- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Aktív témák
-
kimi02
őstag
-
MaTTeS
senior tag
Olvastam azt a hsz-edet, mikor kipróbáltátok és te átvitted hozzá a Yamahádat. Ha jól emlékszem akkor a Yamaha jobban teljesített. De, gondolom a Polk 0km-es volt, és azt olvastam, hogy ennél a Polknál többet számít a bejáratás mint amúgy más mélynyomóknál a kategóriájában. Sokan azt mondják, hogy az első órákban inkább csak kopog, puffog, de 100 óra után már nagyon szép hangja van
Portzajt nem tapasztaltatok?
Pár helyen olvastam, igaz az a PSW 110-re vonatkozott, hogy ott párszor az elektronika leszabályzott nagyobb hangerőnél (mondjuk ezt a Yamaha YST-SW515-nél is sikerült elérnem, hogy leszabályozzon az elektronika
)
-
Vidala
senior tag
Igazad van, én nem voltam ilyen megfontolt. Remélem persze, hogy ebben a topikban ez mégsem lesz kérdés...
Én még egyelőre türelmesen ismerkedem a notebook-om képességeinek megismerésével, melybe a filmlejátszás is beletartozik. Még nem akarok/tudok nyilatkozni, hogy mennyire jó/rossz, de egy biztos: nem egyszerű bekonfigurálni, hogy egyből minden menjen, mint a karikacsapás. Viszont némi kockasággal meg vagyok áldva, ezért érdekes kihívás, de nem mellesleg közben igen sokat tanulok is a jelenlegi technológiákról.
Amúgy meg nagyon kellemes "dolgozni" ezzel a Vaio-val, ezért is már megéri.
-
Vidala
senior tag
-
fatallerror
addikt
-
python1
veterán
Igen. Köszi!
Én is arra az elhatározásra jutottam,hogy a forrasztás "inkább árt".
Olyan megoldások jók lesznek,amiket linkeltél valamelyik.
Még egyszer köszi mindenkinek!
Ismét gazdagabb lettem egy ici- pici tudással.
Haladunk!Várj:ha az jobb lenne akkor nekem az belefér,most néztem az árakat.
Miért is lenne jobb?Szerelhetőség?
-
Pgabor79
aktív tag
Nem tudom, a távolabbi jövőre gondolok amikor már esetleg az lesz az alap. Vagy ezen kár agyalni? Tudom hogy most elég nekem az 5.1, de nem akarok a közeljövőben újra erősítőt venni.
A Sony-ra visszatérve itt nem nagyon gyakran hangzik el ez a márka. Miért van ez így? Szerintetek ennyire nem rúghat labdába a többi itt preferált brenddel (Onkyo, HK, Denon...) szemben?
-
kezdocske
csendes tag
OK, akkor most egyértelmű (nekem), hogy mit ajánlotok: plazmát majd HDMI-vel, CRT-t pedig SCART-tal kötöm össze.
Hangra visszatérve most egy kicsit megzavarodtam (2-en optikait, Te pedig koaxot javasolsz): van lehetőség optikaira és koax-ra is. De mi a különbség a kettő között? (pontosabban: újraolvastam az első hozzászólást, és ez alapján optikait gondolnám jobbnak, merthogy környezeti zavarokra érzéketlen, más különbséget a leírásban nem találtam.)
Mi a koax előnye az optikaival szemben?
Sanci38: sajnos nekem nem...
-
fatallerror
addikt
jóbarátokról van szó ill annak néhány évadának elvan kurva a képaránya mármint a rip-é (jó tudom vegyem meg és akkor jó lesz..) 672x528 felbontásúak szóval kicsit nyúlánk a kép és remélem a dune is áttudja rakni rendes 4:3ba mint a bsplayer
#20945 Vidala: én nem írom le a denont, biztos h megfogom hallgatni többen is az onkyot dicsérik nagyon ezért fogom azzal kezdeni, úgy indult h először a 1611est néztem majd láttam h alig több a 1911 és utána olvastam és azt írják sokan h most az onkyo jobb a legtöbb ember számára, majd meghallom, a streamaudio 10én nyit
hát az RTi meg az említett dalik csak ábrándok, főleg ha olyan melót kapok amivel csak 90 nettót keresek(kitudja mikor találok munkát), mert akkor nem jön össze aug végéig elég pénz, utána meg szeptembertől több órát fogok felvenni a suliba mint most és nem tudok 8 órában dolgozni
(#20948) jones965: nem sok fogalmam van a házimoziról, szerinted miért kérdezek meg ennyi hülyeséget? :Đ de akik itt segítenek ők is tanulták ill tapasztalták valahol h mit mivel hogyan, mondjuk műszaki alapismereteim tényleg lehetnének az igaz
(#20951) kimi02 nehéz ezt pontosan megmondani, mind2 fontos
inkább úgy mondom h van amikor heti 3-4 filmet is megnézek máskor meg heti 1et sem viszont zene szinte állandóan megy vmilyen formában (mondjuk most pont nem)
ez a válasz lehet megfele :] -
Vidala
senior tag
Még erre jut eszembe: A mai napig képes vagyok meglepődni, mikor "normál" hangerőn hallgatok pl. zenét, hogy átmegyek a másik szobába és még mindig mennyire tisztán, és "hangosan" hallható minden (pedig van kacskaringó a nappali és a háló között pl.).
Vagy ugyanez, mondjuk egy összejövetelnél: berakok valamit, majd akkor jövök csak rá, hogy hallkítani kéne, mikor nehezen halljuk egymás szavát.Szóval tényleg elég nehéz ilyenek mellett pontosan értékelni a wattokat. Inkább az "elég" kifejezés a találó.
-
jones965
Modder
Tökéletesen igazad van, már ami az általánosítást illeti. Megmondom őszintén, ezt a fontos információt, miszerint mekkora bitrátájú volt a 2 formátum, elfelejtettem megnézni.
A player-emmel azt hiszem gond nem lehet ezen a téren, még kipróbálom az analóg bekötést, hogy ott jelentkezik-e érdemi javulás.Szerk: még amire vetek, hogy sántít a történetben, az a HDMI kábel, de lecserélem azt is.
-
Gabor970
addikt
gondolom nehéz eldönteni a gyártóknak, hogy mivel tesznek jót.
Aki nagy teljesítményre vágyik, az szeretne egy szép nagy számot látni az erősítője hátulján. Örül akár 1000W-nak. Más ezt s zámot meglátván fejvesztve menekül: "jézusom, ekkora fogyasztású készülék!"
Gondolom ma már sok gyártó valami szabvány szerinti átlagos fogyasztást írna rá. A TV-k esetén ez elég jól behatárolható, oda ha írnak egy 160W-ot, nagy difi nem lesz. Egy erősítő természetesen nagyon más. Ott a 30w-1200w közt lehet bizony bármi. Hát ide legyen okos, aki rá akarja írni. -
fatallerror
addikt
csak azért kérdem mert ha pl 1 erősítő csatornánként 140 wattot képes teljesíteni de a hozzáválasztott szett hátsói pl csak 100at bírnak de a többi eleme bírja a 140et akkor az mennyire gáz? mert ugyan nem hajtanám maxon de nehogy véletlen felszaladjon a hangerő...
tehát a kérdés az h ha a hangfalszettnek nem minden eleme bírja az erősítő max teljesítményét. az mennyire kockázatos játék?az elkövetkező időszakban rengeteg ilyen hülye kérdést fogok feltenni, elnézéseteket kérem előre is
-
Vidala
senior tag
Biztosan megérdemelné, csak gondolom az anyagi keretek nem teszik lehetővé.
Értelek a Hamás cikkel kapcsolatban, de ha így van, akkor illett volna azt az X-et odatenni!
Nem véletlenül mondjuk nem a 2005. augusztusi cikket linkeltem.
Vagy inkább ne is vegyek több magazint, és Cserép Árpád kollegád bármely további írásával együtt ignoráljam innentől kezdve?
Úgy látom nem te vagy a felelős szerkesztője a magazinnak, ezért bocsánat a kritikáért, de mi egyszeri földi halandók igen nagy mértékben vagyunk rátok utalva! -
Vidala
senior tag
Ez a teszt éppen nálatok jelent meg. Idézet az teszt összefoglalójából:
"Csak tanácsolni tudom mindenkinek, ha már beruházott egy komoly megjelenítőre,
DVD-játszóra vagy felvevőre, esetleg házimozi rendszerre, fordítson figyelmet a részegységeket összekötő kábelekre is.A Hama kábelek kiváló ár/érték viszonyuk miatt ideálisak lehetnek erre a célra."
Nem tudom akkor most hihetünk-e a szakújságíró kollegáidnak?Nyilván ebből a sommás megállapításból azért még több mindent ki lehet hozni, én valahogy úgy interpretálnám szerény saját tapasztalataim alapján, hogy ne a budget 500Ft-os HDMI kosárba markoljunk bele, de egy belépő rendszerhez pl. a Home Theater széria már megfelelő lehet. Nekem legalábbis eddig bevált az a kettő ami van.
barcaforca:
Sajnos lehet, nyilván egy sokszorosan drágább kábel árában nem csak az anyagok, és a tervezés, hanem a szigorú minőségellenőrzés is megmutatkozik! -
zozy84
senior tag
Nem azt mondtam, hogy csak internet rádiót hallgatok. Például most is eredeti CDről Depeche Mode - The Best of-ot hallgatok.
De most kezdjük előröl. Sok BD (inkább mkv.) filmhez + ps3, sok internet rádióhoz és kevesebb zenére CDről (depeche mode, maroon 5, iron maiden, stb.)-hez keresek renszert. Akármilyen márka akármelyik termékét ajálhatod. Eddig 608 vagy 260 vagy 1911et néztem de örömmel vennék más alternatívát is. (az ár annyira nem kötött de nagyából ez az árkategória legyen) Ha szerinted mondjuk egy Marantz vagy Pioneer jobb választás lenne akkor szólj légyszi.
Itt a Polkokról allig hallottak, De sok a KEF, Monitor Audio Wharfedale, stb.
Nekem a "parasztvakítós" MM-hez hasonló árúházban a KEF IQ70 tetszett, de azt mondják hogy az már régi tipus. A sima Q700 meg kicsit drágább. De az IQ90et is néztem már.
A Monitor Audio RX6 annyira nem tetszett de lehet hogy ha még meghallgatnám párszor akkor már tetszene, nem tudom.
18-20nm-es szobába lenne majd.Persze mások véleményére is kiváncsi vagyok.
-
frekivalto
tag
Egyenlőre van egy egyszerűbb médialejátszóm, azon keresztül a NAS-on tárolt FLAC formátumban rögzített zenét szeretném hallgatni. További terveim között van egy Dune beszerzése (amit javasoltál, márciusban lesz újabb széria).
Illetve lehet, hogy beszerzek egy jobb minőségű CD lejátszót.
Mit javasolsz?
-
zozy84
senior tag
Most meló után itt ülök a nappaliban és azon agyalok, hogy mikor ülnék le akusztikus zenét hallgani meg koncert BD-t. Valószínű fél évente egyszer. De minden nap hallgatok RiseFm-et. Mondjuk a Depeche Mode vagy Maroon 5 és hasonló CD-imet azért hallgatnám néha.
De sokkal-sokkal többet használnám film nézésre és játékra (ps3).
Vagy a 2 front mellé rögtön vegyekek egy subot, majd a centert majd a surroundokat?Ha már fél millió lesz a vége akkor legalább örüljek neki.
(Paraszt vakítás ide vagy oda, a Kef nekem jobban bejött és a Monitor Audiok hangja is jobban tetszett sima Stereo módban)
-
AMDFan
addikt
"Egyetértünk, loudnesses hangzáshoz vannak szokva a fülei, amit sürgősen el kellene felejteni."
Ez egyébként nem olyan egyszerű folyamat. Te nyilván sokkal régebb óta benne vagy a hifizésben, de mivel én még újonc vagyok, ezért tudom, hogy át kell menni bizonyos fejlődésen az embernek, hogy értékelni tudja a jobbat. Lehet, hogy túlzásnak érzitek, de szerintem az egész a személyiségfejlődéshez hasonlítható, jobb példát nem tudok rá mondani. Szóval idő kell hozzá, és sok zenehallgatás, hogy az ember megszokja a jobb hangot, és utána már úgymond minden megy a maga útján és érezni fogja, hogy itt meg ott még lehetne ez jobb is. Viszont a kezdőlökést valóban nem árt megadni azzal, hogy az equalizert meg a loudness gombot sürgősen felejtse el az ember. Aztán utána majd kezd jönni a meglepetés, hogy mi minden van a zenében ami eddig fel sem tűnt.
-
zsozso1
tag
Hű ez a Monitor Audio RX2 nagyon tetszik első ránézésre talán jobban mint a Focal, és a specifikáció alapján is rendben van. Azt hiszem meg van a két befutó most már csak hallgatózni kell és dönteni. Nem tudom hogy a Stream Audionál meg tudnám e hallgatni őket. Köszi a segítséget és az infót.
-
zozy84
senior tag
-
AMDFan
addikt
Aktív mélyet keresek, a mélynyomón vágnám a hangot, mivel olyan hangkártyám van, hogy meg tudom oldani Y RCA nélkül is, hogy az erősítő és a mélynyomó is megkapja a hangot. Sajnos nincs pre-out az erősítőmön, bár ebben a helyzetben ez nem feltétlenül hátrány.
A REL mélynyomókat ajánlották nagyon, de hát nem olcsó kategória az biztos
De visszatérve az egyik alapkérdésemhez:
"Lehetséges az, hogy egy aktív mélynyomónál, ha 45Hz-re állítom a crossover frekvenciát akkor ének és gitárhangokat is kiadjon magából? Gyakorlatilag a cineken kívül mindent? Szinusz generátorral tesztelve a 2Khz-et is simán hallhatóan kiadja, de ha feljebb tekerem a crossover potit akkor még feljebb megy... Esetleg hibás a szub?"
Ehhez mit szólsz?
Mindenképpen visszaküldetem egyébként ezt a mélynyomót, csak kíváncsi vagyok a véleményekre, hogy ez hiba-e, vagy létezik, hogy gyárilag ilyen legyen egy szub.
Elég nonszensz szerintem, hogy énekel a mélyláda -
zsozso1
tag
Pont a Focalt nézegetem a Stream Audio honlapján és ezekről is sokat hallottam. Azon gondolkodtam hogy vajon passzolna e egymáshoz a 700-as és a 800-as sorozat. Már mint úgy értem hogy front 807V, center 700V, hátsók 706V. Ahogy néztem talán ugyan az a hangszóró készlet van bennük. Mit szólnál egy ilyen összeállításhoz, később kiegészítve egy Velo mélynyomóval? De mindjárt megnézem a Monitor Audiot is.
-
AMDFan
addikt
Hiába áll égnek a hajad, attól amit írtam nem hülyeség. Igazad van neked is abban amit írsz, de elbeszélünk egymás mellett.
Ha lenne itthon egy direkt zenére kialakított, megfelelően csillapított szobám, akkor lehet, hogy lenne egy KEF Reference álló dobozom és nem is búgna. De nincs se ilyen szobám se ennyi pénzem. Ezért írtam azt, hogy a viszonylag olcsó 3 utas álló dobozokról beszélek. Nyilván neked pont nem kell elmagyarázni azt, hogy a szoba milyen szinten szól bele a hangzásba. Én próbálom a lehetőségeimhez mérten úgy kialakítani a rendszerem, hogy elégedetten hallgassam. Sajnos 18nm-es szobába egy 3 utas álló doboz sok. És nem azért sok mert túl mélyre megy, hanem azért sok, mert a szoba felerősíti a mélyeket. Egy mélynyomónál pedig be lehet állítani a hangerőt, hozzáigazítva a szobához és a polcsugárzókhoz, ráadásul mélyebbre is megy mint egy álló hangfal. Tökéletes megoldás? Nem. Egy álló doboz tökéletes lenne? Nem. Mindkettő kompromisszumos? Igen. Ez van.
Leírom egyébként még egyszer hátha elsiklottál felette, hogy ha nincs szükségem a mélynyomóra, akkor kikapcsolom, és nem fog beleszólni a sztereó hangképbe. Ez egy pozitívum a 2.1-es rendszer mellett, ugyanis az álló doboznál ilyen lehetőségem nincs.
Lehet, hogy meglepődnél, hogy a legtöbb ember milyen szobaakusztika mellett használ álló hangfalakat, búgó döngő mélyekkel, amire azt hiszik, hogy eeez aztán igen, miközben csak az 50Hz szól +10db-en mert a sarokban van a hangfal. Akkor állna igazán égnek a hajad szerintem
-
AMDFan
addikt
"Melyik hangszerből "jön ki" 35 hertzes frekvencia???"
Nem csak hangszeres zenét hallgatok hanem elektronikusat is. Ott pedig vannak bőven mélyek.
Ebből következik, hogy aki hallgat elektronikus zenét annak még az említett Focal is kompromisszumos megoldás. Én nem vagyok audiofil, csak szeretem ha szépen szólnak a zenék. 95%-ban nem a hifi miatt hallgatok zenéket (bár van olyan zene amit azért szerettem meg, mert nagyon szépen szólt) hanem a zenék miatt hifizek. Tudom ez nagyon sok embernél fordítva van."Az RTi A3 mélyeit elegendőnek találtad?"
Az A3 csalóka, eléggé színezi a zenét, emiatt mélyebbnek tűnik mint amilyen valójában. Dögösen szól, szépen szól, de nálam megérett a cserére.
-
Z0mbi
senior tag
Igen a googli erre is tudja a valaszt:
"
The lowest frequency of a musical instrument are produced by 64' organ stops located at Atlantic City organ and also on Sydney City Hall Grand Organ. These stops produces incredible low frequencies in rang of 8 to even 4 Hz.
"ehez a monitor audiot kidobhatod a picsbe
(najo ezt mar nem a fulunkel hallanank hanem a testunkel)
-
Z0mbi
senior tag
Nekem speciel a H/K val az a bajom hogy gyengus... Egyszer egy elado nagyon elkezdett diskuralni arrol hogy a ketto nem is emlitheto egy lapon. Lehet... de mondtam neki hogy nem eleg eros a hangfalaimhoz...mert a hk 50W csatornankent... kirohog hogy azert mert a japanok mashogy szamolnak... ebbe bele se mentem...mondtam neki nezzuk meg a hk tapjat. az amit neztem (255 aszem) 250W os tapja volt...mondom neki az onkyo-nak 650W os a tapja...
Erre o:
Olyan nincs...az nem letezik. No elokapott egy prospektust es megnezte.. utana csak annyit mondott hogy ezt o nem ertiAz onkyo egyebkent nekem azert nyert mert egyresz olcsobb mint a HK ebben a kategoriaban. (kb a 460 nak felel meg ami 300k felett van) a 460 alattiakban meg 2-3HDMI van csak ami szopo... (360 ban talan 4 van. DE a 260 ban csak 3 ami nalam mar 100%ra lett volna kihasznalva)
No ennyi... -
AMDFan
addikt
Minden relatív, és hifiben minden kompromisszumos ha csak nem milliomos az ember.
Éppen a polk rti a3-at cseréltem egy másik polcsugárzóra. Hangminőségben ugrottam egyet, de ennek meg nincsenek ott a mélyei. Abba meg szerintem bele se kezdjünk, hogy igényes zeneszerető embernek mi jut eszébeAz én egyik "hibám", hogy az akusztikus zenétől kezdve a rockon át a dubstepig nagyon sokféle zenét szeretek. Ezek közül vannak olyan zenék amik zeneileg nagyon egyszerűek de mély nélkül nem jön át a lényege, de a hangminőség az ének miatt éppúgy számít mint bármilyen más zenénél. Ezért úgy vagyok vele, hogy magamnak kell kitapasztalni azt, hogy mi lesz nekem megfelelő. Jelenleg jó ötletnek tűnik egy ilyen 2.1-es rendszer, azért kérek tanácsokat. Aztán ha nem jön össze így jártam. Mellesleg nagyon sok zeneszerető ember használ viszonylag olcsó 3 utas álló hangfalakat amik nagyon messze vannak egy olcsóbb kétutas hangminőségétől. Ezt is addig nem hittem el amíg meg nem tapasztaltam.
szerk: a KEF-ek is kompromisszumosak, mert az 52 Hz kevés. Mi van akkor ha olyan basszusmenet van egy zenében ami 35Hz körül megy? Azt már nagyon küszködve adná elő a KEF.
Egyébként az az érdekes, hogy régebben én is erősen mélynyomó ellenes voltam, de mióta megvan az AKG K601-es fülesem - ami állítólag mélyhiányos (pedig nem az, csak nem dübörög
) - azóta hiányolom a zenék legalját.
-
AMDFan
addikt
Nekem sztereóhoz kellene, mert a mostani kétutasok nem igazán mennek mélyre, cserébe nagyon szépen szólnak feljebb, és az alsó tartományokat (50-60Hz alatt) szeretném kiegészíteni egy mélynyomóval. Az előző hangfalaimnak mind volt rendes mélye is, de a hangminőségük nem volt ilyen jó. Kaptam tippeket, hogy REL meg Velo szubot vegyek, de egyrészt az most nem fér bele a keretbe, másrészt nem nagyon látok eladót.
Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest