Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Az AMD és az Intel megkapja ezt a formátumot, hiszen másképp nem tudnák támogatni a DXR-t, nem tudnának rá hardvert tervezni a formátum ismerete nélkül. Tehát az AMD és az Intel pontosa lát és tud mindent, ahogy a GAB és a Khronos is. Az, hogy nem nyílt a formátum csak a fejlesztőket szopatja, meg titeket játékosokat.
-
xandrush0831
senior tag
Hát annyit tudnak tenni a fejlesztők, hogy nem raknak bele RT-t, ha nincs pénzük fejleszteni rá. Vagy beteszik kapcsolhatóan a lassút. Mondjuk ha őszinte akarok lenni, én se dobálóznék semmilyen nyílt formátumokkal, főleg olyan területen amiben az egyetlen vetélytárs le van maradva=selling pointot képez. Ezek a figurák nem azt akarják, hogy egy jót gémeljünk. Egyik oldalon sem.
Amúgy én speciel tökre megvagyok az RT nélküli, "hagyományos" fényekkel és tükröződésekkel. Kivételt képez ez alól a CP, ahol inkább megyek le 4K DLSS ultra performancera és generálok az 55fps-ből 60-at, csak peregjen a path tracing, mert úgy néz ki hogy beszarok!

-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Az, hogy csak azért mert a szabvány zárt formátumra kényszeríti a fejlesztőket, nálad minden sokkal lassabban fut. Ezért van szükség fake frames-re. Ha optimalizálható lenne a kód, akkor nem kellene képgenerálás sem. És ez fontos. Sokan optimalizálásért kiáltanak, de az a helyzet, hogy nem tudsz optimalizálni, ha nem látod, hogy hol lassú a kód, és most ez a helyzet. Ahol van a lassulás, oda a fejlesztő nem lát be semmilyen eszközzel. Ez nem a fejlesztők hibája. Ők nem tudnak tenni semmit, amíg a formátumot meg nem nyitják.
[link] - ajánlom ezt az olvasmányt a mostani szituációról.
Tehát a fake frames nem azért létezik, mert bárki jó ötletnek tartja, hanem azért, mert a fejlesztők számára nem optimalizálható a kód semmilyen formában. És erre kellett reagálni valami öszvér módszerrel, ami a világ legnagyobb marhasága, amit a gyártók ki tudtak magukból szenvedni, de más lehetőség nincs, amíg black box az API-nak ez a része.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Hozott. Azt használja az Ubisoft. Csak az nem szabványos, tehát vannak vele problémák. De van nyílt formátum. De nekünk olyan nyílt megoldás kell, amit mindenki támogat.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Én jobbat mondok. Mi lenne, ha lenne az API-ban egy nyílt BVH adatstruktúra-formátum? Ezzel hoznánk egy új RT API-t, és azt is implementálnák a fejlesztők. Aki pedig ugyanerre a képminőségre vágyik a zárt BVH adatstruktúra-formátumon keresztül, akkor használja azt tízszer lassabb sebességgel. Ebből remélem érthető lesz, hogy mi a gond. Szükség se lenne fake frames-re, ha a rendszer, amit bevezettek optimalizálható lenne, de nem az, mert zárt a BVH adatstruktúra-formátum. És, hogy mi köze van ennek a GPU-gyártóknak? Tippel, hogy ki adta ezt az adatstruktúra-formátumot.
-
xandrush0831
senior tag
Na, akkor akinek nincs pénze RT-t fejleszteni, az hagyja ki. Vagy tegye opcionálissá. Mondjuk 95 százalékban opcionális is. Ahogy a framegen is.
Én továbbra sem értem mi a gond, vagy hogy hol jön a képbe az nVidia. A felhasználók választhatóan tudnak réjtrészelni, meg frémgenelni. Akinek nem bírja a gépe vagy a lelke, az meg nem kapcsolja be egyiket se. Én is szeretem hogy vannak ujjaim, tehát nem verem szét őket egy kalapáccsal. Tök egyszerű.
Néha úgy túl van utálva ez a "kamu" framegen (többnyire AMD-hívők által), mintha titokban futott volna a háttérben, és azzal bukott volna le az NV. -
Sinesol
veterán
Az nem a vga gyartok hibaja, hogy az UE5 moslekszar bloatware lett, ami 5090-en akadozva is csak 4-5 evvel ezelotti szintet hoz. Plusz azert nyilvan nem tesztbeallitason jatszol, ahol sok olyan dolog maxolva/bekapcsolva van, ami nem csinal semmit szinte.
Az meg mellebeszeles, hogy az RT-be kötsz bele, mind tudjuk miert, ezt inkabb hanyagold.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Nagyon egyszerű az oka. Amikor írnak egy motort, akkor annak vannak bizonyos jellegzetességei. Akár úgy is, hogy licencelik azt egy másik féltől, és átírják az igényeikre.
Nagyon-nagyon sok fejlesztő igen jól belefér aktív RT-vel is a 4K-ba FG nélkül. De kizárólag akkor történik meg ez, ha saját RT megoldásokat használnak, és nem egy gyártói middleware-t. Ugyanis a gyártói middleware-ek problémája az, hogy nem illeszkedik minden egyes motorba jól. Technikailag implementálható mindegyikbe, de a middleware jellegzetes működéséhez olyan dolgokat kell hozzáadni, amit esetleg nem optimális a motorhoz. Ezért van az, hogy sok játékban a saját RT megoldás igen kevés sebességvesztés mellett működik, míg más játékban elvi szinten ugyanaz a megoldás middleware-rel beépítve harmadolja-negyedeli a teljesítményt.Ez még mindig kezelhető lenne elméletben, de az egyik legnagyobb gond a mai RT-vel, hogy az egész bejárási lépcső egy hatalmas black box a DX12/Vulkan API-kban. Hol van az oka annak, amiért nagyon nagy a teljesítményvesztés? Valahol ott, ahova nem lát be egyik profilozó sem, mert az említett API-kban alkalmazott BVH adatstruktúra-formátum nem nyílt, így a fejlesztők nem kapnak hozzáférést. Ergo semmi esélyük megállapítani azt, hogy mitől lassú a kód. Akik gyors kódot tudtak írni azok nagyrészt azért tudták megtenni, mert iszonyatos mennyiségű munkát belefektettek a kísérletezésbe (lásd Ubisoft, nekik külön R&D csapatuk van RT-re), de ez nem reális akkor, ha egyre inkább határidőre megy a dolog, és pénzből is hiány van. A legtöbb fejlesztő ezt nem tudja megtenni. Ezért kérik egy ideje azt a cégek, hogy nyomjunk egy resetet az RT-ben, és álljon át a szabvány nyílt BVH adatstruktúra-formátumra, hogy láthassák hol megy el a teljesítmény, és tudjanak rá optimalizálni.
Csak az arányokat nézd, hogy mi a gond. Az Ubisoft ahhoz, hogy olyan gyors RT játékokat hozzon, amilyeneket hozott, nagyjából 5 millió dollárt fektetett kizárólag R&D-be. Ez egyszerűen irrálisan nagy összeg, mert nyílt BVH adatstruktúra-formátummal ennek a tizede is elég lenne, ugyanahhoz az eredményhez. Az EA pontosan emiatt döntött úgy, hogy kibassza az RT-t a fenébe a Frostbite új verziójából, mert a jelenlegi black box modell optimalizálhatatlan, hacsak nem szánnak rá dollármilliókat. -
VoltanIgor
aktív tag
Ez a dinamikus képgenerálás mondjuk - ha jól működik - nem lenne hülyeség, én csak single játékokkal játszom, és 80 körüli FPS bőven elég számomra, szóval ha ezt be lehet majd állítani, és a latency csak ehhez mérten lép a képbe, akkor az tökéletes. Remélem, működni fog rendesen.
-
xandrush0831
senior tag
Szerintem azt inkább a játékfejlesztőkön kéne számonkérni, hogy mi a kolbászért nem tudnak/akarnak beleférni ekkora teljesítményekbe.
Mondjuk én Path Tracing meg Ray Tracing nélkül még nem találkoztam olyan címmel ami ne menne 60fps-t 4K-ban FG nélkül, pedig csak egy 4080-am van. Stalker 2 volt talán az egyetlen kivétel, de az egy romhalmaz. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
xandrush0831
üzenetére
Amikor nem tudsz elérni a leggyorsabb VGA-val 60 fps-t 4K-ban fake frames nélkül akkor az bizony nem választható opció, hanem kötelező. Egy szót se szólna senki, ha ezek nélkül a tippelések nélkül is jó lenne a PC-s játékok futtatási sebessége, de nem jó.
Nekem általánosan nem tetszik ez a képgenerálás, csak nem tudok mit csinálni, ha a piac jobban szereti a tippelést, mint a valós számolást.
-
xandrush0831
senior tag
Ez egy választható opció, nem megállás nélkül tippelget a felhasználó beleegyezése nélkül. Tessék szépen mindenkinek a valós teljesítmény alapján kártyát venni, nem bekapcsolni, és akkor nem kell siránkozni hogy brühühü fake frames. Ez egy kva kapcsoló, akinek nem tetszik, az ne kapcsolja be.
De azé' érdekes hogy itt ezt fejtegeted, az FSR hír alatt amiben szintén volt szó framegenről, ott meg inkább arról volt szó hogy a steam hamisítja a survey-t az NV javára.
Pedig még mindig több real frame kapható NV vonalon. De most hogy már 6x is van, na eddig és ne tovább. Köcsög nvidia!
-
jimpo
senior tag
Nem mindenki akarja megérteni, igaz nem is kell mindenkinek megérteni.
Pedig nem bonyolult...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Én csak a PH-nak írok. Ez azért legyen tiszta.
Joci10 szerintem csak azért hozta be ezt az írást, mert meg akarta mutatni neked, hogy nem mindenki látja ugyanúgy ezt a "fake frames" dolgot, mint te. Vannak felhasználók, akiknek nem tetszik, hogy vettek egy terméket, ami nem a lenyomott billentyűk és egérmozgások szerinti valóságot számolja, hanem tippelget, hogy vajon mit csinálhatott éppen a user. Több százezer forintért igenis csinálja már annak a számítását, amit én csinálok, és ne csak jósolja, mert az esetek többségében nem találja el. Tehát az, hogy te elfogadod, hogy lehet, hogy mást mutat a kijelző, mint amit csináltál, nem egyenlő azzal, hogy ezt mindenki el fogja fogadni.
-
jimpo
senior tag
DLSS 4.5 vs DLSS 4 Performance, There's Good News & Bad News Hardware Unboxed
-
ricsip
addikt
Linus Tech Tips: mindennapi IT-ról az átlagembernek, főleg Blikk színvonalon. Legalább 1 nagyságrenddel több a show része a műsornak, mint a szakmai hitelesség/igényesség. Meg is mondta a csávó évekkel ezelőtt: minden nap ki kell jönnie új videónak a csatornáján, nem számít mennyire el van kapkodva (=hibás) a szakmai tartalom benne, de ha törik ha szakad, minden napra kell 1 videó, mert csak így van milliós követőtábora, és gondolom milliós $ bevétele a csatornának
JayzTwoCents: detto mint az LTT, nyilván 1 nagyságrendnyivel kevesebb követő, viszont legalább 1 lehelletnyivel kevésbbé Blikk-színvonal, de csávókám sok mindenben szokott határeset hülyeséget is mondani
HardwareUnboxed: GPU és CPU tesztek, főleg játék-ra specializálva, néha monitorokat is tesztelnek (MonitorUnboxed csatorna néven), nagy hülyeségeket nem szoktak mondani (kisebbek becsúszhatnak), és legalább kritikusok nvidia-amd-intel tábor mind3 tagjával
GamersNexus: GPU és CPU tesztek, főleg játék-ra specializálva (HardwareUnboxed ekvivalens), néha kicsit több overclock-os téma mint a H.U.B-nél, ritkán mond baromságokat, sokszor elmegy inkább oknyomozó újságírás témába (nyiltan savazza az nvidia-t, enyhébben az intel-t, amd-t), ld. az nvidia GPU - AI - kínai csempész helyzetről szóló őszi giga dokumentumfilmjuket
Level1Techs: na ő már inkább szerver / enterprise cuccokat is tesztel a konzumer szint mellett, linux-ozik is, már nem mond baromságokat
ServeTheHome: fele-fele arányban home/konzumer és enterprise IT cuccokat tesztel, Linux-oznak is, baromságokat ő se mond, de kicsit porszívóügynök íze van a csatornának a sok szar miatt amiket reklámoz
-
Krisszer
aktív tag
válasz
-=V3rthil=-
üzenetére
ha meg az az igény, hogy (majdhogynem) fapofával tolja a kontentet, arra ott van a Gamer's Nexus. félre ne érts, én is nézem őket (mind LTT, mind GN), de mindkettőnek megvan a maga helye.
-
Sinesol
veterán
Hát igen, savanyú az a bizonyos szőlő, vagy lehet ott is valami cégekért rajongó fanatikus irja az efféle cikkeket. Mondjuk nem is olvastam el, nem vagyok időmilliomos, hogy minden szennyt végigolvassak, ma már csak Techpowerup írásokat olvasok végig, meg persze itt is néha még, ha van értelme.
Egyébként meg nem tökmindegy? Továbbra is a gpu generálja a képet, csak a módja változott megint, nem az első eset, nem is az utolsó.
-
Raysen623
veterán
Szóval marad továbbra is a bűvészkedés. Ez nekem a nesze semmi fogd meg jól kategória.
-
ricsip
addikt
Valóban nem, de az AAAAAAAAA+ szoftverfejlesztés elkurvult nagyon.
Befektetők zsírja hízik rajta, a hülye developereket meg heti 7 nap, napi 16 órában dolgoztatják a megjelenés előtti 6-8 hónapban nonstop, mint a rabszolgákat. [link]Kellene így a francnak bármelyik szarul összerakott sikerjáték. Akkor inkább pénzelek kis indie studiókat, ahol 2-es vagy 1-es tartási módon vannak a
tojást tojó tyúkokjátékfejlesztők, és látszik a végeredményen h. emberek élvezettel rakták össze. Lehet h. nem olyan fancy mint egy UE5-ös borzalom, de nagyon élvezet vele játszani.
Nem pedig kifizetetlen túlórákat, véres verejtéket és beledöglött jómunkásembereket rejt az a 100 gigás pack
-
xandrush0831
senior tag
válasz
noPublicFG
üzenetére
Arra én sem használom, mondjuk évi 4-5 órát multizok amúgyis, mert úgyse vehetem fel a versenyt időmilliomos iskolásokkal.
Viszont singleben sokszor jól jön, ha mondjuk 4K 50 fps-ből akarok 60-at csinálni, meg amikor a 180hz fullhd monitoromat akarom etetni.
-
válasz
xandrush0831
üzenetére
Solo gamingre én is használom, multiban viszont felejtős! Már egy Diablo4-nél érezhető a latency, hát akkor egy fps-ben!?
-
jilian
addikt
Ha most multiba (fps) eltalál valaki...én "perelhetek" amiatt, hogy
"hisz az nem is én voltam" mert amit a játék találatnak számolt az valójában "nem is én voltam"
csak az ő gpu-ja generált engem oda?
-
GodGamer5
addikt
Nagyon király lett. Az AMD-nél most biztos megy a fejvakarás...
. Érdemes megnézni a DF tegnapi videóját a témáról. -
.LnB
titán
Így is meg lehet írni erről a bejelentéseiről egy hírt: [link] Jól.
-
kilua
őstag
"amely kapcsán előre elmondták, hogy új GPU-ra ne számítson senki"
Na igen, amilyen árak lesznek itt most hogy 40%al csökken a GPU gyártó kapacitás, földi halandó számára megfizethetetlen új GPU 🙃
-
-=V3rthil=-
őstag
Azért Linus elég ismert, nem tudom, miből gondoltad, hogy Linus Torvalds az egyetlen Linus a világon. Valamint azt sem értem, hogy miért lenne ő a DLSS atyaúristene. "magamutogató, kattintáshajhászó .f..." ezt pedig miből szűrted le? Neked nem szimpatikus, ok, de fapofával kéne neki adatokat sorolnia? Biztos rengeteg nézője lenne...

-
A GeForce Now szolgáltatás is frissül, ugyanis hamarosan natív alkalmazást kapnak Linux disztribúciók...
Akkor végre lehet Fortnite-ozni Linuxon is? -
jerry311
nagyúr
Hagyomanyos videokartyakat jobban kedvelem. Tudod, azt amelyik hagyja, hogy a jatek generalja a kepkockak tartalmat, es a VGA csak kiszamolja a kepet.
-
Egon
nagyúr
Értem én, hogy tök jó dolog az éáj, meg minden, de ha ez a tendencia folytatódik, úgy 2030-ra már csak egy nyitó- és egy záróképet kell készíteni az adott játékhoz, és az "InfinityDLSS" legenerálja a többit, és tökmindegy lesz hogy mit nyomkodsz a klaviatúrán összevissza, vagy hogy rángatod az addigra 10g-os tömegű egeret (ami persze egyes fórumnácik szerint ha akkortájt meghaladja a 15g-ot, akkor az instant csuklótörés és halál).
-
hokuszla
senior tag
akkor eljött az ideje a 3060ti -> 5070 váltásomnak
-
Matyi6194
újonc
Ami a DLSS 4.5-öt illeti, az tényleg vizuálisan jobb, élesebbek, telítettebbek a textúrák. TDA-n teszteltem.
-
Matyi6194
újonc
Az MFG főleg a fizikát szabadon követő tárgyak esetén ocsmány, ezalatt optimalizálatlan köpenyeket (meg egyébként játékokat is általánosságban) értek főleg. Én Hogwarts Legacyban láttam a talároknál főleg, hogy mintha ilyen szilánkokból állna a lépcső, amikor megyek fel rajta (a játékot az Epic Games akció előtt vettem meg)
-
HantekDSO
aktív tag
Basszus, jól megszívattál!
Azt hittem Linus Torvalds videójáról van szó - gondoltam, végre valaki hozzáértő, szavahihető ember beszél róla - és rákattintottam, holott nem szokásom videókon nézni azt, amit pár mondatban le lehet írni! De ekkor jött a nagy pofára esés: egy szakember helyett egy magamutogató, kattintáshajhászó .f...p vigyorgott a képembe. Kérlek legközelebb, ha pl. "J.F.K." címmel harangozol be valamit, ne felejtsd el hozzátenni, hogy "Ez a video a "Jelenleg Faroknélküli Kuvaszok" magamutogató kattintásvadász pénzszerzési baromsága! 
-
Low Noise
senior tag
Az hittem a valóságos képkockára, hogy kitalaltak valamit es fotorealisztikus lesz a kép, az nagy dobás lenne ha AI val ezt megoldanák. Az én 4070 TI Superem is fog tudni multi framegent?
-
Busterftw
nagyúr
Hatalmas +pont a support miatt, az RTX 2000 szeria 7 eves mar.
-
xandrush0831
senior tag
2x felett passzolom, de azon nekem sokkal reszponzívabb az LS, meg nem kell mókolnom össze-vissza hogy ne legyen screen tearing. Mióta megvettem az LS-t, még 2xFG-re is azt használom.
30->60 ígyis úgyis gáz, de múltkor 60->240-re húztam a CP2077-et 180hz monitoron, és nem éreztem szinte semmi latencyt. -
Csandi
addikt
válasz
xandrush0831
üzenetére
Annak rosszabb a delay-e amit okoz mint az FG-nek.
-
xandrush0831
senior tag
Na, lassan beérik a Lossless Scaling-et
Én azzal használtam már 8x framegent is a 4080-on, úgyhogy még mindig nem vettek rá az 5080-ra.
-
Dester31
tag
Nálam jobban kevesen ágáltak a kamu képkockák ellen (pl. a HUD milyen borzasztó a legtöbb játékban), de itt most kivételesen érdemes megnézni Linus videóját (például), ahol bemutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
- Sapphire RX 560 4 GB videókártya
- ASUS RTX 4060 DUAL 8GB GDDR6 OC V2 - 1 ÉV GARANCIA, NÉVRE SZÓLÓ SZÁMLA, UTÁNVÉT - PCROLL Webáruház
- Zotac Geforce RTX 3060 Ti twin edge LHR nVidia 8GB videokártya
- ASUS RX 6600 XT 8GB GDDR6 ROG STRIX OC Eladó!
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- Samsung 990 PRO 4TB M.2 Heatsink SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Pedig még mindig több real frame kapható NV vonalon. De most hogy már 6x is van, na eddig és ne tovább. Köcsög nvidia!

. Érdemes megnézni a DF tegnapi videóját a témáról.