- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125793 üzenetére
Az én T14 Gen1 (Intel) -em már nincs is rajta.
Basszus, egy k.rva hónapja vettem a gépet, gondolván,hogy ha 8.gen cpu-kat még támogatják, akkor a 10-el elleszek még pár évig.Erre húztak egy merészet.
Sebaj... 7 év mac után jöttem vissza windowsra a hordozható gépemnél, de soha többet MS termék. Ubuntu felkészül.
-
sivi
csendes tag
válasz
S_x96x_S #125720 üzenetére
Fizikailag benn van, jól csatlakozik. Antenna is csatlakoztatva van. Biosban engedélyezve. Azonban azt vettem észre, hogy az eszközkezelőben van egy "ismeretlen usb eszköz (sikertelen eszközleíró-kérés)" . És amikor a biosban a WWAN -t kikapcsoltam, akkor újra indítás után ez eltűnt, majd amikor engedélyeztem akkor ismét megjelent.
Szerintem itt valami op rendszer nyűg lesz. Drivert, próbáltam megmutatni az eszköznek, de az nem tetszett neki. -
carr
őstag
válasz
S_x96x_S #125701 üzenetére
Anno kollégám volt telekomnal egy srác, 10+ éve. azt mondja sosem használt Windowst, semmilyet, mutassuk már meg neki hogy működik egy Windows gép. Lefagytam.
Hamar hozzászokott , talán pár hét volt. Mondta hogy fura hogy nem kell fél órát gépelni 10 kattintás helyett . 😂 -
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125698 üzenetére
Nagyon köszi az infót.
Tegnap végül egy másik ssd-re feldobtam egy Linux Mint-et, az elérhető legújabbat.
Használtam, próbálgattam, de legnagyobb sajnálatomra, semmilyen számomra számottévő pozitívummal nem járt a használata. Nem indult gyorsabban, nem volt smoothabb, nem bírta jobban az akku sem a windows 11-hez képest. Biztosan ebben élő linuxos probramozók parancssoros bűvészkedéssel jobbá tudják csiszolni, de én nem vagyok az.
Lassan végleg elengedem ezt a linux dolgot. -
válasz
S_x96x_S #125656 üzenetére
Céges szokás nem köszizni minden kapott infóra.
Csak felfújja fölöslegesen a threadet érdemi kontent nélkül, és egy hosszú threadben sok tenkjú eléggé gáz amikor az ember valami fontosat akar megtalálni.Fórumon is néha van olyan érzésem, hogy azzal csak a hsz-countert növelem, de azért én általában köszizek pont a feedback miatt.
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #125617 üzenetére
"alkatrészeket az átlag user is bátrabban mer rendelni és beszerelni"
4éve bármelyik géphez rendelhetsz. (ok régió függő..)
Alkatrészek."Én egy képernyőcserét - a frame.work marketing alapján bevállalnék, de egy Thinkpadnál ( legyen az bármilyen már nem )"
Konkrétan azt se tudom, hogy mennyit cseréltem.
A legnehezebb része a ragaszott lap takaróelem leszedése. Minden más sima kihúzós ragasztócsík, és 0 gond kivenni.Most linkeljem a HW manualt, amiben elég részletesen lepésről lepésre benne van. (tessék) Vagy a videókat (tessék) minden egyes modellhez 10+ évre visszamenőleg?
De speciel ez csak egy terelés, mert nem az volt a kérdés, hogy megfogja-e a kicsi kacsódat a Lenovo és átkísér-e a zebrán, mert nem látod, hogy zöld a lámpa.
Arról volt szó, hogy szerlehető-e annyira a Lenovo laptopja, mint a Framework. Illetve hogy az Intel marketing bullshitje, mit ad úgy mégis ehhez? Melyik eleme nem létezik most is?
NEM kivétel, hanem egy OPCIÓ amit választhatsz, ha ilyet akarsz.
Nemek más dolgok fontosabbak voltak, mint a cserélhető RAM és nem az választottam, és nem is akarom, hogy ne legyen választási lehetőségem, mert nem akarom se az extra méretet, se súlyt, se kisebb aksit, ami a cserélhetőséggel jár.
Ha direkt olyan modellt választasz ki, ami nem felel meg a feltételeidnek, akkor őrület nem fog megfelelni nekik...
Az iFixit hülyeségeit hiába írogatod azegy hasraütött érték, másrészről leg Lenovo szponzoráltak. Ahogy Framework meg valami szent tehénlett, amit nem bántunk...
Frameworknek nem a szerelhetőség az előnye, abban teljesen átlagos(és nagyrészt marketing), hanem a standardizálás, és az ebből eredő könnyű cserélhetőség.
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #125608 üzenetére
Ez most valami vicc akar lenni?
Mármint részedről, mert Intel részéről konkrétan az... Ugye arról a cégről beszélsz aki RAM-ot integrált a CPU-ra, meg az a cég aki kötelezővé tette a forrasztott WiFi modult... Az idézetek összes mondata markting BS bármilyen valós tartalom nélkül.Meséld el, hogy egész pontosan, mi a javíthatóbb egy Frameworkben, mint egy TP 14 G5-ben?
Komolyan mi???
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
S_x96x_S #125547 üzenetére
Próbáltam mindent. Végül a microsoft által javasolt "megoldás" lett a nyerő. Emeljük fel a szőnyeget, söpörjük alá a problémát, tegyük vissza a szőnyeget. Ha a probléma nem látszik, akkor nincs probléma.
-
-
-
-
sasa134
addikt
válasz
S_x96x_S #125412 üzenetére
ohhh, köszönöm, nagy segítség volt! Azt hittem, az s-nélküli verziókban mindben cserélhető a memória (mármint mindkét slotban). Mivel a 1245u egy gyári új gép, akkor gondolom 8gb forrasztott memóriája van és 8Gb cserélhető, tehát egy 16-os bővítéssel (8+16)nem lesz dual channel igaz (az csak akkor van ha mindkét modul mérete es órajele megegyezik?)
-
-
S_x96x_S
addikt
válasz
S_x96x_S #125190 üzenetére
Annyira új, hogy már rendelhető
1 289 999, Ft -ért nálunk is.
( 32GB, OLED, Intel Core Ultra 7 258V, Gen5 SSD ) 980 gMarketinges video: https://www.youtube.com/watch?v=HgCr4UTe_x8
Adatlap: https://support.lenovo.com/ch/hu/solutions/HT516929
( Eredeti közzététel dátuma:11/14/2024 )
- Akár 2 TB PCIe Gen 5 SSD (2280) teljesítmény
- Intel Arc™ Xe2 GPU >60 TOPS-szal
- 32G LPDDR5x 8533MT/s forrasztott, kétcsatornás
----------------És a Gen5 SSD tényleg gyors ...
"ThinkPad X1 Carbon Gen 13 Aura Edition / PCie Gen5 SSD"
https://x.com/thehikaku/status/1864232113018687842
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #125190 üzenetére
LOL, hogy ez mekkora kamu...
Né má mi van 2024-es modellben...És mi van a 2021-es ben?
Ez a ma született báránynak minden vicc új kategória. Mai mindent a lehető legnagyobbra felfújunk, csak mert kell a click világ eredménye. Csak a szokásos full kamu "hírek", meg a nagyon fárasztó értelmetlen hangulatkeltés.
-
-
-
-
válasz
S_x96x_S #125157 üzenetére
Köszi válaszod, de sajnos nem jött át az üzenet
Ez a BIOS release notes egy részlete, a gépen a legújabb UEFI BIOS és az ECP verziók futnak (1.58 és 1.23)
Ebből hogy derül ki, hogy pl. a "Lenovo Ltd. - Firmware - 1.0.0.0" tétel mire vonatkozik? Sajnos még azt sem tudom, melyik hardverelemre vonatkozik. A "Lenovo Ltd. - Firmware - 1.58.0.0" az lehetne akár az UEFI BIOS verziója is, de az már a legújabbon fut. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #125104 üzenetére
"egy hálószobában hagyott laptop mindenkinek ideális"
Bárcsak lenne minden laptopnak egy olyan funkciója, hogy le lehetne takarni a kamerát egy mozdulattal, mondjuk ha fedlapok kecsukhatók lennének. Talán egyszer eljut oda a technológia...Remélem telefonodon is leragasztottad asz összes kamerát és kiforassztottad a mikrofont, az elővigyázatosság kedvéért.
Továbbra is ott tartunk, hogy a szenzáció hajász címeken kívűl nem olvasol utána, egyáltalán hogy miről is van szó.
A robot porszívók esetén több különböző sérülékenység volt, de mind lokális, és nem távoli támadások. Videót eleve nagyon kevés modell küld ki, többnyire ez exta funkció, és kikapcsolható.Értem én, hogy ha nyiva hagyod az ajtót és ablakot, akkor az ajtó hibája, hogy beenged bárkit, de lehet, hogy zárni kéne?
Bár félni és félelmet kelteni egyszerűbb, mint ésszerű használatra tanítani. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #125097 üzenetére
Aha. Életemben nem fogom megérteni, hogy valakinekek a webkamera a legnagyobb problémája, mikor valakinek teljes fozzáférése van a gépéhez. Vagy csak nén csinálok rossz dolgokat a gép előtt...
11éves gépre meg aztán tényleg nagy szám, mondjuk szegény csávó a Linux kernel exploitjaival nem kerül a hírekbe.By the way gen 9 azaz 6éve minden ThinkPad-on van webcam csúszka. Kb. arra jó, hogy ne nyomja be meetingen véletlenül a kamerát, csak ha már beállítottam.
-
ricsip
addikt
válasz
S_x96x_S #125097 üzenetére
Emlékszem amikor ment a Snowden-botrány 2014-ben, volt valamelyik gyártónak nagy promója, h. az ő webkamerájukat aztán tutibiztosan nem lehet majd így meghekkelni, mert a tápvonalra kötötték be fixen a piros led-et: amint a kamera altivizálódik, a led köteles világítani, semmilyen szoftveres trükkel nem megkerülhető módon. Ez az x230 talán még korábbi konstrukció.
Csodálkozom miért nem terjedt el ez a dizájn az elmúlt 10 évben... -
-
fatpingvin
addikt
válasz
S_x96x_S #122967 üzenetére
úgy gondolom egy szakmai fórumon felnőtt emberek között megengedhető az a feltételezés hogy ha valaki egy három méteres fémrudat kér kölcsön akkor egy három méteres fémrúdra van szüksége, nem pedig egy létrára, főleg ha a small talk közben se utal rá semmi hogy olyan problémája lenne amihez létrára van szükség.
ne tudjuk már jobban a másiknál hogy mit akar, annyira infantilizáló és általánosságban ellenszenves viselkedés...
nekem itt (szerintem) tök egyértelműen a fémrúdra volt szükségem, az hogy ki miért hallucinálta hogy létra kell és próbált rábeszélni azt nem tudom és nem is akarok a kérdéssel mit kezdeni.
részemről viszont zárom a témát mert már így is feleslegesen sokat beszéltünk erről, myself included.
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #122924 üzenetére
Pöcökegér?
Szerintem a mai agyonhájpolt, szürreális méretű, szét-szoftverezett touchpadokhoz képest is ezerszer kényelmesebb a legtöbb dologhoz. Nem izzad rá az ujjad, nem kell levenned a kezed a billentyűzetről sem a használatához, nincsenek véletlen beletenyerelések (pl. hova tűnt fél képernyőnyi szerkesztett szöveg), és ujjbegykopás érzés sem.
-
ricsip
addikt
válasz
S_x96x_S #120087 üzenetére
Érdemes lehet bekapcsolni
a "Lenovo Vantage Battery Charge Threshold" -ot ..ha már el lett kúrelva az akku állapota, akkor ez már csak ilyen eső után köpönyeg stílusú kapálózás.
Eddigi életedben elittad a májad, elcigizted a tüdődet. Most meg hogy megjött a rák, már szeded a vitaminokat és fel vagy háborodva h. nem segít.
-
kopi72
aktív tag
válasz
S_x96x_S #120002 üzenetére
basszus, ez ugyanaz, h nem tud igazi jarattal repulni pl Kretara ebbol a k@baszott f@s orszagbol, csak fapadossal, es amit meg letilt neha gorogorszag 1.5-2 orara mert csak, mert hogy csak szivassak oket.. En pl sosem akartam fapadossal repulni, de szerinted van lehetoseged massal? Nincs. es ez a lenyeg.. szopas, szopas, mint az angol/US billes laptop.. Itt kell elned, h elhigyje barki is akivel csetelsz... Es ez van!
-
moleculez
veterán
válasz
S_x96x_S #119980 üzenetére
Nagyon jó cucc csak…
Windows és Android alapból szepen mukodik egyutt rendszerszinten. Kihagyott ziccer, hogy rakhattak volna mögé egy enterprise grade cloud servicet (password manager, storage, auth, sőt egykori Blackberry módra egy kommunikációs hubot) céges customereknek anyagilag belefér.Amúgy meg rá van utalva a TP fanbasre, ami meg nem végtelen.
-
bally4
tag
válasz
S_x96x_S #118222 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, innen már tényleg nem messze van árban az új, garanciális..
Könyvelés a feladat, a cégnél van számítógép, de egy része home office, erre lenne a laptop. A program miatt win(10) lenne rajta, számolni sokat kell rajta, de azért nem millió soros excell, tehát teljesítményt nem annyira igényli. A külső billentyűzet az oké lehet, így tényleg lehet elég a 14", viszont külső monitort nem tudok rádugni. Ha menne az is, akkor asztali gép felé nézelődnék, illetve az már van egy kötött szobában.
Hát igen, alap felhasználás mindenkinek más, nálam csak az említett program, kis face, youtube, 5-6 chrome lap, gmail, kb ennyi.
Van németben ismerős, utánanézek a prociknak és lehet emelem kicsit a keretet, a hosszú táv fontos, így áldoznom kell rá többet úgy látom igen.
Köszönöm a segítséget!
-
válasz
S_x96x_S #118218 üzenetére
Épp írni akartam hogy ez egy hónap után szét fog esni, lévén a 701 még az amúgy is elég trash szilánkosra törő 90-es évek közepi gépek közül is az egyik leginkább problémás, de közben láttam, hogy csinált hozzá új bottom case-t ami a gyárinál csak jobb lehet, így viszont elég király projekt.
Nagyon menő. Plusz pont, hogy Framework lapot tett be. -
moleculez
veterán
-
-
Tim82
félisten
válasz
S_x96x_S #115961 üzenetére
Nemtom, feltűnt-e, hogy ez a topik neve: "ThinkPad (NEM IdeaPad)"
Az, hogy régen más neve volt és a névváltozást nem tükrözi az URL, külön tészta, jelezd a PH! üzemeltetőinek ilyen irányú igényeidet.
-
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #115875 üzenetére
"5 év alap support +5 év extended support"
HW-ra ilyen konkrétan nem létezik. Te Windows-ról beszélsz, az egy teljesen külön dolog és gyakorlatilag megszűnt a Windows as a Service modellel. Csak is kizárólag LTSC maradt 5+5-ön semmi más, az pedig business only, azaz usert nem érint.
Egészen mellesleg az utolsó Windows 10 LTSC support vége 2032-01-13.
A 2025-ös dátum továbbra sincs feltüntetve egyetlen egy Windows 10 verziónál se, és nem szerepel semmilyen hivatalos MS life cycle dokumentációban.
Én szeretek a gyártótól informálódni ez ügyben és nem bulvár IT-ból... MS nem 1x változtatta a termékek support idejét teljesen össze vissza a Windows 10 megjelenése után.Intel dobott HW supportot akár 2év után is. És ebbe az elméletbe a Zen1 elég erőteljesen nem fér bele, ami szintén nem támogatott "hivatalosan".
Arról meg nem is beszélve, hogy egy consumer géphez, legjobb estben ad a gyártó 2évet és akkor nagyon szerencséd volt. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #115871 üzenetére
"akkor ezeknél a gépeknél a legkisebb az esély, hogy megjavítják,"
6éves gép, nincs semmilyen support már rá 1éve...
Pontosan ezért nem kerülhetnek a hivatalos listába.Mondok egy neked meglepőt. A Windows 10 21H2 listában se szerepel semmilyen 6gen-es gép, mert egyszerűen Lenovo már nem támogatja.
Ezért sincs Win 11 listában se semmi régebbi, mert a gépek 5év után kiesnek a támogatásból.
-
noorbertt
őstag
válasz
S_x96x_S #115794 üzenetére
Amit linkeltem az a Chrome OS Flex, végülis bármilyen gépre fel lehet tenni a ChromeOS-t.
barnam_
Köszönöm elindulok ezen, utólag hogyan tudok beletenni egy IPS panelt? Írok egy hivatalos Lenovo szerviznek hogy van e?
120ra is fel tudom tolni ha nagyon muszáj de abba már US bill is legyen.. budgetmode on -
z123456789
addikt
válasz
S_x96x_S #115694 üzenetére
Áh, értem. Így már értelmesebbnek tűnik valóban.
A választás végül rá esett:
LENOVO THINKPAD L13 CLAM G2, 13,3" FHD, AMD RYZEN 5 PRO 5650U (6C, 2.3GHZ), 16GB, 512GB SSD, WIN10 PROMondjuk közben eszembe jutott, hogy amikor a T450-et vettem, akkor vaciláltam, mire egy olyat sikerült szereznem, ami megfelel nekem is. És ezek most eszembe jutottak. Pl, írja, hogy van billentyűzet háttérvilágítás, ám ha megnézek egy-két tesztet, ott sehol sem látom, hogy bekapcsolnák, illetve a kis ikont sem a space gombon. A hivatalos oldalon azt írja: opcionális.
Továbbá a vásárolt készülék linkjén írja a LAN csatlakozást is, de a hivatalos oldalon meg nem, és a képeken is látszik, hogy nincs ilyen csatlakozó. Ezt egyébként máshogyan meg lehet oldani? Mármint be tudok dugni UTP kábelt a gépbe valahogyan? Mondjuk ahogy nézem az X generációban sincs már Ethernet foglalat.
-
z123456789
addikt
válasz
S_x96x_S #115688 üzenetére
Nem, azt hiszem az nem szempont.
Írod, hogy az L széria mit is jelent, ennek ellenére, én azt hiszem a mi takarónk csak addig fog érni.
Érdekes ez az akku időtartamos teszt, meggyőző.
Azt hiszem ezek alapján rá fog esni a választás:
LENOVO THINKPAD L13 CLAM G2, 13,3" FHD, AMD RYZEN 5 PRO 5650U (6C, 2.3GHZ), 16GB, 512GB SSD, WIN10 PRO
Már csak azt nem találom, hogy a Clam mit jelent? -
z123456789
addikt
válasz
S_x96x_S #115672 üzenetére
Óh de szomrú. Jó lett volna ha minél kisebb. Na mindegy. Végülis a 13-as is már kisebb lesz, mint a mostani 14".
Az Intel vs AMD háború még minidg zajlik?
Mármint vannak akik ezt preferálják, és vannak akik a másikat. Bevallom sosem olvastam utána, hogy melyik jobb a másiknál. Ez manapság már nem olyan, minthogy Adidas, vagy Nike?
Jó, OK, látom, most már talán tudom kicsit konkretizáltatni a dolgokat. Szóval az X13 az a jelenlegi legújabb verzió, ugye? Az L13 az mit jelent? Némileg meg van kötve a kezem, hogy honnan rendelhetek, meg gondolom az ár is számít majd. Nem hiszem, hogy tudunk várni, úgyhogy most kell döntenem. Nincsenek hatalmas igényeim, illetve a munkámhoz ami kell egy notebooktól, az az, hogy stabilan tudjon működni, és viszonylag sokat bírjon akksiról.
Szóval ha kérhetem a segítséget úgy, hogy közelítsük meg a T450 felől a dolgot, akkor pl egy
LENOVO THINKPAD L13, 13,3" FHD, INTEL CORE I5-10310U (4C, 4.4GHZ), 16GB, 256GB SSD, WIN10 PRO
vagy egy
LENOVO THINKPAD L13 G2, 13,3" FHD, INTEL CORE I5-1135G7 (4C, 4.2GHZ), 8GB, 256GB SSD, WIN10 PRO
megnevezésű (konkrétan ami a linken található) masina előrelépés lenne gondolom, nem? Érdemesebb a G2 változatot megcélozni? Vagy nem ad érdemben nagy előrelépést.
Elnézést, ha hülyeségeket kérdezek, de rám lett bízva a választás, bizonyos keretek közé szorítva, tehát igyekszem a legjobbat kihozni...magamnak.
Köszönöm előre is a választ.
#115671tboldi
Pedig rendesen fel van matricázva. Csak egyszer kell találkoznunk, úgy, hogy azzal vagyok, utána kiszúrja a szemedet mindenhol.Ah, micsoda olasz vonal?! Rábeszélted, mi? Így egy kicsit vígasztal, hogy nem lett Ducatid.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
S_x96x_S #115672 üzenetére
Megnéztem a Z-k oldalát - hát... siralmas, ahogy pörgeti a bemutató video a nyálcsorgatónak gondolt képeit, de egy olyan kép sincsen sem a videóban, sem a Z oldalán, amelyik EGYBEN mutatja a gépet, úgy, hogy lehet látni a billentyűzetet, a portokat stb. Tényleg, csak lakkozott körmű cicababáknak meg konzumidiótáknak kínálják már a Thinkpad-okat is???
Az meg nem is vicc, hanem siralmas, hogy a legmagasabbra konfigurált, közel 9 ezer dolláros (!) P15-ben is 720p-s kamera (!!) van, és a kameratakaró csak opcionális (!!!).
Menjenek a
p... meleg és árnyékos helyre, hogy még magas áron sem tudnak normális gépet készíteni.Az is könnyfakasztó, hogy a numerikus blokk nélküli gépek csak 32 GB-is konfigurálhatóak. Nekem nagyon ritkán lenne hasznos a numerikus blokk, viszont a nem szimmetrikus (képernyő középvonalától eltolt) billentyűzet folyamatosan zavarna, éa a 32 GB feletti memóriát is értékelném.
Még emlékszem a "régi szép időkre", amikor a 15,6"-os munkagépeken nem volt numerikus blokk és a billentyűzet két oldalán volt a hangszóró.
-
Dhampir
félisten
válasz
S_x96x_S #115626 üzenetére
Nekem még ez is tetszik: Lenovo ThinkPad P16s
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115581 üzenetére
"I found several USB-C hubs with the same case, same specs, and probably the same components… for 10 euros a piece. Paying 90 euros just because some company printed their logo on it feels… wrong. Ah, whatever."
No igen...
" I’d also say “avoid the RTL8153 at all costs”, but given that chip appears to be everywhere… good luck with that!"
Lazán kapcsolódik, de én az asztali gépen szívtam a 2.5G-s Ethernet vezérlőjük driverével. Ott is kellett vagy egy év, mire végtelen számú panasz után történni kezdett valami, és kb. 5 driver verzió után elkezdett megbízhatóan működni. [link] -
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115512 üzenetére
Néhány speciális esetet leszámítva nem hinném, hogy 4.0-s SSD bármit is hozni fog, illetve a billentyűzet útja is sajnos csökkent 1.5mm-re, miközben természetesen az érintőpad tovább nőtt. (Kíváncsi leszek, mikor érjük el, hogy nagyobb legyen, mint a gép, majd csinálhatnak kihajtogatható tapipadot, mint annak idején a 701C billentyűzetét...
)
Viszont igencsak üdvözlöm a 16:10-es formátum visszatérését.
-
_q
addikt
válasz
S_x96x_S #115490 üzenetére
Mindenképpen használtban gondolkozok.
Arra mondjuk nem is gondoltam, hogy már thinkpad vonalon is van forrasztott memóriás.
i5 5300/6300u-val szerelt T450/t460 határeset lenne? Én úgy gondoltam ezek még 10 évig simán használhatók lesznek. Tehát akkor az elmondásod szerint t480 (ami már nem olcsó) alá nem is érdemes menni és akkor se biztos, hogy 10 évig még könnyedén el lehet vele lenni -
Tim82
félisten
válasz
S_x96x_S #115481 üzenetére
Tök mindegy, az L580 gépi fordítással is L580, és mit ad Isten, volt belőle pl. i3-7***U CPU-s változat is. És ez csak egy modell a minden nyelven egyértelmű megnevezésű
80-as modellek közül (L, E szériánál, de X-nél is biztos volt hasonló budget modell, pl. az én X270-em is 6. generációs i3-as darab).
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115475 üzenetére
"elég alacsonyan van a "Win 11 minimum hardware requirements"
>= 2core és >= 4GB RAM és TPM-es proci."
Gyorsan tegyük hozzá azért a kisbetűs részt is... [link]
Ha jól látom, itt mobil vonalon a 8. generációtól kezdődik a hivatalos support. -
-
tboldi
nagyúr
válasz
S_x96x_S #115353 üzenetére
Órát nem tudom, nem egyszerre lett minden, majd’ 1 év alatt csináltam apránként.
Utazás meg csak annyi volt, hogy a RAM-okért elmentem személyesen (2x 40-45 km, kb. 3000 Ft benzin), minden más csomagpontra/automatába/postára szállítódott (tételenként általában 1000-1500 Ft), egyéb költség nemigen volt.Az SSD-k már évek óta megvoltak, az 500-as 2,5” Samsung korábban egy külső házban volt a routerre dugva USB-n, a 250-es mSATA meg egy Samsung T5-ösből került kiszerelésre, amit még a MacBook Próhoz vettem, Windows-to-go volt rajta, amire már nem volt szükség. Fogalmam sincs már, mennyibe kerültek.
-
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115231 üzenetére
A probléma ezzel, hogy a PCIe kivezetése az USB4-ben opcionális. Ha a gyártó beköti, van, ha nem, akkor nincs...
#115229 vicze1 : Hogyne aggasztana. Ahogy az összes fingerprinting eljárás, meg felhő, meg sorolhatnám. Lassan már biztonsági feketelyukak kezdenek kialakulni, amennyi adatot lassan generálunk magunkról az egyre több kényelmes/"okos" kütyüjeinkkel.... Na jó, alu sapka OFF.
#115232 vicze1 : Kevésbé biztonság-kritikus felhasználásra igen hasznos lehet. Talán a jó kompromisszum a PCIe sávok megfelelően biztonságos lekapcsolásának lehetősége lenne pl. BIOS alól. Mondom ezt úgy, hogy nálam is mindig tiltva volt a TB3, és én is a véleményed osztom alapvetően.
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115213 üzenetére
"legalábbis - ha nem emliti a Lenovo akkor lényegében nincs ."
A sima Type-C-nél sem írják külön oda, hogy tud PD-t meg DP-t is."nem lesz olyan egyszerű eldönteni"
Őszintén szólva nagyon kíváncsi leszek a tesztekre, mit fognak tudni remélhetőleg hasonló fogyasztási keretből és hűtővel a papíron több magos U és P-s Intelek a 6 és 8 magos Ryzenek ellen a különböző tesztekben.Nem titok, a piros oldalt várom győztesnek az ultramobil 15-28W közötti tartományban.
"Legalábbis a biztonság sok helyen felülsúlyozott"
Beletaláltál, mi számomra az AMD-s verzió legnagyobb hátránya.Lásd pl.: [link] .
Persze, a forrasztott ramos sima T14 verzióval behoztak egy új fekete pontot is az AMD verziónak sajnos, főleg, hogy mindössze 32GB a plafon.
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #115209 üzenetére
No, meg jó lenne tudni, pontosan milyen "tudású" USB4.
Az Intelesben viszont a dupla TB4 elég jól hangzó.
Mondjuk arra kíváncsi leszek, lesz-e T14 a P-s Intelekkel, vagy csak az U-sokkal. A P-s étvágya kicsit durvának tűnik nekem 14"-ra, az U-s esetén meg a 2 "P-mag" nem túl vonzó a konkurencia 8 P-magjához képest. -
vicze
félisten
válasz
S_x96x_S #115203 üzenetére
Hm ez érdekes:
"ThinkPad T14 and T16 are offered with two battery options. On T14 a 39.3Wh option for people who seek a device 0.5 pounds (0.23kg) lighter than previous generation for easier mobility, and a 52.5Wh option for those wanting more battery life. On T16, bigger battery options are available with 52.5Wh and 86Wh" -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell,14"FullHd IPS,core i5 6440HQ(Fizikai 4x3,5Ghz)8-16GB,Vil.bill,256-512GB SSD,Jó akku
- 14" ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest