- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
azbest #125628 üzenetére
Köszi szépen
Szétnézek a BIOS-ban, meg megnézem az Energiaellátás beállításait.
A Win11-re való átállás miatt amúgy is előbb-utóbb le kellene cserélni az I7-6xxx procis notit, majd nézek egy friss verziót
(Bár igazából se a Win11, se a HEVC képesség sem elengedhetetlen, vannak itthon más eszközök, amik tudják ezeket.)
-
válasz
totron #125623 üzenetére
Linux alatt nem próbáltam
Érdekes módon, a jóval gyengébb másik laptopon (UMax VisionBook, 4 GB RAM-al, Celeron N4100 proci, UHD Graphics 600 GPU) tökéletesen mennek a 4K HEVC videók.
MiniPC-men (Lenovo ThinkCentre, M920Q, 16 GB RAM, I5-8600T proci, Quadro P1000 VGA) természetesen tökéletesen mennek.
A kamerám pedig egy DJI Osmo Action4. Ezen sajnos nem állítható, hogy milyen kódolással vegye fel a 4K videókat, így mindenképpen rá szeretném venni az X1 Carbon notimat is a felvett videók lejátszásra
(Mobilomon állítható, hogy H.264, vagy H.265 kódolással vegye a 4K videókat)
-
válasz
Francia91 #125621 üzenetére
Köszi szépen a választ.
A gond az, hogy a tesztjeim szerint FHD felbontás felett nem viszi a HEVC videókat a noti, míg a H.264 videókat viszi 4K felbontásban is.
Merre induljak akkor a hibakeresésben
Van olyan akciókamerám, amin nem állítható a kódolás, csak HEVC módban rögzít
-
-
válasz
Donki Hóte #125614 üzenetére
Nos, úgy tűnik, hogy ez a cucc ennyit tud és kész
4K felbontású HEVC videóval sokkal rosszabb a helyzet, a kép fél másodpercenként laggol, a hang 5-10 másodpercekre kimarad.
Viszont a sima FHD HEVC videókat mind kép, mind hang tekintetében tökéletesen játsza. Szóval nem önmagában a HEVC kódolással van baja, hanem az FHD felbontás feletti HEVC kódolással
Ha átállítom szoftveres dekódolásra, akkor még rosszabb a helyzet, nemcsak szakadozik a kép és a hang, hanem még pluszban felezett sebességgel játssza le a videókat
-
válasz
lezso6 #125605 üzenetére
Nos, elmondom, hogy milyen lépéseket tettem a megoldás irányában (amit sajnos még mindig nem értem el
)
Megnéztem a VGA drivert az Eszközkezelőben, ott az aktuális verzió 31.0.101.2111 volt.
Az Eszközkezelő azt írta, hogy ennél frissebb driver nincs, nem telepített frissítést.
A Lenovo oldalán semmi érdemlegeset sem találtam, a Lenovo Service Bridge telepített mindenféle friss tücsköt és bogarat, VGA drivert nem bántotta.
Intel oldalán hosszasan keresgélve találtam egy 31.0.101.2134 sz. drivert, ezt letöltöttem, de a telepítés elején azt mondta, hogy nem megfelelő a gépemhez
Még hosszasabban keresgélve találtam egy 31.0.101.2115 drivert, ezt letöltöttem és ezt hajlandó volt telepíteni (benne valami hang driverrel).
Sajnos az eredmény gyakorlatilag semmi, annyi "fejlődés" van, hogy a VLC el sem kezdi lejátszani a HEVC állományú videókat.
Ezután telepítettem először a KMPlayert. Ez megnyitja a HEVC videókat, de mintha diavetítés lenne, a kép és a hang egyaránt sűrűn szakadozik (de legalább szinkronban).
Ezután jött az MPC-HC x64 verziója, ez adta eddig a legjobb eredményt, azzal a problémával, hogy a kép és a hang is szakadozik, bár sokkal ritkábban, mint a KMPlayerben, de fura módon ha a hang megáll, akkor a kép megy, ha a kép megáll, akkor a hang megy
Az is furcsa, hogy felismeri a HEVC kódolást, de a lejátszó ablak bal alsó sarkában azt írja, hogy a lejátszás hardveres gyorsítással megy
-
-
válasz
lezso6 #125598 üzenetére
A "nem játsza le" az azt jelenti, hogy nem játsza le
VLC-vel próbálva a lejátszást a képernyőn egy zöld felület jelenik meg, az látszik végig, a hang folyamatosan megy.
Windows MediaPlayerrel próbálva a videó legelső képkockája megjelenik, azt mutatja végig, a hang megy, de ritkán megakad.
DivX-el próbálva a kép kb. 10%-a látszik random kockákban, a kép többi része szürke massza, 5-10 másodpercenként ugrik az aktuális képre, máshol mutat képrészlet-kockákat, a hang folyamatosan megy.
Ma kipróbálom a KMPlayert és az MPC-HC-t, majd beszámolok.
-
Köszönöm a tippeket, megpróbálom...
Az a fura, hogy van egy vicces UMax VisionBook notim, röhejes 4 GB RAM-al, fostos Celeron N4100 procival, UHD Graphics 600 GPU-val és csak úgy röppennek rajta a HEVC videók
-
Van egy régi X1 Carbon notebookom (4th gen, I7-6600U proci, Intel HD Graphics 520 GPU).
Rá lehet valahogyan ezt a konfigot venni arra, hogy HEVC kódolású videókat játszon le, vagy ez nem képes rá?
Letöltöttem a Microsoft Store-ból a HEVC extensiont, de akkor se mennek ezek a videók. Állítólag a legújabb verziójú VLC player tartalmazza a HEVC kodeket, de ezen a notin az se játssza le.
Arra tippelek, hogy a hardver nem bírja, meg lehet valahogy kerülni ezt a gyengeséget, vagy csak a csere a járható út? Amúgy jó kis noti, nem szívesen válnék meg tőle
-
-
Hol keressem azt a beállítást, ami egy folyamatosan tápra kötött laptop akkujának a töltöttségét korlátozza 80 %-ra?
-
Ha nem mozgatom meg a noti és a dokkoló között lévő kábelt, akkor estig is nézhetem a standby-ban lévő monitort
Már arra gondoltam, hogy szerzek egy HDMI kábelt és a külső monitort nem a dokkolóba csatlakoztatom, hanem közvetlenül a notihoz (mert ugye a dokkoló és a monitor összekötéséhez a DP kábel az ajánlott, tehát mi csak DP kábelt kaptunk, viszont magán a notin csak HDMI csatlakozó van).
Persze ez eléggé sufnituning megoldás lenne, a legjobb az lenne, ha a noti és a dokkoló között lenne valami üzembiztos összeköttetés
-
Egy ThinkPad L15 G2 noti a céges gépem. Rendszeres hibája az, hogy boot után nem jön be a kép a külső monitoron, hanem lemegy standby-ba a dokkolóhoz DP kábellel csatlakoztatott külső monitor.
Ha felnyitom a noti fedelét, akkor van kép, tehát a noti jó. Ha megrángatom a noti és a dokkoló között lévő USB-C csatlakozós kábelt, akkor előbb-utóbb a monitoron is lesz kép.
A gép és dokkoló közötti kábelt egyszer már cserélték, akkor pár napig jó volt, de újra jelentkezett a hiba.
Megjegyzem, hogy a kábel kialakítása nagyon szerencsétlen, egyenes kábelt alkalmaznak, ami vagy 10 cm-re kiáll a noti oldalából, tehát minden beleakad, nem csoda, hogy kontakthibás lesz az USB-C csati.
Megpróbáltam a gyári kábelt lecserélni egy pipa csatlakozós (tehát 90 fokban megtört) USB-C kábelre, de a telefonkábelt nem volt neki jó, nem volt hajlandó azzal működni.
Kérdésem, hogy van valami speciális elektronika, plusz egység a gyári kábelben, ami azt okozza, hogy telefon adatkábelt nem lehet a gyári kábel helyett használni?
Másik kérdés, hogy gyári kábelből létezik pipa csatlakozós verzió?
-
-
-
-
válasz
vicze #117058 üzenetére
Erről szól az egész biznisz, ha valaki vesz egy felsőkategóriás üzleti notebookot, akkor nehogy ne legyen már pénze egy dokkolóra és a dokkolóban mindig van ethernet port.
Sőt, ez régebben még durvább volt, mert minden újabb és újabb szériás T sorozatú ThinkPad notihoz másik dokkolót kellett venni, az előző széria dokkolója nem volt jó hozzá.
Mára a Thunderbolt dokkolókkal kicsit javult a helyzet, egy Thunderbolt dokkoló 2-3 generációnyi Thinkpadet is ki tud szolgálni.
-
válasz
donjohnson #112210 üzenetére
Köszi, ettől jó lett
Sosem jöttem volna rá, mert nem jelzett nem megfelelően működő eszközt, vagy perifériát.
-
válasz
donjohnson #112210 üzenetére
Köszi a választ, igen, a Win az SSD-n van.
Elvileg minden driver fel van telepítve, semmi hiányosságot sem mutat az eszközkezelő.
Ettől persze még valószínűleg ott lehet a gond, ahol mondod, rátelepítem az általad linkelt drivert (holnap, mert most nincs nálam a gép).
-
Van egy X1 Carbon 4th notebookom és most raktam bele egy 2 TB-os SSD-t a benne lévő 512 GB-os helyére..
A gépben van microSD kártya foglalat is, amiben már régóta van egy memóriakártya.
Viszont az SSD csere óta nem látja a hátsó foglalatban lévő microSD kártyát. Ha külső USB olvasóba rakva dugom be a gép egy USB portjába, akkor látja ezt a microSD kártyát. Ha viszont a hátsó foglalatba rakom, akkor nem ismeri fel.
A foglalat jó, mert ha próbaképpen visszarakom az 512 GB-os SSD-t, akkor felismeri a beépített foglalatban lévő microSD kártyát
Mi lehet a hiba oka, hogyan lehetne rávenni a gépet, hogy továbbra is kezelje a beépített foglalatban lévő microSD kártyát
-
válasz
Picco #112169 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, de nem sikerült klónozni sehogyan sem, így maradt a Win10 újratelepítése
Nem tudtam rájönni a probléma okára.
Megcsináltam a CloneZilla indító pendrive-ot, működött rendesen (illetve a magyar fordítás - már bocsánat - egy kalap szart sem ér, így maradtam az angol nyelvű verziónál), megcsinálta szépen az ISO fájlt a régi SSD-ről egy másik pendrive-ra.
Ezt az ISO fájlt nagyon szépen visszarakta az új SSD-re, viszont az SSD-t egyszerűen nem tudtam bootolhatóvá tenni, bármit mókoltam a BIOS-ban, csak a BIOS boot menü jött elő
Két próbálkozás után próbaképpen telepítettem egy új Win10-et az új SSD-re, gond nélkül indult. Megnéztem a beállításokat a BIOS-ban (az volt amit magamtól is beállítottam a próbálgatás közben), ezért újra ráklónoztam a képfájlt az új SSD-re.
Persze megint nem indult
Ezt még eljátszottam kétszer, aztán rájöttem, hogy összességében kb 10 órát elbaxtam a próbálkozásokra, úgyhogy maradtam az az új Win10 telepítésénél, 1 óra alatt megvolt minden program újratelepítésével együtt
Szóval tudni kell elengedni a próbálkozásokat, ha valami nem megy, azt nem kell erőltetni
-
válasz
Tim82 #112147 üzenetére
Meglehet, hogy ez a probléma, köszi. Az USB ház eddig mindenre jó volt, működött szépen, sosem gondoltam volna, hogy a Macriumnak nem fog megfelelni
Akkor pillanatnyilag csak két opció van, az egyik az, hogy telepítek egy szűz Win10-et a gépre, de ezt csak végszükségletnek hagynám.
Ha lenne egy olyan program, amivel egy pendrive-ra tudok egy bootolható rendszermentést csinálni, akkor kitenném a rendszert egy pendrive-ra, majd onnan bootolva visszaraknám az új SSD-re.
Létezik olyan backup progi, ami a teljes rendszert kirakja egy bootolható pendrive-ra
-
Nem a legjobb helyen teszem fel a kérdésemet, de fura módon nem találok Macrium Reflect programmal foglalkozó topikot, ezért titeket kérdezlek.
Szóval Thinkpad X1 Carbon (4th) gépembe vettem nagyobb M.2 SATA SSD-t, a régi M.2 SATA SSD-ről szeretném átköltöztetni a Win10 rendszert az új SSD-re.
Korábban ha más gépen rendszert kellett klónozni, akkor mindig a Macrium Reflectet használtam, most is ezzel próbálkoztam.
Az új SSD-t egy USB-s külső házba tettem, amiben maga az SSD kiválóan működik, a rendszer gond nélkül írja, olvassa. Viszont a Macrium nem hajlandó a gépben lévő SSD-t egy USB-s házban lévő SSD-re klónozni, valamiféle szektorméret eltolásra hivatkozva nem enged klónozni
1. kérdés, hogy valahogyan rá lehet-e venni a Macriumot, hogy klónozza a rendszerlemezt egy USB-s házban lévő SSD-re?
2. kérdés, hogy ha nem lehet a Macriumot erre rábírni, akkor hogyan tudnám másolni a rendszerlemezt egy külső SSD-re? (úgy, hogy az én gépemben nem áll rendelkezésre második SSD port, vagy SATA csatlakozó)
-
-
Ez már 10 éve sem így működött, hogy itt a dugó, meg ott a dugó, és garantáltan működik....
10 éve azért még volt olyan DVI (Digital Visual Interface), aminek voltak analóg csatijai is. Szóval a fejlesztők (akkor még) sejtetették, hogy mindenki mindent mindennel össze akar dugni
-
válasz
vgyuri #107504 üzenetére
Lehet, hogy az USB3.0-ás, vagy 3.1-es pendrive-ok valamivel jobban bírják, de napi rendszerességgel arról sem jó bootolni, a pendrive-okban lévő memória chipeket sem erre találták ki
Vegyél egy ilyen, vagy hasonló M.2 SSD to USB3.0 adaptert, tegyél bele egy 2230-as, vagy 2242 méretű SSD-t és máris lesz egy olyan "pendrive-od", amit már folyamatosan használhatsz bootolásra a meghibásodás veszélye nélkül.
-
-
Kéne egy kis segítség. Van egy 4th X1 Carbon laptopom Win10 rendszerrel, amihez most vettem egy Onelink+ dokkolót.
Sajna a dokkoló csak félig működik, mert hiába dugok monitort a dokkoló monitor kimeneteire, nem jelenik meg rajtuk kép. Próbáltam a VGA portot is és a Display portot is, de nincs kép
A dokkoló USB portjai és a tápellátás rendben működik, csak a monitorokat nem ismeri fel.
A noti amúgy kezeli a külső kijelzőt, mert ha magán a notin lévő HDMI portba dugok monitort, akkor azon egyből megjelenik a kép.
Ha viszont a dokkolón lévő valamelyik monitor portba dugok monitort, akkor se kép, se hang, a Gépházban lévő kijelző kezelő felületen is azt írja, hogy nem található külső kijelző.
A dokkolóhoz szükséges drivert letöltöttem a Lenovo oldaláról, telepítettem a Vantage segítségével minden frissítést, de a dokkoló monitor portjai nem működnek
Mit próbáljak még ki, hogy működjön?
-
válasz
Richard #102764 üzenetére
Nekem is volt olyan problémám, hogy nem lehetett kikapcsolni a gépet, mert kikapcsolás helyett alvó állapotba ment csak le.
Donjohnson kolléga megoldási javaslata orvosolta a problémát
(Hogy miért indít el programokat induláskor, azt sajna nem tudom.)
-
válasz
donjohnson #102288 üzenetére
Köszi szépen az információt
#102291 vicze1: Igen, igazad van, rosszul használtam a megnevezést, a most benne lévő SSD valóban nem mSATA, hanem M.2 SATA.
-
Egy másik helyen ezt találtam a technikai adatok között:
M.2 Slot: 1x 2280 PCIe NVMe (M key)
Ez eléggé arra utal, hogy megy benne az NVMe SSD, de jó lenne, ha valaki, aki már cserélt benne SSD-t, az elmondaná a tapasztalatait.
-
Villámkérdésem lenne.
Egy 4. gen. X1 Carbon gépben cserélnék SSD-t. Az alaplapi foglalat (ha jól silabizálom ki a tücsök és bogár rovatból a gép technikai adatait) M key M.2 port.
Jelenleg egy 512 GB-os Samsung MZ-NLN512a M.2 mSATA SSD van benne, amin 2 bevágás van.
A kérdés az, hogy tehetek-e a helyére egy 1 bevágásos NVMe SSD-t?
Nem a sebességnövelés miatt cserélnék NVMe-re, hanem azért, mert egy 1 TB-s M.2 mSATA SSD 55 eFt, egy 1 TB-s NVMe SSD-t pedig már 30 eFt-ért megkapok...
-
válasz
Penguin95 #101959 üzenetére
Kétoldalas ragasztószalagból ragasztok szükség szerint 2-4 csíkot egy A4-es papírra és arra teszem a csavarokat, kisebb alkatrészeket. Így felragasztva helyban maradnak akkor is, ha át kell rakni egy másik asztalra, vagy ha meglököm véletlenül (tüsszentésről nem is beszélve
).
-
válasz
oleee #101932 üzenetére
Ha megmondod nekem, hogy egy kék Skodával, vagy egy ezüstszínű Toyotával járok jobban, ha használt autót akarok venni, akkor én is megmondom neked, hogy milyen laptopot vegyél
Naszóval, ha nem mondod meg, hogy milyen körülmények között, mire és hogyan akarod használni, akkor nehéz jótanácsokat osztogatni a témában
-
-
válasz
Penguin95 #100546 üzenetére
mivel az üzleti gépeket sokan munkára veszik, ahol nem fér bele az, hogy egyszer ezzel van gond, máskor azzal, és meg kell találni a megoldást
Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy ha munkára veszik a gépet, akkor miért akarnak sokan belehegeszteni a gépbe gyárilag bele nem illő dolgokat, akár a whitelist BIOS meghekkelésével is
Valószínűleg már a Lenovo sem véletlenül próbált kizárni sok hardver egységet, a juzer meg "csodálkozik", hogy a vasvillával összehány gépe nem viselkedik tökéletesen Win10 alatt.
Nekem T530 van, ez annyira tökéletes a Win10-el, hogy egy pillanatra sem kívánom vissza a Win7Ultimate verziót.
-
válasz
Polarstar #100494 üzenetére
Engem zavarna, ha a párom nappal dolgozna vele, mikor én ép aludnék!
Ha egyebekben tetszik a 440-es széria, akkor vedd meg és keress megoldást arra, hogy übergagyi tapipad csattogása ne zavarjon alvás közben.
Legolcsóbb megoldás, ha nem alszol napközben
Második legolcsóbb megoldás, hogy veszel az asszonynak egy egeret mellé
Harmadik legolcsóbb megoldás a T440s tapipadjának a cseréje egy 450-es tapipadjára.
Ha ezek nem szimpatikusak, akkor ne vegyél 440-es gépet
-
válasz
Tikakukac #100419 üzenetére
Amit mondasz, az nem azt bizonyítja, hogy az adott akkuk jók, hanem csak azt, hogy a mérési módszer nagyon rossz.
Olyan nincs, hogy egy Li-Ion (Li-Po) akku több év és többszáz töltési ciklus után is 100 %-os, az akkuk idő és használat függvényében történő degradálódása olyan fizikai tény, amin még Elon Musk sem tudott felülemelkedni
-
-
-
Ez a pár dolláros, amit én linkeltem, az több mint 7 dollár
A UGreen jó márka, amint látod, ők deklaráltan vállalják, hogy a konkrét adapterük tudja a 4K felbontást.
-
Van -e valami egyszeru, olcso modja annak, hogy a DP portot HDMI-re alakitsam
Ha 4K képet akarsz a monitorra átvinni, akkor a pár dolláros olcsó DP to HDMI átalakítókat felejtsd el, ehhez a feladathoz már jó minőségű adapter kell.
(Ja, attól, hogy egy átalakítót a magyar webshopok 5-8 ezer forintért árulnak, attól azok még pár dolláros olcsó átalakítók, amik legfeljebb 1080p képet visznek át
)
-
válasz
#42365184 #100369 üzenetére
konklúzió: csak akkor frissíts Win10-re, ha nagyon alapos indoka van és biztos vagy benne, hogy géped boldogul vele
Két gépen is megtartottam a régi oprendszert (8.1) a nagy upgrade kampány ellenére
(Két gépemen viszont Win10 fut, nincs is nálam gond vele, nyilván csak olyan gépen használom ezt, ahol 101 %-ig biztos vagyok benne, hogy a gép probléma nélkül tudja futtatni.)
-
válasz
MineFox54 #100282 üzenetére
Linket? Milyen linket?
A hsz-ben látok egy zagyva szöveget, amit ha (androidon) valahogy kijelölnék, vágólapra másolnám, nyitnék egy új ablakot, oda bemásolnám és megnyinám, akkor lehet hogy látnék valamit.
De nem teszek ilyesmit, mert ha az illető lusta link formájában berakni a hsz-be, akkor én is lusta vagyok a fenti procedúrát végrehajtani.
Így én (mint sokan mások) sosem tudom meg, hogy mi akar lenni az a szöveg
-
-
válasz
storm3 #100132 üzenetére
A dremel pozitív azt jelenti, hogy dremellel érdemes faragni.
Vagy veszel az interneten egy másik kábelt a töltő doboza és a gép közé és kicseréled. Mindkét megoldás fizikai beavatkozást igényel. Próbáltam nézni adaptert/konvertert, de nem találtam, ettől persze még lehet, hogy létezik, de ahogyan az árakat néztem, egy adapter ára felette van a csere-kábel árának
-
-
-
válasz
PLaci58 #99908 üzenetére
SATA csatolóval létezik olyan is, amelyikben 10 elfekvő microSD kártyát tudsz hasznosítani
-
válasz
Tikakukac #99858 üzenetére
Az adott oldalon nem működik a CTRL plusz a + gomb (vagy a CTRL plusz az egér görgőjének a tekerése), tehát csak akkor tudnám nagyítani, ha a képernyő tulajdonságainál beállítanám pl. a 100 %-os nagyítást.
Viszont ha kilépek az oldalról, akkor meg állíthatnám vissza a képernyő tulajdonságait
-
-
-
Nem találkozott valaki egy jóárasított Onelink+ dokkolóval? Keresek egyet.
-
válasz
Tibi988 #99542 üzenetére
Ha nagyon le van merülve, akkor a gyári elektronika döglöttnek tekinti az akkut (amiben egyébként akár igaza is lehet) és nem tölti.
Kell neki adni egy 9 V-os elemről egy kis töltést, hogy a nulláról elinduljon felfelé a feszültsége. Ha legalább 6-8 V lesz benne, akkor már a noti belső töltője is elkezdi tölteni.
-
válasz
donjohnson #99356 üzenetére
Köszi, akkor kicsit visszaveszek a Windows Update lendületéből
-
válasz
donjohnson #99354 üzenetére
Azannya...
Köszönöm szépen, tényleg ez volt a megoldás
A kérdés csak az, hogy ha délután ez a probléma nem állt fenn, akkor estére mitől jött elő
Nem piszkáltam ezeket a beállításokat legalább fél éve, mitől változnak meg a beállítások?
-
Az a helyzet állt elő, hogy nem lehet kikapcsolni a laptopomat
(X1 Carbon)
Akár a Start menüben megyek a Főkapcsoló->Kikapcsolás pontra, akár a főkapcsolót nyomom meg fizikailag, ugyanaz a helyzet. A Win10 kiírja, hogy kikapcsolás és le is kapcsolja magát.
Viszont kb. 5 másodperc múlva valami visszakapcsolja a Windowst.
Teljesen nem kapcsolódik le kikapcsoláskor a gép, mert a Lenovo bios logója nem jelenik meg újrainduláskor, egyből a Windows zárképernyője jelenik meg
Beállításokat néztem, ott az van beállítva, hogy a főkapcsoló megnyomásakor kikapcsoljon a gép.
Mit nézzek, mi akadályozhatja a gép kikapcsolását
-
Hát igen, a rugós ki/be pattintós verzió sokkal jobb. Bár az X1 Carbonban a jó minőségű pattintós foglalat előtt egy ratyi műanyag fedlapocska van, ha nem vigyázol az is leszakad seperc alatt.
Pedig a kompakt fényképezőgépeknél már régen feltalálták a sokkal üzembiztosabb, reteszelt fedlapot, de az nyilván 1 dollárral drágább, az már nem fér bele a költségvetésbe
-
-
-
válasz
Chaser #99007 üzenetére
Jóhogy, a Thinkpad T széria a Tank szó rövidítése
Ezekkel lehet autóablakot betörni, medvét ölni, léket vágni a jégbe, stb. stb. Viszont a súlyuk is megvan, ha a hordtáskában sokat kell cipelni, akkor tuti gerincferdülése lesz az embernek
Meg tudom érteni, hogy másnak mások a preferenciái, ha valakinek nem kell a golyóálló kivitel, akkor miért ne venné meg az X1 Extreme gépet
-
válasz
Mr Bond 007 #98995 üzenetére
-
válasz
Mr Bond 007 #98993 üzenetére
Az árban egyetértek veled, ha nem adják lényegesen olcsóbban a tavalyi modellt, akkor az gáz.
A 4, kontra 6 magos CPU kérdésében viszont az a véleményem, hogy az X1 Carbon nem az a kategória, amelynél elengedhetetlen a 6 magos i7 CPU teljesítménye, nem véletlen, hogy ebbe a laptopba nem tesznek übergyors GPU-t sem.
Akinek sokmagos i7 CPU és GTX1080 GPU kell, az nem Thinkpadet választ, hanem egy szuperbrutál gaming laptopot vesz.
-
válasz
darvinya #98915 üzenetére
Működött az ötlet, köszönöm szépen
Az S9+ telefonon a Telefon névjegye -> Szoftver adatai menüpontban hétszer rá kellett bökni a Build Száma sorra, ettől előjött a fejlesztői beállítások menüpont, ott lehetett aktiválni az USB hibakeresési mód beállítást.
Ettől "megjavult" a telefon, a T530 laptopom minden portján kapcsolatba tud vele lépni, működik a fájl átvitel.
#98991 Mr Bond 007 : Gondolom, hogy az "olcsóbb" modellekre nagyobb a kereslet, azokra megvan a foglalás már a készlet beérkezése előtt. Így a boltokba csak a méregdrága modellek jutnak el.
Amúgy az X1 Carbon is az a laptop, amiből mindig a tavalyi modellt érdemes megvenni, a használati értéke 99 %-os, az ára viszont a kétharmada/fele az újkori árhoz képest,
-
válasz
TayRol #98986 üzenetére
Nekem van X1 Carbon laptopom, abszolút ajánlott kategória. Vegyed 16 GB RAM-al és akkor nincs gond a forrasztott memóriával
Amúgy sajna 7 óránál több üzemidőt nekem nem sikerült még elérni vele (2 éves a cucc, most ~95 %-os az akkuja), ha csak filmet néznék rajta, akkor persze lehet, hogy többre jönne ki az üzemidő...
-
-
válasz
donjohnson #98913 üzenetére
Igen, egy másik, ugyancsak TYPE-C csatolós telefont gond nélkül felismer a T530 laptop az összes próbált USB aljzatban.
Nem valószínű, hogy a telefonnal van valami gond, mert abban az egy aljzatban tud kommunikálni a laptop a telefonnal
-
-
-
válasz
kopi72 #98892 üzenetére
Ki kell próbálni. Letöltöd a jogtiszta Win10 telepítőt és elkezded telepíteni.
Ha rendben van a liszenszed, akkor kiolvassa BIOS-ból a kódot és települ, aktiválódik. Ha nincs rendes liszenszed, akkor nem megy a dolog.
Szerintem 80 %-os esélyed van a sikere, de ki kell próbálni
-
Munkában egy T530-ast használok. Az miért van, hogy csakis és kizárólag a dokkoló USB3.0-ás portján hajlandó kommunikálni kábelen keresztül a mobiltelefonommal
Se a gép saját USB portjain, se a dokkoló 2.0-ás USB portjain sem veszi fel a kapcsolatot a telefonnal, csakis a dokkoló (egyszem) 3.0-ás portján
Érintkezési hiba nem valószínű, jópárszor ki-be csatlakoztattam a kábeleket a különböző USB portokba
Kábelhiba nem valószínű, legalább 5 különböző USB kábellel próbáltam
Telefonhiba nem valószínű, az X1 Carbon gépemhez minden USB portján azonnal csatlakozik a telefon (mindegyik próbált kábellel)
-
válasz
Dare2Live #98868 üzenetére
Nekem 4. gen van, az a saját HDMI kimenetéről valós 4K (3840 x 2160-as felbontású) képet küld ki pl. egy 4K TV-re.
Aztán, hogy a 6. gen X1 Carbon dokkolón keresztül tud-e 3440x1440 felbontású képet küldeni monitorra, az csak valószínű, a biztos választ te fogod tudni, amikor kipróbáltad
-
-
Vagy vegyél egy elfordított fejű USB kábelt, amitől elfér a DP átalakító...
-
válasz
magyarzoltan #98692 üzenetére
-Általános típus hibája van e a gépnek?
Utálni fogod a touchpad-egérgombok kombó prosztó megoldását
-
-
válasz
Frawly #98121 üzenetére
A legtöbb ember nem dokkolóval használja a gépet. Sokan igen, de ők az összes Thinkpad tulaj között képviselnek max. 10-15%-ot.
Mivel a Thinkpad széria üzleti laptop, ezért szerintem a Thinkpad használók több mint fele dokkolóval használja.
(Természetesen nem Magyarországon, hanem világszerte
)
-
-
válasz
azbest #97971 üzenetére
Nekem ez a DVI-D to VGA adapter működik. Lehet, hogy ez aktív, de 3.25 dollárért nem érdekel, hogy aktív, vagy passzív
-
válasz
kalapacsolok #97795 üzenetére
Nekem ilyenből 4. generációs van, de annak se tudok típushibájáról, nemhogy az 5. generáció esetében.
Kipróbálni ugyanazokat a dolgokat kell, amiket bármilyen használt laptop esetében próbálnál.
Mindegy, hogy mi van a gép aljára ragasztva, a gép garanciáját a beépített Lenovo Vantage programmal tudod ellenőrizni, az fellép a Lenovo oldalára és a BIOS-ból kiolvasott azonosítók alapján mondja meg, hogy meddig érvényes a garancia (vagyis a gép átvételekor legyen nálad egy megosztott netet produkáló mobiltelefon). A gép alkatrészeit szintén ezzel a Vantage programmal tudod tesztelni.
Ha viszont nincs a gépen Lenovo Vantage program, akkor ne vedd meg, mert nem véletlenül törölték ezt a programot.
-
-
Aki hagyományos SATA csatolós SSD-be tervez beruházni, az nézzen rá erre a SanDisk SSD-Plus 240 GB-os meghajtóra is.
Az ára nagyon jó, a sebessége a mérések szerint megüti a középkategória szintjét. A magassága 7 mm, tehát a szűkebb HDD fészekbe is elfér.
-
-
-
-
-
A Macriumot nagyon ajánlom klónozásra, többször használtam, kiválóan visz át olyan bonyolult partíciórendszereket is, mint ami a Win10-hez kell.
Ugyanakkora méretű HDD-re, SSD-re gond nélkül visz át rendszert, nagyobb méretűnél kicsit oda kell figyelni, ha viszont kisebb méretű HDD/SSD a cél, akkor figyelni kell a beállításokra, mert okozhat meglepetést az eredmény.
Ettől függetlenül nagyon ajánlom, még olyan 1.0-ás user is boldogul vele, mint amilyen én vagyok
-
-
Ki akarják cserélni a T530-as gépemet egy L570-esre. Hagyjam?
A T530-nak már csak 93 %-os HDD-je, de HDD-t nem cserélnek a cégnél csak gépet, és most L570-eseket osztogatnak.
Miben különbözik az L sorozat a T sorozattól (egy nem túl hardcore user szempontjából)?
-
-
-
Nos, sosem fogom megtudni, hogy mi volt a gond, de a Microsoft mesterfogása megoldotta a dolgot
(Hálózati adapterek alaphelyzetbe állítása és újra konfigurálása
)
-
válasz
RoboGuru #96415 üzenetére
Sajnos ott elakad a dolog, hogy a Mobil (angolban cellular) menüpont kiválasztása után Speciális beállítások menüpontban csak annyit tudnék állítani, hogy kérje a PIN-t, vagy ne kérje.
A mobiltelefonos feloldás után most a noti se kéri a PIN-t.
Ennek ellenére !!! jelenik meg a PIN2 kód kérésére vonatkozó üzenet az adapterbeállításokban
Akinek Telekom HU LTE az elérési pontja, az megnézné nekem, hogy mik a beállítások a Speciális beállítások menüpontban
-
válasz
donjohnson #96416 üzenetére
Nos, ismét betettem a kártyát egy mobiltelefonba, bekapcsoláskor kérte a PIN kódot, amit megadtam a telefonnak. Ezután gond nélkül felment a mobilinternetre. A telefonban le is szedtem a PIN kérést a kártyáról.
Ezután visszaraktam a notiba, ahol ismét azt írja, hogy "Adjon meg helyes PIN2 kódot a mobilkészülék feloldásához"
Az eredeti nagy SIM kártya a PIN, PIN2, PUK, PUK2 kódokkal itt van előttem az asztalon, de az a nagy kérdés, hogy hova kell a notiban beírni a PIN2 kódot?
-
-
Adjatok már valami iránymutatást, mert elbaltáztam mobilinternet beállításokat (Win10).
Korábban működött, de minden alkalommal, ha használni akartam, akkor kézzel kellett bepötyögni a PIN kódot. Ezt akartam eltüntetni, meg azt akartam beállítani, hogy automatikusan váltson a mobilinternet és a wifi között.
Na, ennek az lett az eredménye, hogy a mobilinternetre egyáltalán nem lép fel, azt írja, hogy "Oldja fel a SIM kártya zárolását, hogy automatikusan csatlakozhasson a mobilhálózatokhoz"
Hol kell feloldani a SIM kártya zárolását Win10 alatt?
Adapterbeállításokban turkálva ilyen hibaüzenetbe is belefutok: "Adjon meg egy helyes SIM PIN2 kódot a mobilkészülék feloldásához"
De olyan helyet se találok, ahol PIN2 kódot lehetne beadni. Hol keressem a PIN2 beviteli lehetőséget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged