- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz vitezlejszlo #31321 üzenetére
VAAPI-t kapcsold ki, és azokat a beállításokat próbáld, amik a leírásban meg vannak adva.
Lejátszás közben "O" gomb, kiírja az adatokat, mivel dekódol stb.[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
korcsi
veterán
válasz vitezlejszlo #31315 üzenetére
Ma tettem fel próbára 14.10-es ubuntut, a mellékelt leírás (egy-két dolgot javítani kellett benne) alapján. Most már mindent eszik (killa sample, 20-30Mbit fullhd interlaced anyag stb.) , eddig (14.04-el) mpeg2-re megborult a gép,
-
korcsi
veterán
válasz vitezlejszlo #31299 üzenetére
A hivatalos driver az a fglrx akar lenni? Már nincs rá szükség, a nyílt forrásúval is megy a gyorsított lejátszás.
-
korcsi
veterán
válasz MasterMark #31050 üzenetére
Melyik bizonyos teszt ez?
-
-
korcsi
veterán
válasz bajnokpityu #30303 üzenetére
Ha külső lejátszót használsz, szerintem azt úgy állítod be ahogy akarod. External playersAzért MPC-HC-val lehetne tenni egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz lord_devil #29078 üzenetére
Milyen jellegű hiányosságokat tapasztaltál?
-
korcsi
veterán
válasz MasterMark #25251 üzenetére
Ha tényleg handshake probléma akkor ez alacsonyabb szinten jelen levő probléma. Ha a boot se látszik azon a driver se segít.
-
korcsi
veterán
válasz kopidoo #24921 üzenetére
Nekem volt ilyen problémám, olvass utána, bár megoldás nincs rá . Volt kép, kábel csatlakoztatás után amíg el nem kapcsoltam a bemenetet vagy ki nem kapcsoltam a TV-t, utána semmi amíg a kábelt ki meg bedugtam.
-
korcsi
veterán
Passthrough-nál miért nyúlna bele bármi a hangba? Ha nem soksávos PCM-be megy ki a hang akkor az az eredeti lesz amit a forrás biztosít, nem?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz radi8tor #24386 üzenetére
Történelem!
Lassan egy éve megy nálam brazos fglrx-el hardveres gyorsítással gond nélkül de most már akár nyílt forrású driverrel is működik!
Mondjuk a HD 4200-al a nem mai volta miatt, lehetnek bajok.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz gergely001 #24027 üzenetére
Linux alatt milyen a IGP támogatottsága?
-
korcsi
veterán
válasz canniball #23377 üzenetére
Volt egy típusú paneltáp, aminek érdekes módon 12V-os bemenete volt és mégis 4A-ben specifikálták a 12V-os ág terhelhetőségét, pedig elvileg csak kapcsolja az ágat. Régi tervezésnél előfordulhat, hogy nem a jellemzően 12V-os terhelésre tervezték. 12V-os bemenetű frissebb kivitelű paneltáp biztos ki tud szolgálni egy mini rendszert, szerintem.
A lényeg, hogy a kijelentés, miszerint a paneltápoknak gyenge a 12V-os ága, nem igaz.
-
korcsi
veterán
Igen így működik, de automatikusan (ami szerintem a lényeg, nem akarok én bubucolni vele, hogy szép videotéka legyen, annyit nem ér az egész) beszerzés közben amikor hol csak epizódok vannak majd epizódok mappában és évadok mappában ott elég sikertelen tud lenni.
-
korcsi
veterán
válasz Patice #22169 üzenetére
Aki ilyen eltéréseket meghall a fülével, szigorúan vakteszten, annak csak gratulálni fogok, és nagyon sajnálom mert egy élet munkája rámehet, hogy olyan hang technikát vegyen ami elfogadható hangminőséget biztosít, ja nem mert addigra már úgyis oda a hallása...
Másik: az elektromos jel fénnyé és a fény elektromos jellé alakításának az ideje azért nem hiszem, hogy olyan nagy mértékben ingadozna, hiszen a jitter esetében nem a késleltetés a probléma, hanem annak változása.Nem szeretem az ilyen audiofil dolgokat...
-
korcsi
veterán
válasz DanielK #22109 üzenetére
Főképernyő, videók, fájlok, betallózód a könyvtárat aminek a tartalmához nincs infó, "c" gomb vagy context menü, és film információ, ha nincs hozzá egyből keres, ha van akkor alul frissítés, ha többet vagy nem talál, akkor beírhatod neki a keresendő szöveget.
-
korcsi
veterán
válasz Enszuke #21635 üzenetére
A kérdező adatlapján egy 125w-os phenom processzor van, semmi trinity meg llano.
Amúgy tény, hogy egy ilyen rendszernél (trinity vagy llano) azért át kell gondolni a paneltáp kérdést, de ez a mostani kontextusban fel se merült."Mit ad isten, a PH-s tesztek pont az i3-at hasonlitjak az legnagyobb llano es trinity procikhoz."
Mert nyers processzor teljesítményben pariban vannak és ez látszik az árazáson is, ellenben ha a htpc szolgáltatásokat vesszük figyelembe akkor a brazost egy i3-al kellene összevetni.10bit: Mivel a hardveresen gyorsított lejátszás nem támogatott így szoftveres dekóder kell hozzá, amihez nyers erő kell, de ez véleményem szerint jelenleg réteg igény, még itt is csak ritkán merül fel.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz szabi__memo #21261 üzenetére
Elég lehet, de a hardveres gyorsított videó lejátszáson kívül a videózáshoz, semmit nem nyújt, képjavító eljárások, stb. Mondjuk nekem brazos-sal első dolgom kikapcsolni ezeket, de biztos van olyan aki igényli.
-
korcsi
veterán
válasz szabi__memo #21254 üzenetére
"mert tudtak h gyors lesz a valtas"
Miért gyors? Ez az intel tempója, sőt, most még csúsztak is az új szériával.
Mindenkinek:
Az intel celeronnal építhető ugyan htpc, de nem igen arra való, videó lejátszási képességei, szolgáltatásai elég szegényesek, mivel véleményem szerint az intel úgy gondolja, hogy ha kell egy processzor valakinek htpc-be akkor vegyen legalább egy i3-at (clear video hd), ezt a lukat lőtte meg az AMD a brazossal, és az piaci sikere alá is támasztja szerintem az elméletem helyességét.
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz canniball #21157 üzenetére
Nekem is volt ilyen win7 64 bit alatt. Hajnali újraindítósdi megoldás lehet. Linux alatt most nincs ilyen problémám.
A harmony-nál az activity nem ilyen összetett gomb műveleteket jelent?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz Sefter #20847 üzenetére
A 1,5Mbites 5.1-es vagy 7.1-es DTS mire nem elég a hétköznapokban, hogy említés nélkül is tudja az ember, hogy szükséges.
Amúgy milyen rendszeren repródukálódik a hang, hogy ilyen magasak a követelmények?[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz zsigus #20622 üzenetére
Az nem elég ha elmondom mit látok?
Bocsi, de htpc-m van nincs rajta billentyűzet és ablakkezelő, konzolból meg nehéz képernyő mentést csinálni.Változó az fps jelzett érték (+-0,2fps) , win alatt volt ilyen problémám, de ott szaggatott is, Linux alatt ilyet még nem tapasztaltam.
A TV 60Hz-en megy, valószínűleg ezért ingadozik az érték, mert 480p-vel ugyanazt mutatja.[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
válasz greeny1899 #20531 üzenetére
Én az általad említett feladatokra nem vennék ilyen erős gépet.
-
korcsi
veterán
-
korcsi
veterán
válasz rigo88 #20467 üzenetére
Vasfűrész, reszelő belefér?
Mert akkor például az LC power-nek van több ilyen házikója ami a kártyahelyet leszámítva megfelelne neked, persze lehet, hogy így már sok más gyártó is belefér a specifikációba.Én a 1360-as házba raktam be egy hálózati kártyát, kicsit barkácsolni kellett de az eredmény kielégítő volt.
Milyen kártyáról van szó?
[ Szerkesztve ]
-
korcsi
veterán
Az "xf86-video-ati" nem a nyílt driver véletlenül?
Az fglrx a zárt amit az csak az AMD készít.
Ubuntuhoz ebből a PPA-ból lehet frissebb nyílt drivert felrakni, de ha kell rendes teljesítményű 3D vagy hardveresen gyorsított videó lejátszás akkor csak az fglrx az alternatíva. 13.1-el már szépen viszi akár a "killa sample" szintű videókat is.
(#20461) canniball: Linux is ennyire háklis lenne rá? Már csak azért is, mert alapesetben azért egy linuxos rendszert "hétköznapi" gépek között simán lehet mozgatni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest