Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megkezdte a Honor a MagicOS 9.0 bétáját
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- DIGI Mobil
- Honor 20 Pro - megkésve bár, de törve nem
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz bytesizelife #121363 üzenetére
Addig örüljünk, amíg az SSD cserélhető.
Gyakorlatilag azért nem cserélhető az újabbakban a RAM mert a notik sokkal vékonyabbak, mint régen.
Anno a sima meg a workstation kategória szinte ugyanaz volt, csak a utóbbiba erős VGA-t tettek. Lásd pl T520 vs W520. Ugyanúgy vastagok (~35 mm) és nehezek (2.5 kg) és 35-45 wattos processzorokat raktak bele, az ULV az X-széria egyes modelljeinek sajátja volt.
Aztán a T440-től kezdve a 15 watt lett a mainstream, 1.7 kg súllyal és 21 mm vastagsággal, és itt jött be hogy a forrasztott RAM van + csak 1 DIMM. A workstation T440p kapott csak 35+ wattos procit meg rendesen 2 DIMM-et. Viszont az is 2.1 kg és 30 mm vastag, szóval vékonyabb, könyebb, mint az eredeti T520 / W520.
Ma meg a T széria csupa 15 watt, amin felül lenne 28 watt opció is, habár pl a T16-ban (~1.8 kg, ~20mm) le van korlátozva 20 wattra, valószínűleg a többinél is.
Ha rendes 28 wattost akarsz, akkor a vékonyított workstationt keresed, tehát P16s / P1, ami méretre gyakorlatilag ugyanaz, mint a T16, cserébe mocskos drága, de elvileg rendes 28 watt. És itt még továbbra is forrasztott a RAM "fele".
Következő lépés a P16v 45 wattos procival, ~2.2 kg és ~25 mm vastag, végre 2 NVMe slot és 2 DIMM.
A plafon meg a sima P16 van 55 wattal, de ~3 kg és ~30 mm vastag. Viszont 4 DIMM meg 100 wattot elbíró hűtés. Meg ronda, nincs fekete csak szürke belőle, hogy rohadnának meg.
Persze azt kihagytam, hogy bizonyos modelleknél teljesen forrasztott a RAM, ez AMD-nél szinte állandó, ami abból adódik, hogy LPDDR-ből nem gyártanak SO-DIMM modult. Szívás. Sőt, az inteles T16 Gen2-ből ha dedikált VGA-sat választasz, akkor abban is forrasztott LPDDR5X van, itt érte el a T szériát a RAM bővíthetetlenség.
Én ezeket jártam végig, amikor végül a P16 lett a választásom. Nehéz, de legalább bővíthető. És igen, ma már mindegyikben forrasztott a proci, de gyakorlatilag nem is tudsz váltani sokkal erősebbre, így ezt nem látom komoly problémának. Persze ott van még az, hogy a 17" megszűnt és lett helyette 16". Bár legalább 16:9 helyett 16:10.
Vannak rosszabb dolgok, de összességében sokkal nagyobb lett a választék, s továbbra is vehetsz nagyon jól bővíthető vastag thinkpadet egy fapadosabb a sima P széria képében, igaz, sokkal többe kerül, mint egy T széria.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
félisten
válasz bytesizelife #122571 üzenetére
Senkit nem érdekel rajtunk kívül a toolbar. De tényleg.
Akárhány TP járt nálam olyantól aki nem nerd mint mi, semmi, meztelen win stock driverekkel, vagy valaki feldobálta a tulajnak a gyártói drivereket és cső. Win11 óta főleg hótmindegy amúgy mert már battery gauge sem lehet -
vicze
félisten
válasz bytesizelife #123252 üzenetére
T480 már a ciklusa végén van és utolsó BIOS frissítéseket kapja.
A BIOS patch pont arról szól, hogy a konkrét jelenlegi BIOS van lementve, akár a legfrissebb, mert máshogy nem lehet a kulcsokat megtartani, és azt van módosítva byte szinten bizonyos offsetek lapján. Ezek a nem titkosított részeket módosítja, amik unlockolnak 1-2 dolgot. -
zsolti75
senior tag
válasz bytesizelife #123255 üzenetére
Hacsak nem olyan multi céges gépről van szó amiről értékes céges adatokhoz tudnak hozzáférni a hekkerek, ennek a jelentősége csekély.
T480-at már ilyen cégek biztosan nem tartanak állományban, egy random homeuser gépére meg egy hekker sem fog időt áldozni. -
vicze
félisten
válasz bytesizelife #123255 üzenetére
Továbbra se érted...
Te kell lemesd az adott gép BIOS-át CH341A-val fizikailag, magad kell patcheld a saját image-ed és visszaírd, CH341A-val. Lényegtelen verzió.
Nincs "patchelt változat", te kell csináld.Leírtam, hogy nem javaslom és nincs szerintem értelme, de mindenki azt csinál a saját eszközével amit csak szeretne, nem rám tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz bytesizelife #123259 üzenetére
Ha visszaolvasol, én is a bios-patch ellenes oldalon állok, annak ellenére (vagy pont azért), hogy nyúltam már bele bios-ba.
Mindenkinek saját döntése, hogy az otthoni gépét hogy használja, és ennek szabadságát meg is kell szerintem tartani.
Ha te frissítés párti vagy, teljesen rendben van. Ha pedig más tiltja a bitlockert és az update-et, legyen az is rendben. -
Petrónius
aktív tag
válasz bytesizelife #123259 üzenetére
"Arról nem beszélve, hogy egy ilyen gép eladhatatlan: hogyan magyarázod meg a vevőnek, hogy a hivatalos BIOS frissítéseket nem szabad telepíteni, csak Síp Pista patchelt whitelistes verzióját?"
Erről szó sincs. Nyugodtan frissítheted a "gyári" bios-al. -
Petrónius
aktív tag
válasz bytesizelife #123276 üzenetére
Nem kell megmagyarázni egy vevőnek.
Ha szeretnéd eladni a gépet, letöltöd a legfrissebb gyári biost és felrakod. Max 2 perc.
Visszaáll teljesen gyári állapotra. -
zsolti75
senior tag
válasz bytesizelife #123306 üzenetére
Itt nem erről volt szó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Victus 16-e0900ng 16" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3050 16GB 512GB magyarított vbill gar
- Dell Latitude 5289 2in1, 12,5"FHD Érintőkijelző, I5-7300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla,
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Eladó Lenovo IdeaPad 3 15ALC6 82KU005MHV laptop garival és számlával( 5 hónapos vásárlás)
- Laptop Wifi és WWAN (3G 4G) kártyák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest