- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
knbs
senior tag
Valaki tudna ajanlani, kesz megoldast HTPC-re? (600 euroig kb.)
FHD felbontas neha 3D is, a meret nem fontos annyira, teljes erteku PC-t szeretnek.
A Fontos,hogy halk legyen mert a TV- ala kerulne.
Vagy felesleges kulon kesz megoldast keresni ha ennyire nem magasak az igenyeim?A segitseget elore is kosznom!
-
knbs
senior tag
válasz
kilozsul #10903 üzenetére
Koszonom, kiprobalom. Kivancsi vagyok... amivel eddig probaltam azoknal is be lehetett allitani melyik gomra szeretnem, meg is tettem, de hiaba. A szamokra mindig az tv indul el WMC-ben, probaltam a szinekre is piros zold stb. Ott is hiaba toroltem ki az alapertelmezest, csak azert is azokat a funkciokat inditotta el... hol rontom el???
Mindegy megnezem mit tud, amit te ajanlottal elsonek.
-
knbs
senior tag
Ki mit hasznal, felirat es hangsav valtasra win7, WMC-Media browser kombo alatt??? Van egy Imon-os taviranyitom de valahogy nem talalom meg a jo megoldast. MCE remote plust es Media controlt probaltam, de bugosak, es valahogy nem tudom felulirni a taviranyito alap programozott gombjait. Meg a szamokra is probaltam oket berakni, de valamiert a szamoknal mindig atugrik a TV-adora WMC-ben. Pedig az Imon beallitasainal mindenhol kitoroltem a szamok parositasat... nem ertem
-
knbs
senior tag
Ha a htpc-m egy wifi-s routerhez kapcsolodik, van arra mod hogy a gepet megosszam DLNA modra (vagy barmi mas is jo, csak egyszeru legyen az eleres), hogy mondjuk laptoprol masik geprol PS3-rol wifin keresztul el lehessen erni? Windows 7 oprendszer. Sajna nekem nem akar osszejonni
Valai leirhatna szajbaragosan mit kene csinalni, johet privatba is.
-
knbs
senior tag
Koszonom urak, rajottem hogy elobb vegigolvasom az AVS forum ide tartozo reszeit, meg keveset ertek ehhez inkabb nem farasztalak titeket a lama kerdesekkel.
Most az OS resznel jarok es folyamatosan ugralok az XBMC es a WMC+totalmedia theatre 5 kozott... fontos a tuner, hollandiaban elek digitalis kabeltv-m van, es amiatt inkabb a WMC fele huz a szivem mert ott sok pozitivat irtak a ket dolog kombinaciojarol.
Szerencsere mostmar meg tudok szabadulni a set top box tol, az ANysee 30 TC segitsegevel. Ez a tuner jobban szereti a WMC-t... de meg nem tudom, olvasok tovabb. -
knbs
senior tag
válasz
canniball #10619 üzenetére
Lehet buta kerdes, elore is bocsi!
Milyen formatumokat tudok kikuldeni a Logi-ra akkor optikain? Ugy ertelmezem, hogy a logi DTS-t tudja, mi van ha en valami DTS-HD-t vagy magasabb szabvanyt szeretnek rajta hallgatni? Vagy el lehet erni hogy a HTPC maga dekodolja a komolyabb szabvanyt es siman atkuldeni a Logira?
Mondom nem ertek hozza szoval lehet baromsagokat beszelek.... sot biztos! -
knbs
senior tag
Van egy logitech z5500-am amit szeretnem a hetvegen epulo HTPC-hez hasznalni ha osszejon. Nem tudom ki mennyire ismeri, de anno azert vasaroltam, mert a Samsung C650-hez nem volt szukseg egy egesz home cinemara, mert a tv maga USB-s vinyorol siman lejatsza az mkv-t es tarsait(igy nem volt szuksegem dvd lejatszora vagy kek lemezes lejatszora), de szerettem volna elvezni a DTS hangot, igy jutottam el ehhez a szetthez, mert ez magaban, kepes dekodolni a DTS hangsavot. Tehat nem egy komplett hazimozi szett dvd lejatszoval, csak egy hangfalszett DTS dekoderrel egybekotve.
Itt az alabbi konfig egy resze, amibol epitve lesz:
Core I3 2105
4gb 1600-memo
ASRock Z68 Extreme3 Gen3 - - ATX - LGA1155
Socket - Z68 - USB 3.0 - Gigabit Ethernet, spdifASUS ENGT440 DC SL/DI/1GD3 - GF GT
440 - PCI Express 2.0 x16 - 1 GB DDR3 - DVI, HDMI (
HDCP )Sajnos nem ertek a hang reszehez a dolognak, kerem segitsetek. A logitechre, tudok analog es optikai kabelt tenni, ott viszont nincs HDMI bemenetem sajna. OS-nel XBMC-re gondoltam win 7 alatt. Az alaplapon van optikai kimenetem… ilyet meg sosem hasznaltam nincs vele tapasztalatom hogy mit lehet rajta kikuldeni es mit nem gondolok itt DTS, DTS-HD es a tobbi rovidites es tarsai
A segitseget elore is koszonom! -
knbs
senior tag
Tudom en hogy megy ez 18 evig eltem panelban
azert szepen megoldottad a feladatot. A kep pedig tenyleg csaloka, de mostmar ertem. Az 50-s tv-hez a 2.5m meg okes a HD-hoz.
Tetszik, hogy bevizezted az egeszet ahogy van(tudom megmaradt alkatresz, de akkor is poen) Grat a cucchoz. -
knbs
senior tag
Jo lett nekem tetszik. Egy kerdesem van, neztem a kepeket a nappilidrol es igy szemre nem tudom pontosan megitelni, de nem veszited el a HD tartalmak minoseget ilyen nezesi tavolsaggal(3,5 meter), vagy nem is nagyon neztek HD-t?
Jobb amugy a tv-t falra rakni vagy az alacsony butor miatt kivanta a megemelest? -
knbs
senior tag
WIndows 7-re palyazom Os gyanant a HTPC-be, de 32 bit vagy 64 bit? A 32- fele tendalok inkabb...
Ezzel engem mar majdnem meggyozott, azert kivancsi lennek itt mik a tapasztalatok?'Windows Media Center of Windows 64-bit is a 64-bit application and hence you can’t use a couple
of useful 32-bit DirectShow filters with its internal video player (e.g. madFlac Decoder, ReClock,
ArcSoft Audio Decoder, ArcSoft Video Decoder, CyberLink Video Decoder). This is not a fatal
disadvantage however even if you use Windows Media Center as a front end; you can always use
an external 32-bit media player such as Media Player Classic HomeCinema.'' -
knbs
senior tag
Valaki venne a faradsagot es osszeallitana egy HTPC-t nekem konkret tartozeklistara gondolok.
A gep NAS-ra lesz kotve szoval a sok tarhely nem fontos inkabb a kompakt es szep dizajn. Olyasmit szeretnek epiteni aminel nem kell kompromisszumot kotni semmilyen teren, igy nem az ar, hanem az ar\ertek tenyezo ami fontos.
Szeretnek hd adast is rogziteni vele a kabeltv-rol(nem tudom ez menni fog-e beepitett vinyo nelkul?)
Akad par 3D HD filmem is mkv formatumban ezeket is le kene tudni jatszania. Egy Panasonic plazmara lenne rakotve.
Nagyon halas lennek ha megdobnatok egy amolyan bevasarlo listaval. Segitsegeteket elore is koszonom! -
knbs
senior tag
Szeretnem ha ajanlanatok nekem egy hazat, mar nagyon sokat nezegettem, de meg mindig nem talaltam meg az igazit.
Nagy hazra lenne szuksegem, 4 vinyo lesz benne+ssd+bd iro jo lenne az usb3 csatlakozo, es ne kelljen kiszedni egy vinyot, ha esetleg kap a rendszer egy videokartyat.Probalom a NAS-t a HTPC-vel kombinalni, de kulfoldi oldalakon is ilyenkor sok esetben valami szerver haziko kerul elo, amiben boven van hely 4-6 vinyonak es nem is sulnek meg ha 24/7-ben mennek.
-
knbs
senior tag
Nagyon brutalis HTPC haz
A haz maga mint hutobrodakent is uzemel, opciokent lehet kerni hozza procihoz, videokarihoz blokkot, (lehet rossz a szohasznalatom, mert ugye ezt a vizhutesenel emlitjuk, de ez is hasonloan nez ki, csak ebben nem kering viz, pusztan a rez vizi a hot a haz kulso lamellai fele), az elso touchscreen-t ne is emlitsem.
Meg jo hogy lehet kapni
Persze nem nalunk es nem is euroert
-
knbs
senior tag
válasz
zsola32 #7954 üzenetére
Hasonlo dilammaban vagyok en is.Valami hibrid
ugymond HTPC+NAS kellene. Mindegyik elonyevel ugye. Sajnos tul sok az elvarasom es azt mind egy gepben szeretnem megvalositani. Ilyenkor mindig elokerulnek kompromisszumok.
Ugye egy jobb NAS 50k-tol indul, amit mondjuk mediaszervernek hasznalnek es torrentre 24/7-be. Egy HTPC megepitese is kb 70k-100k.
Mar lassan 2 hete forumozom ossze vissza,de csak nem korvonalazodik a dolog.
Ugye ha mar htpc- akkor legyen halk fogyasszon keveset, kulso tapos stb. ha meg NAS akkor legyen benne legalabb 2-4 vinyo raid5-be, na akkor mar a fogyasztas kezd 24/7 ben problema lenni.
Nem egyszeru sajna.Amugy a win7+xbmclive kombora van pelda, igaz mar az uj generacios ION2 lappal az asustol:
dualboot XBMC Live + Windows 7
Itt a srac blogja mondjuk eleg hianyosan kozli az infokat, es szegeny tobb dologgal is porul jart, de legalabb ebbol is okultam par dolgot.
-
-
knbs
senior tag
Szervusztok!
A segitsegeteket kernem, adjatok utmutatast, merre induljak szeretnek magamnak egy HTPC-t epiteni. Sokat bongesztem a forumot, par otletem mar van de gondoltam egy kis tamogatas jol johet.
Szeretnem a villanyfalo "nagyvasat" kivaltani a torrentezes alol es igy ha mar epitek valamit akkor gondoltam a htpc-re, mert egy NAS is megoldana a dolgot, de a medialejatszom haldoklik igy hataroztam el hogy akkor legyen HTPC(persze ha sikerul egy gepbe minden elvarasomat teljesiteni)A szempontok a kovetkezok lennenek:
-A gep a halomban lenne, mivel itt van a tv(Samsung 46B650) is, igy a hang az az egyik leg neoralgikusabb pontja a rendszernek(gondolkoztam vizhutesben is...)
-Fontos,hogy torrentezesre lesz gyakorlatilag 24/7-ben hasznalva, ezert a fogyasztas nagy szerepet jatszik(termeszetesen esti orakban filmezes meg ilyenek)
-El kellene erjem a gepet a munkahelyemrol is es otthon is van meg ket laptop amivel felcsatlakoznek, vagy filmet nezni vagy csak par dolgot lementeni tarolni
-1080p filmek lejatszasa
-DTS hangot optikai kabelen vinnem ki egy Logitech Z-5500 hangfal szetthez, ebben van DTS dekoder szoval, maga a DTS hang keltes megoldva.
Nem tudom remelem nem hagytam ki semmit
Elore is koszonom mindenkinek a segitseget, utmutatast.
Udv,
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest