- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
speedmetal
tag
"A tévéd skálázója ugyanúgy felkonvertálja a DVD képét, mint a lejátszó."
Nem úgy vettem észre."Struccpolitika, amit művelsz."
Kevés egyértelműbb dolgot állapíthattál volna meg."Vehetnél tisztességes hangú rendszert..."
Vehetnék, de vannak sokkal fontosabb dolgok is, amire a pénzem költhetem."...nem akarod meghallani, hogy azokon túl is van élet."
Nem, mert pontosan tudom milyen vagyok, és most semmi kedvem több százezer Forintot elkölteni fadobozokba zárt membránokra, meg 430 széles hangerősítőre. -
speedmetal
tag
BBéci
Köszönöm a tanácsodat, megfogadom a center kicserélésével kapcsolatban, de már nincs nálam a PS3, a BD65 meg még nincs meg, szóval várni kell az eredményre. Sajnos menthetetlen vagyok mégis- lent a válasz rá miért. A szellőzéssel eddig nem volt gond, a polcok előtt elhúzható, sötétített üvegajtó van a por miatt, de a rendszer használatakor félre van tolva. Mindenesetre ha nagyon befűtene a PS3, akkor majd pár 14 cm-es ventilátor a szekrény hátuljába bevágva megoldja a gondot.
Vidala
Részemről egyszerűbb lenne azt felsorolni, hogy mi nem Panasonic a háztartásombanSzóval hallgassak meg egy szépen szóló, jó kis hangrendszert? Hogy azután bármikor bekapcsolom a rendszeremet elsírjam magam? Hát van Neked szíved? Miért akarsz engem bántani?
Köszönöm, de nem. Maradnék inkább abban a tudatban, hogy a rendszerem megfelelően jól szól. Sajnos a jót könnyű megszokni, utána pedig már lehetetlen visszatérni a régire. Ezért is alig nézek mostanában DVD filmet, mióta a PS3-at visszaadtam, mivel a felkonvertálatlan DVD az 1920x1080 felbontású képernyőn illúzióromboló még úgy is, hogy SCART helyett most komponens kábellel kötöttem össze a TV-t a DVD-lejátszóval. Na pont ilyen lenne, ha egy jó hangrendszer meghallgatása után bekapcsolnám a sajátom. Inkább passzolom.
A PS3 fogyasztása engem is meglepett, én sem akartam külön Blu-ray lejátszót, de így, mivel sokszor nézek filmet, megéri, mert halkabb, kevesebbet fogyaszt, meg ott a Viera-link és ha hirtelen meg akarom állítani a filmet vagy ilyesmi, akkor nem kell megvárni, míg a PS3 irányítója újból bekapcsol, s a képernyőn megjelenő ikonokból kiválasztani a kurzormozgató gombokkal a megfelelőt.
Köszönöm a tippeket, tanácsokat, segítséget. Ende und Aus. -
speedmetal
tag
válasz
Vidala #12329 üzenetére
Szia Vidala!
A hangszóró recsegéssel kapcsolatban: ha nem változik a BD65-el sem a helyzet, akkor kipróbálom más hangszóróval, illetve lecserélem a rendszert. Természetesen a Skoda 120 helyett nem lesz sem Opel, sem Merci, sem Maserati, csak egy Zsiguli (SB-TP20)
Meghajlok érvelésed előtt - nagyobb teljesítmény kontra alacsony hangerőn tisztább hang - sőt, egyet is értek Veled, de számomra nem ér meg több százezer Forintot ez az élmény, illetve amíg nincs összehasonlítási alapom, addig a jelenlegi rendszeremet is megfelelőnek tartom.
Sajnos a PS3-al kapcsolatban tévedsz, volt alkalmam DVD-nézés közben süvítő ventilátort hallgatni a 28°C-os szobában, mert a PS3 be volt rakva a beépített részre a többi eszköz mellé és nem tudott rendesen szellőzni. Végeztem ezek után egy kis kutatást, ami bár nem ide tartozik, de talán érdekelhet pár embert:
PS3 "FAT" fogyasztása: Játék (193W), DVD (173W), Blu-ray (183W), készenlét (177W), kikapcsolva (1,9W)
PS3 Slim fogyasztása: Játék (96W), DVD (75W), Blu-ray (81W), készenlét (75W), kikapcsolva (0,4W)
BD65EG-K fogyasztása: DVD (13W), Blu-ray (20W), kikapcsolva (0,1W)
Egyébként igen, jól látod, van egy dilim: Panasonic. Erről nem lehet lebeszélni, sem a hangfalaknak csúfolt bögreszettekkel, sem a rossz ár-érték arányú erősítőkkel. Aki kenyérsütőgépből is Panasonic-ot vesz, az már kóros. Nos én igen. Ez van, menthetetlen vagyok
Köszönöm a segítséget, konklúziót levontam: HD hang jelenleg nem izgat tovább, marad a DMP-BD65 és az optikai kábeles összeköttetés az SA-DX930 erősítővel. -
speedmetal
tag
Látom az éjszakát Te sem az alvásra használod
Na akkor kérdezek:
- ha egy hangszóró recseg = kuka. Ez oké. De ha csak közvetíti, kiadja ezt a hangot és az nem a membránnál keletkezik?
- miért csak ott, miért csak akkor? Máshol miért nem "recseg"? Egyébként nem biztos, hogy a recseg szó pontosan írja le, amit a hangszóróm kiad magából, de jobb hangutánzó szó jelenleg nem áll rendelkezésemre
- értem én, hogy sem az erősítőm, sem a hangszórók nem "HD-képesek", de talán ez nem lesz mindig így, bár nem tervezem lecserélni a DX930-at, míg végelgyengülésben ki nem leheli a lelkét (akkor esetleg SA-BX500). Szóval nem vagyok teljesen tisztában - mint az látszik is - a Blu-ray lemez és a hangszórók között lejátszódó folyamatokkal, de úgy gondoltam, hogy ha a BD85 diszkrét kimenetét kötöm az erősítőmre, akkor a káposzta is jóllakik és a kecske is megmaradDe ezek szerint felesleges. Akkor marad a BD65.
- a hangszóró készletem - újkori - értékét igen jól tippelted meg. S bár szerinted lowest-end - egyet értek - személyemet tökéletesen kiszolgálta. Sőt ha tönkre megy, az SB-TP20-nál nem tervezek komolyabbat. Menthetetlen vagyok? Gondolom az sem HD-képes? Egyébként mitől lesz egy hangszóró HD-képes? Melyik Panasonic hangszóró HD-képes? SB-HEP20? Vagy SB-PF500 esetleg PF800?
- persze, nekem sem lenne gondom a szomszédokkal ha már elüldöztem volna őket!Viccet félre téve, persze, egy Maserati MC12-vel is lehet lassan menni, meg beugrani vele a városba, de minek? Nem arra tervezték. A versenypályára való. Biztos vagyok benne, hogy a hangrendszered szépen szól - kicsit irigyellek is érte - de nekem jelenleg elég ami van, viszont ha fejlesztek, akkor azt okosan szeretném megtenni. Ehhez kellene a segítség.
Köszönöm előre is, jó éjt/hajnalt! -
speedmetal
tag
Sziasztok!
A mai estét arra szántam, hogy elolvassam a korábbi beírásokat, tudatlanságomat csökkentendő. Sajnos képtelenség ennyit elolvasni, így jó pár rész kimaradt - főleg az első és utolsó pár száz hozzászólást néztem át. A problémák, amire még nem találtam megoldást a következők: mivel vásároltam egy 1080p felbontású LCD TV-t (Panasonic TX-L32V10E), szeretnék hozzá Blu-ray rendszert is. Hogy nagyot ne hibázzak, vettem két filmet (Rettenthetetlen, Transformers 2) és kértem kölcsön pár hétre egy PS3-at. Az eddigi rendszeremhez képest (Panasonic TX-29PS10P CRT TV és Panasonic DVD-S35 DVD-lejátszó) elég nagy volt a változás. A PS3-at az LCD-TV-vel HDMI kábellel (Panasonic RP-CDHS30), az erősítővel (Technics SA-DX930 5x100W) optikai kábellel kötöttem össze. A hangfalrendszerem Panasonic SB-TP10 (5x40+100W DIN). Eleinte nem volt gond, de mikor az ámulat lila köde felszállt, észre vettem, hogy a Rettenthetetlen című filmben, ha a király (Edward) beszél, akkor a középső hangszóróm recseg. Mintha allergiás lenne a király hangjára. Sehol máshol, csak ebben a filmben (túl sok tapasztalat nem gyűlt még össze), csak a király hangjánál. A hang angol DTS-HD-re volt állítva, de mivel az erősítőm maximum csak DTS hangot tud dekódolni, ezért gondolom a DTS magot kaptam csak belőle. Ha magyar DD-ra állítottam, akkor nem volt gond, szintúgy, mikor a PS3 hangbeállításainál a DTS-t letiltottam és csak DD-t és LPC-t engedélyeztem. Mi lehet a gond? Ötlet?
A másik kérdésem a fentiekhez kapcsolódik: mivel a kölcsönkapott "Fat" PS3 Blu-ray lejátszáskor 180 W-ot, a beszerezni kívánt "Slim" verzió 80 W-ot kér, tervezem mellé egy Panasonic DMP-BD65 / 85 (25 W) Blu-ray lejátszó beszerzését. Mivel az erősítőm nem rendelkezik HD hangok dekódolásának képességével a BD85 diszkrét 7.1 kimenetével jobb választás lenne, viszont megér-e ez 30 ezer Forintot? Vagy kössem össze a BD65-öt egy optikai kábel segítségével az erősítőmmel és felejtsem el a HD-t, hiszen úgy sem jön át a "low-end" hangszóróimon? - megjegyzem eddig teljesen meg voltam velük elégedve, arra, amire nekem kell (házimozi egy ~20m2-es szobában), tökéletesen megfelelnek, s mivel társasházban élek, az együttélés szabályait már néha így is felülről feszegetem.
Tehát? BD65 vagy BD85?Segítséget előre is köszönöm és bocs a hosszú hozzászólásért.
Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest