- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #15575 üzenetére
A nagy, csupasz falfelületek agyonvágják a hangzást, ezért bármi, ami megtöri, csak hasznos lehet. A könyvespolcot gyakran ajánlgatják, részben ezért készíttettem a sajátomat. Emailben küldök róla képet, ha érdekel. 2000 könyv fér el rajta, egyelőre csak 1200 darabbal rendelkezem - 13 évvel ezelőtt zsákszámra ajándékoztam egy szeretetszolgálatnak, mert nem tudtam hová tenni.
Azért így is brutálisan javította az akusztikát.
Viszont le kellett mondanom a dipól háttérsugárzókról.
Lehet kapni spéci akusztikai paneleket, amikből tenni kell a hangdobozok mögötti sarkokba is! -
v.attis
őstag
válasz
Dorian #15575 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de van megfelelő időpont a vásárlásra? Ugyértem van olyan, hogy mondjuk év elején olcsóbbak a cuccok? Vagy valami kiállítás amelyen bemutatják a legujabb készülékeket, és a régi modellek olcsóbbá válnak?
Tényleg hülye kérdés, de szinte mindennek van ilyen... -
nismoka
addikt
válasz
Dorian #15557 üzenetére
Nem fog nagyobb térérzetet adni mivel a mélyhangok nem adnak irányérzetet. A large beállítás pedig csak azt befolyásolja hogy a mélyebb frekik is megszólaljanak az adott hangfalból. Ha ez a kis hangfal nem képes kb 40-50Hz alá menni akkor csak rontasz a helyzeten. Ugyanis ha small-ra teszed akkor irányítja át az erősítő a subwoofer felé azt a mély frekit amit a kis hangfal nem képes leadni. Mondjuk pld pioneer erősítőkön van a small és a large beállitás mellett egy Plus nevű opció is ami arra hivatott hogy ha Large-ra van téve a hangfal akkor is besegitsen neki a subwoofer. Amúgy a THX ajánlása szerint is small-ra érdemes tenni mindent és 80Hz alat a subwooferre bízni a mélyeket.
-
v.attis
őstag
válasz
Dorian #15533 üzenetére
Még van kb 3 hónapom tanulni a jelen kor hangtehnikáját, jelenleg a 65-80 ezres kategóriában gondolkodom és, ha nem nyerek időközben, akkor ez is marad a végleges. Kérdésem, kérésem:
1.) A jelenlegi erősítőkben, melyeket fentebb ár szerint belőttem magamnak, nincs hangszín állításra lehetőség? Nem baj, csak kérdezem. Ezek a készülékek már arra mennek, hogy minél közelebb álljon a sugárzott műsor a valósághoz és ezért már kiküszöbölik a tulajdonos "pancserkodását"?
2.) Lehet-e válogatni az erősítők között a megszólaltatott anyag stílusa szerint? Tehát melyek azok, amik ducduc zenére, melyek klasszikus zenére, melyek rock zenére jobbak? Esetleg abszolut csak filmre? Kérhetnék egy kétszavas jellemzést gyártó szerint? Tehát a fent említett árkategóriában: Denon, Onkyo, Sony, Yamaha esetleg Harman Kardon (Bár ez lehet, hogy most nincs is ennyiért). A filmet szándékosan nem említem, mert gondolom arra mindegyik elég jó. Viszont én leginkább ezeket szeretem: Metallica, AC DC, Ákos, Tankcsapda, Prodigy, valamint 1-2 klasszikus zenével koncertező előadó lemezei. Szóval melyik lenne a legjobb választás számomra?Dorian, ezt nem neked írtam, csak rosz gombot nyomtam: "Válasz"-t nyomtam "Új" helyett.
-
csemberlen
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #15368 üzenetére
Én azt az ökölszabályt inkább 2-3x-nek mondanám. Másfélszeres árú szett kizárt, hogy kiaknázza az erősítő képességeit.
Szerintem.(#15371) Sanci38
OK, de tényleg, soha, senkitől nem hallottam, olvastam kenegetést, zsírozást. Az ellenkezőjéről annál inkább. Egyesek szerint szigorúan tilos! -
Mono_G
tag
válasz
Dorian #15289 üzenetére
Mert gyakran hallgatom kis hangerőn a cuccost, és ott a Kef C3 dinamikája elveszik, hiányzik belőle a mély (számomra). Kell mellé valami ami rásegít.
Szerk: Köszi az eddigi hozzászólásokat. Valóban jobb lenne egy erősebb front szintén Kef-től, volt szerencsém hallani ismerősnél, de ennyire nem vagyok eleresztve anyagilag (80-120K / darab), és egy mélynyomó szerintem kielégítené az igényeimet (zenei téren)
Üdv -
Dictator^
veterán
válasz
Dorian #15131 üzenetére
Inkább a 2. lesz, hogy a pc nem képes egyszerre jelet küldeni a kettőről .. pedig DVI-HDMI-n elvileg nem kéne hangot.. képet probálhatja, meg is jelenik a beállitásokban mint két megjelenítő, az egyiket le is toltom, de nincs hang.
Optikával ment, TrueHD miatt akarom a HDMI kábelt, de a képet direktbe akartam a TV-n.
-
törölt tag
válasz
Dorian #15088 üzenetére
Megpróbálok érthető lenni,egy-két adatnak utánanézve:
Mert a mátrixolás,normalizálás,stb a dinamika rovására megy.Ráadásul még a mátrixolás használ centerhang és a sorround is és a frontok jeléből vesz el valamennyi jelet,pl a jobb hangból a bal csatornának abból a részéből, ami mindkettöben megvan,surround pedig a csak a jobb és bal oldali jel 180 fokos forditásából keletkezik DPL2 ben.Tehát jobb front hang dpl2 ben egyenlő:csak jobb oldal plusz mindkét csatornában jelenlévő jel(pl ének) kb.4/-5-e.(ha elvégezné vki a számitást kb.80-95%-ot kapna tartalomtól föggően). Ellentétben a sztereóval ahol a teljes oldalat megkapják az azonos oldali frontok.
És valóban nem vagy csak alig használja a subot,de nem is ezért van jobb mélyed hanem vágatlanul megy a rekvenciatartomány teljes része a frontra,és ugye a frontok 4 hangszórója felületben és térfogatban is nagyobb,mint a mélynyomód.Zenére ez ideálisabb,filmre viszont a külön mélynyomó.Ezt ezerszer leirtuk. -
törölt tag
válasz
Dorian #15077 üzenetére
Én is kb. veled egy formában hallgatom. Zenét néha DPL2 Music-módban.
Egyébként azért jön a beszéd és énekhang középről mert az eredetileg két csatornán az azonos jelszinteken levő hangokat a DPL II procija 0.99 szorzóval -3 dB-es vágással középre(centerbe) adja ki(azért a vágás,nehogy elnyomja a két frontot) és a különbözet(a DPl 1.-ben monó, DPL 2ben a két oldal különbözete 180 fokos eltéréssel) kerül a sorround kimenetre és mindez un. normalizálással -ami matematikailag egyfajta mátrixolás- kerül a hangfalakra. -
Morden24
nagyúr
válasz
Dorian #14122 üzenetére
Csak azért bosszant a kérdés, mert a recsegés nem állandó, tehát az esetek többségében teljesen jól működik, viszont vannak részek/jelenetek, amikor recseg, viszont mocskos idegesítő, papírgyűrögetős-popcorncsörgetős módon.
Mivel nem mindig áll fent a gond, ezért mertem feltételezni, hogy hátha én cseszek el valamit az X-overrel, de a helyzet az, hogy bárhová állítom az AVR menüjében, semmi hatással nincsen rá - ugyanez vonatkozik a sub hátán lévő tekerőre. -
Dorian
félisten
válasz
Dorian #14079 üzenetére
Na, tegnap voltam a fent említett havernál, van az egybe-rendszerén (Valami Samsung, a típusát nem jegyeztem meg, de legalább 8 éves...) optikai bemenet, úgyhogy valószínűleg megoldódott a külső dvd problémamentes rákötése. Vagyis mégsem biztos, mert most kitalálta, hogy akar egy új tévét is, annak meg kéne az opt. bemenet. Most azt találtam ki, hogy inkább a TV-t kösse rá optikával, a tv médialejátszója meg úgyis megbirkózik a fent említett formátumokkal, sőt, ha ráérez az ízére, akkor a HD mkv-kal is. A + dvd játékos árából, vagy egy kicsit többből pedig vesz egy külső vinyót, amit rá tud dugni a Tv-re, erre felmásolhatja akár a dvd lemezekre eddig kiírt divix filmjeit. Szóval itt a költséghatékonyság jelentős szempont de úgy tűnik, így sikerül kihozni a dologból a legtöbbet.
-
törölt tag
válasz
Dorian #14079 üzenetére
Az rendben van hogy 8-15ért vesz lejátszót,(nekem is olyan van másodlejátszónak) de hogy köti rá? Mivel az ilyen egydobozosoknak nincs digitális bemenetjük. Figyelmeztesd a barátod,megveheti a legolcsobbat,amit kap vagy a legdrágábbat is akár,ízlés szerint, csak sztereózni fog,messsze nem tudja kihasználni az erősitőjét.
És igen,11ért van samu,LG,orion,philips is ami tudja ami barátodnak kell:divx,USB,HDMI progressziv scan olcsobbakrol HDMI lemarad,és legolcsobbak esetleg se USB-se divx. Analóg 5.1 kimenetet minap kerestem,30 ezer alatt nem volt. -
Termi16
őstag
válasz
Dorian #13208 üzenetére
A Logi leírását linkeltem feljebb, itt van: Logi leírása:
Specifikációk* Teljes teljesítmény (FTC-szabvány szerint): 505 W (effektív)
Mélyhangsugárzó: 188 W effektív (8 ohm 100 Hz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett)
Magashangsugárzók:
Bal/jobb: 2 x 62 W effektív (8 ohm 1 kHz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett)
Középhangsugárzó: 69 W effektív (8 ohm 1 kHz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett)
Bal és jobb hátsó: 2 x 62 W effektív (8 ohm 1 kHz-en, 10% teljes harmonikus torzítás mellett)
* Összesített csúcsteljesítmény: 1010 W
* Maximális hangnyomásszint: >115 dB
* Frekvenciaátvitel: 33 Hz–20 kHz
* Erősítő: Nagy kapacitású, analóg, ultralineáris
* Jel/zaj viszony: >93,5 dB, 100 dB szokásos
* Bemeneti impedancia: 8 000 ohmSzerintem működhetne, de tényleg nem szeretném tönkretenni őket.
A jamo-ra írt érzékenység asszem 88db volt.
-
Termi16
őstag
válasz
Dorian #12970 üzenetére
Őszinte leszek, kicsit félek a fentebb linkelt 50k-s szettől, hogy mennyivel lesz jobb a mostani bögrés Z-5500-tól.
Mert egyébként meg vagyok vele elégedve, és valahogy nem tudom elképzelni, hogy egy 50k-s dolog jobb legyen. El fogok menni meghallgatni, ha van rá lehetőség, aztán meglátjuk.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #12779 üzenetére
Nekem kocsi subokkal van csak ilyen tapasztalatom, nekem zárt láda van és szépen szól, havernak meg reflex és kevésbé szép, viszont brutális, szétesik a kocsi.
Ha így folytatom sosem lesz szubom, túl sokat agyalok rajta, meg kéne vennem az elsőt, ami szembejön
Így nem lesz túl "mosott" a mély? Remélem érted mire gondolok.
-
Vidala
senior tag
válasz
Dorian #12281 üzenetére
Az enyémen - mint említettem - nincs gyári felfüggesztés.
Ahogy mondod, szemben valóban nem lenne jó
A kampót annyiból nem vetném el teljesen mégsem, mert pl. egy lánc v. drót v. hasonló segítségével az alsó sarkainál fel lehet esetleg függeszteni.Nincs ilyen magas, stabil állvány igazán (még méregrágán sem). Valószínű éppen azon okból kifolyólag, amit BBéci is mond (amire már gyanakszom én is egy ideje, csak titkon reménykedem még).
-
MaTTeS
senior tag
válasz
Dorian #12150 üzenetére
Én is, ha filmet nézek ilyen -20 as hangerőn nézem, persze ha nem zavarok vele senkit. Ablak becsuk, nem a szomszédnak mozizok, addig sem ömlik be a 35 fok kintről
Mondjuk még azt is beállítottam, hogy ne +15 hanem 0 legyen a max hangerő (ki tudja ki nyúlkál hozzá, mikor nem vagyok itthon és így fix nem fog torzítani, plusz ez már amúgy is szobából menekülős hangerő)
-
dabadab
titán
válasz
Dorian #11886 üzenetére
Szerintem semmi értelmük. Ezek mind arról szólnak, hogy mindenféle algoritmusok alapján szétszedik a hangot a hangfalakra, csak mivel a sztereó jelben arról nincs információ, hogy melyik hang jön elöről meg melyik hátulról, ezért látszóleg teljesen össze-vissza pakolja ki.
-
vtechun
veterán
válasz
Dorian #11821 üzenetére
nekem van 8 db, egész tűrhető minőségű banándugóm, de gondban voltam a szerelésénél, nem tudom pontosan mit hova kell dugni, vagy lehet csak vékonyak a kábeleim? hátul kell bedugni a kábel? Mert nekem sehogy sem szorul bele...
-
hattorihanzo
aktív tag
válasz
Dorian #11608 üzenetére
Most mindketten lovagoltok a Studio sorozaton, mintha csak azt gyártották volna mindig is. Nyilván be akartak törni a legalsó szegmensbe is pusztán üzleti megfontolásból. Ebből aztán elindult egy urban legend, és így lett a Jamo a asztalosüzem. De mindegy, mert nem csak engem nem lehet meggyőzni, benneteket sem.
De pl. itt egy oldal, ami nekünk, hétköznapi felhasználóknak készült, és az eredményeket pontokra fordítják le. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #11394 üzenetére
A THX ajánlás minimum 60 centivel magasabb elhelyezést ír, nyilván a magassugárzót mérve. Ha 30-40 centivel mögötted vannak az is jó, akár előre is lehet billenteni a dobozokat, akkor pontosan feléd sugároznak. Viszont egymástól való távolságnak rettentően kicsi a 160 centi, ami azt jeleti, hogy a füleidtől kábé 75-re helyezkednek el. Nem inkább a hallgatói pozíciótól vannak 160-ra?
-
dabadab
titán
válasz
Dorian #11238 üzenetére
"Másrészről HDMI-nek hang esetében csak az 1.3-as verziótól van értelme (előnye) a HD hangok miatt"
Dehogy. A HDMI-ben az 1.0 ota nincs hangminoseget erinto valtozas, a nyolccsatornas LPCM pont ugyanazt tudja, mint a DTS-HD meg a TrueHD, csak nincs tomoritve, a normalisabb lejatszokban meg ugyis van sajat dekoder, ami mar eleve LPCM-et rak ki a HDMI-re.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10832 üzenetére
"Centernél szvsz nem a mélyek a legfontosabbak, hiszen jellemzően ez a beszéd és énekhangokat adja le, itt a szép magasak fontosabbak, de ez a center még viszonylag nagy méretű is."
A beszéd és énekhangok reprodukálásában a középtartomány dominál, nem a magas. Kivéve amikor a magas C-t énekli valaki.
Kár volt eladni a Rotelt! -
-
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10184 üzenetére
A túl nagyról eszembe jut a Velodyne DD15, amit bő egy hónapig nyüstöltem 23 négyzetméteres nappalimban. Beállította magát és az erősítőmet úgy, hogy ne tűnjön soknak, túlzottnak a szubtartomány. Mondjuk 1,1 millió forintért már el is vártam tőle.
Az kétségtelen, hogy az SPL 1200 Ultrát jobban ki tudom használni. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #10070 üzenetére
Komolyabb, drágább erősítők mindegyik csatornára/hangdobozra külön vágási frekvenciát (és egyebeket) képesek beállítani.
Nem hinném, hogy kivételes hangdobozokkal rendelkezem, az automatikus EQ-k mégis mindegyiket LARGE-nak szokták mérni.Évekig használtam a 40 hertzes minimum állásban a mélyládám frekvenciaváltóját, miközben a frontok megkapták az egész tartományt, vágás nélkül. Most a Velodyne SPL 1200 Ultra beállította saját magát, ennek ellenére a frontokra jutó jeleket nem vágom. Egyesek szerint ez marhaság, de nekem tetszik.
-
ricsik
őstag
válasz
Dorian #10068 üzenetére
Ilyenkor a vágás az egész rendszerre szól, vagy lehet külön külön állítani (front, sorrund, sub...)?
Alapesetben a hangfalakban nem olyan a hangváltó, hogy nem enged bizonyos frekiket a hangszórókra nehogy tönkre menjenek?Nem csak Doriannak szól, csak véletlenül választ nyomtam...
-
snail1981
tag
Igen, tudom. Vagyis eszembe jutott miután összeraktam az egészet.
Ha hazaérek a munkából meg kell forgatnom a kábeleket mert még véletlenül sem sikerült ráhibáznom a helyes irányra.
A ráírt szöveget kell nálam figyelni ha jól tudom és az olvasási iránynak megfelelően bekötni az erősítő felől a hangfalak felé. -
Vidala
senior tag
Sajnos nincs túl nagy választék ilyen falikonzol ügyben, pedig én is keresgélek egy ideje (ezért, meg egyéb aggályok és "dizájn" okokból még mindig két sámlin van a kanapé mellett kb. 1m alacsonyan)
Max. ezt tudtam volna még ajánlani, de kb. ua. pepitában.Ha valakinek esetleg van ötlete, én még szívesen fogadom! Vagy maradjak egy jó polcnál?
(Nincsenek rögzítőpontok a hangfalak hátulján, tehát valami hasonló jöhetne még szóba) -
BBéci
legenda
Akkor stabil, ha 4 tüskén áll. A linkelt tartóval nincs normálisan alátámasztva a négy sarkán, tehát a doboz képtelen lesz olyan hangzásra, mint normális állványon. Az én szememben egy fillért nem ér az efféle konzol, nem hifihez, házimozihoz, hanem teremhangosításhoz való.
SZVSZ. -
törölt tag
1:igen,a sorrounba kell és nem a sorround back-ba.
2.Igen,jó megoldás,feltéve azért hogy nagyjábol egymással egyenlő távolságra vannnak a hangszórók a hallgatási ponthoz képest,tehát nem ülsz jóval közelebb mondjuk a bal hsz,-hoz és a frontok sincsenek tulságosan messze. -
theboobaq
aktív tag
Rendben. Végre valaki megmondja akkor mi a lényeg. Köszi! Viszont nekem nincs, nagy szobám szóval lehet, nagyon kise tudnám használni. Viszont 2.1-es rendszert tré lenne venni és a tv doboz hangját unom.
Esetleg kérhetek erről véleményt?
Logitech Z-5500
Ebben 2 Digitális bemenet lenne. 1db koaxális és 1db Optikai.
-
Vidala
senior tag
Egyetértek. Lehet, hogy nem finom lebeszéléssel próbálkozott BBéci, de sajnos 100K-ból nem megy. Ezek a "műanyagszettek" nem rendelkeznek túl nagy népszerűséggel, talán nem véletlenül. Egyszer-kétszer már nekifutottunk ennek a kérdésnek, min. 150K egy elfogadható belépő. pl. Erősítő+lejátszó és hangfalszett
Esetleg használtan lehet még összehozni valamit. -
ricsik
őstag
Valószínű azért mind 3 fal, amit hallottam otthon a 20nm-en máshogy muzsikálna, mint az MM-be :-)
Nekem is ezzel a 200-al van bajom, 140-ért már otthon figyelne kérdés nélkül.
Úgy hallottam átmegy kínába a gyártás, abban reménykedem, hogy a minőség marad, csak az ár fog lemenni kicsit. Végül is majdnem minden méd in csájna. -
Vidala
senior tag
Mindenképpen ár/teljesítmény viszonyról beszélünk, máshogy értelmetlen.
Értem kb. mit akarsz mondani, nagyvonalakban egyetértek, én is hallgattam, de így műfajra bontani már egyre kevésbé szeretem.
Vannak gyengéi/hiányosságai (mint mindennek, csak más mértékben), de eréjei is. Én úgy fogalmaztam meg magamnak anno, hogy van egy korrekt, viszonylag tiszta hangképe, de kicsit "dobozszerű" a hangja, és persze a részletezőképessége is lehetne jobb. A basszusa is elég komoly, bár ott is egy pici dübögés érezhető. Ha ez a része egy kicsit jobban sikerül ("drágább" kategóriának gyártották volna), akkor már inkább testesnek lehetne nevezni.Dali 6: Sztem is határozottan jobb, mint a Kef C7, nekem is ugyanaz az érzésem volt, mint ricsik-nek. Viszont a Dali sem jött be annyira, de nem basszus miatt (miután inkább mélynyomóval hallgattam nem is figyeltem annyira ezt a részét). Valahogy még mindig nem éreztem elég tisztának, részletezőnek, illetve a "hangszíne", összetettsége nem állt nálam össze. Talán a magasak csilingelése hiányzott leginkább (ha jól emlékszem).
Aztán még gyűjtögettem, és megállapodtam egy JBL ES szettnél.
Mindenki máshogy csinálja, de a lényeg olyat vegyetek, ami nektek tetszik (és persze még futja rá, mert valahol sajnos muszály kompromisszumot kötni).
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest