- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cinemazealot
addikt
válasz
morfondőr #45351 üzenetére
Azt azért tudd, hogy a 10 méteres távolság még a HDMI-nek is okozhat problémákat. Gyakori ugyanis, hogy a nem túl jó minőségű kábelek már a 10 méterhez közeli távot is jeleldobással "honorálják". Szóval szerintem első körben kérj kölcsön valakitől egy 10 méteres HDMI kábelt (és egy DVI-HDMI átalakítót, ami akár eBay-ről is viszonylag olcsón beszerezhető) és próbáld ki, egyáltalán működne-e a rendszered vele. A DVI-HDMI kábelt azért nem javaslom, mert ha idővel eszközparkot váltasz, egy gyári HDMI kábellel nagyobb eséllyel fogod tudni összekötni az eszközeidet (a DVI végnek csak akkor veszed majd hasznát, ha az egyik eszközöd rendelkezik DVI aljzattal), ráadásul a HDMI (ha pl. később a géped kimenete is az lesz) a digitális hangot is átviheti.
(#45352) hm15
Na, ez nekem új. DVI-on hangátvitel? -
hm15
senior tag
válasz
morfondőr #45351 üzenetére
Ennek kapcsán, egyszer már kérdeztem, hátha most. Nálam AMD APU másodlagos megjelenítőre 10 m DVI-HDMI kábelen átviszi képet és hangot egyszerre. Intel is tudja ezt, vagy náluk csak képet lehet? Érik hardver csere, fontos tulajdonság lenne a választás megkönnyítésére.
-
cinemazealot
addikt
válasz
morfondőr #45349 üzenetére
Ez az átalakító csak abban az esetben lenne működőképes, ha a DVI kimeneted szolgáltat analóg jelet is, tehát a kimeneted pontos neve DVI-I vagy DVI-A (irodalom). A termék leírásában ugyanis ez áll: "Convert your ANALOG DVI signal to RCA component video with this compact ANALOG DVI to component adapter" ... "This adapter is not compatible with PC or Mac video card outputs unless specifically stated in your video card. Both devices MUST support Y, Pb, Pr (sync-on-green) signals"
Bő 10 méteren egyébként esélyes, hogy az analóg jelnek, komoly mértékben romlik a minősége, ezért én megpróbálnám vagy egy minőségibb HDMI kábellel (a DVI ugyanis kompatibilis lehet a HDMI-vel), vagy egy HDMI-UTP => UTP-HDMI átalakító párossal, amiből van aktív is, passzív is. Persze az aktív átalakító nem olcsó, a passzív meg lehet, hogy nem visz át ekkora távolságot. Ugyanakkor a megoldás előnye, hogy a nagyobb távolságot CAT.5E kábelekkel tudod áthidalni, ami jóval olcsóbb és könnyebben csatornázható/behúzható, mint a HDMI.
-
Celtis
veterán
válasz
morfondőr #43678 üzenetére
Igen, kb. arról szól. Nem fog több formátumot lejátszani a TV, hacsak a DLNA szerver nem végez transzkódolást, de az erőforrás igényes.
Mivel úgy értem, hogy van hálózati kapcsolat a TV-nél, ezért szerintem messze a legjobb megoldás, ha veszel egy Raspberry Pi-t, teszel rá egy Openelec-et, és eldugog a TV mögé. Minden problémád meg lesz oldva.
Elvileg ugyan létezik HDMI over LAN megoldás is, de akkor még ott van a PC távirányításának problémája. -
drdr
senior tag
-
Joshi
titán
válasz
morfondőr #11134 üzenetére
Media Player Classic HC-val próbáld, az általam linkelt leírás alapján szépen viszi a HD filmeket ráadásul a TV-d tudja a 24Hz-et.
Viszont az XBMC nálam is eszméletlenül szaggat még az előbb linkelt 11-es bétában is. Gyakorlatilag tök mind1 hogy mit állítok be a Video lejátszásban (DXVA2, freki igazítás a TV-hez stb) egyszerűen élvezhetetlen a képsebesség. Gyanús hogy neked is LG TV-éd van ahogy nekem is (PK250). Lehet hogy az LG-vel lesz a bibi. -
Joshi
titán
válasz
morfondőr #11131 üzenetére
Első körben olvasd el HD filmek lejátszása /Olvasd el az első hsz-t!/ a topiknak az első hozzászólásában leírtakat és ha továbbra se boldogulsz csak akkor kérdezz a HD filmek lejátszása topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Apple Watch
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest