- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
T14 Gen1 Intel -nél a bekarikázós részbe lehet tenni ssd-t ? Valahol egyszer belefutottam ezzel kapcsolatban infóra, de nem találom. Bootolni is tudna onnan?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Narxis #125802 üzenetére
Kicsit átgondolva, ha az lenne igaz, amit itt többen írnak, hogy régi gépeknél minden marad, akkor az MS úgy kellett volna ez tálalja, hogy többet a gyártók nem adhatnak el ilyen generációs gépeket windowsal gyárilag. Tehát nem ad el nekik licencet ilyen gépekre az ms.
Majd tisztul ez is.
Mondjuk l.szarom már. Készül az ubuntu telepítő. Tegnap átvergődtem magam pár dolgon és minden ki tudok váltani. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Narxis #125802 üzenetére
Jah, össze vissza beszél mindenki. Laikus fejjel tökre nem értem, hogy a 4 éves notim 10gen-es cpujának hogy lesz úgy támogatása, hogy az új oem gép 10gen-es cpujának meg nem. Sztem egy adott típus cpuját vagy támogatja vagy nem. Nem gondolnám, hogy ebbe még bele lehet tenni egy pár és/vagy szabályt.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125793 üzenetére
Az én T14 Gen1 (Intel) -em már nincs is rajta.
Basszus, egy k.rva hónapja vettem a gépet, gondolván,hogy ha 8.gen cpu-kat még támogatják, akkor a 10-el elleszek még pár évig.Erre húztak egy merészet.
Sebaj... 7 év mac után jöttem vissza windowsra a hordozható gépemnél, de soha többet MS termék. Ubuntu felkészül.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
donjohnson #125777 üzenetére
Értem. Köszönöm.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
donjohnson #125775 üzenetére
Még akkor sem, ha megjelenik a Lenovo logo?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
T14-en hogy működik ez a rohadt biosba lépés vagy boot sorrend választási menübe lépés? Hiába nyomom az F1-et vagy F12-t a logonál, nem történik semmi. Ugyanígy semmi Fn+F1 és Fn+F12 -nél.
A multkor már nem is tudom mit össze nem nyomkodtam vagy egy órát mire sikerült, de annyi mindent nyomtan, franc se tudja mi segített. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #125749 üzenetére
Te tudod, hogy kell-e neked annyi akkuidő. Nekem a T14 85% körüli akku állapotot ír (linux alatt 88%-at valamiért) és így ha reggel bemegyek 8-ra a fősuliba, délután 17-ig... 50% alá se megy le. Kis netezés, jegyzetelés, stb. Nyilván közben vannak szünetek, kajálás, de bőven jó.
80% alatt azért már cserélném. Nem csak a kapacitás miatt, hanem ott már kicsit lehet félnék a zárlattól, felpúposodástól is. Nem hallottam, hogy jellemző lenne, de azért az ördög nem alszik.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #125744 üzenetére
Szerintem 80%-os kapacitás alatt már erősen érezhető az elhasználódás. Én akkor cserélném.
Amikor almás cuccot javítattam, akkor a szervízes ezt a boltot ajánlotta és tényleg nincs is gond a cuccal. Van pár lenovo alkatérszük is. Esetleg nézd meg van-e neked kellő dolog. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Apollyon #125703 üzenetére
A linux egy Unix >szerű< oprendszer, míg a macOS meg Unix alapú (és szerű) és nincs köze a linuxhoz. Konkrétan FreeBSD kódból van építve, ami még valódi Unix. - Persze, elnagyoltam. Annyit akartam csak írni, hogy több köze van a linuxhoz, mint a windowsnak.
És de, tudsz Thinkpadre macOS-t tenni. - persze. Okosórán is lehet már windowst futtatni, de az ,hogy bejön az asztali környezet, azt a hibátlan felhasználói élménytől messze van. Régen küzdöttem hackintoshal, de soha nem lett meg az a felhasználó élmény, mint később a mac gépekkel. Nem hiába.A linux éve meg már régesrég lezajlott: az internet linuxon fut, Android alatt linux kernel fut, majdnem az összes routeren valami linux származék van, MS szerverein is nagyrészt linuxot használnak, a lista szinte végtelen. - Hála a pipéknek. Jól is van így.
Csak van pár desktop felhasználó, akik a 90'-es években windowson nevelkedtek és azóta se jutottak még túl ezen. - Azért azt tegyük hozzá, hogy ha a végfelhasználói bázis nem lenne, akkor egy nagyon nagy részére a linux alapú háttérrendszerekre nem lenne szükség. Tehát a laikusságukért le lehet nézni őket - bár nem tudom miért kéne mindenkinek informatikusnak születni - de nélkülük ez az egész mégse lenne kerek.Amúgy csak annyi volt a lényege a gondolatmenetemnek, hogy sajnos a linux, mint végfelhasználói, grafikus felülettel operáló, laikusok számára is jól használható és főleg kevés kompromisszummal járó rendszer, szerintem soha nem lesz jó.
Látni, hogy ennek azért örül néhány, az össz népességet tekintve, egy szemmel nem látható százalékot kitevő programozói réteg, mert a szaktudásukkal, maguknak egy tökéletes rendszert tudnak csiszolni.
Mégis vannak elhivatottak, akik heggesztik a disztrókat...sokan sokfélét...aztán áttörés sosincs a témában. És ez az, amit én nagyon nagyon szeretnék. Hogy laikusként, nem informatikusként, legyen egy jó alternatíva a win és a mac mellé. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
FoxiestFox #125700 üzenetére
Soha nem lesz az. Szerintem a legjobb linux mai napig a MacOS
.
Amig a világ összes gépére hegesztik, vagy száz verzióban, ezáltal szét aprózodó fejlesztési erőforrásokkal, addig ez mindig egy kompromisszumos valami lesz.
Személy szerint akár fizetnék is egy MacOS szintű linuxért ami futna a ThinkPademen. De nincs. Fizetős van...csak a szint marad el.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125698 üzenetére
Nagyon köszi az infót.
Tegnap végül egy másik ssd-re feldobtam egy Linux Mint-et, az elérhető legújabbat.
Használtam, próbálgattam, de legnagyobb sajnálatomra, semmilyen számomra számottévő pozitívummal nem járt a használata. Nem indult gyorsabban, nem volt smoothabb, nem bírta jobban az akku sem a windows 11-hez képest. Biztosan ebben élő linuxos probramozók parancssoros bűvészkedéssel jobbá tudják csiszolni, de én nem vagyok az.
Lassan végleg elengedem ezt a linux dolgot. -
V.Stryker
nagyúr
Valaki esetleg használ inteles T14 Gen1 -et linuxal? Jár a használata valamilyen kompromisszummal? Nem működő ujjlenyomat olvasó, kamera, gyenge akkuidő, ilyesmire gondolok. Bár elsőre nem működő hangról is olvastam már.
Mac után lett ilyen notim és valahogy ez a windows... habár jó, de .... ahogy mondani szoktam olyan, mint az autó, ugyanúgy elvisz A-ból B-be, csak mintha egy k.rva nagy felesleges utánfutót húznék magam után... más a feeling. -
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125547 üzenetére
Próbáltam mindent. Végül a microsoft által javasolt "megoldás" lett a nyerő. Emeljük fel a szőnyeget, söpörjük alá a problémát, tegyük vissza a szőnyeget. Ha a probléma nem látszik, akkor nincs probléma.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van egy ilyen windows 11 frissítésem, ami állandóan hibára fut ki és eltünteti sem lehet. T14 Gen1. Van ötletetek, hogy mi baja lehet vagy találkoztatok már hasonlóval? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van/lett egy T14 Gen1-em. Nagyon elégedett vagyok vele, kivéve, hogy kívül belül olyan a műanyag borítása, hogy minden folt meglátszik rajta, ha kicsit zsírosabb a kezem, vagy nedves, vagy csak úgy.
Monitortisztító folyadékkal lehet tisztítani, hogy ne kezdej ki ezt a nem is tudom mivel bevont műanyagot?
Nincs valakinél kéznél ehhez a géphez egy fotó a magyar billentyűzetről? Német az enyém, de nem akarom matricával elcseszni. Vakon gépírok, így nem gond, de a spec karakterekhez azétr kéne. -
V.Stryker
nagyúr
Tudtok ajánlani T14-hez cipzáros tokot, hogy ne magába tegyem a táskába?
Illetve hol lehet megnézni sorozatszám alapján, hogy milyen specifikációval jött ki a gép?
Hétvégén vettem egy T14Gen1-et. Bakker, de jó kis gép.
Aksija jó, 86%-os. Meglepően jól birja. De ha kéne majd venni hozzá, hol érdemes?
-
V.Stryker
nagyúr
Segítenétek, hogy T14-nél milyen bios beállítások javasoltak Linux futtatáshoz?
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Van valakinek kedvező használt beszerzési forrása Thinkpadre? Lehet érdekes lenne egy T490s (angop bill, takarékosabb i5-U procival, 16gb rammal).
-
V.Stryker
nagyúr
Az X1 Carbon 7-8 gen jó gépek? Elég jó akkuidőt írnak rájuk.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
13-14-es kijelzővel melyik legolcsóbb használt Thinkpad verzió lehet az, amivel 8 órás akkuidő kihúzható linuxal? Jegyzetelni kellene csak suliba. Nyilván új akkut vennék bele.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Melyik fele terelnétek inkább? Innen a ph-ról T14 Gen4 ( intel i7 1360P, 100%srgb kijelző, elvileg új gép, 24gb ddr4 ram, 500gb ssd) vagy picit többért, boltból E14 G6 (Ryzen 7 7735HS, 45% NTSC kijelző, 16gb ddr5 ram, de 3 év gari).
Itthon lenne USB-C-ről használva többnyire külső monitorról, hordozva egyetemre, heti 1-2 hetet lenne. 4 évre számolnék vele.
Nekem a modernebb csíkszélleség és a jobb integrált vga miatt az AMD mostanában szimpibb, mint az Intel, (meg ott ddr5 a ram) de amúgy vakon vagyok, mert mac felöl jövök...
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Jól látom, hogy az intel procis T14 Gen 4 gépeknél ha ddr4 vagy a sima ddr5 rammal vannak szerelve, akkor van egy ram slot, amivel bővíteni lehet a memóriát? -
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Tudom,hogy nem topikba hirdetünk, de annyira nem gyakori cucc.
Szóval Thinkpad-be való 300Mbps-es wifi kártya ha valakinek kéne és találna a gépébe, akkor olcsón elvihető, új. Téves rendelés volt. FRU a hirdetésben.
-
V.Stryker
nagyúr
Van a Lenovo-nak olyan magyar emailcíme, ahová magyar nyelvű panaszlevelet fogadnak?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
FoxiestFox #70429 üzenetére
Én kitartok. Tudod, kicsit savanyú, kicsit ütött, de mégis az enyém. Nincs nagy baj vele. Ami van, az meg igazából Lenovo trehányság...hűtés házirend, tapipad kikapcsolhatatlanság...stb.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tisztelettel jelentem,hogy minden bizonnyal sokatok megkönnyebbülésére, előzetes moderátori engedéllyel, létrehoztam a ThinkPad Edge topikot. Jelenleg nem igazán pörög
, de ha valaki edge géppel basztatna titeket, akkor csak irányítsátok át.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #70250 üzenetére
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt,
Az érintőbillentyűzet ikonja a tálcán milyen billentyű kombinációtól jön elő? Ilyen random módon meg szokott jelenni.
Meg néha mikor gépelek, akkor ilyen "bip" hangot ad a gép. Van ötlet,hogy mitől? (Gépírok, viszonylag gyorsan, még nem tudtam rájönni, hogy mi a f.sz baja van. Két billentyű egyöntetű leütése csinálhatja? Hogy lehet kikapcsolni? )
-
V.Stryker
nagyúr
Az miért van, hogy előveszem a notit, csak netezek, semmi nem megy és negyed óra múlva elindul a hűtés - mindegy hogy akkuról vagy hálózatról használom - a gond az, hogy utána meg sose áll le kikapcsolásig csak tekeri a magáét.
Ez így normális? Pedig ha odateszem a kezem, akkor van,hogy tök hideg levegőt fújj ki.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudom, tudom, szánom bánom, nem vagyok igazi thinkpad-es, mert egy Edge E531-em van. De mégis hadd legyen egy kérdésem.
A boltban egy 2 évről szóló garpapírt adtak a géphez, a webáruházban is így van. Viszont a Solution Center 3 évet ír a gépre. Most akkor mi van ilyenkor?
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Az útálatos TP Edge E531-el kapcsolatos kérdés jön.
Van rá mód, hogy a prociba integrál HD4000 által lefoglalt memória méretét módosítsam?
Hiába 64 bites oprendszer, azt írja ki,hogy 4-ből 3,58gb használható. Gondolom a HD4000 foglalja be, de nálam elég lenne neki 128 mb is, mivel van mellette egy GT740m a kínos feladatokhoz.
A biosban nem találtam rá lehetőséget. Rossz helyen kerestem vagy van valami billentyűkombináció,hogy a kényesebb dolgok is előjöjjenek?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
FoxiestFox #67925 üzenetére
Jogos, de valahogy most akartam egy újjat na.
Tudod, én vagyok az a f@sz, akinek iPhone-ja van és abból se veszek használtat.
-
V.Stryker
nagyúr
Hát ezt úgy értem, hogy a samsungnál mondjuk feltettem a winfost és mellé a samsung software update progit, az meg minden drivert és segédprogramot felajánlott és telepített, hozzá se kellett nyúlnom. Itt meg elvileg kellene tudnia a System Update proginak, de nem tudja. Épp a minap néztem, hogy annak ellenére egy futtattam, nem jelzett semmit, de a noti support olalán egy rakat frissítés elérhető volt két hete már. Nem beszélve arról,hogy át kellett nyálaznom az angol support oldalakat,hogy a skype menjen rendesen, mert a mikrofon, amit "stereo" csodaként hírdetnek, torzított, szaggatott, mert alapból be van téve egy olyan pipa valahová, aminek nem kell ott lennie...akkor itt ez a katasztrófális szar, hogy ez a borzalmas touch pad kikapcsolhatatlan teljesen, olyan alap dolgokról ne is álmodjunk, hogy külső egér csatlakoztatásakor kikapcsolja magát. A pixelhibás kijelzőről, a kattogó vinyóról meg ne is beszéljünk.... na, ezek a gyenge pontok.
+ azt kifelejtettem, hogy a kijelző vállalhatatlan színeket produkál. :S
Egyébként én vagy 3 évre vettem és nem akartam használtat, munkára és itthonra is kell.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Aethelstone #67914 üzenetére
Nekem Samsung után is kicsit csalódás kétszer annyiért az edge.
Lenovo support oldalról, segédprogramilag egy katasztrófa, de ez a thinkpadeknél sincs másként. Anyagra azért jobb, hardver erősebb, minden hozzáférhető. De kétszer annyit nem ér. Az más kérdés,hogy 150k környékén ilyen hardverrel egyszerűen nem volt más. Na jó, lett volna acer, meg asus, de azt inkább nem.
Szóval ezekből a viszonyításokból mindig ki van felejtve az ár/érték. Persze,hogy egy T széria jobb, de másfélszer annyiért. És úgy már igencsak más a gyerek fekvése, mert nem mindenki engedheti meg magának ugyanazt drágábban. Én is vettem volna 250-ért notit, de ennyi volt rá és nem hiszem,hogy elnézést kéne kérni ezért bárkitől, hogy 150-ért egy TP Edge-t vettem és nem inkább a megérdemelt helyem foglaltam el az asus, acer topikokban.
-
V.Stryker
nagyúr
Értem. A bios-ban van tárolva a win serial az új gépben. Ki lehet olvasni belőle és akkor letöltesz egy oem windows verziót a virágboltból, persze a géphez adott verziót és azzal a kóddal felteszed. Nemrég a sajátomon ugyanezt csináltam. Annyi nyögvenyelés volt,hogy első alkalommal telefonos aktiválással aktiválta csak a windowst, másodjára ment a rendes netes aktiválás.
Mindjárt rákeresek neked mivel lehet kiolvasni... Itt is van.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
TomMusic #67365 üzenetére
Üdv a klubban!
Ugyanezzel a szarral szívok én is, ugyanilyen notin. Én úgy oldottam meg, hogy arra állítottam,hogy a touchpad csak gomb és a pöcökegér irányítja a kurzor-t és így élhető a dolog. Igazából nem okoz már semmiféle bosszúságot.
Mondjuk én se értem, hogy egy k.b@szott Fn+ gombot miért nem tudtak erre is kalibrálni.
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt,
-
V.Stryker
nagyúr
Az normális,hogy állandóan megy a hűtés? Mit lehet vele csinálni? Win8.1 és ez a gép. Nem fut semmi, hogy terhelje.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Windows 8.1-nél milyen programmal lehet a hűtést állítani? Csak a windows energiagazdálkodásnál?
-
V.Stryker
nagyúr
A power management progit win 8.1-alatt lehet és érdemes használni?
-
V.Stryker
nagyúr
A noti alján nincs kód, esetleg az akku alatt?
A másik lehetőség, hogy az alaplapon van a kód. Ezt ki lehet olvasni, beírni, telefonos aktiválást választani...nekem az előző notimnál ez sikerült.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Volt esetleg már probléma a gépek mikrofonjával? Nekem elvileg ilyen dual stereo microfon van a gépben, de valami nem kóser és már k.b@szott ideg vagyok tőle. Próbáltam régi drivert is visszatenni, de ugyanolyan sz.r. Tényleg egy ósdi conexant fost kell használni ?
A gond az, hogy akadozik, hol van hang, hol nincs. Próbáltam kábeles nettel, wifi-vel, régebbi driverrel, skype-al, viber-el... ugyanaz. Van rá ötletetek? Win 8.1 Pro.... Thinkpad Edge E531, Conexant CX20671 chip...
-
V.Stryker
nagyúr
Think Pad -nál van olyan, mint pl a samsung-nál, hogy friss win telepítés után felteszem a hálókártya drivert, majd a /samsungnál/ software update nevű progit és az meg minden szoftvert, hotfix-et letölt és telepít magától?
Egyébként az E531-nél tökre tetszik ez az apró led ami jelzi a billentyűn, hogy pl a hang, vagy a mikrofon teljesen ki van lőve. A CapsLook-ra és a NumLock-ra már igazán juthatott volna.
-
V.Stryker
nagyúr
sziasztok
Nekem egy E531-em van. Az lenne a kérdésem,hogy érdemes magamra erőszakolni a win 8.1-et? Technikailag, műszakilag, sebességileg van értelme? Próbáltam talán kétszer is nemrég és valahogy nem fekszik a 8-as windows nekem, maradtam a 7-nél. De azért bassza a csőröm,hogy nem-e kéne haladni a korral. Vélemény?
-
V.Stryker
nagyúr
Ezt én is megtaláltam. Sőt, egy pont olyat, mint amilyen az én szoftverem. Mégis, nálam pont a turn off funkció hiányzik.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Most vettem egy Thinkpad Edge E531-et. Tudom, hogy nem igazi thinkpad.
, De esetleg valaki tudja,hogy a tapipadot miként lehet letiltani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Tesla topik
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest