- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
krenkoka
tag
-
krenkoka
tag
Ginola&Tamoo: Ha egyszer van egy jó rendszered, akkor hogy tudod elviselni a bodozhangot újra? Mert engem nagyon zavar, pl ha otthon ősök nappalijába leülök TV-zni, már az is bosszant már. Sajnos olyan vagyok, ha megszokok egy színvonalat, nem adom már lejjebb. Tudom, nagyon rossz dolog ez a megalománia, de néha azért jó is.
-
-
T-Tboy
tag
Nos, a mostaninál meg pont az érződik, hogy ha akarnám simán szét tudnám küldeni a hangfalakat mert van tartalék rendesen a erősítőben.
Az előző erősítőm max. áramfelvétele 230W volt. A mostanié meg 630W.
"úgyhogy nem tudom, hogy egyáltalán érdemes lenne-e venni a Mission-ök mellé egy jobb erősítőt", szerintem éreznéd Te is a különbséget. -
T-Tboy
tag
Nekem pl. a előző erősítőm 90eFt volt. A 5.0-ás szettem (alapkategóriás) meg 85eFt-ba fájt összesen hozzá mire összeszedtem + ugye még a passzív mélyláda és a külső monoblokk erősítője.
Aztán megvettem a mostani erősítőm amit ugyan 60-ért vettem, de újonnan 150eFt volt.
A előző erősítőmnél érezhető volt, hogy nagyobb hangerőnél már kezdett kifogyni a szuflából, kissé kevés volt a hangfalakhoz. -
T-Tboy
tag
Végül is, én mindig azt mondom, hogy mki azt vegye meg ami tetszik neki és amit megengedhet anyagilag magának! Sajna a mai világban elhiszem, hogy a igényeket a anyagi helyzet jelentősen vissza tudja szorítani a háttérbe és mkinek kompromisszumot kell kötnie magával és a leendő termékkel kapcsolatban emiatt.
-
Szabikaa20
őstag
Ez a somogyis megvan nekem is rendesen!
Már építettem sub ládát!Sőt hangfalat is...Érdekel a dolog és szerintem valamit konyítok hozzá.Erősítői is már épitettem...Most ne azzal gyertek hogy mély-közep hangszorot akarok beleepiteni!Azt aztan lecserelem!Unatkozom es ezzel töltöm az idomet!Amugy meg nem draga,mert erositot is szereztem mar Magnatot 40E volt!
A praktikerbe veszek butorlapot az 4000ft lesz...
-
bajnokpityu
félisten
azért ha valaki ért hozzá,de minimum alaposan utánaolvasott, akkor sztem simán jó lehet a végeredmény.
de mint ahogy az erősitőt is,amit magam épitetek azért éri meg, mert boltinál jobb minőséget akarok.és ezért többe is került mint egy használt kész eredeti.ugyanakkor benne a rizikó,h kuka az egész.mert DIY cuccok itthon anyagáron mennek el,jó esetben.
-
Ed Parker
nagyúr
+1
Én is örültem 8 évvel ezelött a 60k-ért (140e helyett) vásárolt quadral bögreszettnek, amíg iskolába jár az ember, nem arcoskodhat, hogy minőség kell.
Ezzel kellett beérni és jó is volt,akkor.
Nyilván ha már keres az ember és áldoz is a hobbijára, már más a helyzet.Rengeteg eladó elmondta, 40-60ezres egy dobozos szettből 10szer annyit adnak el, mint minőségi házimoziból, mert az élményt a szegény ember is szeretné és meg is kapja azzal a szettel.
Én őket is megértem. -
holodp
aktív tag
Oké, akkor én is megpróbálkozom majd ezzel a lehetőséggel.
Hátsó hangszórókhoz ezek szerint elég a másfeles?
Arra még nem kaptam választ, hogy a sub-ot milyen kábellel kössem rá az erősítőre.
így néz ki a hátulja a ládának, az erősítő meg Denon 1610.
Ilyen Y RCA Sub kábellel kellene? Tehát az Y alja megy az erősítőn a PRE Outba, a két csúcsa pedig a láda LINE LEVEL In-nél a L és R-ba? -
Dorian
félisten
A 30-ért vett Rotel 940bx is lemosta zenén a Denon 2809-et (használt ára 130ezer), bár a mélyekkel nem voltam kibékülve. +15ezer tuning költség után pedig nem is összevethető. A Hivox Castor-om olyan 55-öt érhet használtan, ez (a gyártó és egyben Rotelt-tuningoló szerint) hangban a tuningos Rotellel egyenértékű.
-
Dorian
félisten
-
Fasten
tag
Nem, a sztereon maradna az Onkyo - Onkyo kombó, 5.1-re lenne Onkyo-Genius.
@zolaas: Nem is gondoltam volna, hogy így belesz@rok a ventillátorba ezzel a hozzászólással
A Genius 30k volt erősítőstül, mindenestül, nyilván nem képez összehasonlító alapot egy 150k-s rendszerrel. De mivel nem volt még sajnos szerencsém komolyabb rendszerhez, tökjónak találom
Azért köszi...
-
Dorian
félisten
Első az, hogy rendezzük be a szobát lakószobához méltóan. Könyvespolcok, növények, függöny, szőnyeg, dísztárgyak: amitől a lakásból otthon lesz.
Aztán a továbbra is problémás helyeken lehet segíteni ilyesmivel. De a linkelt diffúzor inkább a hangfalak közé és mögé javasolt, a hallgató mögé inkább elnyelés, csillapítás. -
ricsik
őstag
Én is a felső polcra gondoltam belül, azért írtam, hogy nem lenne túl jó. A hangdobozoknak nem tesz jót, ha kis térbe zárják őket. Viszont a legjobb a tv előtt lenne, bár azt mondod kitakar, szóval az sem jó. Ha ragaszkodsz ehhez a típusú szekrényhez, akkor tényleg nincs más megoldás ,csak amit kitaláltál. Szörnyű nem lesz, csak nem lesz optimális.
Olcsó és jó megoldásnak azt tartom, ha a tv a falon van olyan magasan, hogy az előtte lévő center ne takarja ki a képet. -
Toobee
veterán
Igazad van. Félreértés ne essék, nem a Te mélyedet szerettem volna "lehúzni", pusztán azt írtam le, amit a fickó mondott. És igen, mindentől van jobb, de jelenleg ennyi a nagyon fájdalomküszöb, aminél jobbat már hiába nézegetek, mert egyszerűen nem tudnám kifizetni. Úgyhogy most az anyagiakhoz mérten próbálok a legjobban dönteni, jelenleg az R10 az a döntés. 4-5 körül elmegyek érte, ha addig van még valakinek bestbuy ajánlata, akkor nyugodtan jöhet a PÜ
-
Dorian
félisten
Nem feltétlen csodaszer a gránitlap: padló, sub fajtájától, helyiségtől, meg még kitudja mitől függ. Szóval ki kell próbálni. Mivel nem olcsó mulatság (főleg, ha mégsem jobb úgy) felajánlom, hogy 1 napra kölcsön adom a sajátomat kipróbálásra, ha viszed-hozod és találunk megfelelő időpontot.
-
BBéci
legenda
Várj! A kezelési leírás szerint 1 db LFE IN és 2 db (L és R) LINE IN bemenet van a PSW 110 hátulján.
Azt is írják, (egyébként magától értetődő) hogy az erősítő SUBWOOFWER OUT-ját kell összekötni az LFE IN-nel. Ezt írtam délután is. Ebben az esetben nem működik a Lowpass filter, mert nincs rá szükség.
Ha nem vagy elégedett a hangjával, az a helytelen bekötés miatt is lehet. -
MaTTeS
senior tag
Igaz, hogy azt mondják, hogy fölösleges a subon vágni a frekvenciát, ha az erősítő úgyis megvágja, de nekem sokkal-sokkal jobban tetszik úgy a 125-ös hangja, ha a subon is 80Hz-re van állítva a vágási freki.
Szerintem te is állítsd oda szerintem jobban fog tetszeni úgy a hangja, függetlenül a bejáratástól. -
kigyi_23
addikt
Ne aggódj nekem amikor beraktam kifejezetten ellenszenves volt
Szinte alig hallottam a hangját, aztán egy idő után olyan nagyon randa lett a hangja és szépen némi bejáratás után aztán kialakult és már kifejezetten szépen szól. De az első 3-5 óra az tragédia volt. A mai napig sem tudom miért szólt akkor annyira randán.
-
MaTTeS
senior tag
Berakhatsz több versenyzőt is, de ebben az árkategóriában, akkor is a Polk fog nyerni
Nálam 20nm-en van a 125-ös. Ahogy én használom, családi házban, hogy nem kell szomszédokra figyelni, még így is van tartaléka bőven. Inkább legyen erősebb egy sub, minthogy gyengébb és csak szenvedsz vele. Főleg ha szereted, hogy filmek alatt érezed a robbanásokat -
Tamoo
nagyúr
Mennyivel egyszerűbb lett volna, hogyha az olcsóbbat ajánljátok
Mitől függ, hogy milyen kábel kell a SUB-hoz? A PSW110-hez, illetve a proson-hoz Y kell vagy csak egy szál RCA?
Miért raknak rá hangfal ki+bemeneteket is?
Pl. [link] itt van LFE IN és LINE IN is, melyikbe mit szokás kötni? -
Dorian
félisten
Nekem is simán megérné a +15-öt az a Polk (olvastam korábban a hirdetést)
Nagy kedvencem Adele 19 és 21 albuma is.Nagyon jellegzetes, világszínvonalú hangja van, azért nem szabadott volna Verának adni.
Más stílus, de nagyon egyedi, csúcsminőségű hangja van Heather Headley-nek (2002 - This Is Who I Am), érdemes meghallgatni
Egyébként mostanában nem szívesen nézek koncertvideót, annyival jobban szól a sztereó lánc, hogy oda teszi a teljes láthatatlan színpadot. -
Dorian
félisten
A subtól is függ, mármint, hogy a frontokhoz képest mire képes.
A frontoknál próbáld ki mindkét beállítást, és hagyd azon, ami jobban tetszik. Én pl. a Dali C6-ot is small-ra álltom, 60 Hz-en vágva. Minek erőlködjön az alacsony frekvenciákkal, arra van a sub. A surround-centernél nálad mindenképp small a jó.
Keresztváltás hangdobozonként állítható, vagy csak egy érték?Ja, hogy nincs sub? Akkor addig frontok large-ra és erősítőben LFE+main beállítás.
A Mission cinema pack kis pöcsköszörű háttereinek sztem alacsony a 80Hz.
Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Futás, futópályák
- Elektromos autók - motorok
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest