- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Ígértem nektek egy beszámolót az Arcam P1000 végfokról hát íme.
Mint mondtam ez lesz az új rendszer alapköve és kíváncsi voltam mit tud kihozni a régiből, ami egy Denon 2106, Wharfi 8.4, 8.2, 8cc, MS 906-ból áll. Nos tehát még kedden megjött a cucc és rendesen leizzadtam mire felhoztam a másodikra gondoltam hogy súlyos darab de hogy ennyire?! Mivel még várnom kell az új kábelekre ezért az itthon talált noname analog kábelekkel kötöttem össze a 2106 5.1 kimenetét és persze a hálózati kábel is noname. A frontok Bi-Amp-ban kötve mert ez eddig is így volt. A teszt anyagban sok minden szerepelt, film, zene, minden stílusban.
Amit már az első taktusokban észre vettem az a dinamika brutális javulása. Nem akartam hinni a füleimnek hogy ezeket a régi köztudottan érzéketlen (86db) és lágy hangzású dobozokat így meg tudja hajtani. Aztán a másik meglepetés a mély hangoknál ért. Sokkal mélyebbre mentek le a dobozok de ami még fontosabb, precízebb, megfogottabb, pontosabb lett a mély szekció. A színpad és a térleképezés is sokat javult ezt nem is nagyon értem hiszen a proci maradt a régi. A hangszerek jobban elkülönülnek szebbek a lecsengések és néhány olyan hangot hallok amit eddig nem, vagy nem így.
Meg mondom őszintén én nem számítottam ekkora mértékű javulásra és mindezt noname kábelekkel, régi belépő szintű dobozokkal. Biztos hogy ezek cseréje után még jobb lesz.
Úgy hogy nem bántam meg hogy ezt végfokot választottam és mindenkinek csak javasolni tudom hogy aki vásárlás előtt áll nézzen szét a használt nagy vasak között mert sok jó cuccot ki lehet fogni. -
zsozso1
tag
Köszönöm mindenkinek
és ígérem mindenről beszámolok. Még holnap biztos nem sikerül bekötnöm mert valamikor dolgozni is kell de pár nap és írok mindenről.
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Holnap délelőtt boldog tulajdonosa leszek egy Arcam P1000 hét csatornás végfoknak.Ezzel megkezdtem a teljes eddigi rendszerem felszámolását és ez a végfok lesz az új mozi alapköve.Ha már teljes csere akkor mindegy hol kezdem és úgy gondoltam hogy a P1000-es lesz a kiinduló pont.Remélem jól döntöttem (köszönöm BBéci ajánlását is) és nem fogom megbánni. A későbbiekben valami proci (volt hozzá az is csak most azt nem tudtam megvenni de nem mondtam le róla teljesen) és valamelyik Monitor Audio, esetleg JMLab dobozok lesznek rákötve.
Biztos nem tudom majd meg állni hogy ne kössem be a jelenlegi belépő szintű rendszerembe. Kíváncsi vagyok hogy dob e valamit a Denon 2106 hangján talán valamit igen, túl sokat nem várok. Majd leírom a tapasztaltakat. Elnézést a sok dumáért de most fel vagyok dobva már alig várom a holnapot. -
zsozso1
tag
A jó múltkor én is leveleztem velük (stremaudio) ez ügyben és az UMC1-UPA7 párosra 600e körüli árat mondtak az árfolyamtól függően. Tudom nem kevés de ha megnézzük a konkurencia hasonló párosait akkor szinte csak a harmada. Nem beszélve arról hogy egy darabig elfelejtheti az ember az ez irányú fejlesztéseket. Plusz még sztereoban is biztos hogy jól teljesít.
Ez ügyben azért kíváncsi lennék BBéci fórumtárs véleményére is. -
zsozso1
tag
válasz
xtremetuning #28288 üzenetére
Igen tudom hogy a kábelek nagyon fontosak de biztos hogy ebben is tudnátok segíteni. Nagyon erősen gondolkodom az ilyen megoldáson mert egyszerre nagyon sok lenne számomra. Viszont így javulna a hangzás, megoldódna a HDMI kérdés HD hangok és nem kéne egyszerre kifizetni.
-
zsozso1
tag
Én még vissza térnék a tegnapi Emotiva témához egy kérdés erejéig. Mi lenne ha egy Emotiva procit kötnék egy denon elé és az analog 5.1 bemenetére kötném?? Így mekkora javulás lenne hangban? Persze csak addig amíg nem lesz meg a hozzá való végfok.
"Az ekkora cucc nem való kis helységbe" témáról meg azt gondolom hogy nem kell ezt tökig hajtani viszont halkan is meg tud mutatni mindent ami kell. A vele egy árban lévő integrált erősítőket biztos hogy alázza minden tekintetben. -
zsozso1
tag
válasz
clarlet167 #20575 üzenetére
Én a HD Dune Max-ról olvastam hogy elég gyengén teljesített analóg kimeneten. Fakó dinamikátlan hangot adott és azt javasolták hogy inkább bízzuk az erősítőre a kódolást, vagy egy jobb fajta BD játékosra.
-
zsozso1
tag
"A mély volt a legfurább nekem. Kintről csukott ajtón keresztül is hallották és jöttek volna be hogy mi szól , a mélytől remegett néha a pulcsim DE még sem éreztem hogy szólna a mély. Tudom hülyén hangzik. Olyan volt mint ha a frekvencia miatt beremegnek a tárgyak tőle de még sem hallod."
Szerintem pont így kell szólnia egy mélynyomónak. Akkor van jól beállítva ha jóformán nem is hallod de minden testrészedben érzed hogy ott van és ha kikapcsolod akkor hiányzik. -
zsozso1
tag
válasz
muzsikpeti #20499 üzenetére
NAD 747-es vagy nagyobb erősítővel hajtanám őket. De majd csak a dobozok után venném meg mert egyszerre nagyon sok lenne. De még megnézem a Monitor Audio RX2-t mert az is nagyon tetszik így elsőre.
-
zsozso1
tag
Hű ez a Monitor Audio RX2 nagyon tetszik első ránézésre talán jobban mint a Focal, és a specifikáció alapján is rendben van. Azt hiszem meg van a két befutó most már csak hallgatózni kell és dönteni. Nem tudom hogy a Stream Audionál meg tudnám e hallgatni őket. Köszi a segítséget és az infót.
-
zsozso1
tag
Pont a Focalt nézegetem a Stream Audio honlapján és ezekről is sokat hallottam. Azon gondolkodtam hogy vajon passzolna e egymáshoz a 700-as és a 800-as sorozat. Már mint úgy értem hogy front 807V, center 700V, hátsók 706V. Ahogy néztem talán ugyan az a hangszóró készlet van bennük. Mit szólnál egy ilyen összeállításhoz, később kiegészítve egy Velo mélynyomóval? De mindjárt megnézem a Monitor Audiot is.
-
zsozso1
tag
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Feljebb lépés miatt szenezgetek a Polk Audio dobozokkal. Sok jót olvastam róluk itt a fórumon. Igazából monitorokban gondolkodom, konkrétan 4db RTI A3, CSI A6 centerrel. 18nm--en használnám elég vegyes zenére ( kivéve rock, metál,), és mozira. Később egy NAD hd-s erőlködővel hajtanám őket. Megfelelő párosítás lenne ez így? Illetve az A3-as dobozok be tudnák e tölteni a 18nm-t.
Akinek esetleg van vagy hallotta ezeket a dobozokat írja meg a véleményét. Köszi. -
zsozso1
tag
válasz
ricsik #15218 üzenetére
A gyártó honlapján szereplő árakra azért még jó néhány forint rámegy (környezetvédelmi díj, áfa, vám, stb.). De még így is nagyon jó árban van szerintem mondjuk egy NAD T785 árához képest. A procin van RCA vagy XLR csati a subnak, nézd csak meg jobban. Egyébként a proci végfok páros biztos jobb megoldás, a technikai részleteket nem tudom de majd a szakik (BBéci pl.) megmondják.
-
zsozso1
tag
Sziasztok!
Egyre jobban szemezgetek az Emotiva processzor és végfok párossal. Mivel egyszerre nem tudom megvenni, így arra gondoltam hogy először a processzort venném meg és rákötném a jelenlegi Denon 2106 erősítőm analóg 5.1 bemenetére. Így megoldódna a HDMI és az új hangformátumok kérdése. Aztán később megvenném hozzá a végfokot is. Szerintetek ez így megoldható lenne? Igazából gondolkodtam a NAD valamelyik nagyobb típusán is de mindenhol azt hallottam és olvastam hogy az Emotiva klasszisokkal jobb és lehet hogy olcsóbb is. Arra még kíváncsi lennék hogy zenén hogy szerepel de szerintem megállja a helyét.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest