- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
speedmetal #12347 üzenetére
Nem akarlak én bántani, sőt
Attól, hogy meghallgatsz ezt-azt nem feltétlen fogod onnantól kezdve rosszul érezni magad életed végéig. Igazán "durva" rendszer hallgatása után, ugyan előfordult velem, hogy pár napig a sajátomat be se kapcsoltam, de ettől még a mostanival meg vagyok elégedve (és töredékébe került a "durva" rendszernek).Csak gondoltam, hátha menthető vagy még, de mostmár belátom, hogy nem.
-
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12353 üzenetére
"A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó."
Nem úgy vettem észre.
Az bizony a tévéd hibája.Nem kell feltétlenül elkölteni többszázezer forintot, de a 40000 legjobb esetben egy pár valamirevaló hangdobozra elég.
-
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12347 üzenetére
"a felkonvertálatlan DVD az 1920x1080 felbontású képernyőn illúzióromboló"
A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó.Struccpolitika, amit művelsz. Vehetnél tisztességes hangú rendszert, de bedugod a fejed a Panasonic bögrék közé és nem akarod meghallani, hogy azokon túl is van élet.
-
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12330 üzenetére
Egyáltalán nem kóros, mert remek kenyérsütő gépeket készítenek, ellentétben a hangdobozaikkal. Engem és minden jó hallású embert büntetni lehetne velük.
Ha a megvásárolandó BD-játszót rosszul szellőző helyre teszed, hibát követsz el. Mindegyik készüléket külön polcra kell helyezni úgy, hogy oldalt és felettük áramolhasson a levegő! -
Vidala
senior tag
válasz
speedmetal #12330 üzenetére
Nekem a mikrohullámú sütőm Panasonic
, de egy G20-as plazmát sem dobnék a kukába (márhaha beférne a szekrénysorba, 1 cm a híja
)
Nincs a Panával semmi gondom, csak van amit mások jobban csinálnak. Sőt az is megértem, hogy ha meg vagy vele elégedve, akkor nem is akarsz mást. Illetve gondolom a VIERA link sem hátrány.
Viszont legalább helyes konklúziót vontál le, és nem költöd olyasmire a pénzed, amivel nemigazán kerülnél beljebb. Esetleg még rávehetlek az SB-TP20 megvásárlása előtt, hogy azért hallgass meg egy komolyabb HM hangfalszettet (legalább 2-300K környékéről), meg mondjuk a hasonló árban lévő JBL SCS178-at? "Szigorúan voszonyítási alapnak" mivel úgysem tudlak eltántorítani(természetesen a TP20-ast sem kihagyva).
A PS3 fogyasztása meglep, nem gondoltam volna, hogy egy szimpla DVD lejátszásnál ennyit eszik. A szellőzés viszont más kérdés, azt a tartósság miatt sem árt megoldani.Mod: Látom közben BBéci is hasonlókat javasolt.
-
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12316 üzenetére
Vidala már nagyjából megadta a válaszokat, de én is hozzáteszek pár megjegyzést.
A Panasonic kiváló tévéket és BD-lejátszókat gyárt, viszont az erősítőik nem közelítik meg a minőségüket. A hangdobozaikról inkább ne is beszéljünk, kritikán aluliak.
A hangszóró hibáját egyszerűen kiszűrheted, kösd be a center helyett valamelyiket a többi négyből!
Remélem, nem vagy menthetetlen. Kezdésnek hallgass meg egy jó minőségű rendszert, aztán gondold át, mit érdemes venned. Bögreszettet - amilyened most van és amit tervezel - semmi szín alatt, mert vackok. -
Vidala
senior tag
válasz
speedmetal #12316 üzenetére
- Hangszóró recsegés: elképzelhető, hogy azon a hangsávon kap olyan frekvenciát tartósan, amire így reagál. Nem kizárt, hogy máshol van a kutya elásva, de én ilyesmire gyanakodnék elsőként.
- Szvsz tévhit, hogy kizárólag azért kell nagyobb teljesítmény, hogy kirobbantsuk otthon az ablakokat, és a szomszédok idegeire menjünk. Kellhet egyrészt a nagyobb tér miatt, de tartósan úgysem fogjuk bírni, mert halláskárosodást szenvedünk. Sőt: jó minőségű hangrendszernél erre érdemes külön figyelni, mert sokszor észre sem vesszük, hogy esetleg hangosabb a kelleténél, mivel sokkal kisebb a torzítás. Ez utóbbi lenne a lényeg, azaz a hangminőség, aminek pedig egy része a relatív nagyobb teljesítmény. Eredménye a kisebb hangerőn is tisztább hang.
- Autós hasonlattal élve: egy 120-as Skodával is lehet 50-el cirkálni (a te esetedben még kicsit hengerfejes is), neked kell eldöntened, hogy ezt tuningolod, és vágatsz bele tetőablakot, ill. tankolsz-e bele szuperbenzint, ha mégis gyorsabban akarnál menni, vagy veszel egy Opelt, Mercit vagy épp Maserattit, amiben mindjárt más már az 50-es tempó is.
- Szvsz a PS3 80W-ja max. teljesítményfelvétel, nem feltétlenül fogyaszt ennyit, ha csak egy filmet nézel. R-go nem biztos, hogy lenne értelme egyáltalán külön lejátszónak ebből a szempontból.
- Látom, próbálod a redszered következetesen Panasonic cuccokkal bővíteni, de erősítő-hangfal ügyben én nem erőltetném. A SA-BX500 árából már egész jókat vehetnél az erre szakosodott gyártóktól, a hangfalaknak csúfolt bögreszetteket meg inkább hagyjuk (HD ügyben főként).
- Egy hangdoboz nem attól lesz HD képes, hogy a gyártó ráírja. Attól, hogy egyszerűen jó minőségű. Olyan, hogy ha egy szimpla CD-t hallgatsz rajta, akkor is szebben szól, mint a te hangfalaidon a DTS, vagy egy HD bármikor szólni fog.Összegezve: a blu-ray képe egy dolog, azzal már egész jó állsz, de amennyiben a másik fontos oldalát is ki szeretnéd aknázni, akkor új úton kell továbbmenned. Ha maradsz a jelenlegin, akkor ne izgasson a HD hang kérdése.
-
BBéci
legenda
válasz
speedmetal #12314 üzenetére
Amikor egy hangszóró recsegni kezd, azt jelzi, megérett a nagy ívben történő, kukába hajításra. Esetleg javítható, de kérdés, megéri-e?
Addig totál felesleges HD hangokkal foglalkoznod, amíg azok megszólaltatására alkalmas erősítővel és hangdobozokkal nem rendelkezel. Pana szetted cirka 40000 forintba került, én inkább lowest-endnek nevezném, de a "Teknics" sem HD-képes.
Viszonyításképpen: 23 négyzetméteres nappalimban 1 méternél magasabb, 28 kilós álló frontok, 2400 W max. teljesítményű mélyláda, másfél kilowattos táppal rendelkező AV erősítő képezik a házimozirendszer gerincét és még sosem volt konfliktusom a szomszédokkal.
Kérdezz bátran, ha tudok, segítek.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest