- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
Akkor a kínaiak már nemcsak a spájzban, hanem a házimoziban is benne vannak? (Na jó a spájzból már kiszorultak, mert ott az oroszok gubbasztanak)
Én is nézegetem a márkát már egy ideje, legfőképp azért mert nagyon reklámozzák. Pl. a Vaterától már kivagyok, mert ott fent van a komplett termékkínálat egyesével, és alig lehet böngészni tőlük használt hirdetéseket.
Ezek szerint jól szólnak, ár/érték arányban rendben vannak? Mert kinézetre egész bizalomgerjesztőek (persze ízlés dolga, én a letisztultabb megjelenést jobban kedvelem). -
speedmetal
tag
Látom az éjszakát Te sem az alvásra használod
Na akkor kérdezek:
- ha egy hangszóró recseg = kuka. Ez oké. De ha csak közvetíti, kiadja ezt a hangot és az nem a membránnál keletkezik?
- miért csak ott, miért csak akkor? Máshol miért nem "recseg"? Egyébként nem biztos, hogy a recseg szó pontosan írja le, amit a hangszóróm kiad magából, de jobb hangutánzó szó jelenleg nem áll rendelkezésemre
- értem én, hogy sem az erősítőm, sem a hangszórók nem "HD-képesek", de talán ez nem lesz mindig így, bár nem tervezem lecserélni a DX930-at, míg végelgyengülésben ki nem leheli a lelkét (akkor esetleg SA-BX500). Szóval nem vagyok teljesen tisztában - mint az látszik is - a Blu-ray lemez és a hangszórók között lejátszódó folyamatokkal, de úgy gondoltam, hogy ha a BD85 diszkrét kimenetét kötöm az erősítőmre, akkor a káposzta is jóllakik és a kecske is megmaradDe ezek szerint felesleges. Akkor marad a BD65.
- a hangszóró készletem - újkori - értékét igen jól tippelted meg. S bár szerinted lowest-end - egyet értek - személyemet tökéletesen kiszolgálta. Sőt ha tönkre megy, az SB-TP20-nál nem tervezek komolyabbat. Menthetetlen vagyok? Gondolom az sem HD-képes? Egyébként mitől lesz egy hangszóró HD-képes? Melyik Panasonic hangszóró HD-képes? SB-HEP20? Vagy SB-PF500 esetleg PF800?
- persze, nekem sem lenne gondom a szomszédokkal ha már elüldöztem volna őket!Viccet félre téve, persze, egy Maserati MC12-vel is lehet lassan menni, meg beugrani vele a városba, de minek? Nem arra tervezték. A versenypályára való. Biztos vagyok benne, hogy a hangrendszered szépen szól - kicsit irigyellek is érte - de nekem jelenleg elég ami van, viszont ha fejlesztek, akkor azt okosan szeretném megtenni. Ehhez kellene a segítség.
Köszönöm előre is, jó éjt/hajnalt! -
törölt tag
A hangfalak számára ideális felületen lehet ajtó, ablak, üvegtégla, polc, radiátor, kép, szekrény(sor), beépített franciaágy, meg még a jó ég tudja mi... Sok kifogást lehet találni.
On: Így néhány hónap után visszavittem a búgó Concept Subot. Remélem, hamar megjavítják. Nem szeretnék nyár végéig mélynyomó nélkül maradni.
Vidala: Szerintem ezzel itt próbálkozz.
-
Vidala
senior tag
A képen is látható lengőpolcon is gondolkodtam már. Viszont mivel nem dipol sugárzóim vannak, ezért talán jobbnak tartanám, ha kicsit lefelé is tudnám őket irányítani. Annyiból előnyös lenne még, hogy nálam valamivel több hely van oldalirányban, ezért picit távolabb tudnám elhelyezni egymástól (a kanapéhoz viszonyítva).
Oldalfal viszont nálam nincs. -
Dorian
félisten
Kampó meg azért nem jó, mert a hátsó falra csak a frontokkal szemben tudjuk a surroundokat felakasztani (az oldalukon nincs akasztó) úgy meg teljesen rossz az egész, próbáltam.
Ha nem vesz valaki stabil állványokat méreg drágán, akkor marad a falikonzol, amit be tudunk forgatni a hallgatási pozíció felé. -
Vidala
senior tag
Mostmár jobban értelek az elhelyezéssel kapcsolatban.
A sorround dobozok "rögzítésének" kialakításában próbálom felhasználni a korábbi és a mostani javaslataidat is.
Azért vezetnek orrhosszal a falikonzolok (pedig a kábelt így nem is tudnám szépen elrejteni), mert nem találok megfelelő állványt. Alsó handon 1m, de inkább 1,20m magas kellene, viszont ezekből alig van választék, és jellemzően nem bírják el a 4,6kg-os dobozok súlyát. Illetőleg az is bonyolítja a helyzetet, hogy nincs rajtuk rögzítési pont, ezért csak valami alátámasztós megoldás jöhetne szóba elődlegesen.
Esetleg, ha van ötlet erre, szívesen veszem.
A kampós javaslaton is még gondolkozom (a vezetékek problémájával együtt). -
Vidala
senior tag
A következőkre: a #12250-ben írod, hogy ugyan neked van lehetőséged otthon hátrébb tenni a sorround-okat, de mivel kicsi a táv, ezért a dipól lenne az igazi, ha nem lennének ott az akkusztikajavító könyvespolcok.
A #12257-ben pedig egyvonalas elhelyezés esetén mindenképpen dipólt javasolsz.
Mi van, ha valakinek utóbbi esetben szintén vannak könyvespolcai?
Ennyi lenne az "ellentmondás", amiből végül is én arra akartam reflektálni, hogy a hangtér kialakítását a maga komplexitásában kell vizsgálni, amiben egy könyvespolc is igen fontos szerepet játszik, nem kizárólag a dobozok típusa. Sajnos kompromisszumokat kell kötni az esetek döntő többségében.Pl. a magam részéről még mindig nem helyeztem el végleges helyükre a sorroundjaimat, mivel nekem is a falon van a kanapé, így a hát/feltámla vastagságából adódóan kb. 25-30cm-el van mindössze előrébb a fülem a dobozoktól. Még dolgozom a kérdésen (meg állványokat is keresgélek, de sajnos a falikonzol áll nyerésre
)
-
vtechun
veterán
-
Dorian
félisten
Kár, hogy erre nincs valami fix szabály, vagy valami arány, vagy képlet, mert pl. nekem nem nagyon van lehetőségem próbálgatni, mivel fali konzolon vannak a surroundok. Először feltettem a hátsó falra 1-1 csavarra a frontokkal szemben. Nem volt jó, Béci felvilágosított, hogy hülye vagyok, a surroundokat be kell forgatni a hallgatási poz. felé. Vettem konzolt, felfúrtam, mint kiderült, túl magasra. Szerencsére épp most festettem át a lakást, úgyhogy előtte a falban futó védőcsöveket is lejjebb véstem, az összes lyukat eltüntettem. De most már azért nem szeretnék felesleges lyukakat nézegetni... 2 rabszolgát sajnos nem tudok bérelni, hogy tartsák különböző magasságokba a hangfalakat amíg kitalálom, hol van a legjobb helyük, szóval csak annyit tehetek, hogy a lehető legjobban utánajárok és a rendelkezésemre álló infók alapján most már megpróbálom jó helyre fúrni őket.
Azért ilyen bonyolult, mert a magasság szerintem nagyon sok dologtól függ: a köztük lévő távolságtól, attól, hogy az elhelyezési sík a hallgatótól milyen messze van hátrafelé, mennyire vannnak lefelé megdöntve, és biztos, hogy a különböző hangdobozok is valamennyire mást igényelnek... -
Vidala
senior tag
Úgy ahogy BBéci mondja.
Talán azért (is) lehet, mert annyira nem picik azok satelitek (ha jól emlékszem 5 egyforma méretűből áll, nincs igazán frontja), és egész rendes anyagból készülhettek ránézés alapján. Pontosabban hang alapján is, mert ugyan tényleg nem veheti fel a versenyt egy komolyabb szettel, viszont a legtöbb bögreszetthez képest meglepően jól el van találva az összahása / teljesítménye. Nekem legalábbis nagyon pozitív megelepetést okozott a vele való találkozás. Nézd meg mindenképp közelebbről.
-
O_L_I
őstag
Ha PS3-ról beszélünk akkor nincs.
Ha BD lejátszóról akkor gondolom van a legtöbbön bár ez te valsz jobban tudod
Viszont ha valakinek olyan régebbi erősítője van ami már leveszi HDMI-ről hangot de HD-t még nem tud akkor kényelmesebb lehet ez a megoldás mint 3-4 olyan minőségű RCA kábel amin nem veszik több mint amit nyer a HD-vel.Persze most is vannak olyan belépő AVR-ek amik ilyenek de ezeknél felmerül a kérdés hogy mi értelme a HD hangokat forszírozni....
-
stefan01001
csendes tag
Ha jól értem, mert énis így tudtam, akkor elég az egyik eszköznek kódolni a jelet.
Akkor a wdtv live-nál ha van mellé egy hd erősítő, akkor miért nincs dts hd hang. ha az erősítő feltudja dolgozni a jelet? A multkor már ezt megbeszéltük, de akkor arra jutottunk, hogy a wdtv live nak is tudni kell, de nem tudja. Most viszont arról van szó, hogy elég az egyik eszköznek tudni a kódolást. Bocs ha külyeséget kérdeztem, lehet félreértettem valamit. -
P.Zoli22
tag
a ps tudja:
Audio:
Dolby Digital 7.1
Dolby TrueHD
Dolby Surround HD
44.1/48/96kHz 32-bit audio kimenet
64-bit processing
512 audio channelsAkkor jól értelmezem, hogyha ebből hdmi-n viszem a hangot egy hdmi-vel rendelkező, de true HD és Dolby Surround HD formátumot nem tudó erőlködőbe, akkor ugyanazt kapom mintha olyat vettem volna ami tudná?
Ez volt az utolsó értetlenkedésem a témában ígérem -
P.Zoli22
tag
biztosan csak a negatív kritikáidon akadt meg a szemem, bocs.. egyébként ha hangminőségre tudják a 142-esem minőségét, tudják a true HD-t, ráadásul van rajta 1.4es hdmi akkor igen megéri! ezt sem vettem volna meg tavaly, de az a bohóc a MM-ban azt mondta hdmi-n viszi a hangot is, hát nem viszi.... olyat szeretnék amelyik már a kor követelményeit tudja, legalább azonos teljesítménnyel! ugyhogy 2-3évvel ezelőtti modellek szóba sem jöhetnek!
-
P.Zoli22
tag
-
P.Zoli22
tag
Egyébként te tudnál mondani olyan erősítőt ami nem belépő, ami nem szar, ami nem gagyi, amitől nem hányod össze magad majdnem?
Most nem azért, de egy 100ezer forintoos harman az csak a saját márkáján belül belépő moddel, egy 39000 forintos yamahával meg pio-val nem hiszem hogy egy lapon kellene emlegetni!
-
hc-hefi
csendes tag
Szia,
hogy érted azt, hogy "választhatok"? Ergo be tudom állítani, hogy a képet küldje tovább a TV-re, és a hangot pedig keverje le ő maga? Csak azért kérdezem, mert valahol olvastam egy másik típusról, hogy a HDMI bemenet az Onkyo-nál csak egy switch szerepet tölt be, és semmit nem dolgoz fel (tehát 3 hdmi bemenetből a kiválasztottat továbbküldi a HDMI kimenetére).
-
-
Gabor970
addikt
-
MaTTeS
senior tag
Én is a Pro Logic II Movie-ra szavaznék.
Múltkor néztem egy filmet, asszem a Con Air volt, de csak Stereo jelet tartalmazott a film. Nagyon szépen felkonvertálta a Stereo hangot, csak ámultam. Persze egy natív 5.1-es hangfájl minőségét meg sem közelít, de nagyon kis minőség romlás mellett kellemes "térhangzást" kapsz.
-
superTibcsi
aktív tag
-
superTibcsi
aktív tag
Még nincs meg az erősítő...
Nem tudom. El kell még passzolnom pár dolgot.
Ezt találtam:
Speaker system 2 way, magnetically
shielded
Speaker units
Tweeter: 1.9 cm (3/4 in.), dome
type
Woofer: 5 cm (2 in.) ´ 2, balanced
drive type
Enclosure type Bass reflex
Rated impedance 8 ohms
Power handling capacity
Maximum input power: 140 W
Sensitivity level 87 dB (1 W, 1 m)
Frequency range 120 Hz - 40,000 HzHzEzek szerint 120 Hz-nél kell indulnia a mélynyomónak?
JBL SCS 178 is jó választás? Már hallottál ilyen szettet?
-
superTibcsi
aktív tag
Igen, de a Pascalt használtan most már 80000 környékén megkapod, mélynyomó nélkül 30000 míg KHT-t nem találtam használtat.
Akkor pascalt lesz valszeg.
"A Pascalt bármilyen mélyládával használhatod, de a vágási frekvencia pontos beállítását füllel nem fogod tudni elvégezni."Ezt megmagyaráznád egy laikusnak.
-
superTibcsi
aktív tag
-
-
Dictator^
veterán
Hát mással voltunk elfoglalva, de amúgy , ahogy rágudtam lett GAME-en. Sztem ezen nem hinném, hogy lehet állítani. BD DVD-n vagy TV-n kéne lennie?
BD/DVD , VCR/DVR, CBL/SAT, GAME, AUX, TUNER, TV/CD, PORT.
Na ebből a BD/dvd nem a gép, vcr/dvr sem, cbl/sat sem, game már talán, aux külső tehát nem a gép, tuner a rádió, tv/cd egyértelműen nem, a port nem tudom mi.
-
hétalvó
addikt
EQ-t ajánlasz? Ez tőled sose vártam volna. A digitális kimenthez pc-ről te használsz zenéhez eq-t? vagy valaha tettél ilyet? ugyanúgy nem kell oda, mint máshova se. szépen lehet használni, mint egy cd lejátszót. nekem volt nem kevés ideig összekötve így gépem erősítővel, de soha kellett semmilyen hangképet se használnom.
az már más kérdés, hogy van akinek jobban tetszik a hangja hangzásképpel, de ha lejátszod ugyanazt a felvételt egy asztali gépről, akkor a pc hangkép nélkülihez fog a legközelebb állni.
-
defiant9
tag
A fülünk nem digitális, ezt a fenti ábra szemléleti, a 4kHz -es hangot csaknem 15dB-el hangosabbnak hallunk mint egy 10kHz-est, és igen, öregapámnak könnyen lehet hogy akár 10dB-eket is rá kell tekernie hogy a 10kHz-et ugyanolyan hangosnak hallja (30dB-től beszélnek orvosi értelemben halláscsökkenésről, 70dB már a durva fajta, időskorban leginkább a magas frekvenciákon jelentkezik)
A mérőmikrofon jó dolog, még jobb ha az ember leül és tesztfrekvenciákat játszik le miközben csökkentve a hangerőt bejelöli hogy milyen szinten nem hallja már. A kapott görbe megadja hogy mire kell az EQ-t tekerni hogy pont flat legyen a teljes átviteli út. -
MaTTeS
senior tag
Kipróbáltam és tényleg jobb lett. Hozzá voltam szokva a hangszínszabályzós cumóhoz (magas+6, mély+6 tizes skálán, sub 60% volt, most pedig: minden 0 és a sub 50%). Amikor levettem élettelennek éreztem, de a mélyből is leljebb vettem és feljebb csavartam a hangerőt és így hallgattam fél órát és már teljesen megszoktam. Mondjuk nem nagy dologgal csak sima angol netrádióval hallgatom, de így is érezhetően eltűntek a bántó magasak és kellemesebb lett az egész.
Eddig csak azért volt a hangszínszabályzó használva, hogy több mélyet tudjak kiszedni a hangszórókból filmnézéshez és akkor rá kellett adni a magasból is mert elnyomta a mély, de most, hogy megvan a sub így már nem kell
-
Dorian
félisten
Mindegy. Akit nem lehet meggyőzni, nem érdemes erőlködni. Valóban az emberek túlnyomó többsége nem is hallja a különbséget, vagy nem érdekli a dolog, csak szóljon jó hangosan meg dübörögjön a mély. Az egyik haveromnak is Jamo Studio 170-e van, még meg is sértődött, amikor próbáltam rávezetni, mitől szól jól egy zene. "Dehát ez Dzsámó, nem valami gagyi márka, és különben is, HÁ-ROM-U-TAS!!!"
-
eviktor
tag
Sajnos az én kis kütyüm egyetlen azonos forráshangeffekt sorozatos ismétlődésével lövi be az ideális "hangképet", ez az ismétlődés azonban nem figyelhető meg a cd-k "hangmérnök" rovatában. Ahány lemez, annyi féle keverés-kavarás. Miért ne lehet egy szerény mélyekkel felvértezett hanganyagot normális keretek között feljavítani az erősítővel?
Eszembe jutott egy békebeli sztori ifjú koromból, egy nagyon divatos, konszolidált "techno" zenét játszó csapat kazettáját hallgatva feltűnt, hogy halláskárosult vagyok, mert a jobb oldalt sokkal halkabban hallom a (walkman!
) hallgatva. Persze kiderült, maga hangfelvétel a hunyó, komoly decibelkülönbség volt végig a teljes szalagon a két oldal között. Visszavittem a forgalmazóhoz, hogy adjanak másikat. Nem tudtak, mind ugyanúgy volt (el)keverve. Az összes! Milyen jól jött akkor a BALANCE feliratú gömböc a frontpanelen!
-
hattorihanzo
aktív tag
Egy hazai "divat" szemléletet sikerült magadévá tenned, az Onkyohoz ugyan ez a viszonyod sajnos. Nem mindenki audifil, és nem költ mindenki milliókat e hobbira. Ha ezektől sikerül elvonatkoztatni, akkor beláthatjuk, hogy a Jamo se rosszabb minőségű gyártó, mint egy Mission, Wharfedale, Tannoy JBL vagy akár egy Infinity . Az biztos, hogy nem egy Martin-Logan vagy Focal szint, de a kommersz gyártók között azonos árkategóriákban nem szerepel rosszul a külföldi tesztekben. Tudom mi a véleményed a tesztekről, de a tömeg, és én is azért hisz nekik néha, mert veled ellentétben nem abszolút értékben viszonyítanak, hanem azonos árkategóriákban. Gondolom a fenti márkáknak is vannak gyenge, abszolút belépő szintjeik és vannak a kifinomultabb halláshoz készült dobozaik.
A hifi és a hm világában is minden a pénztől függ. Sosem fogsz tudni rábeszélni senkit egy általad már megfelelőnek tartott Revell-re, ha a többségnek több, mint megfelelő akár egy Heco vagy egy Magnat is. -
hétalvó
addikt
ajanlom figyelmedbe a bass/treble gombokat, alulrol a 4. sorban.
de teny hogy en se hasznalom.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest