Keresés

Aktív témák

• Vidala

senior tag

válasz speedmetal #12347 üzenetére

Nem akarlak én bántani, sőt :)
    Attól, hogy meghallgatsz ezt-azt nem feltétlen fogod onnantól kezdve rosszul érezni magad életed végéig. Igazán "durva" rendszer hallgatása után, ugyan előfordult velem, hogy pár napig a sajátomat be se kapcsoltam, de ettől még a mostanival meg vagyok elégedve (és töredékébe került a "durva" rendszernek).

Csak gondoltam, hátha menthető vagy még, de mostmár belátom, hogy nem. ;]

• BBéci

legenda

válasz speedmetal #12353 üzenetére

"A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó."
    Nem úgy vettem észre.
    Az bizony a tévéd hibája.

Nem kell feltétlenül elkölteni többszázezer forintot, de a 40000 legjobb esetben egy pár valamirevaló hangdobozra elég.

• BBéci

legenda

válasz speedmetal #12347 üzenetére

"a felkonvertálatlan DVD az 1920x1080 felbontású képernyőn illúzióromboló"
    A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó.

Struccpolitika, amit művelsz. Vehetnél tisztességes hangú rendszert, de bedugod a fejed a Panasonic bögrék közé és nem akarod meghallani, hogy azokon túl is van élet.

• BBéci

legenda

válasz speedmetal #12330 üzenetére

Egyáltalán nem kóros, mert remek kenyérsütő gépeket készítenek, ellentétben a hangdobozaikkal. Engem és minden jó hallású embert büntetni lehetne velük.
    Ha a megvásárolandó BD-játszót rosszul szellőző helyre teszed, hibát követsz el. Mindegyik készüléket külön polcra kell helyezni úgy, hogy oldalt és felettük áramolhasson a levegő!

• Vidala

senior tag

válasz speedmetal #12330 üzenetére

Nekem a mikrohullámú sütőm Panasonic :) , de egy G20-as plazmát sem dobnék a kukába (márhaha beférne a szekrénysorba, 1 cm a híja :((( )
    Nincs a Panával semmi gondom, csak van amit mások jobban csinálnak. Sőt az is megértem, hogy ha meg vagy vele elégedve, akkor nem is akarsz mást. Illetve gondolom a VIERA link sem hátrány.
    Viszont legalább helyes konklúziót vontál le, és nem költöd olyasmire a pénzed, amivel nemigazán kerülnél beljebb. Esetleg még rávehetlek az SB-TP20 megvásárlása előtt, hogy azért hallgass meg egy komolyabb HM hangfalszettet (legalább 2-300K környékéről), meg mondjuk a hasonló árban lévő JBL SCS178-at? "Szigorúan voszonyítási alapnak" mivel úgysem tudlak eltántorítani ;) (természetesen a TP20-ast sem kihagyva).
    A PS3 fogyasztása meglep, nem gondoltam volna, hogy egy szimpla DVD lejátszásnál ennyit eszik. A szellőzés viszont más kérdés, azt a tartósság miatt sem árt megoldani.

Mod: Látom közben BBéci is hasonlókat javasolt. :)

• BBéci

legenda

válasz speedmetal #12316 üzenetére

Vidala már nagyjából megadta a válaszokat, de én is hozzáteszek pár megjegyzést.
    A Panasonic kiváló tévéket és BD-lejátszókat gyárt, viszont az erősítőik nem közelítik meg a minőségüket. A hangdobozaikról inkább ne is beszéljünk, kritikán aluliak. :(
    A hangszóró hibáját egyszerűen kiszűrheted, kösd be a center helyett valamelyiket a többi négyből!
    Remélem, nem vagy menthetetlen. Kezdésnek hallgass meg egy jó minőségű rendszert, aztán gondold át, mit érdemes venned. Bögreszettet - amilyened most van és amit tervezel - semmi szín alatt, mert vackok.

• Vidala

senior tag

válasz speedmetal #12316 üzenetére

- Hangszóró recsegés: elképzelhető, hogy azon a hangsávon kap olyan frekvenciát tartósan, amire így reagál. Nem kizárt, hogy máshol van a kutya elásva, de én ilyesmire gyanakodnék elsőként.
    - Szvsz tévhit, hogy kizárólag azért kell nagyobb teljesítmény, hogy kirobbantsuk otthon az ablakokat, és a szomszédok idegeire menjünk. Kellhet egyrészt a nagyobb tér miatt, de tartósan úgysem fogjuk bírni, mert halláskárosodást szenvedünk. Sőt: jó minőségű hangrendszernél erre érdemes külön figyelni, mert sokszor észre sem vesszük, hogy esetleg hangosabb a kelleténél, mivel sokkal kisebb a torzítás. Ez utóbbi lenne a lényeg, azaz a hangminőség, aminek pedig egy része a relatív nagyobb teljesítmény. Eredménye a kisebb hangerőn is tisztább hang.
    - Autós hasonlattal élve: egy 120-as Skodával is lehet 50-el cirkálni (a te esetedben még kicsit hengerfejes is), neked kell eldöntened, hogy ezt tuningolod, és vágatsz bele tetőablakot, ill. tankolsz-e bele szuperbenzint, ha mégis gyorsabban akarnál menni, vagy veszel egy Opelt, Mercit vagy épp Maserattit, amiben mindjárt más már az 50-es tempó is.
    - Szvsz a PS3 80W-ja max. teljesítményfelvétel, nem feltétlenül fogyaszt ennyit, ha csak egy filmet nézel. R-go nem biztos, hogy lenne értelme egyáltalán külön lejátszónak ebből a szempontból.
    - Látom, próbálod a redszered következetesen Panasonic cuccokkal bővíteni, de erősítő-hangfal ügyben én nem erőltetném. A SA-BX500 árából már egész jókat vehetnél az erre szakosodott gyártóktól, a hangfalaknak csúfolt bögreszetteket meg inkább hagyjuk (HD ügyben főként).
    - Egy hangdoboz nem attól lesz HD képes, hogy a gyártó ráírja. Attól, hogy egyszerűen jó minőségű. Olyan, hogy ha egy szimpla CD-t hallgatsz rajta, akkor is szebben szól, mint a te hangfalaidon a DTS, vagy egy HD bármikor szólni fog.

Összegezve: a blu-ray képe egy dolog, azzal már egész jó állsz, de amennyiben a másik fontos oldalát is ki szeretnéd aknázni, akkor új úton kell továbbmenned. Ha maradsz a jelenlegin, akkor ne izgasson a HD hang kérdése.

• BBéci

legenda

válasz speedmetal #12314 üzenetére

Amikor egy hangszóró recsegni kezd, azt jelzi, megérett a nagy ívben történő, kukába hajításra. Esetleg javítható, de kérdés, megéri-e?
    Addig totál felesleges HD hangokkal foglalkoznod, amíg azok megszólaltatására alkalmas erősítővel és hangdobozokkal nem rendelkezel. Pana szetted cirka 40000 forintba került, én inkább lowest-endnek nevezném, de a "Teknics" sem HD-képes.
    Viszonyításképpen: 23 négyzetméteres nappalimban 1 méternél magasabb, 28 kilós álló frontok, 2400 W max. teljesítményű mélyláda, másfél kilowattos táppal rendelkező AV erősítő képezik a házimozirendszer gerincét és még sosem volt konfliktusom a szomszédokkal.
    Kérdezz bátran, ha tudok, segítek.

Aktív témák

Hirdetés