- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonsen5e
veterán
válasz
V.Stryker #125857 üzenetére
Egész simán ment ez alapján. SDDM+KDE-t használva.
1-2 kis furcsaság/limitációval:
Indításkor jelszó kell, és ujjlenyomatot csak üres ENTER megadása után fogadja, de utánaolvasva elvileg a pam alrendszer így működik linuxon, szóval nincs mit tenni.
Ha magától zárja le a képernyőt inaktivitás miatt, akkor nem működik ujjal. Feltételezem csak a KDE lock screenjéhez is hozzá kéne valami hasonló beállítást pakolni, de nekem mindig egy első dolog, hogy az inaktivitásosdit kikapcsolom, szóval ezzel nem foglalkoztam többet.
-
nonsen5e
veterán
válasz
V.Stryker #125699 üzenetére
T14 Gen 1 Intel, Arch
Touchscreen nálam tökéletesen működik és működött out of the box.
Hang szintén ment alapból, feltételezem a plasma magával rántotta.
Privacy guard szintén működik, ki-be kapcsolható.
Pár dolgot tweakelni kellett mire működésbe jött, mint pl. fingerprint, de majdnem mindent sikerült tök jól működésre bírni.
Az LTE modem az ami jelenleg nem igazán támogatott, modemmanager-hez van éppen egy aktív PR, ami elvileg már működik jól, de azt még nem próbáltam.
Olvasót és infrás arc kamerát nem próbáltam, nincs rá use case-em.
Épp a modemre kerestem volna rá a topikban, aztán így találtam rá a hozzászólásokra.
-
Narxis
nagyúr
-
-
Reggie0
félisten
-
tothjozsi96
addikt
válasz
V.Stryker #125748 üzenetére
Engem inkább az zavar hogy patika a gép, viszont nyilván az akku az 1/5-ét már elveszítette. Nyilván innen már a 25% avulás sincs messze, az már mindjárt csúnyábban hangzik hogy az 1/4-ét már nem tudja. De egyébként meg jól bírja. Láttam Hardveraprón is van aki árul gyárit hozzá és jó áron. Csak ezért gondolkodok hogy annyit igazából még nekem is megérhetne a dolog.
-
Ogard
tag
válasz
V.Stryker #125702 üzenetére
Bölcsész létemre húsz éve használok kizárólag linuxot kizárólag thinkapadeken. (600E től x1 tablet 3 ig, kb 10 félén.) Mindent megtudtam vele csinálni amire csak szükség volt valaha, nagyon kevés munkával működött mindig minden atomstabilan.
Számítástechnikához egyáltalán nem értő családtagjaim tíztől nyolcvanig probléma mentesen használják és boldogok vele.
Stabilan és szépen működő OS laikusok számára is, thinkapden meg különösen az.
Egy modern mint vagy ubutnu szerintem nagyon is használható mindenki számára.
(És akkor most abba bele se kezdek, hogy 10-15 éves vasakon lehet problémamentesen, élhetően, biztonságosan netezni, filmezni, dolgozni és zenét hallgatni vele, gyakorlatilag fillérekért.) -
-
Apollyon
Korrektor
válasz
V.Stryker #125702 üzenetére
Akkor némi pontosítás:
A linux egy Unix >szerű< oprendszer, míg a macOS meg Unix alapú (és szerű) és nincs köze a linuxhoz. Konkrétan FreeBSD kódból van építve, ami még valódi Unix.
És de, tudsz Thinkpadre macOS-t tenni.A linux éve meg már régesrég lezajlott: az internet linuxon fut, Android alatt linux kernel fut, majdnem az összes routeren valami linux származék van, MS szerverein is nagyrészt linuxot használnak, a lista szinte végtelen.
Csak van pár desktop felhasználó, akik a 90'-es években windowson nevelkedtek és azóta se jutottak még túl ezen. -
-
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125692 üzenetére
( bár nem pont ugyanazt a konfigot használom, mint ami iránt te érdeklődsz,
de már >10 éve Linux-ot hajtok a Thinkpad-on )> Inteles T14 Gen1 -et linuxal?
> Jár a használata valamilyen kompromisszummal?
> Nem működő ujjlenyomat olvasó, kamera, gyenge akkuidő,
> ilyesmire gondolok. Bár elsőre nem működő hangról is olvastam már.Linux-tól és kernel verziótól függ.
én általában a legutolsó Ubuntu verziót javasolom ( 24.10 )
aminek relative friss a kernel-e.
Vagy ha nem sürgős, akkor várd meg áprilisban a 25.04 -et.Amúgy az ArchLinux - oldalán írják, hogy mire lehet számítani
"Lenovo ThinkPad T14/T14s (Intel) Gen 1"
https://wiki.archlinux.org/title/Lenovo_ThinkPad_T14/T14s_(Intel)_Gen_1A Touchscreen sárga ---> nem működik tökéletesen
- "Works out of the box but with incorrect touch coordinates. Needs to be better configured."a hang:
"This laptop requires Sound Open Firmware in order for the soundcard to work."a mobile broadband - pedig nincs tesztelve.
de a többi "zöld" - vagyis lehet reménykedni.
> , gyenge akku idő,
nálam alapból fent van a "CPU power manager"[1]
és manuálisan állítom "energy saver" -re, hogyha kell,
meg manuálisan leviszem a fényerőt
és ennyivel már el lehet lenni.[1] https://extensions.gnome.org/extension/945/cpu-power-manager/
( "Manage the frequency scaling driver of your CPU (Intel Core and AMD Ryzen processors supported)" https://github.com/deinstapel/cpupower ) -
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125542 üzenetére
> vagy találkoztatok már hasonlóval? ...
A támogatás oldalon nézted a
- "Dolbyval kapcsolatos problémák" -at ?// ennél jobb ötletem most nincs ...
-
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125441 üzenetére
> Tudtok ajánlani T14-hez cipzáros tokot,
a gyári "Lenovo ThinkPad 14" Sleeve"
relative drága és elegáns (pl. ~ 14290 az alzánál ) - én meg vagyok vele elégedve.Általános 14colos sleeve ( Thinkpad logo nélkül - mindenféle 14colos laptophoz )
már 7-8e Ft -ért van - de azokat nem ismerem. -
S_x96x_S
addikt
válasz
V.Stryker #125403 üzenetére
> Az X1 Carbon 7-8 gen jó gépek? Elég jó akkuidőt írnak rájuk.
(X1 Carbon Gen7)
van 4K-s és nem 4K-s ..
viszont a 4K-s kijelző felezheti az akkuidőt még új korában is (11h helyett --> 5.5h )
persze lehet, hogy azóta (~2021 review) valami driver/bios javítással jobb a helyzet,
de ennek nem árt utána járni.
"Since our review unit came with the power-sucking 4K screen, battery life was half that. On days that I tracked battery life, it often reached just 5.5 hours per charge. That’s … not great." ( via ) -
Reggie0
félisten
válasz
V.Stryker #125395 üzenetére
Kulso akku kell hozza. De igazabol nem eri meg ez alapjan szurnod, mert veszel egy 30000mAh 65W powerbankot es ra tudod dugni barmelyik USB-C toltos thinkpadre.
Masfelol szerintem nem jo laptopra jegyzetelni, inkabb convertible gepre erdemes, mert penabled kijelzovel lehet rajzolgatni is xournal++ -ban (vagy ringyoz alatt MS OneNote). En egy TC1100-al jegyzeteltem vegig az egyetemet, igaz ahhoz nekem kellett 3db extra kulso akksi is akkoriban.
-
Gondwana
addikt
válasz
V.Stryker #125393 üzenetére
T480 belső akkuja 24Wh újan, ha korlátozod 80%-ra a töltését (élettartamnövelés), 19Wh. Ez mellé 61++ külső akkut kell szerezni, az még 72Wh (57.6Wh ha 80%). Nálam ez a párosítás rendszeresen 10h fölött teljesített.
Álljon itt az is, hogy ez a 80%-ra limitálás nem sokat ért nálam: 30Wh maradt a 72Wh-ból nem egész négy év használat alatt. -
barnam_
nagyúr
válasz
V.Stryker #124773 üzenetére
Jó kérdés... a T14 egyértelműen jobb anyagminőséget képvisel, az tény. SN alapján ellenőrizd le mennyi garancia van rá. Ha 3 év garival adták és tavaly gyártották, még lehet rá 2 év.
Az E14 valószínűleg jobban bírja akkuról, meg az IGP is erősebb. A nagyobb modellről nemrég jelent meg egy teszt, ugyanaz a hw van benne: [link]
Számomra a kettő között az döntene, hogy mennyi az árkülönbség és megtudok-e békülni a gyengébb kijelzővel.
1 plusz pont van az E14 számára, hogy abba rakhatsz egy második SSD-t. -
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz
V.Stryker #70100 üzenetére
A solution center akkor hülye, 2 év garival mentek ki ezek a gépek, szerintem kivétel nélkül mind, nem volt disztris 3 éves alapból sem, az árban is fentebb lett volna.
Tim82: Most már csak egy jó építkezés kell hozzá, én is szedem le a palmrestet és befejezem a sarok javítását.
Chaser: Elviekben sem hiszem, gyakorlatban tuti, hogy mind 2 éves volt. A mostaniak jönnek 3 évvel, illetve ragadósabb/olcsított változatokat 1 évvel is lehet hozni. Ezt tudom saját tapasztalatból, de majd bekérdezek mit látnak rakin a népek.
-
-
Tikakukac
titán
-
-
-
Aethelstone
addikt
válasz
V.Stryker #67916 üzenetére
Senki nem mondta, hogy elnézést kell kérned
Én sem akartam 250-et, de még 150-et adni egy notiért, pedig megtehetném, de ez elvi kérdés nálam. Ezért veszek mindig max. 100-ért notit. Most 70K-ért vettem egy T410-est és tökéletesen kielégít minden igényemet. Egy 150K-s Edge sem tudná jobban.
Bizony mondom Néked, hogy 100K alatt igazi Thinkpadet venni a legjobb ár/érték. 100K alá mentek a használt T420-as notik, szóval, akinek az nem elég.....
Mindenki azt vesz, amit akar vagy tud.
PS: Egy Acer TimelineX vagy Asus ZenBook azért minőségi...szerintem. Céges lapim egy Acer TimelineX, 3 éve ütöm vágom, kifogástalan
Csak egyszerűen nem kapható használtan
-
Dhampir
félisten
válasz
V.Stryker #67905 üzenetére
Lassan a felvilágosodás extázisát átélt ősöregek mind eladják régente hőn szeretett, de mára már csúnyán leharcolt ThinkPadjeiket és utánuk az új honfoglalók; az Edgesek foglalják el a betonkeményre döngölt, Think-alkatrészek szétszórt csikkjeivel tarkított lövészárkokat.
-
Sanya
nagyúr
válasz
V.Stryker #67362 üzenetére
nekem acer notebookom van, amiben vagy egy 24 gigás ssd, ami meghajtóként látszik. Mivel 24gb, semmire nem elég. Ha raidbe rakod a biosban a meghajtókat és felrakod az intel rapid storage technology drivert, akkor lehet be tudod állítani ssd-cache-nek.
De ezt ne vedd készpénznek, nézz még utána -
-
donjohnson
addikt
válasz
V.Stryker #67240 üzenetére
lehet, hogy neked egy másik verzió kell, nem a 062-es. itt az oldal közepe felé van a többi, ami edge szériával kompatibilis.
-
Francia91
veterán
válasz
V.Stryker #67233 üzenetére
TPFanControl itt is, mint W7 és XP esetében.
-
Francia91
veterán
-
DeRP
csendes tag
válasz
V.Stryker #66835 üzenetére
Sikerült kiolvasni a kulcsot (matrica az nincs se a gép alján, se az akksi alatt), de amikor beírom az aktiválásnál azt írja, hogy ez egy sima win8-as kulcs, ami win8 proval nem működik.
Azóta már ezt is megírtam a boltnak, jelenleg is a válaszukra várok.
Az előző hibaüzis mailemre ők a telefonos aktiválást javasolták, de várok, hátha a másik levelem hatására mást tanácsolnak.A weblapos kérdéskör pedig spontán megoldódott azzal, hogy újraindítottam a gépet és töröltem a chrome-ot. Most ie-vel simán tudok böngészni.
Még évekkel ezelőtt egy megtört IDE kábel miatt kellet utoljára ennyit szívnom számtech cuccal -
Dhampir
félisten
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- EAFC 25
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged