- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
válasz
robi-k #36322 üzenetére
Mivel a Jamo-k nincsenek még egy évesek és apukám 100%-ig elégedett velük ezért 10 évig legalább maradnak. (az előző garnitúra 28 éves volt)
. Ebből kiindulva, nincs értelme szerintem erőlködni egy külföldről behozott erősítővel. Ha én döntenék nyilván az általad javasoltat venném, de apukám nem bízik az ilyen ebay-ekben. Máskülönben meg ez is elég nagy ugrás lesz a technics-hez képest.
-
balajti
tag
válasz
robi-k #36229 üzenetére
a 1611-re nincs most annyim, így marad(na) a 1311. Ha hangban ugyan az akkor az csak jó, mivel 5.1-et akarok úgy is kiépíteni. A kép az szg-ről menne hdmi-vel, így azzal nem kellene neki semmit tenni csak a tvbe küldeni tovább. Analóg kábelt nem fogok használni hozzá hogy arról menjen a kép, így a felkonvertálás nem szükséges nekem semmilyen formában. 1080-as mkvket nézek leginkább.
-
zetecR
addikt
válasz
robi-k #36110 üzenetére
A magyarázatot értem, sőt tapasztaltam is; az olcsó, egyszerű, belépő Warfi WH2 center-nek is más a hangszíne (mellesleg számomra kicsit "dobozhangú"..), mint a B&O-knak, így egyenlőre a centert szeretném lecserélni.
Viszont azért gondoltam a Dalira, mert olcsó és a későbbiekben - gondolom - egyszerűbb hozzá frontokat és háttérsugárzót bolházni, mint mondjuk a ritka MB Quarthoz.
-
zetecR
addikt
válasz
robi-k #36023 üzenetére
Igen, ezt tudom, csak kicsit fáradt vagyok, és elfelejtettem leírni.
Szóval a frontok B&O Beovox 3702-esek.
Nagyon régóta meg vannak, de szeretem őket. Én - laikusként - azt mondanám, hogy meleg, puha hangjuk van (feltéve, ha ilyen jelzővel lehet hangsugárzókat illetni.)
Egy olcsó szükségmegoldást szeretnék valamivel kiváltani (Wharfedale WH2 Centre-t).
-
python1
veterán
válasz
robi-k #36023 üzenetére
Nagyon ütős darab az biztos,és még szép is!
Ebből 1 is elég aszt hiszem.
Szerény véleményem szerint a center jó megválasztása egy rendszerben a legnehezebb feladat,könnyen felborítja a hangzásképet,persze igaz ez a surround dobozokra is.
bajnokpityu:és ha a proson realityt tennéd gép mellé,nagyon mélyhiányos?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
robi-k #36023 üzenetére
megjegyzem épp azt tervezem,h a meglevő 5.0m esetén ettől eltérek.
mi a véleményetek?
a háttér rubik nagyon jó monitornak, ezeket akarom a gép mellé.
és az azonos hangváltós,valszeg azonos dobozos,azonos magasos proson realityből meg veszek kettőt háttérnek.ezeknek más a mélyközepe,előre mondták,h mélyhiányos.
marhaság,amit tervezek?inkább prüntyögjek valami ideiglenes monitoron,és vegyem meg a rubikat majd,ha látok használtan?
tisztességes monitort a még használtan sem nagyon látok 30 alatt,nemhogy akciósan 70ről leárazva újonnan.
-
-
xtremetuning
addikt
-
Patice
nagyúr
válasz
robi-k #35834 üzenetére
A Dolby Digital 5.1 (dd5.1) az AC3 kódolású, azaz egyenlő vele.
Tudom, lehet az AC3 kódolású hang sztereó is, de azt Dolby Sorround-nak hívják.
DTS 5.1-es hang egész gyakori szerintem, vagy csak nem egy helyről töltünk....
DTS-HD MA megszólaltatásához megfelelő minőségű házimozi rendszer is kell, ami szintén nem túl gyakori (még).
-
Patice
nagyúr
válasz
robi-k #35830 üzenetére
Hát Én ezidáig csak olyan mkv-val találkoztam amiben alap az AC3-hangsáv, de legtöbbször mellette van egy eredeti angol hang DTS-ben (1510 kbps-es DTS Core) + feliratok.
Nekem van még az ősidőkből sok olyan XviD filmem is, amiben szintén AC3 5.1-es hangsávot raktak a rip készítői. A legutolsó AVI-kban meg már feltűnt a dual hangsáv is, sztereó + 5.1-es eredeti felállásban. Mindkettő AC3 kódolással
-
medvezsolt
senior tag
válasz
robi-k #35830 üzenetére
Audio #2
Audio format.........: AC-3 @ 48 KHz
Audio bitrate........: 448 kbps @ CBR
Channel(s)...........: 6ch
Language.............: HungarianHát ezt egy 720p-s mkv fájl infojából másoltam ide. Ez szerint 6 csatornás. Egyébként nem tudom hogy ARC csatorna van-e, de van rajta vagy 4 HDMI input csatlakozó. Tehát akkor rálehet kötni a házimozit közvetlen a TVre és nem pedig a hozzáadott lejátszóra? A hangfalakat amúgy a mélynyomóba kötöm be, vagy az én esetembe a TVre? Milyen típusú kábellel?
Ja a TV típusa:[link]
-
-
Gabor970
addikt
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k #35665 üzenetére
Nálam 14 éve nincs a nappaliban egyéb, mint könyvespolc, hifiállvány és ülőgarnitúra, dohányzóasztallal, ruhákat, egyebeket a hálószobai szekrényekben és a gardróbban tárolom. Ez a korábbi lakásomban is így volt, nem csak a mostani családi házban.
Sőt, ahol szüleimmel éltem, a lakótelepiben is. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #35661 üzenetére
Azt már számtalanszor megbeszéltük, szubláda mindenképpen kell a házimozihoz. Viszont a Te esetedben nem javítana a meglévő problémákon, ami nem a hátsó reflexnyílások, nem a szobaakusztika, hanem a dobozok elhelyezése miatt állnak fenn.
Ökölszabálynak tekinthető, hogy a hangdobozok, különösen az állók, minden oldalról szabad teret igényelnek maguk körül, méghozzá nem keveset, mérettől, típustól függően, 50-80 centit.
A centert állítsd "small"-ra és vágd 80 hertzen, a frontokra kénytelen vagy ráengedni a teljes frekvenciatartományt.(#35663) xtremetuning
Nemrég találkoztam ezzel a mondással az egyik fordítás kapcsán.
Kíváncsian várom, a pontos jelentését, remélem nem írtam hülyeséget. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #35203 üzenetére
Szerintem alatta jobb, mint felette, de nincs óriási különbség a hangzásban. Azt érdemes figyelembe venni, hogy mely esetben van közelebb a center magassugárzója a frontokét összekötő képzeletbeli vonalhoz. Azon nagyon csodálkozom, miért rajzolták DTS-ék sarokba a szubládát?
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #35203 üzenetére
én is igy épitettem fel, csak 7.0ra (sub később), gugliba bedobtam hogy "home theatre speaker setup" és kismillió ábrát/linket dobott... én a THX oldalát használtam...
(amióta megvette(? - kollega szerint) a creative labs. a THX licenszjogát azóta minden szemétre rálehet tenni a THX-Certified logot pénzért)
-
Integra
titán
válasz
robi-k #34894 üzenetére
ezért várok én is, ha eddig kihúztam, ezt a maradékot már fél lábon is..
cekkk:
nem a 3d a lényeg, meg 3d-ről nem is tudok semmit, hogy ilyen fícsőrje lenne, hanem, hogy tudni fogja azt a nemtom milyen képjavító algoritmust, amit eddig csak professzionális stúdiókban használtak.borzalmasan erős készülék lesz.
-
KTTech
veterán
válasz
robi-k #33721 üzenetére
Ezt a "NAS"-t ismerem... csak sehogy nem sikerült 8MB/s-nél nagyobb sebességre felizgatnom, miközben teszteltem
Az olcsó gyári megoldásokkal ez a fő gond: lassúak. Ami nem lassú+van benne némi adatvédelemre lehetőség (RAID5, RAID6) az meg nem olcsó (pl. Synology DS411, 2 lemezesként a DS211, QNAP termékek). Ezek viszont stabilak, gyorsak, nincs velük gond. De az árcímkén ez meg is látszódik. Én a DS411 helyett vettem a HP-t, szerintem megér 70E Ft (HDD-k nélkül) különbséget az a pár kattintás, amibe pl. a FreeNAS telepítése kerül + a belső 5 HDD-n (vagy 4 HDD + 1 ODD) van még rajta 1 ESATA és 6 USB is (+1 belső), ha kevés lenne a hely.
-
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k #33677 üzenetére
A NAS jobb az említett célra?
Az a lényeg, hogy ne kelljen a drága laptopot a jó arány érdekében, napi 24 órában járatni.
Ha beválik a havernál, én is kiiktatnám a notit. Asztali gépem nincs, sosem volt, de a fogyasztása miatt azt sem működtetném non-stop.
A rar téma nem érint, sosem találkoztam olyan filmekkel.Integra!
Egy korábbi hozzászólásodra reagálok.
Egyszer. amikor megemlítettem a nálam hosszas teszten lévő SIM2 vetítő forgalmazójának, hogy áramtalanítani szoktam a készüléket, mert csak hetente egyszer van időm filmet nézni, teljesen ki volt akadva. Azt mondta, ha ezt művelem, soha többé nem ad nekem projektort és azonnal vigyem vissza, ami nálam van.. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
robi-k #33616 üzenetére
Az is csak gyakorlatban 2 mimo-s, azt tudom... Mivel ha ténylegesen 3 mimo-s lenne, akkor 450 megabit lenne...
Egészen pontosan erről a kütyüről beszélek.
Mondjuk most így utánanézve ez is gyengébb jóval, csakmert:
TARGET UDP THROUGHPUT • 40-60 Mbps sustainable throughout a
2500 square foot (230m2) home
SIMULTANEOUS VIDEO • 4-6 MPEG-4 HDTV IPTV streams
(10 Mbps data rate)
• 6-10 MPEG-2 standard defi nitionMondjuk az érdekes az, hogy ezen átmegy a HD Stream is, és nézhető, nem szaggat... És ugye azoknál DD hangsáv jön a képpel együtt.
-
Peak
addikt
válasz
robi-k #33321 üzenetére
meg úgy tudom, hogy hasonlóan a csőben pattogó viszhanghoz az elektromos töltések is pattognak a kábelvégek között, ami ugyebár "zavarja" a helyes irányba haladó részecséket, ezáltal interferenciát(?) okozva... ami az átvitt jelben megjelenik. ez pl. mérhető úgy tudom.
pláne minden különböző anyag kontaktusa is módosit a jelen, tehát a banándugó, az ezüstözött rézkábel, stb. -
nismoka
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
robi-k #32630 üzenetére
A hang nem szokott szemcsésedni.
Kimi!
KáCsáéktól kapsz tesztre Cinnamont, hasonlítsd össze a Hamával! Fogalmam sincs, milyen minőséget képvisel a kábeled, Hamáék nem tervezők és nem gyártók, hanem összeszednek mindenféle dzsunka-lomot, rátetetik a logójukat és besöprik a hasznot. Viszont némelyik termékük meglepően jó. -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #32513 üzenetére
"a Canton-ok a maguk 4...8 Ohm-os impedanciával nem igazán (sokak szerint egyáltalán nem) jók a Denon-hoz, mivel a Denon-nál a javasolt és elvárt minimális hangfal impedancia 6 Ohm,"
Ezt nem tudom honnan vetted, szerintem semmi alapja nincs.
Lassan 10 éve működik hibátlanul a rendszerem, Denon AVR-3802 és 4...8 ohmra specifikált Quadral Aurum szett. Soha nem volt langyosnál melegebb.
Más 4 ohmos hangdobozokkal is használtam az erősítőt, meg sem kottyant neki, mert az említett 6 Ohm csak egy mérési adat, semmi több.(#32516) mola21
Az túlzás, hogy csalódtam bennük, kategóriájuk legjobbjai közé sorolom őket, de nem emelkednek ki annyira, mint például a 3802. -
mola21
tag
válasz
robi-k #32509 üzenetére
Nem összehasonlítani akartam a két gépet, csak most ezt a két erősítőt tudnám "jó áron "megszerezni. A NAD T747 180e , a Denon 4310 210e? körül lenne az ára. Csak így kerültek egymás mellé....A 747 hangjáról sok jót olvastam, többek között, hogy van olyan jó hangja mint a 4310-nek. De volt nekem egy NAD T754 erősítőm és az sztereóban nem tetszett. Igaz akkor még más rendszerem volt, hangfal, stb...
-
mola21
tag
-
válasz
robi-k #32340 üzenetére
Szia!
TSI500 nem rossz sőt, kifejezetten otthonra való darab, DE! Mielőtt megvennéd, természetesen teszteld le 2-3 kedvenc filmjelenettel-zenével. Nem ismerem a keretedet, de Polkból RTi A7-et is hallgasd meg a TSI500 előtt... TSI300at hallgattam én is, nekem az jól szólt, de nagyobb hangerővel. Igen, aláírom több basszussal bír az 500as, de még mindig nem elég a filmekhez, oda ugye dedikált sub kell. Sőt Még a KEF iQ70-90et is ajánlom figyelmedbe, ha 10-15 évre akarsz normálisabb hangfalakat. Vagy esetleg megdumálhatunk vmit, hogy megveszed az én 500-as frontjaimat és én meg veszek RTi A7-et...
Akár.
Lényeg, hogy engem a TSI500-as magasai megfogtak és nagyon jó sztereóképe van, ütős mélyekkel zenénél és a középhangjai meg rendben vannak sztem.
Üdv,
Vik -
BBéci
legenda
válasz
robi-k #31972 üzenetére
A Streamaudiónáll egész jó áron lehet kapni és meg lehet hallgatni.
(#31973) Peak
Az a lényeg, hogy normál esetben vannak fekete csíkok.
Én azokra az esetekre gondoltam, azokat nem tudom elfogadni, amikor valamilyen módon a teljes képernyőt kitöltő, csík nélküli méretre - 16:9-re - alakítják a szélesvásznú filmeket.
A többiben bizonyára igazad van. -
cekkk
veterán
válasz
robi-k #31942 üzenetére
Nekem van Base-m, így nem
, meg nincsenek dvd és BD filmjeim lemezen, így felesleges lenne.
De az ziher, hogy Tajvanon gyártott Dunet nem vennékNem még, de majd írok privit már, mert ha van még nekik base meg prime azok jobb vételek mint a smart sorozat, de ez csak egyéni vélemény , és arra alapozok, hogy elég sokan írnak, hogy ez nem jó az nem jó stb, de akkor ezeket te is látod
Vidala
Szinkronnal én csak a régi klasszikus filmeket nézem meg amiket úgy hallottam először, és még régi nagy öreg igazi szinkron színészeink hangján szólalnak meg.
Most általában maga a film 20-25GB nem nagyobb ehhez jönnek hozzá a hangsávok, ha nincs BD 25 akkor letölt a BD 50 kimuxolom ami nem kell, marad angol hang angol felirat és magyar sub, már ha megtartom, ha meg nem akkor tök mind1 mekkora a film, nekem sincs hiper szuper tévém, de jelentősen érezhető egy BD és mkv közötti különbség minőségben, nálam.
De nem kell 10xer annyi adattároló, ha leszeded megnézed, és nem tetszik lehet törölni, ennyi.
A másik ami 1080 mkv az már tömörített, amit sok esetben egy klikkelős progival csinálnak és nem valami minőségi lesz. Én pl a 720-1080 alatt az mkv-t értem.
Jah és a kedvencem amikor kivágják a filmekből az alsó és felső fekete sávok az mkv huszárok, na gratulálok az ilyen munkához is!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
robi-k #31893 üzenetére
Állítólag ugyanez a helyzet az Onkyo 608 utódánál a 609-nél is. Ami eddig tranzisztor volt, abból IC lett, ami eddig fém volt, abból műanyag. Az eladó srác is mondta, hogy ők is lebeszélik a vásárlókat róla és továbbra is a 608-ast ajánlják ilyen szinten, mert olcsóbb is és jobb is.
-
cekkk
veterán
válasz
robi-k #31853 üzenetére
Itt nem próbáltad?
Mert szerintem itthon még simán lehet venni, igaz nem a lejatszo.hu oldalt kell alapnak venni akik ilyen 5-10 darabokat hoznak be az országbaAmikor én vettem a base-t akkor már ők azt mondták nekem, hogy nem is lehet kapni, érdekes a linkelt oldalon mégis kaptam
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest