- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondőr
addikt
válasz
cinemazealot #45350 üzenetére
Köszi a tippet, majd megnézem pontosan melyik csatlakozó van rajta! De egy 10 m-es kábellel full hd képet normálisan lehet továbbítani komponensen? Esetleg dvi-hdmi jobb választás lenne? Úgy tudom, hogy a kábel hosszával arányosan romlik a minőség, ezért is kérdeztem! Nem szeretnék sokat rákölteni, ezért a prémium kábelek kilőve!
szerk: közben látom megjött a válasz is! Akkor inkább egy dvi-hdmi kábellel próbálkozom, csak úgy a hang nem fog menni.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Nem 100%-ban ide tartozik, de szerintem tudtok segíteni! PC-ről szeretném a képet egy full hd TV-re továbbítani, de az a gond, hogy bő 10 m kábel kellene hozzá. A vga-n egy dvi port, ami szabad. A kérdésem az, hogy egy ilyesmi dvi-komponens átalakítóval és bő 10 m rca kábellel normális minőségű képet lehetne továbbítani? A hang pedig jack-jack kábellel lenne megoldva. Másik opció a dvi-hdmi, csak úgy hangot már nem tudok átvinni.
Előre is köszi a segítséget! -
morfondőr
addikt
Üdv!
Remélem jó helyen kérdezek! Adott egy DLNA képes több éves Sony TV és hát USB-ről nem túl sok formátumot ismer fel. A pc messze van tőle, szóval közvetlen kábel kapcsolat nem lehetséges. Azt meg lehet-e oldani, hogy a pc játsza le a médiát és a képet+hangot a hálózaton továbbítsa a TV-re? Vagy a dlna csak arról szól, hogy elérem a pc-n a fájlokat és azt a tv lejátszójával meg tudom nézni?
A választ előre is köszönöm! -
morfondőr
addikt
válasz
MasterMark #37388 üzenetére
Legutóbbi stabil: 15.7.1. De már az előző driverrel is csinálta, azelőtti meg nem volt, mert nemrég raktam össze a gépet. Lehet érdemes volna egy driver sweep-et csinálni? Win 10 alatt is működik vajon?
-
morfondőr
addikt
Üdv mindenkinek!
Lehet nem teljesen ide tartozik, de talán itt foglalkoztok legtöbbet pc-s videólejátszással...
Szóval a problémám a következő: bármilyen programmal (elsősorban Kodi-t használok, de másik szoftverrel is előfordul), bármilyen formátumú videót játszok le, sőt még böngészőben lévő videólejátszás közben is (több böngészővel is próbáltam) néha egy pillanatra megakad a videó és a hang is. Ez nem szokott több lenni egy mp-nél, és teljesen kiszámíthatatlanul jön elő, van hogy egy film alatt csak egyszer, van, hogy egy 20 perces sorozatrész alatt 2-3-szor is előfordul.
A gépem az adatlapomon, Win 10 64 bit, Kodi, Win 10 videólejátszója, VLC, Chrome, Edge. Ezekkel minddel előfordul. A Catalyst-ben engedélyeztem az akadásmentes lejátszást.
Valaki találkozott már ilyennel? Mi lehet a megoldás?
A válaszokat előre is köszönöm! -
morfondőr
addikt
válasz
Warter #28558 üzenetére
7.1-es kimenet van a lapon, 5.1-ben van rákötve a szett, a hangkártya programja ehhez mérten van beállítva (oldalsó hangszórók tiltva). A bekötés jól van megcsinálva, nem is ez a gond. Az alapzaj nem folyamatos, hanem csak akkor van, amikor XBMC-vel filmet nézek. Ha nem megy film, csak pl. a menüben navigálok, akkor sincs. Ezért gondolom, hogy nem a hangkártya/hangszóró által keltett zajról van szó, hanem valami codec vagy egyéb probléma. Codec pakk nincs fönt egyébként, az XBMC mindenből a sajátját használja.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
XBMC-ben lejátszás közben halk sistergő háttérzaj hallatszik, ha megállítom a lejátszást, akkor ez eltűnik. A forrás rendszerint DTS minőség, viszont csak alaplapi hangkártyám van (Realtek ALC889A). A gépre analógban egy 5.1-es Logitech szett van rákötve. Próbáltam többféle beállítást, vagy nem szólt, vagy nem volt 5.1. Valakinek lenne ötlete hogyan tudom ezt a zajt eltüntetni?
A segítséget előre is köszönöm! -
morfondőr
addikt
Írtam is, hogy LG 42LK530-as TV-m van. Lejátszóra nekem is van alternatívám: Zoom Playert használok évek óta, és a PotPlayer is nagyon bevált, de tetszik az XBMC könnyű kezelhetősége, médiatárja és teljes mértékben tudom távvezérelni az androidos telefonommal. Magyarul a kanapéról tudok válogatni a filmjeim között gyorsan és egyszerűen. Ezt sajnos nem tudtam megoldani másik lejátszóval. A PotPlayert tudtam távvezérelni szintén telefonnal, de az csak a lejátszás/szünet, és hangerő állításra korlátozódott. Filmek indítása, böngészése csak fáljkezelőből. De javítsatok ki, ha ez nem így van és ugyanez elérhető pl MPC-vel!
-
morfondőr
addikt
Úgy is akadozik, igen! PotPlayer-el sokkal folyamatosabb a kép, ezért gondoltam, hogy az XBMC-vel van probléma.
-
morfondőr
addikt
Üdv!
Tud valaki tanácsot adni XBMC-hoz? Akadozik a kép a TV-men HD és SD filmek lejátszásánál is. Mit tudnék ez ellen tenni? A beállításokat végigzongoráztam, VGA drivert frissítettem, XBMC újratelepítése megvolt (10.1-es verzió van fennt).
A gép nem lehet gyenge: 3 ghz C2D, és Ati 4850. Két megjelenítő van: monitor (1680x1050, 60 hz) és TV (LG 42LK530, full HD, 60 hz). A TV egy DVI-HDMI kábellel van rákötve. Ha változtatom a TV-n a frekvenciát, mondjuk 24 hz-re, akkor még szembetűnőbb az akadozás. Esetleg hol nézelődhetek alapvető PC-TV összehangolási beállítások ügyében?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kompakt vízhűtés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Ford topik
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóhifi
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest