- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
Aktív témák
-
der_
tag
válasz
Termi16 #15318 üzenetére
Értem, vagy mégsem. Ha a veszteségmentes hangot nem tudja kezelni akkor a core-nak valahogy külön kell lennie. Egy file-ban az világos, de azon belül külön. Úgy értem ha valahogy "kivenném" a core-t akkor a dts-hd az megy. Nem?
Igen full hd és 1.5m-ről nézem ahogy kell az 1080soros videókat. Mindkét film ugyanazt a két hangot tartalmazza. Azt hittem látok valamit amiért érdemes a blu-ray-t tölteni. Biztos van különbség, velem lehet a baj.
Méretkülönbséget akkor hagyjuk az egyik bitrátája 25Mbit/s a másiké meg 12Mbit/s. -
törölt tag
válasz
Termi16 #15306 üzenetére
Én nézegettem használt erősitőt és 40-ért nemigen van értelmesebb. Sonyt,Kenwoodot,Technicset Yamaha 3xx-et ki kell szedni belőlük,csak szivna velük akárki.Akkor inkább sztereó. De az irány jó amit irtál.Másnak tuti ezt ajánlanám. Neki addig ajánlottam a Mission MHT-t ami elérhető árú.Hangfalpiacot nem ismerem annyira.De igazad van: logikusabb lenne. Házimozira akkor sztem ne 70et költsön ha találni jó hangfalat, hanem 110-et: Denon 1610 vagy 1910 es .Onkyo 607-es és Pioneer VSX 919 is belefér amik azért már minőségibb darabok és szolgáltatásilag is helyben vannak.
-
ricsik
őstag
válasz
Termi16 #15197 üzenetére
Én 20nm szobába vettem egy 20 centis Kef C4-et és van benne bőven erő. Fél hangerőn járatom és így is várom mikor csöngetnek a szomszédok
. Lényeg ha nem akarsz/ tudsz sokat költeni subra teljesen megfelel, de ha teheted vegyél nagyobbat, mert azokban nagyobb tartalék van, mélyebbre mennek és ha "őrültködni" akarsz nem kell széthajtani. És pláne nem fog lekapcsolni túlterhelés miatt (ebben az erősítőjének is szerepe van), mint pl sokan írták ezt a polk psw110-ről.
Ja még annyi, hogy filmeknél nagyot szól, és szépen, jó mélyre is lemegy, de zenére annyira nem javasolnám, bár ha jól tévedek zenére minimum 2-3x árat kalkulálni a C4 árához.
-
Termi16
őstag
válasz
Termi16 #13527 üzenetére
A kábeles kérdést azért tettem fel, mert egy hdmi-hdmi kábelt akartam javasolni, amennyiben ati hd szériás vga-d van. (Nvidia is jó lehet, csak ott nem tudom pontosan, hogy melyik szériától)
Amennyire emlékszem, szépen továbbítja az lpcm-et is a vga-n "keresztül".
Most látom a válaszod, akkor nem szóltam.
-
BBéci
legenda
válasz
Termi16 #13510 üzenetére
Mennyiben jobb az MPC HC, mint a TMT? Hozzáteszem, használom mindkettőt.
Az AC3 filterben képtelen vagyok megoldani, hogy átengedje az LPCM hangot, mindenáron át akarja alakítani.Sanci!
Este mobiltelefonról nem tudtam megnézni a JBL-es linket, csak most válaszolok az ötletedre. Szerintem bűn lenne azokat kötni az AX4ASi erősítőhöz. -
törölt tag
válasz
Termi16 #13448 üzenetére
Amit linkeltél, abba antenna csatlakozó megy. Neki valami ilyesmi kell. Fontos, hogy egy gumigyűrű legyen a végén, különben nem fog vele szólni a rendszer.
Ne is mondd, máig elfog a szédelgés, ha meglátom egy mondaton belül az "X-Fi" és a "driver" szót. Anno nagyon megszívtam vele.
-
törölt tag
válasz
Termi16 #13438 üzenetére
Annak nem ilyen a kimenete. Külsőre ugyanaz, de az Au2-n sima coax S/PDIF van, az X-Fi-vel pedig debütált ez a FlexiJack nevű borzalom. A driverben kell beállítani, hogy vonal-, mikrofonbemenetként, vagy digitális kimenetként működjön. Nálam egyébként minden újraindításnál efelejtette a beállításokat.
És igen, ha valaki coax kábellel köti be az erősítőt, nem tud mikrofont használni.
Egyébként egy 3,5-ös mono jack-RCA átalakító és egy RCA kábel kell hozzá, amint azt a Z-5500 topicban vagy 50-szer leírtuk.
Ilyen végekkel szerelt kábelt még nem láttam, de ha bemegy az ember egy elektronikai, vagy hangtechnikával foglalkozó boltba, valószínű forrasztanak neki egyet. Házilag sem ördöngős megcsinálni. Szerintem az átalakítós verzió egyszerűbb és éppolyan jó lesz ide. -
Gabor970
addikt
válasz
Termi16 #13370 üzenetére
bocsánat, de szerintem ez nem a pc-s hangszórós topic. Azt gondolom, hogy az ide látogatók java része egy 8000Ft-os használt orion HS28x hangfalpárt is sokkal többre tart, mint bármilyen x.1-es PC-s műanyag -elnézést- vackot. Szóval én is azt gondolom, hogy szigorúan 40e-ért is különb dolgot ki lehet hozni. Persze a szgépes játékok az más vonal, oda biztos jó az általatok preferált szegmens, de az nem filmnézésről -pláne nem zenehallgatásról- szól.
-
WN31RD
addikt
válasz
Termi16 #13358 üzenetére
"genis ezekhez a Z-s cuccokhoz már megéri venni egy jobb hangkártyát, az integráltnál mindenképp jobb lesz."
Amikor azt vizsgáljuk, hogy megéri-e valamilyen jobb komponenst venni, akkor nem az a kérdés, hogy jobb lesz-e a hang azzal. Persze, hogy jobb lesz, de az nem érdekes. Az a kérdés először is, hogy hogyan lehet a rendelkezésre álló összeget optimálisan elkölteni úgy, hogy a lehető legjobb hangzást kapjuk. Mely komponens javul a legtöbbet egységnyi ráköltött forinttól, és van-e valahol szűk keresztmetszet. Az itt felmerült esetben szerintem elég egyértelműen az a legokosabb, ha a lehető legtöbb pénzt elvonjuk a hangkártyától, és a hangfalra költjük, mert ennyire kevés pénzből az utóbbi sajnos még így is rettentően gyenge lesz.Másodszor pedig az a kérdés, hogy a rendelkezésre álló összeg mekkora hányadát érdemes elkölteni most, és mennyit érdemes félretenni, és későbbi fejlesztésekre gyűjteni inkább. Ebben sokkal nehezebb tanácsot adni.
_____Ezek egyfelől logikus, nagyon egyszerű közgazdasági megfontolások, de mivel nem ez a szakmám, és fejből nem vágom, nincs kedvem előkeresni a szakkifejezéseket, hogy menőbb legyen a fenti szöveg. Másfelől saját tapasztalatból is beszélek. Nekem is volt korszakom, amikor azt hittem, a többtízezer forintos hangkártya az alig valamivel többe kerülő hangfal mellé jó vétel. Valamiért így működik az emberi agy, de ez marhaság (szerencsére rájöttem időben). Érdemes racionálisan elemezni és kiszámolni a dolgokat, főleg, ha kevés pénzből gazdálkodik az ember, mert annál fontosabb, hogy okosan költse el. Próbáld úgy végiggondolni a "megéri-e" témát, mintha nem személyes használatra, hanem a vállalkozásodnak vennéd, kőkemény gazdasági érdekek alapján.
Nem szakmám az audio sem, de érdekel, és hallottam is sok mindent. Összehasonlítottam poénból többmilliós hangfalat alaplapi hangkártyáról meghajtva, és csupán többszázezres hangfalat többtízezer forintos hangkártyáról meghajtva. Utóbbi kombináció relatíve labdába sem rúg, mert hiába jó a hangkártya, még a viszonylag drága hangfalnak is sok hibája van. (Lehetne mesélni érdekes dolgokat a többmilliós CD lejátszó vs. 100e Ft-os DAC témában is.)
Azt írtad, "ég és föld a különbség" a kis Logitechnél a hangkártyáid között, de szerintem igazából nem is tudod, miről beszélsz, csak elragadott a lelkesedés, mert azok a pici műanyagdobozok a legjobb forrásról hajtva sem tudnak úgy szólni, hogy tényleg óriási különbség legyen felfedezhető. Hallgass meg egy nem többmilliós, csak tényleg jó hangfalat, és akkor lesz némi viszonyítási alapod a nagy különbségekkel kapcsolatban. (A példa kedvéért ez egy igen tisztességesen összerakott darab, £2200, de valami kisebb B&W is megteszi, vagy ami szimpatikus és épp könnyen fellelhető Magyarországon.)
Hangkártyából (ha nem stúdiót építesz) olcsót érdemes venni, ha neked 5e Ft az olcsó, olyat, ha 50e Ft az olcsó, akkor olyat.
-
Dorian
félisten
-
bozont
veterán
válasz
Termi16 #13006 üzenetére
Szia
Esetleg még ajánlom a Yamaha NS-50F és NS-P60 hangszórókat. MM-ban most 65e Ft az öt hangfal és szerintem baromi szépen szólnak. Igaz hogy sub nincs hozzá, de azt később is be lehet mellé szerezni. Ha nem lenne ilyen rossz a szobám kialakítása azt vettem volna a JBL SCS 178 szett helyett, de álló hangfalaknak sajnos nincs megfelelő helyem. -
Gabor970
addikt
válasz
Termi16 #13006 üzenetére
Az onkyo 308-asa most a MM-ben 62900Ft, nem tudom mennyire éri meg 40-45e Ft-ért 5 év körüli erősítőket venni. Persze lehet, hogy az 505 hangra jobb, sok helyen olvastam rosszakat a legújabb alap onkyokról. Engem is eltántorított, pedig már nagyon mentem volna érte. Gondoltam, ennyiért megveszem, azt ha nem tetszik 45-50 körül csak el tudom adni pár hónaposan is. Aztán inkább mégsem...
-
-
BBéci
legenda
válasz
Termi16 #12971 üzenetére
Az a cucc 50-ért ajándék, szerintem a hirdetés megjelenése utáni percekben lecsaptak rá.
Véleményem szerint 300e forintos rendszer (erősítő+5.1 szett) a minimum amivel egyáltalán érdemes HD hangok megszólaltatásával kísérletezni. Sokak, például dabadab szerint, ennek a dupláját kell kiadni, hogy értelme legyen, leket, nekik van igazuk. Én nem akarom elvenni a kedveteket. -
Dorian
félisten
válasz
Termi16 #12966 üzenetére
Mindig az ár/érték arány határozza meg, hogy valami megéri-e. Nyilván ez rosszabb, mint egy 150ezres szett, de nem is annyiba kerül. HD hangokat meg ne várj ennyiért, ahhoz amúgy is komolyabb hangfalak kellenének, hogy értelme legyen.
Ha valaki 50ezret szán ilyesmire, ennél jobbat nem fog találni. És azért ez igenis hallgatható összeállítás, 100x jobb, mint a bögreszettek. -
nebulo5
senior tag
válasz
Termi16 #6044 üzenetére
Hello!
Nem az észt akarom osztani, de érdemes lenne eloszlatni a "homályt", mit is nyújt (és milyen műszaki háttérrel) a HDMI. Teljesen felesleges ilyen tudású erősítőbe invesztálni, ha az általad linkelt kategóriába tartozó hangfalakat szándékozol beszerezni.
Ebben a topicban "általánosságban" emlegetett A/V erősítők és hangforrás rendszerek csak az önhitegetés célját szolgálják tulajdonosaik számára.
Általános felhasználásra, egyébként sem forrta még ki magát a HDMI technológiát szolgáltató rendszerek tudása/árfekvése.
De ha anyagi lehetőségeid megengedik majd, akkor biztosra veszem: meg fogod találni azt a fórumot, ahol érdeklődésedre kielégítő tapasztalati háttérrel, megfelelő választ kapsz majd.
De addig (mint ahogy én is teszem), lehet itt álmodozni.
Természetesen, meg lehet kövezni a fentebb írtakért, de előtte érdemes kis önelemzést is tartania a kődobálóknak...
Minden nap, akár többször is látogatom ezt a topicot. Hasznos lenne az új látogatóknak visszaolvasni is... Elkerülhetőek lennének a 17826 x-re feltett azonos kérdések, és lehetne szakmaibb élményekről - tapasztalatokról olvasni. -
yodgi
csendes tag
válasz
Termi16 #3244 üzenetére
Szerintem a Quintas 500-nál tuti nem találsz jobbat 100e alatt, de ha van lehetőséged valahol összehasonlitani mással feltétlen tedd meg, és meghallod a különbséget. Persze nem vagyunk egyformák, kinek a pap.....
Ja és egy jó tanács amire sokan nem figyelnek oda: A jó minőségű hangfalkábelre ne sajnáld a pénzt, megéri ! -
csizzah
aktív tag
válasz
Termi16 #2834 üzenetére
Én is egyetértek az alattam szólóval, digit kimenetet használva nem lesz különbség(hiszen ebben az esetben az erősítőd DAC-ja határozza meg a hangminőséget), felesleges másik hangkártyába beruházni. Bár én a mintavételi frekit nem igen szoktam piszkálgatni audio cd-ket szinte kizárólag 44.1KHz-en hallgatom, sőt a DTS audio cd-im is csak ezzel a beállítással szólalnak meg.
De ha valaki hallja a különbséget akkor természetesen használja úgy ahogy neki jobban tetszik.Üdv.
Régebben valamelyik egydobozos Onkyo szettel kapcsolatban olvastam hogy nagyon gyenge hangja van, és abszolute nem éri meg az árát, szerintem nem ez volt hanem valamelyik régebbi típus, de majd megpróbálom megkeresni a témát. No nem akarok lebeszélni senkit, csak eszembe jutott mikor megnéztem a linket.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Termi16 #2823 üzenetére
Szvsz mindenképpen jobb mint az említett sony rendszered, azért ezek hozzák egy belépő szintű szett árát. Az egyedüli dolog ami hátrányuk lehet, ha elromlik egy alkatrész, kb. dobhatod az egészet kifele.
Úgyláttam a z-5500 65-70k körül mozog, plussz mondjuk 20k-ért veszel egy hangkártyát, akkor talán mégis jobb lenne egy külön erősítős szett alig drágábban.
Egy ehhez hasonlót nem fontolsz meg? : [link] -
Dassler
őstag
válasz
Termi16 #2821 üzenetére
Ha zsúfolt a szobád, akkor érdemes lehet PC-ről nyomatni a házimozit. Ez esetben felesleges beruházni külön HM cuccba. Ahhoz ugyanis tér sem árt.
A Logitech 5500-asa elég jól szól filmezni teljesen megfelelő. Persze mégis csak egy PC-s készlet, de azok küzül sztem nagyon jó.
Ilyen készleteknél egyedül a kábelezés korlátozhat be. ezekhez ugyanis általában a kábel egyik végén fix - többnyire a szatelitekbe - így ha nem ér el valahova, akkor az ciki.
Az 5500-nál lehet, hogy nem így van, őszintén szólva még sose néztem meg - egyik havernak van - hangja viszont rendben van sztem a kategóriájában. -
Dassler
őstag
válasz
Termi16 #2814 üzenetére
Ebben az összeállításban talán a hangfalakat cserélném másra, bár mozizni egy kisebb szobában jók. Zenében nem az igazi egyik iylen "design" hangfal sem - kivéve persze a több100ezreseket - hangzásban, ha zenét is szeretnél hallgatni, akkor jobban jársz egy hagyományos, fadobozos hangfalszettel, 50-60 körül ki lehet fogni elég sűrűn akciós Wharfi, Heco vagy Rubicon készleteket, mindegyik azért hallhatóan szebben szól. A mély meg az erősítő ebben az árszegmensben elég jó sztem.
DVD lejátszót, ha mégis külön veszel, akkor ebben a 10e kategóriában kb mind1, de azért érdemesbb az ismertebb cégneveknél maradni itt is. Ha kicsit jobbat szeretnél, akkor Pio mondjuk, mostanság nem követtem nyomon, hogy van-e olcsóbb modelljük. -
törölt tag
válasz
Termi16 #2818 üzenetére
nem egy 100e felettire gondoltam, de végül is a gond amiért nem érdemes az az, hogy 3ohm-os(arra gondoltam hogy 6-os), ezért olyan jöhetne esetleg csak szóba ami 4-től van és még azzal is óvatosan szabadna használni, szóval inkább nem érdemes, ilyesmi kis szetteket meg olcsón lehet kapni amik hozzá valók
-
törölt tag
-
Ninoka
tag
válasz
Termi16 #2808 üzenetére
A leírás szerint a hangfalakon sima csiptetős csati van, úgyhogy nyugodtan használhatod ezeket a hangfalakat is, csak másik kábelt kell venni hozzá. A kérdés csak az, hogy hogyan fognak majd szólni, és hogy bírják e azt a teljesítményt amit az erősítő szolgáltat. De ha jól látom, akkor egy aktív szubládára mindenképp szükséged lesz, mert az nem lesz jó hozzá ami a sony-hoz van, ugyanis itt az erősítő magában a készülékben van, nem a hangfalban. A HM erősítőknek pedig szinte kivétel nélkül csak kis jelszintű szib kimenete van, tehát mindenképp egy aktív szub kell hozzá.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Termi16 #2810 üzenetére
Keresgess vissza a fórumban
erősítő: szvsz jól jársz egy 300-as szériával is (Yamaha RX-V361.)
hangfal: ha zenélni is akarsz akkor lehet nagyobb frontsugárzó, bár nem adnak annyi mélyet mint egy láda.
vagy szett:[link]
nemtudom milyen, majd a hozzártőbbek megmondják, de szvsz filmre biztos jó. -
Ijk
nagyúr
válasz
Termi16 #2804 üzenetére
Hát analóg stereo jelből neked csak a jóisten csinál dts-t. A dts-nek pont az a lényege, hogy digitális. Ha mindenáron a gépről akarsz DTS-t akkor kénytelen leszel másik rendszert újítani.
Vagy kiírod a film hangsávját egy lemezre, berakod a lejátszóba, és egyszerre elindítod a kettőt.
-
canniball
nagyúr
válasz
Termi16 #2799 üzenetére
"Ráadásul elég nonszensznek tartom, hogy ne legyen egyetlen bemenet se rajta. Pontosabban van, de az meg a 2 rca-s sztereó, ami nekem nem lenne jó."
Nem ez lenne az első ilyen egybecucc, amire ez jellemző... Ezek arra vannak kitalálva, hogy itt van, használd, tud DVD-t lejátszani 6 hangfalon, oszd be. Ezen a képen jól látszanak a digitális bemenetek (bal oldalt alul), ha a tiéden nincs egyik sem akkor nem tud ilyen jelet fogadni. -
Ijk
nagyúr
válasz
Termi16 #2795 üzenetére
Ha az erősítő támogatja a DTS formátumot, akkor tökmind1 honnan kapja a jelet menni fog, igen számítógépről is. Ezért hangkártyát is teljesen felesleges venned. Nemtudom milyen spdif bemenet van az erősítődön, és milyen kimenet az alaplapodon, általában erősítőn van koaxális és optikai is. Tehát a lapod fogja eldönteni a dolgot.
Ja most néztem meg, ez egy komplett házimozi szett. Azokon nemigen van digit bemenet, tehát nem fogod tudni így megoldani. Ha van csatornánkénti bemenet, akkor veszel egy hangkarit, és szépen bekábelezed csatornánként.
Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egérpad topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest