- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
válasz
Donki Hóte #125614 üzenetére
mirillis splash pro
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #125626 üzenetére
biosban ha van max perfomance vagy hasonló mód talán picit segíthet, Ha takarékosra van állítva, az is alacsonyabb órajelekre húzza. Ha csak egy memóriamodul lenne a gépben, akkor kettővel dual channelben is picit jobb lehet. De az előző linkem alapján eleve a takarékosság miatt le van korlátozva nagyon abban a prociban a dekódolás is.
-
azbest
félisten
válasz
Donki Hóte #125592 üzenetére
"Our development team has confirmed that ultra-low powered processors (i.e 15W TDP) with Intel HD Graphics 520 uses a hybrid HEVC 10bit decoder that it may reach up to 4K 15Mbps 24 fps, thus it would be expected behavior seeing lag on some HEVC media that goes above these specs." [link]
Úgy tűnik az U takarékos procis HD520 annyira vissza van fogva, hogy csak kisebb bitrátás és fps-es videókkal boldogul 4k-ban.
-
Francia91
veterán
válasz
Donki Hóte #125622 üzenetére
Nekem a régebbi Intel HD4600 viszi
A Quadro kártyám még csak be sem kapcsol -
totron
addikt
válasz
Donki Hóte #125622 üzenetére
Merre induljak akkor a hibakeresésben
Másik laptopon hogy szuperálnak a videóid? Melyik kameráról van szó? Linux alatt mi a helyzet? -
Francia91
veterán
válasz
Donki Hóte #125620 üzenetére
Ezek szerint, és amit küldtem képet, 4k-ban is vinne kéne a HEVC kódolású videókat
-
Francia91
veterán
válasz
Donki Hóte #125616 üzenetére
DXVA Checker programmal nézz rá, milyen kodeket mekkora felbontással támogat a grafikus hardvered
-
válasz
Donki Hóte #125614 üzenetére
Nos, úgy tűnik, hogy ez a cucc ennyit tud és kész
4K felbontású HEVC videóval sokkal rosszabb a helyzet, a kép fél másodpercenként laggol, a hang 5-10 másodpercekre kimarad.
Viszont a sima FHD HEVC videókat mind kép, mind hang tekintetében tökéletesen játsza. Szóval nem önmagában a HEVC kódolással van baja, hanem az FHD felbontás feletti HEVC kódolással
Ha átállítom szoftveres dekódolásra, akkor még rosszabb a helyzet, nemcsak szakadozik a kép és a hang, hanem még pluszban felezett sebességgel játssza le a videókat
-
válasz
Donki Hóte #125603 üzenetére
HEVC kodek ugye a szoftveres dekódoláshoz való, s ugye a lejátszónak használnia is kell tudni. A hardvereshez nem kell kodek, hisz a maga a GPU végzi. MPC-HC lejátszóban mondjk lehet választani többféle hardveres dekódolási mód között, de ha egyik sem működik, akkor ki lehet kapcsolni, s akkor a CPU dekódol, habár ahhoz kell izom.
Intel GPU driverből kell megpróbálni másikat.
-
válasz
Donki Hóte #125601 üzenetére
A tautológia klub első szabálya a tautológia klub első szabálya.
Tehát akkor lejátssza, csak nincs kép. Ez tipikus hardveres gyorsítással kapcsolatos hiba, valószínűleg driver problémás. Nem valószínű, hogy más lejátszóval működni fog, habár egy próbát megér.
-
totron
addikt
válasz
Mi a hibajelenség? Elcsúszott színek, akadozó-megálló kép, hang megy tovább vagy egyéb?
+1 szavazat az SMplayerre mpv motorral, de sajáttal is jó. Beleuntam a VLC azon hülyeségébe, hogy minden feliratpozíció-változtatás vagy feliratméret-módosítás végrehajtódásához újra kellett indítani a szoftvert, ezen felül SM alatt eleve jobban kézre állnak az ezekre vonatkozó hotkey-ek, de a sebességmódosítás is egyszerűbb, a playlist terén is jobban értjük egymást egy fokkal. Azért egy csomó kártékony hotkey+touchpadra vonatkozó irányítás le lett tiltva, csak bekavartak a véletlen érintésekkel. Arrow Up/Downra téve a hangerőt teljes a bódottá', újból Mplayer felhasználás van, már amennyiben értelmezhető ez 2025-ben.
-
válasz
Mit a jelent a "nem játssza le"? Egyáltalán el sem indul? Akkor az szoftverhiba. Minimum legalább lassúnak kéne lennie. De amúgy meg a HEVC hardveres gyorsítását támogatja a processzorod, szóval simán mennie kell.
Részemről is a K-Lite Codec pack Standard ajánlott, ebben van MPC-HC is, azt használd. Az ilyen VLC és társai elég trágya lejátszók sajnos.
-
vicze
félisten
válasz
Donki Hóte #125595 üzenetére
HD520-ban van HEVC HW dekódolás szóval ez inkább driver probléma.
-
Ogard
tag
válasz
Donki Hóte #125595 üzenetére
Ezt próbáld meg:
https://www.smplayer.info/(Linux alatt carbon 4-en és x220-on is simán lejátszik bármit. Wint nem használok, de mennie kéne azon is.)
Ez is kb ugyanazt tudja: https://mpv.io/
-
válasz
MPC-BE talán?
-
fattyu
veterán
válasz
klite codec + mpclassicot próbáld még meg. ha azzal se akkor ennyi.
VLC régi dolgokon nem volt sikersztori nekem. gpu acceleration kifejezetten nem akart működni, processorra terhelve meg vagy nagyon küzd vagy nem is megy.
-
teptep
senior tag
válasz
Donki Hóte #124394 üzenetére
#124393 (Az utolsó hozzászólás előtted
)
-
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #118289 üzenetére
ezt a thunderbolt security level okozza (windows alatt tud autentikálni valamiért csak nálad).
t570-en, p51-en még lehetett állítani bios-ban hogy Thunderbolt (TM) 3 -> Security Level -> set it to no security (No Authentication). [link]
viszont az újabb gépeken azt hiszem nem lehet kikapcsolni a thunderbolt autentikálást. amikor megrángatod (ami tényleg nem ajánlott), akkor újracsatlakozik, autentikál és lesz kép.
egyelőre én is azt a megoldást tudom javaolni, mint amit HSM írt.
dokkoló táp áramtalanítás majd vissza (akár kapcsolós hálózati elosztóval). az egy kihúzás-bedugással egyenlő és legalább nem kopik az usb c csatlakozó.
bios friss-e? thunderbolt firmware friss-e? [link]én régen ezzel a bios beállítással oldottam meg. a mostani t14 gen2-őn nincs ilyen gond szerencsére, mert elfogadja a dell dokkolót és boot közben is van már kép a dokkolón keresztül.
-
HSM
félisten
válasz
Donki Hóte #118291 üzenetére
Type-C kihúz-bedug?
Esetleg dokkoló táp áramtalanítás, majd vissza? BIOS a gépen, dokkolón a FW friss?
-
Tikakukac
titán
válasz
Igen-igen, sorban futsz bele abba amikbe én is. Egyenes merev type-c kábel az a kedvenc
Aki ezeket csinálta és kitalálta sosem használt dokkolót. -
HSM
félisten
válasz
Ezt a kábel rángatást én nem erőltetném... Addig jó, míg nem kontaktosodik be...
Nem jó egyébként hozzá akármilyen kábel, csak teljes kiépítésű, szigetelt jó, amiben minden opcionális nagysebességű ér be van kötve. Ebből is kizárólag 1m hosszt meg nem haladó alkalmas a dokkoló DP jelét is átvinni.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #117189 üzenetére
Ha négyezer jó magyar forint annak minősül, akkor Hardveraprón is találsz. Hirdetést nem linkelnék, de "ssd caddy t480" keresőszavakkal meglesz.
-
válasz
Donki Hóte #117071 üzenetére
Jó de ebből hogy sikerült oda extrapolálódni, hogy "minden" gennél ez volt a helyzet?
Utánanéztél egyáltalán annak idején, hogy mi a helyzet ezzel a dokkolás témakörrel, vagy csak fogtál egy T540-nel is kompatibilis dokkot, és megpróbáltad ráültetni a T530-at, nem ment, szar? -
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #117071 üzenetére
Igen. Tudod, pont ott volt egy generációváltás dokkolóknál.
A T530 még az előző két generáció dokkolóival volt kompatibilis, a T540 meg a rákövetkező hároméval.
Szóval T410/T510 (Core i 1. gen. - Arrandale), T420/T520 (2. gen. - Sandy Bridge) és T430/T530 (3. gen, - Ivy Bridge) volt kompatibilis dokkolók terén.
A T540-nél bevezetett újfajta csatlakozó és új dokkolók meg még a T470/T570-nel is kompatib8lisek voltak (tehát ott 4 generáció).
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #117064 üzenetére
Sőt, ez régebben még durvább volt, mert minden újabb és újabb szériás T sorozatú ThinkPad notihoz másik dokkolót kellett venni, az előző széria dokkolója nem volt jó hozzá.
Ez amúgy pont nem igaz, átlag 3-4 generációnként cserélődtek a Thunderbolt/type C előtti mechanikus dokkolók.De még a Core 2 Duo előtti időkben 6 generációt is ki tudott szolgálni 1-2 mechanikus dokkoló modell.
-
válasz
Donki Hóte #112211 üzenetére
Vedd ki a kártyát, míg drivert telepítesz, majd egy teljes resetet tolj a gépnek (BIOS-ban a menüvel, amivel az akkut is leválasztanád).
Aztán dugj bele töltőt, ismét felismeri az akkut, és ha minden jó, meg is vagy egy komplett áramtalanítás-restarttal. -
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #112209 üzenetére
az ssd-n van a windows?
kártyaolvasó driver-e fent van? -
Picco
addikt
válasz
Donki Hóte #112161 üzenetére
Macriumba en image-kent mentenem a mostaniakat es abbol tolnam fel az uj SSD-re. tehat nem klonozas hanem mentes-visszaallitas, csak masik SSD-re. Nem ertem a klonozas miert nem megy nalad de ez is jarhato ut lehet, relem segit.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #112161 üzenetére
Ez nem pont a kérdésedre válasz, hanem az eredeti problémára alternatíva, némileg más megközelítéssel, továbbgondolva azt, amit Gondwana írt:
Hasonló esetekben én CloneZilla + GParted kombót használok lemez klónozásra. Azért írok hasonlót, mert pontosan ilyen problémám nem volt a Macriummal, viszont az nem tud mit kezdeni a Linuxos fájlremdszerekkel, mint pl. a jelenleg kb. minden Ubuntu származéknál alap ext4. (Vagy legalábbis amikor utoljára próbáltam, ez volt a helyzet.)
A CloneZilla kis túlzással ugyanazt tudja, mint a Gondwana által említett dd parancs, csak van körítésnek egy DOS-jellegű, opcióválasztós szöveges felület, illetve folyamat. A dd-nél így sokkal felhasználóbarátabb nekem, kapok épp elég figyelmeztetést, checkpointot az orczámba ahhoz, hogy legyen lehetőségem többször is átgondolni, melyik meghajtót melyikre akarom klónozni.
A GParted meg egy grafikus felületű kis specializált Linux disztró kifejezetten formázásra, partíciónövelésre/csökkentésre stb. "Utómunkaként" alkalmazva, pl. partícióméret klónozás utáni növelésére tök jó kis cucc.
Mindkettő működik természetesen live rendszerként, pendrive-ról.
+
Ja, még egy extra tipp: M.2 SATA SSD-k esetén érdemes lenne megpróbálkozni egy M.2-normál SATA adapter + 2,5" külső ház kombóval, emlékeim szerint ilyet megevett a Macrium.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #112144 üzenetére
Ha jól olvasom, az általad használni kívánt USB-s külső ház lesz valószínűleg a probléma oka.
-
Gondwana
addikt
válasz
Donki Hóte #112144 üzenetére
Bármelyik linux live USB változatával dd?
(A dd-vel le is lehet mindent gyalulni, ha sikeresen összecseréljük az infile meg outfile paramétereket...) -
válasz
Donki Hóte #107594 üzenetére
double
-
válasz
Donki Hóte #107508 üzenetére
Amúgy a kérdező egy szóval sem írta, hogy bootolna a kártyákról, úgyhogy miért látjuk el kéretlen tanácsokkal? Vagy kimaradtam valamiből?
-
válasz
Donki Hóte #107503 üzenetére
Pendrive-val is hasonló a helyzet, vagy azok tovább bírják?
-
vicze
félisten
válasz
Donki Hóte #107457 üzenetére
Sajnos a OneLink+ dokkok általános hibája, náluk is 2/2 meghalt pont ugyanígy.
-
válasz
Donki Hóte #102766 üzenetére
Nekem normálisan kikapcsol, villan is 3-at a led és off.
Tehát ez sajnos nem megoldás a problémámra.
Most éjszaka viszont nem kapcsolt vissza, pedig nem állítottam semmin.
-
vicze
félisten
válasz
Donki Hóte #102285 üzenetére
Csak egy megjegyzés, a választ leírták.
Az mSATA dolgot felejtsd el az egy teljesen más szabvány, más láb kiosztás más méret, ez csak simán M.2 SATA, M+B key a két bevágás. -
donjohnson
addikt
válasz
ha itt a cikkben szereplő adatok stimmelnek, akkor belemegy az m.2 nvme ssd és működni fog.
-
Silεncε
őstag
válasz
-
-
oleee
tag
válasz
Donki Hóte #101936 üzenetére
Fejlesztesre, fokent. Szovegszerkesztobe irok szuboptimalis kodot, osszevissza SSH-zgatok, megnyitok 200 folosleges bongeszo tabet, probalok kilepni emacsbol, stb.
Ez Toyota, csakis Toyota!
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Nem kérdés, hogy a Toyota.
-
válasz
Leírta, hogy fejleszteni fog rajta, nyilván nem mozgáskorlátozottakat, hanem szoftvereket.
-
Frawly
veterán
válasz
Donki Hóte #100608 üzenetére
Úgy esetleg lehet. De ha már annyit hajlandó vele bajlódni, akkor inkább csinálja fafelületen, vagy papíron. Persze tőlem mindenki azt csinál, amit akar, akármit tehet alá, csak leírtam a javaslatom, mert úgy látom, hogy elég sok ember szereti az antisztatikus zacsit alátenni, úgy vélik biztonságos.
-
Penguin95
senior tag
válasz
Donki Hóte #100548 üzenetére
Erre sok indok lehet. Van, aki nem akar egy vagyont kiadni gyári megoldásra, van, akinek segít a munkájában akár egy gyorsabb, de nem támogatott WLAN kártya, vagy eGPU, netán szeretné a maximumot kihozni a gépből... Meg van, aki hozzá sem nyúl, csak szeretne egy gépet, amit akkor is használhat tovább, ha telibe vágta egy atombomba.
A korlátozások viszont szerintem inkább az üzleti érdekek miatt születtek. Így aki nem akar vesződni, vagy kockáztatni a gépét, az a gyártóhoz van láncolva sok szempontból. Nyilván az sem jó, mikor szabadon belepakolhat a félkegyelmű minden létező vackot, hogy aztán a gyártót átkozza, de azért nem árt egy kis szabadság.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #100548 üzenetére
Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy ha munkára veszik a gépet, akkor miért akarnak sokan belehegeszteni a gépbe gyárilag bele nem illő dolgokat, akár a whitelist BIOS meghekkelésével is
Példát mondok: whitelist-mentes BIOS nélkül a *40-es széria előtt nincs gyári AC-s WLAN, a *30-as széria előtt meg LTE modem. Nekem X220-on mindkettő kellett, R61-en a WLAN. Persze ezek privát tulajdonú és használatú gépek.
Nyilván ezek nélkül is el lehet lenni, dolgozni N-es és G-s wifin meg amúgy a nem épp gyors gyári HSDPA/3G kártyával is lehet, meg hát miért nem szórakozik az ember tetheringgel telefonról vagy külön MiFi-ről.
Lehet, csak épp nem lesz kényelmes. Stabilitással mindenesetre egyik "hekkelés" miatt sem lett gondom hosszú távon.
-
válasz
Donki Hóte #100498 üzenetére
Munkabeosztásom nem vita tárgya.
A csattogás valós. Sajnos a fülem igen jó!
Nem tudunk egeret tenni mellé. Kanapén használja majd, nics asztal ezen a részen. -
válasz
Donki Hóte #100417 üzenetére
Az akku természetesen nem 100%-os, a gyári 6 cellás akkuk felül vannak méretezve, jellemzően 65000-66000mAh kapacitással rendelkeznek új korukban ami magasabb mint a tervezett kapacitásuk. Ettől függetlenül design capacity-nek az akku chipben a hivatalos 56000mAh van megadva.
Az akkut Németországból vettem, de nem kivételes, kb. 1-1,5 évente cserélek több gépben és az LGC cellás akksik, hasonló eredményeket produkálnak. Az akku valós degradációja tehát kb. 15%-16%-os a bele pögetett 387 ciklus után, ami még mindig elég jó eredmény.
Amire figyelni szoktam, hogy a power manager a lenti beállításban legyen, ami azt jelenti, hogy az akkut sosem tölti fel a teljes kapacitásra, hanem 4-10%-ot automatikusan tartalékol, így tudja javítani az élettartamot.
-
darvinya
titán
válasz
Donki Hóte #100420 üzenetére
Képen látható, hogy cellákat felújították.
Egy jó felújító összepárosítja cellákat, így max. kapacitása és élettartama lesz. -
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #100420 üzenetére
A mérési módszer tökéletes és valóban vannak kiváló akksik nagyon sok használattal. De nagyon ritkán jönnek össze.
Az, hogy reset nélkül aprón is kering rengeteg akku, ami otthon 10 perces lesz, az már más kérdés
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #100417 üzenetére
Nem számít a hely és semmi más sem. 67%-os 1200 ciklusos T60-as akkum is volt már, bizonyítottan resetelve is tudta ezt. 4-5 éves T430 akku 450 ciklussal 97%-on. Stb. Vannak ilyenek, de manapság inkább nagy mák kérdése. Vagy jól kell csinálni és akkor sosem bukik ki, hogy valójában az érték nem pontos.
-
jss
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100406 üzenetére
Es az a jobbfajta amit korabban linkeltel, az frankon atviszi a kepet nagyfelbontasban es a hangot is ?
-
jss
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100403 üzenetére
Oke, de amit belinkeltel, az is par dollaros. Ez egy jo fajta?
-
TunerJoe
senior tag
válasz
Donki Hóte #99984 üzenetére
De arra gondoltam, hogy amennyiben ez utólag derül ki (bár akiben van akármennyi gerinc is, az megmondja, aki meg nem, azzal többet valószínűleg nem nagyon állnék szóba)
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #99860 üzenetére
Jah, hát ha ilyet akarsz akkor vegyél Mac-et
Vagy Hackintosh. Win alatt ez a dinamikus okosság sajnos még mindig úgy van, hogy sehogy. Pedig már 6-7 éve is azt hallgattam, hogy na most már
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #99856 üzenetére
Már hogyan ne lehetne. Ha 50%-osan használod akkor tökéletesnek kell lennie. Hiszen semmit sem csinálsz csak 4 pixellel rajzolsz ki 1-et, a gond akkor van ha nagyon egyedire mész. Na az gond, ez így progifüggetlenül mindig mindenhol király
-
válasz
Donki Hóte #99812 üzenetére
köszi, tényleg nem úgy tűnik.
-
Tibi988
csendes tag
válasz
Donki Hóte #99543 üzenetére
kis update:
ratoltve egy kicsit, a csatlakozason (ami az alaplapra lesz dugva) ramerve ujra nulla volt.
leszedtem a foliat az akksirol, igy lathatova valt a harom darab kis akksi. ezekre ujra ramerve 3.6V egyenkent, a harom egyutt kis toltessel 9rol 11 korulre valtozott. viszont a csatlakozon ujra ramerve nulla.
otlet? gyari hibas? vezetek vagy belul aramkori hiba? -
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #99355 üzenetére
windows update néha visszaállítja.
-
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #99352 üzenetére
Vezérlőpult \ Hardver és hang \ Energiagazdálkodási lehetőségek \ Rendszerbeállítások
A jelenleg nem elérhető beállítások módosítása
és alul a "Gyors rendszerindítás bekapcsolása" pipát szedd ki. -
Chaser
legenda
válasz
Donki Hóte #99166 üzenetére
Nem volt szo rola mit hasznal, en w7-et
Mindenesetre eszkozkezeloben ott kell lennie akarmelyik os, par katt es kiderul
Lehet default is tiltva, v elozo tulaj tiltotta - ha volt -, stb -
Chaser
legenda
válasz
Donki Hóte #99161 üzenetére
Nem feltetlen, ha nincs telepitve v biosban tiltva van, illetve nyilvan kell hozza sw is h barmi kideruljon
-
Chaser
legenda
válasz
Donki Hóte #99011 üzenetére
inkább terminátor ( : aki ennyitől gerincsérvet kap azt nem kommentálom, gyerekkoromban az iskolatáskám nehezebb volt mint 2db t60 töltővel
osztán' nem autóval hordtak-vittek az oskolához, ami nem volt túl közel
egyébként félreérted, azok a gépek még arra készültek amire egy notebookot alapvetően készítettek kezdetekkor: bírja a hordozást és sokáig használható legyen, mai gépek zöme se a hordozást nem bírja, se hosszú távon nem működik, ez az x1 egy bazári majom kategória minden olyan emberkének aki valaha is hasnált _thinkpadet_hcl
30-as széria azért már közel nem volt olyan strapa, a t60-at még sztem az ibm mérnökei tervezték, azokon lehetett találni még ibm logot a lenovo helyett, de az utánalevők is jók voltak, 20-asból csak 220-am volt de nem sokáig -
Mr Bond 007
őstag
válasz
Donki Hóte #99011 üzenetére
A t széria még most is jó? T480-at is néztem 4k panellal (annak van meg a normális brightness, bár teszteken leszólták a színeit)
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Donki Hóte #98994 üzenetére
Az a baj hogy azok nagyrésze lehet jól hűt meg erős, de vállalhatatlanul bazárian gagyi. Thinkpad Extreme lesz erre a jó választás, de az amcsi árát látva abban se lesz sok köszönet.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Donki Hóte #98992 üzenetére
"Amúgy az X1 Carbon is az a laptop, amiből mindig a tavalyi modellt érdemes megvenni, a használati értéke 99 %-os, az ára viszont a kétharmada/fele az újkori árhoz képest,"
Ezzel maximálisan egyet is értenék (az esetek többségében eddig ez így volt), ha nem 4 magos cpu lenne a 6. genben. Amiatt már nagyon nem mind1 melyiket veszed. Ráadásul ahol van még 5. gen ott alig olcsóbb. Nincs értelme a gyengébbet venni közel ugyanannyiért.
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Donki Hóte #98989 üzenetére
Nem tudom hogy működik a magyar disztribúciója a lenovónak de 16 gigával csak hdr-es kijelzővel találtam, az meg 850 körül van. Azért annyiért már illene 6 magos i7-et adni. Pedig volt 16 gigás i7-es full hd monitorral, de ez valahogy minden üzletből eltűnt nemrég. (ezért a disztribútor a gyanús)
-
TayRol
nagyúr
válasz
Donki Hóte #98989 üzenetére
megnézem mekkora méretű az x1, mert a 14-es kijelző már a felső határ felett van.
szerk: wow, kisebb, mint a 13-as Air...
-
darvinya
titán
válasz
Donki Hóte #98916 üzenetére
Azon az USB porton, amin csak tölt, húzd le telon az értesítő sávot.
Ott lesz USB csatlakozási értesítés, tapp rá, állítsd át MTP-re. -
darvinya
titán
válasz
Donki Hóte #98914 üzenetére
Telo típus jó lenne.
Ha android, akkor kapcsold be USB hibakeresés a Fejlesztői beállításokban. -
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #98912 üzenetére
nem lehet, hogy a telefonod "rossz"? másik telefont próbáltál rádugni usb-n erre a gépre?
-
RoboGuru
tag
válasz
Donki Hóte #98891 üzenetére
Amúgy más eszköz működik az említett USB 2-es portokon? Mert ha nem akkor nézd meg az eszközkezelőben nincs-e valamelyik USB vezérlőnél figyelmeztetés!
-
kopi72
aktív tag
válasz
Donki Hóte #98895 üzenetére
esetleg eloszor probaljam ki egy win7 64 pro telepitovel?
Illetve azt akartam kerdezni, minden x240 tulajnak jar a windows 10 pro automatikusan? -
ToBeY
nagyúr
válasz
Donki Hóte #98779 üzenetére
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Donki Hóte #98718 üzenetére
Vagy rádugom 2.0 usb-re egy lukkal arébb...Igaz,így 3.0 usb nem fog érvényesülni,de úgy is csak tárolásra szeretném az 1TB külső vinyót használni.Mivel gyári 500GB hdd helyett került bele 120GB SSD.
donjohnsonA gép nincs mozgatva soha,le van hajtva a fedél,és egy asztalon pihen,monitorra kikötve.
-
donjohnson
addikt
válasz
alapból nem ajánlott az a mini displayport hdmi átalakító, amit használ. inkább azt kéne lecserélni szerintem. véletlenül felemeli valaki a gépet miközben be van dugva az az átalakító és kitörik a mini displayport a helyéről.
-
Tikakukac
titán
válasz
Első ötletem volt. De 3.0-ban baromi kevés van, drága és maga a fej szerintem itt is túl nagy. Monitoron szívtam ezzel. Én kibeleztem egy kábelt. De az én vagyok
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Donki Hóte #98426 üzenetére
Ez most csak példa volt, lehet hogy az 500k-s árcédulára adnék mondjuk 300k-t, de nem 500-at mint egy régebbi miniőségiért (persze újonnan).
(#98427) darvinya:
"Ha nincs választék nem tudsz mit venni."
Nyilván, de arra meg nincs mit kifizetni. Alternatíva van, úgy hívják konzumer notebook. Igen, az a gagyi Acer, Asus, MSI féle, amit nem akarok megvenni, de ha bc-ben is csak ugyanezt kapom, akkor inkább a konzumer árcédulát fizetem ki. Én úgy látom hogy a gagyizással ide fognak eljutni a gyártók. Ezért viszont tök felesleges volt megvennie pl. a Lenovonak a Thinkpadet, konzumer gagyija már előtte is volt, azzal kalapozta össze a lóvét a TP-ra.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #98077 üzenetére
Úgy lesz.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
Donki Hóte #97796 üzenetére
Ok, nagyon köszi Neked és sutszinak is a segítséget!
-
MrSealRD
veterán
válasz
Donki Hóte #97796 üzenetére
Kicsit finomítanám annyival, hogy személyes találkozó előtt le kell kommunikálni, hogy a gép legyen driverekkel telepítve és a vantage is legyen rajta, hogy átvételkor minden ellenőrizhető legyen.
Elég sokszor gyalulják a gépeket, és csak egy Windowst hánynak rá, hogy minél gyorsabban menjen a piacra.
-
Frawly
veterán
válasz
Donki Hóte #97493 üzenetére
Ennyit végül is megér, nincs baj vele. De, ha valaki itthon veszi, itthoni boltokban van már 15-16k környékén Kingston UV500-ból 240 GB-os: Kicsit drágább, 2-3 ezerrel, de 5 év garival is lehet kapni. Míg ez a linkelt cucc Kínából jön, gari nélkül.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #97488 üzenetére
-
aDamker
aktív tag
válasz
Donki Hóte #97317 üzenetére
Van ugye a központi nagy az sima SATA-s, de van egy kicsi foglalat is ami 42 mm méretű, az pedig M.2 2242-es port ha jól tudom. A nagyobb kérdés hogy vajon a finnyás BIOS beveszi-e a cuccot?
Ezzel leválthatnám az 850 EVO SSD-t, és a helyére mehetne egy 2 TB-s 2,5'-os sima vinyó. -
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #96944 üzenetére
Pl. nincs billentyűzetvilágítás.
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #96921 üzenetére
A Lenovo-t blamálhatod érte.
-
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #96414 üzenetére
egyszerűbb, ha mégiscsak beleteszed egy mobiltelefonba és leszeded róla a pin kódot és utána visszateszed a laptopba. magyarul kapcsold ki rajta a pin kódot, hogy ne kérjen semmit, amikor bekapcsolod a telefont, illetve laptopot. nálam is így van.
viszont ha zároltad, mert túl sokszor írtál be rossz kódot, akkor a PUK kód fog kelleni, hogy feloldd. ahhoz meg keresd elő a nagy bankkártyaméretű sim kártyát, amiből kivetted a kicsit. ezt viszont már tényleg célszerű egy telefonnal végezni.
-
RoboGuru
tag
válasz
Donki Hóte #96412 üzenetére
Igaz hogy angolul van, de ez alapján megtudod csinálni!
-
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #96412 üzenetére
Nem volna egyszerűbb a mobilnetes simkártyát kivenni, beletenni egy telefonba, abban feloldani a PIN kód kérést, majd visszatenni a notiba?
-
válasz
Donki Hóte #96216 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is Brantislava volt írva mindenhova. Vállalható a dolog.
-
válasz
Donki Hóte #96213 üzenetére
Ilyen dokkolómból volt jó pár darab. Ha USB3.0-ás porton keresztül akarod a képernyőt is átvinni külsős monitorra, kétszer gondold át, hogy a géped elég erős-e hozzá. Nekem folyamatosan laggolt sajnos, bár én egy Helix 2-vel próbálkoztam, aminek a m-es procija nem egy nagy vaszisztdasz.
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #96213 üzenetére
Nm eredeti dokkoló szerintem nincs is. Ezekre nincs gyártósor.
Baromi sok Hungary feliratot is tudsz találni adott dolgokon, nem csak kína meg nyugat a világ. Sőt, ruszki Bosch-al futok össze manapság sokat, pedig azt is germánozza mindenki
-
válasz
Donki Hóte #96137 üzenetére
Ó, fém van alatta? Nem is tudtam. Érintésre nem hűvös.
-
Tubi2
senior tag
válasz
Donki Hóte #95947 üzenetére
Próbáld ki feltöltött akkuval. Akkor alig kell áramot felvegyen.
-
donjohnson
addikt
válasz
Donki Hóte #95943 üzenetére
Signal Pin:
power rating resistance
65 W 10 kΩ
90 W not connected
135 W 0 Ω
170 W 1.5 kΩ -
fattyu
veterán
válasz
Donki Hóte #95865 üzenetére
igen másképp.
mivel 20ról 30ra változott a billentyűzet. -
Tim82
félisten
válasz
Donki Hóte #95865 üzenetére
ThinkLight jelen esetben, nem billentyűzetvilágítás (T520-nál, W520-nál nincsen utóbbi).
-
Kbali
nagyúr
válasz
Donki Hóte #95614 üzenetére
Nekem ez 420, 440
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #95610 üzenetére
Ha úgy bontott-bontott, akkor igen. Ha nem, akkor meg nem. Kicsi ez a megye
-
Tikakukac
titán
válasz
Donki Hóte #95605 üzenetére
Na, födim árulja. Tippem is van, hogy honnan vannak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Synology NAS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest