a gyakorlatból, lehet nem sokan vesznek tőlük olyan szériás gépet. Csak hát amikor hasonló vagy olcsóbb áron 2x olyan erős gépet kapni, úgy már elcsbulunk. Főleg látva, hogy a gazdaságosabb kategória is milyen hitvány manapság a másik kettőnél. És persze, a cserélhető ram, ssd sem hátrány.
A sima consumer vonalon 3adik éve egy vivobook S 14 -et használok thinkpad pótléknak és kb elégedett vagyok vele. Csak ne a libafos színű lenne mindig az olcsóbb
Inkább ráfizettem feketére
-
-
vicze
félisten
válasz
Reggie0 #127112 üzenetére
"Procik evrol evre nem fejlodnek sokat. Most a T480 utan a T14 Gen5-be vegre van lepes memomeretben"
Mert a procit írtad, hogy nem fejlődik."ketto kozott max 48Gb volt az elerheto"
Ennek pedig semmi köze nem volt a CPU-hoz, hanem a single slot korlátozása. Forrasztottal 64GB volt.
E-k és L-ekben volt két RAM slot, úgyhogy ott ment a 64GB. De a U-s CPU-k nem támogattak 64GB-nél többet elég sokáig. De az hogy mennyi memóriát kezel az a gyártó korlátozása adott kategóriában, nem fejlődés kérdése. -
válasz
azbest #127116 üzenetére
Asust nem tudom ki viszi, anno azt hiszem Lengyelországba vitték ki a gépeket itthonról, de ez 10+ éve volt legalább.
A Dell azon is szívózik, hogy ha 1 éven belül kijön ugyan az a hiba (zsanér) a gépen, akkor nem fogadják el szervizpartnertől a bejelentést. Telefonon passz...
A Dell 4x több alkatrészt küld ki minden zsanérhiba esetén, mint amennyit én rendelni tudok a rendszerből
Szóval vannak itt vicces dolgok... -
azbest
félisten
válasz
Tsebacsi #127091 üzenetére
dellnél pár vostrot és latitudot kellett már szervizeltetnünk és egyik esetben a hitványabb, alányíló fedeles vostro 3510 zsanérja beállt , nem lehetett felnyitni és nem volt elég a leírás, amit közvetített az ügyintéző kolleginánk, ezért fotózta is. Feltépte a fedelet lefotózni
Így szétugrott a fedlap is. Küldték a szerelő srácot a helyi alvállalkozó cégtől az alkatrészekkel és zsanér + fedlap csere volt, a kijelző csoda módon nem tört be.
Eddig talán akkor akadékoskodtak többet, hogy engem is bevontak a beszéltetésbe, amikor már javított gép romlott el újra. A csere refurb alaplap döglődött és mondtak pár bill kombót, hogy mondjam mit csinál rá, aztán küldték a cserével a szerelő srácot.
Mondjuk az más kérdés, hogy talán minden negyedik gépet kellett a gari alatt szervizeltetni - néhány alaplap halál (esetleg win update fw-t is frissít, nem tudom), több rossz integrált hang, egy kijelző / kábel hiba főleg.Gondolkodom hogy esetleg asus üzleti széria + helyszini support vásárlás legyen-e, csak senkinen nincs vele tapasztalata. Bár lehet hogy ugynaz a cég a szerviz alvállalkozója lenovonak, dellnek, asusnak is helyben.
-
válasz
Reggie0 #127104 üzenetére
Pedig épp most érett be a heterogén koncepció, és úgy kezd működni, ahogy már 3évvel ez előtt kellett volna, mármint ha kicsi a terhelés akkor az ulv magok dolgoznak, és simán 20+órát lehet netezgetni vagy videózni, ha meg teljesítmény kell, ott a 4db gyors mag, és simán jobb számokat hoz mint egy 4évvel ez előtti workstation.
A számok nem is adják vissza milyen gyors lett a rendszer, szerintem fűképp a cpu-ra forrasztott 8500-as ramok miatt.
Próbálj ki egyet, nem fogsz visszavágyni T480-ra! -
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- Vallás
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Parfüm topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6 400NIT 100% sRGB Garis!
- Hibátlan iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3290
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest