- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Magisk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Turbo73
tag
Nekem volt Epson 9400-em. 4k-ban is remek képe van, nem csak natív 1080p-ben. Viszont egyértelműen SDR-ben kell használni, a HDR csak parasztvakítás, normális Tone Mapping-ja nincs. Tehát vagy SDR anyagokat használj, vagy ha ragaszkodsz a 4k HDR-hez, mert mondjuk van egy jó OLED tévéd, akkor a projektornál használj MadVR-t a Tone Mapping-hoz, akkor fogod kapni a legjobb képet.
-
Turbo73
tag
Na letöltöttem az új MPC video render-t és kipróbáltam. A minőség terén nem igazán történt változás, egyedül a max fényerő beállítás lett a pozitívum. Nálam a MadVR és most már az MPC VR is egyformán 110 nit-re van állítva. Az MPC VR-al a kép még mindig sötét (ha leveszem a max nit-et, akkor kivilágosodik, de akkor meg fehérben vág/kiég), a színek fakók, a kontraszt rossz, a kép dinamikátlan. Csináltam 2 screenshoot-ot, de ez nem igazán adja vissza a valóságot.
1 MadVR2 MPC VR
Sajnos az egész képeket nem tudtam ide feltenni, mert túl nagyok. Talán így is látszik a különbség.
-
Turbo73
tag
válasz
BIGi75 #58972 üzenetére
Elgondolkoztam azon, amit írtál. Az nem lehet, hogy szerinted jó az MPC video render, én meg ekkora különbséget látok. Amikor én szenvedtem vele, még egy sokkal korábbi verzió volt, azon például nem is lehet beállítani a kijelző max fényerejét. Úgy látszik, hogy erre a fejlesztők is rájöttek, hogy így szar, ezért bele implementálták. Ha lesz időm, le fogom tölteni az új verzióját, és adok neki még egy esélyt, összehasonlítva a MadVR produkciójával.
-
Turbo73
tag
válasz
Lada007 #58973 üzenetére
Ha nézel sok HDR tartalmat, akkor nagyon kell, mert a projektorok esetében a HDR képesség az leginkább parasztvakítás. Egy projektor esetében a 100 nit fényerő már nagyon jónak számít és ez sehol sincs a HDR anyagok (elvi) 1000 - 4000 - 10000 nit-jéhez képest. Tehát a jó Tone Mapping elengedhetetlen. Viszont rengeteg pénzt és állítgatást lehet megspórolni, ha eleve csak SDR anyagokat nézel.
-
Turbo73
tag
válasz
BIGi75 #58972 üzenetére
Pedig nincs benne semmi túlzás. Ha minőség különbséget zongorázni tudnám, akkor zongora művész lennék. Még a Zidoo médialejátszóm is jobban oldja meg a HDR-SDR konverziót, pedig az is szar. Ha meg valaki nem látja a különbséget, annak meg tök mindegy mit-hogyan néz. (Szerencsés ember, egy csomó pénzt nem kell elköltenie ilyen marhaságokra
)
-
Turbo73
tag
válasz
BIGi75 #58965 üzenetére
Az igaz, hogy az MPC video render töredék gépigénnyel megoldja a feladatot. De, hogy nincs minőségben különbség, azt erőteljesen vitatnám. 2 órát játszottam az MPC VR beállításával, hogy legalább nézhető képet kapjak, de esélytelen. Konkrétan ugyanaz a tartalom sima SDR-ben minden téren sokkal jobban nézett ki, szebb színek, jobb kontraszt, jobb dinamika. MadVR-el viszont 100%-ig ki tudom használni a projektor képességeit, és überkirály a végeredmény. Tévé esetén egyáltalán nem is értem, hogy miért van erre szükség, a tévék eleve jól hozzák a HDR-t natívban.
-
Turbo73
tag
Rendben, de nem tudom, hogy miért bizonygatod, hogy a szabvány zavaros, meg nem megbízható.
Az Onkyo TX-NR636 egy 2014-ben megjelent erősítő, ami HDMI 2.0-ás volt, lévén a 2.0a csak 2015 április 8.-án jelent meg. Így nem csoda, hogy nem tudta a HDR-t.
A Zidoo X10 bár 2017-ben jelent meg, viszont a benne lévő Realtek RTD1295 SoC-t már 2016 januárjában bemutatták a CES-en. A HDMI 2.0b meg 2016 márciusában jelent meg, így biztosan nem lehetett benne. -
Turbo73
tag
Tényleg már csak lezárásként: ha a szabvány szerint tudja, akkor tudja, ez nem lutri. Azért mert neked volt egy rossz tapasztalatod egy tévével, nem kell általánosítani. Valószínűleg a tévéd volt hibás.
A Marantz 8802a 2015 elején jött ki, a HDMI 2.0b szabvány meg 2016-ban.
Zidoo x10: -
Turbo73
tag
A legfontosabb a kadencia helyes lejátszás. Ez azt jelenti, hogy a lejátszó programnak azon a frekvencián kell lejátszania, amiben az adott anyag készült. Ez a mozifilmek esetén 23.976Hz, ez történelmileg alakult így, nem mennék bele. Ha nem kadencia helyesen játszod le, akkor akadni fog a kép minden másodpercben, a frekvencia függvényében. Van akit ez egyáltalán nem zavar és mindent 60Hz-en játszik le.
Ahogy írták, az MPC-ben be lehet állítani, hogy automatikusan váltson frekvenciát. Ezzel csak az a baj, hogy a Windows nem mindig partner ebben, mert ilyenkor újra megtörténik a HDMI kézfogás, és kb. bármi el tud állítódni.
Az, hogy elég-e az MPC vagy szükséged van madVR-re, felhasználás függő. Ha natív 4k-ban és HDR Tone Mapping-al szeretnél lejátszani, mert natív 4k projektorod van, akkor madVR, viszont ennek nagy gépigénye van, főleg videókártya oldalról. -
Turbo73
tag
Működik valakinek a MAX Windows Edge-ben Dolby Digital 5.1-es hanggal? Korábban az HBO MAX simán működött, de most a MAX esetében nem megy, pedig semmin sem változtattam. Az op rendszer Win 10.
-
Turbo73
tag
válasz
sad_Vamp #58785 üzenetére
Például az MPC-HC vagy MPC-BE. Ha ezekhez használsz madVR-t is és cél a natív 4k lejátszás Tone Mapping-al, akkor bizony kell az erős gép, főleg GPU-ban. Egy ilyen konfig jól beállítva képminőségben kb. mindent lever ami kapható. Persze lehet használni csak az MPC-HC-t magában FullHD-ra, akkor szinte bármilyen PC elég, hiszen kicsi a gépigénye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest