- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
bigdady #26133 üzenetére
Én használtam Win-t 5400-es WD-ről. Desktop és HTPC gépben is.
Baromi lassú volt érzésre egy 7200-es HDD-hez képest is.De a kérdés jó Celtis-től: Míg desktopon azonnal cseréltem gyorsabbra addig HTPC-ben nem igazán zavart. Ott boot után max az XBMC töltődik be róla, ezen a két átmeneti eseményen kívül másnál nem érzed a különbséget, szóval nem igazán számít.
Én HTPC-be mindenképpen 5400-est vennék. Ha kell a sebesség/másra is használod akkor pedig kis SSD mellé.
-
LógaGéza
veterán
-
Magga
aktív tag
válasz
bigdady #25960 üzenetére
Androidra is van több megoldás, de az szerintem nem az igazi.
Találtam a neten egy kapcsolási rajzot, kb. 5 alkatrész a soros portra kapcsolva. Van hozzá több program, azokkal bármire be lehet tanítani bármilyen távirányítót. Ha összehoztam majd beszámolok róla...
(#25965) bigdady
Nekem hiányoznak a fizikai gombok! -
dlaccc
aktív tag
-
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25121 üzenetére
nézőpont kérdése... mindennek megvan a maga dolga a NAS-nak az adattárolás kiszolgálás, a htpc-nek a lejátszás, az asztali gépek meg mindenre. Persze lehetne egy darab erős gépem tele hdd-vel, zabálhatná az áramot mert annak mindig mennie kéne mert ki tudja ki mit szeretne használni éppen a háztartásban.
Amúgy előbb volt NAS-om mint htpc-m de hálózati adattárolásra egy htpc, nem a legkényelmesebb megoldás szerintem, ráadásul egyre több eszköz igényel külső adattárolót, laptop-okat sem lehet igény szerint bővíthetni szóval kellett...
(az asztali gépemben is csak egy ssd meg egy 2.5" laptopvinyó, ez is csak azért mert nincs benne cd-rom, ha lenne akkor csak egy ssd férne bele 20x25x12 cm a desktop pc-m, az egérpad majdhogynem több helyet foglal az asztalon)Nekem egy elég komoly routerem van de NAS feladatokra még az is édes kevés sebességben.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25118 üzenetére
Hogy kiszolgálja a htpc-t meg a hálózatban lévő minden gépet. Adattárolásra, backup-ra időnként torrentre, tesztelésre(mint most a plex)
Az xbmc-hez azon fut a mysql adatbázis. (Teszt jelleggel) Így egy több htpc-s rendszerben szinkronban van minden kliens médiatára.
asrock z68 m-itx, i3-2100T (ez valószínű át lesz alakítva asztalivá, előbb $ utóbb)
(#25119) radi8tor1
raid 1 vagy 5 szoftveres vagy hardveres?
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25114 üzenetére
HP ProLiant N40L - Open Media Vault Op. rendszer. Igen ez így egy NAS. Nem használom HTPC-ként csak NAS feladatokat lát el, nincs asztali lejátszóm, htpc-t szolgál ki...
SD filmek/720p sorozatokat kb. 40-70% cpu terheléssel stream-el egy 1080p-s 20+ GB-os nagy bitrátás filmet 90%< streamel a plex server.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25109 üzenetére
hát itt sokaknak volt dolga brazos alapú htpc-vel és még senkinek nem volt komolyabb gondja a játszással. Tuti elég a brazos a full HD-hez is, lanon bellül 1000%. A real time kódolás az meg erős(ebb) hardvert igényel.
(tudom hogy a server nem lejátszó, azért is írtam hogy nálam is az terhelt ha kódolt)
Valami akkor ott rosszul van mert helyi hálózaton nem kéne kódolnia a filmeket, miért is kéne tök felesleges. Sem plex playerrel sem xbmc-vel.Azért nem értem miért kell a kettő mert ha van egy plex servered akkor ahhoz használhatod a plex kliens-t és akkor felesleges az xbmc, a kettő kvázi ugyan azt tudja.(bár az xbmc sokkal jobb szerintem)
Helyi hálón csak simán egy NFS vagy SMB/CIFS megosztás kell és nem fog terhelni semmit sem.
Ha meg feltétlen kell a Plex hogy bárhol a világban nézhesd a cuccaidat akkor meg terhelni fog a stream. -
slashing
senior tag
válasz
bigdady #25106 üzenetére
Most akkor Plex vagy Xbmc? Ha plex és nem lanon megy akkor stream-el és kódol azért 100% a cpu.
Próbáltam Plex szervert és nekem is mocskosul terhelte az N40L-t a streaming....
Lan-on bellül nem kéne kódolnia.
Viszont ha Plex akkor meg minek az xbmc. vagy fordítva. Nem értemHa kell a stream szolgáltatás hogy bárhol neten keresztül elérd a filmeid akkor Plex ha nem kell akkor Xbmc szerintem... A kettő együtt felesleges.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bigdady #25106 üzenetére
Beárazást ebben a topicban kérj, minden más helyen hirdetésnek minősül!
-
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #25012 üzenetére
Lejátszás közben enter-> hang ikon; itt azt is be lehet állítani mi legyen az alapértelmezett. Vagy Keyboard controls.
-
dabadab
titán
válasz
bigdady #24924 üzenetére
"Lehet hulye kerdes de ha mindig megy a htpc otthon torrent miatt, nem lenne neki jobb egy win server mint egy normal win?"
Nem. A Server valtozatok annyival tudnak tobbet, hogy mindenfele extra feature engedelyezve/telepitve van rajtuk, amikre neked valoszinuleg semmi szukseged, sot, igazabol orulsz, hogy nem eszik a memoriat meg a CPU-t
-
canniball
nagyúr
válasz
bigdady #24851 üzenetére
Én csak itthon használom, kívülről fogalmam sincs miként lehet megoldani. De ez szvsz hálózati kérdés, ha kintről ugyanúgy eléred a fájlokat mint otthon akkor gondolom ugyanúgy is működik mint otthon.
MÁS.
Ha már offolok, van itt jó angolos? Ez:
SATA power delivery is rated as follows for any combination of hard drives and/or optical drives:
• 5 V rail: up to 3 A
• 12 V rail: up to 1.5 A
mit jelent pontosan? -
Celtis
veterán
válasz
bigdady #24854 üzenetére
Itt sok különböző dologról van szó.
1. Azt javasoltam, hogy ha a Brazost csak HTPC-nek használod, akkor az Openelec bőven jó rá, kár windowssal küszködni.
2. Kérdezted a windows fájlmegosztást és torrentet, amit ez a rendszer is tud.
3. Vannak extra igényeid. Távoli ébresztés - ez nem oprendszer függő. NAS funkciók, távoli elérés - Rossz topicban jársz. -
Celtis
veterán
válasz
bigdady #24849 üzenetére
A win fájlmegosztás hogyan működik az interneten keresztül? Úgyanúgy meg a samba is.
Ha távolról akarom elérni a fájljaimat, akkor az nekem NAS kérdés, és nem HTPC. A HTPC, mint a neve is mutatja egy házimozi eszköz.
Ettől függetlenül íme egy link Plex media szerver addon Openelechez. Fogalmam sincs, hogy mire jó és mennyire működik.
-
Celtis
veterán
válasz
bigdady #24845 üzenetére
Samba share-t tud az Openelec. Az ugyanaz, mint a windows fileshare, ugyanúgy látszik más gépeken.
Érdemes lehet kipróbálni. Akár egy pendrive-ra is telepítheted 3 perc alatt, és megmarad a telepített win.Nemrég csináltam egy ilyen HTPC-t E350M1 lappal. Pendriveról 30 másodperc alatt bootol az Openelec (teljes üzemkész állapotig), pedig azon nincs is USB3, mert ez a fajta már nem kapható.
-
cekkk
veterán
válasz
bigdady #24801 üzenetére
Szerintem dobd ki az a htpc-t és vegyél egy mp-t
Viccet félretéve, esetleg az erősítőben nem állítottál el valamit, vagy előző wines telepítésnél nem állítottál el semmit amit utána mással kompenzáltál? Én a helyedben még a erősítőt is resetelném, biztos ami biztos alapon.
-
törölt tag
válasz
bigdady #24731 üzenetére
Néhány napja raktam össze havernak E350-es gépet, 4 giga ram, V300-as SSD és 8.1. A 13.12-es Catalyst és Realtek hálókari driveren kívül semmit nem igényel (erősítő van a rendszerben, hangkari nem kell). Médialejátszóként, mint a villám, minden probléma nélkül. Ha semmi mást nem használhatnék csak azt a Brazost, akkor is jól érezném magam, még vetítő mellett sem muzsikált rosszul.
-
törölt tag
válasz
bigdady #24729 üzenetére
Jaaaa, sajáttal, szerk előtt félreértettem. Egyébként ha végképp elcsesztél mindent, próbálkoznék win 8,1-gyel, mert tisztább, biztonságosabb érzés, hangminőség is jelentősen javul. Kisebb erőforrásigény, Brazosnak jól jöhet. Sajna nincs jobb ötletem, mint a régi, működő driver felpakolása.
-
törölt tag
-
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
bigdady #24671 üzenetére
Vagy mondjuk rákeresel a googleben , hogy xbmc médiatár és elolvasod az első bejegyzést.
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #22904 üzenetére
figyi a következőket kell csak csinálnod semmi mást:
- ellenőrzid a bekapcsolni kívánt gép bios-ában a wol-t hogy be van e kapcsolva
- ennyi minden után szerintem reseteld / rakd defaultra a routert
- aztán keresd meg hol lehet statikus ip-t rendelni egy adott mac címhez oda állítsd be mondjuk a 192.168.1.100-at
aztán
- port forward ahogy itt írták neked
- aztán nézd meg hogy egy másik gépről saját hálózaton bellül felébred-e ha igen akkor próbálhatod mobilról mobilneten keresztül különböző app-okkal -
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady #22903 üzenetére
Van annak jelentősége hogy PORT fwd beállításokat (rebootolt mindig a router ugye) a kikapcsolt gép mellett Próbalgatom? Es utána küldök új jelet ugy hogy a gep nem volt bekapcsolva? Vagy bekapcsolt gép mellett állítanám a pfwrdokat es mindegyik próba után kapcsoljam ki?
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #22900 üzenetére
Nekem is.
Kölcsönkértem tesóm androidos telefonját. Beállítottam mindent, megnéztem wifi-n keresztül is meg 3G vagy nem tudom milyen internet van a telefonján 10 perc után is felkelt a gép.
itt egy képernyő mentés mindenről amit csináltam, talán segít, elsőre megvolt kb. 2 perc alatt, nem tudom nálad mi a gond.
Szerk.: én nem szórakoztam dyndns-el simán az internet címemet használtam google what is my ip....
-
slashing
senior tag
válasz
bigdady #22885 üzenetére
" Az IP-címekhez hasonlóan a alhálózati maszkot is byte-onként (pontozott decimális formában) szokás megadni - például 255.255.255.0 . De gyakran találkozhatunk az egyszerűsített formával - például a 192.168.1.1/24- ahol az IP-cím után elválasztva az alhálózati maszk 1-es bitjeinek a számát jelezzük. "
Az ip cím helyére a port forwardhoz.
Kár hogy nem támogatja, nem csak hálózaton bellülről működik, használtam wol-re interneten keresztül. Be tudtam kapcsolni azon keresztül a NAS-t és böngészőben filmet streamelni, vagy csak simán lementeni onnan fájlokat stb...
-
Celtis
veterán
válasz
bigdady #22872 üzenetére
1. Most nézem a képet, amit csatoltál.
Na, azon rossz a local IP. Ha a LAN-od 192.168.1.x-es IP címeket használ, akkor az a bizonyos 255-ös cím 192.168.1.255 kell legyen. Szóval csak az utolsó szám lesz 255, nem az összes. (Bocs ha valakit bánt a konyhanyelv, de talán így most itt érthetőbb)Így sem biztos, hogy működni fog, mert a router esetleg alapból nem forwardol 255-ös címre.
2. Fix IP
Írtad, hogy beállítottad a fix IP-t a HTPC-nek. Remélem ezt a router DHCP beállításainál tetted meg.
Ha nem, akkor tedd meg, és így is próbáld ki. Ekkor a port forward a fix IP címre mutasson.3. Ha így is csak néhány percig megy a routeren keresztül a wol, akkor az bizony az arp tábla automatikus törlődése miatt van.
Erre is van megoldás, statikus arp bejegyzés.
[link]
De kétlem, hogy a routered támogatja. -
sb
veterán
válasz
bigdady #22838 üzenetére
Nem volt világos, mert többfélét írtál.
Akkor összefoglalva:
1. Router felületről el tudod indítani, de csak pár percig. Utána az sem megy.
2. Belső hálón más progival küldött csomaggal egyáltalán nem tudod felébreszteni.?
Ha így van akkor az első egyértelműen router gond.
És szerintem a második is valami hálózati probléma (router beállítás, firewall, stb... amit írtam: pl nem enged broadcast üzenetet - bár belső hálón nem szokott tiltva lenni.).
Egy biztos, a gép (bios, win alatt a driver) jól van beállítva ha egyszer is fel tudod kelteni. A gép nem szenderül pár perc után még mélyebb álomba. -
cekkk
veterán
-
cekkk
veterán
válasz
bigdady #22851 üzenetére
A gép ip címe helyére 255.255.255.255 ezt írd be.
Így se éleszti kívülről?Csinálj már róla egy képmentést, hogy hogyan állítottad be a routert.
Az ip címet a géped, hogyan kapja? A legjobb lenne ha ő lenne a dhcp kiszolgáló és a hálókártya MAC címé ő osztaná ki az ip-t akkor amikor a gép felcsatlakozik. Szerintem vagy nem így van beállítva, vagy pedig a gépent te állítottad be kézzel fix ipre. Na most mivel kell a MAC a felélesztéshez ilyen esetekben a router nem tudja, hogy ez a MAC melyik IPhez tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest