- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Magisk
Aktív témák
-
der_
tag
köszi mindkettőtöknek
BBéci: Te a munkádból kifolyólag nem tesztelgettél blu-ray és tömörített mkv formátumok közötti képminőség különbségeket? Szerinted miben rosszabb a tömörített?
-
der_
tag
válasz
Termi16 #15318 üzenetére
Értem, vagy mégsem. Ha a veszteségmentes hangot nem tudja kezelni akkor a core-nak valahogy külön kell lennie. Egy file-ban az világos, de azon belül külön. Úgy értem ha valahogy "kivenném" a core-t akkor a dts-hd az megy. Nem?
Igen full hd és 1.5m-ről nézem ahogy kell az 1080soros videókat. Mindkét film ugyanazt a két hangot tartalmazza. Azt hittem látok valamit amiért érdemes a blu-ray-t tölteni. Biztos van különbség, velem lehet a baj.
Méretkülönbséget akkor hagyjuk az egyik bitrátája 25Mbit/s a másiké meg 12Mbit/s. -
der_
tag
Sziasztok!
Bár az 1. hsz-ben megtaláltam amit keresek de még maradt kérdésem
Szóval:
-DTS-HD Master Audio:
Minden esetben tartalmaz egy hagyományos DTS magot (1.5Mbit/s) a kompatibilitási okok miatt (ha az erősítő nem tudja a DTS-MA-t, akkor ez kerül dekódolásra).
Ha az van írva egy blu-ray filmhez az infóhoz hogy a bitráta 4.3 Mbit/s akkor ez külön van igaz? Úgy kell elképzelni, hogy a 4.5gb os hang file-ban van "egy hang" 4.3 Mbit/s-al és 1.5 Mbit/s-al. Ki is lehet szedni belőle ezt a "magot"? Csak a kompatibilitás miatt van ott vagy kell a 4.3 Mbit/s-os hang megszólaltatásához is?
Bocs ha látszólag értelmetlen amit szeretnékTru HD-nál is van ilyesmi vagy ott ha nem tudja az erősítő ezt a formátumot akkor csend van?
És még egy:
Ha én nem látok különbséget egy érintetlen 25gb-os film (m2ts) és annak a 12gb-os mkv tömörítése között akkor velem van a baj? (100cm-es LCD TV, a film PC-ről)
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hobby elektronika
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Képregény topik
- Fotók, videók mobillal
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest