- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Tudom, hogy ezt írtad, nem is ezen vitatkoztam, csak a tapasztalat amit mi kipróbáltunk más mutat mint ami az amd kommunikál
Llanonál még az A4ben is támogatva van az mvc, míg Trinitynél igen én is így láttam, hogy A8tól van ez a támogatás viszont A6al le van tesztelve és működik Gondolom ezzel akarják eladni a drágább procit -
ezek szép dolgok, de szerinted fogom hasznukat venni médialejátszás és casual gaming terén?
ill. CPU-ban hektikusabb a trinity, mint a llano, és pont olyan dolgokban gyorsabb, amire nem fogom használni.
@regger: köszi, ezt jegyeztem - az egyik félelmem pont az a trinity-vel, hogy milyen a user experience. szoktad esetleg aludni küldeni a gépet - van azzal valami gondja?
-
sb
veterán
Ez a cpu/gpu igény is elég relatív dolog.
Nekem van egy abszolút low cost HTPC-m is (az Atom 330+Ion mellett):
vga: 880G integrált HD4250-e
cpu: 1 magos Sempron unlockolva: X2 @2.7GHzA proci kb. A4-3400 szintű, Ion/Brazosnál jó 3x gyorsabb, míg utóbbiak is 10-20%-os terhelésen mennek XBMC+DXVA alatt fullHD-vel. BD50-el nem néztem pontosan, de az sem árt meg az Ion-nak. Tehát átlagosan bőven sok még egy ilyen proci is.
A gpu részen meg a HD4250/Ion nem tudom pontosan hol helyezkedik el a mostaniakhoz, de amennyire emlékszem a az AMD töredéke teljesítményben mégsem fekszi meg semmi ilyen, 3D-n kívüli tartalom a gyomrát. 3D-t még nem próbáltam rajta.
-
Celtis
veterán
Köszi,
Sem 3D Bluray, sem játék nincs a tervben, csak szeretném, ha valamennyire jövőálló lenne a kütyü.
Ha azt mondom, hogy most 10gigára tömörített 1080-as és 720-as 2D formátumokat preferálok, de szeretném, ha a jövőben hasonlóan tömörített 3D-s filmeket is képes legyen lejátszani a berendezés, akkor mit érdemes választani?Tehát mekkora előnyt jelent egy E350 Brazos-hoz képest egy pl.ASROCK FM2A75M-ITX alaplap + A4-5300?
-
szabi__memo
nagyúr
Lehet, de ettol en meg nem hasznalok ilyen lejatszokat, de szerintem a htpc-s kozosseg 99% sem.
Speciel nekem az xbmc a favorit, ezert nem hasznalok mediaplayer kutyuket sem. Es miattuk biztos nem is fogok valtani. Gondolom nem egyedul vagyok igy ezzel. Szoval ok tudjak... -
tigipuf
senior tag
Nálam az XBMC zabált intel és amd alatt is,bár lehet nem jól lőttem be a rendszert.
Jelenleg mpc-hc-madvr,vagy splash pro a favorit ,a G530 1600 Mhz-n elborozdál 15-16%-os terhelésen,míg XBMC-n 2400M Hz-n muzsikál.De mint mondom lehet nem jól van beállítva az XBMC nálam.
A hang részét nem vágom,90%-ban xonar dg-n megy a hang nálam ac3,dd,dts (ezeket a G530 is tudta hdmi-n.) -
-
sb
veterán
Nem elvi okfejtésbe akartam belemenni. Tudom mi-merre erőforrásigényben gpu vs ram ill 6450 vs Trinity.
Konkrétan erre a kártyára gondoltam és a konkrét hqv tesztre. A ddr5-ös 6450 190 pont körülit kapott a ddr3-as jóval kevesebbet. És a ram miatt mivel csak az volt a különbség.
Csak nem találom a tesztet.Azért írtam le most mert én sem gondoltam volna előtte, hogy a ramra is figyelni kell.
-
Aha, köszönöm!
Kettő kérdésem lenne:
1. Van ennek passzív hűtésű változata? (Nem szívesen tennék még egy zajforrást a gépbe, csak ha nagyon muszáj.)
2. Az 1.4-es interfész a 3D-hez kell, a "sima" 1080p-hez jó olyan is, mint az általam kinézetten van? (Nem tervezek 3D-nézést.)Köszönöm!
-
-
sb
veterán
De azért droppol, mert azt írtam, ne forgasd ki a szavaim.
A teszt amit láttam MadVR-el DXVA nélkül is droppolt, épp azt mérték, hogy mennyire terheli a gpu-t és alacsony terhelésen nem volt drop, magas, 80-90%-os terhelésen jöttek elő.
Szóval a MadVR terhelésről beszélek még mindig.A Trinitys gondolattal egyetértek. Azt kihagytam a listából mert még épp nem tudtunk róla konkrétumot, de nyilván ha olcsó és szarabb nem lesz a Llanonál (miért lenne
) akkor Llano helyett az az alternatíva.
A kérdés ott inkább az FM2 lap lesz, annak ára és az ITX felhozatal, mert tapasztalatom alapján AMD fronton ITX-et mindig nehéz beszerezni, míg Intelnél relatíve olcsón lehet válogatni köztük.lancerboy:
Windows 7, XBMC 11 DXVA-val.
Nekem ha nincs drop akkor nem vettem észre, hogy akadna. Pedig viszonylag érzékeny vagyok rá, mert az 1 frame-es drop-okat viszont mind észreveszem.Amúgy nv-n elk*rták a pontos 24p támogatást (a pontos 23.976Hz-es frissítést) az utóbbi 2 év drivereiben. Régebbi driverrel nem volt drop, az újakkal igen.
De az advancedsettings.xml-be beírt pár sor megoldotta ezt is. Egyszer beírtam a fórumba is, ha rákeresel. Bár ez mondom, a drop-ot oldja meg. Egyéb mikro akadással nekem nem volt bajom.
Enszuke.
Hidd el, hogy van ilyen lakás, méghozzá sok. Most nem dobnék fel alaprajzot, de szerintem elég annyi, hogy a porszívó is egy szekrénybe van elrejtve, annyira nincs hely/tároló helyiség/folyosó akármi pl. nálunk.Egyébként mitől mástól függne, mint a lakástól? Ha van hova tenni vagy hova rejteni akkor van. Ha nincs, nincs. Ennyire egyszerű!
Ne légy szemellenzős ennyire! Nem mindenki hülye aki más megoldást választ. Vannak más lehetőségek és igények is a világon. -
sb
veterán
Keresgéltem teszteket, MadVR HD4000-en droppolt bizonyos esetekben, 80-90%-os terhelés felett járt.
HD2500 sztem esélytelen.Másik tesztben az említett GT430-520 páros volt, azok bírták, de ha jól tudom azok már nem a 10-15W-os vga-k táborába tartoznak, ilyen erőgépet, hűtéssel, fogyasztással már nem szívesen használnék. Egy HD5450-6450 nem tudom elbírná-e. Bár utóbbi is asszem 25W körül van már.
Llano 6550D-nél is asszem 80-90%-os terhelést láttam valahol.
A többit már beszéltük korábban is: SB DXVA. IB-n talán nincs probléma. Quicksync kiesik valószínűleg, ill. a fentieket is belevéve csak i3-3225 jöhet szóba, de 36k-t már nem ér meg a dolog, ha olcsóbban is kijön és ugyanúgy tudna mindent + gyorsabb lenne az Atomnál fényévekkel.
Majd megnézem az i3-2100 hogy bírja az alulfeszelést és paneltáppal mit tud plussz a diszkrét vga kérdéskört kell körbejárni, mert egy 5W idle, 10-15W load 10k alatti kártyánál egy alulfeszelt, szintén 10k körüli G540-620 lesz a nyerő.
Minden egyéb esetben lehet, hogy a Llano lenne jobb, kezdem azt hinni. Nem szimpi a fogyasztása még mindig, de ha le tudom fesszel szorítani megfelelő szintre akkor amennyit pörgetve lenne ahhoz képest beleférne a nagyobb fogyasztás is a jó idle/playback mellett. -
Pista0001
addikt
Esetleg a 12 V-os betápot lehetne mérni, onnan elvileg csak a proci táplálkozik, nem?
Enszuke: Vicces hogy elfogultsággal vádolsz másokat, miközben kijelented valamiről hogy jobb valamiben, de a másik féllel nem végezték el ugyanazokat a kísérleteket. Egy brutálisan átépített és optimalizált rendszert ne állíts szembe egy gyárival. A felhasználók 99%-a csak összerakja az alkatrészeket és bekapcsolja a gépet, minden gyári alapbeállításon.
-
törölt tag
Csak azért gondoltam, mert próbáltam nemrég egy I5-2500k HD6770-es gépet, nem igazán sikerült kifogni rajta. A processzora szinte semmit sem csinált, ebből gondolom, hogy a GPU dolgozott rendesen. ION-on pedig igencsak oda kell figyelnem, mert pl. ha egy ISO-t nem mountolom valamivel, hanem XBMC-vel direktben tolom, bizony még a DVD is szaggat. Amit pedig sehogyan sem tudtam folyamatosan lejátszani, azt a nagyobb gép röhögve vitte. Szóval nem tudom eldönteni, hogy az AT3 kompletten ennyit tud, vagy egy jó VGA dobna-e rajta.
-
huliganboy
addikt
-
sb
veterán
Én megfordítanám, mert fordítva bosszantó igazán a hozzáállása:
Más miért NE tegye, hogy elfogadja a kompromisszumot? A gyenge cpu-t pl a htpc-be szánt, teljesen korrekt konfigokat.Az erős proci az ő szemében musthave... aminek meg is vannak az előnyei, ezt általában mindenki elismeri. Míg amikor jön a 24p vagy csak a DXVA (az erős procival szemben), mint kompromisszum akkor meg mindenki le van hülyézve...
-
stomi76
tag
Ahogy ez lenni szokott, minnél kevesbből szeretném kihozni
Egyébként az összegen még nem gondolkoztam, egyenlőre meg akarom nézni a lehetőségeket, de mivel nálam a játék nem cél ezért szerintem (lehet rosszul gondolom) elegendő valami olcsóbb alaplapot+procit tenni gépbe.
-
Szabo.Peter
csendes tag
Értelem szerűen az erősítő be van kapcsolva, de addig nem érzékel HDMI-t a gép amíg a képernyő nincs kiterjesztve rá, vagy a rajta lévő TV-re.
Jelenleg azt a megoldást találtam, hogy a "fantom" képernyőt kiterjesztem az erősítőre, így ha be van kapcsolva az erölködő onnan jön a hang, egyébként meg fülesből.
-
sb
veterán
Kösz az összefoglalót.
A DXVA-ról már társalogtunk, én úgy láttam tapasztalat alapján, hogy nincs sok gond vele (i3-2100), de azért túl sok filmet nem láttam rajta, ezért kérdeztem általánosságban. (Viszont keveset se, kb. 15-20db megvolt, válogatás nélkül, és azokkal nem volt gond.)Hang konverzió kell hozzá, világos, de azt gondoltam az nem annyira gáz. Ezek szerint mégis?
24p azért kellene, mert a droppot nem bírom.
Nagyon bántja a szemem.
NV-nél viszont még mindig nincs meg a normális 23.976 támogatás a driverben, vagy nem tudom mi van vele, de az Ionomon XBMC alatt még mindig hajlamos dobálni. AMD 880G-n hibátlan minden, csak kicsit sokat eszik.
Igazából hosszú távon mindkettő cseréje felmerült bennem pl. egy G530-al. HD és idle hozza az Ion fogyasztási szintjét, ha kell (pl tömörítéshez) akkor pedig erős is és szintén befér egy 60-75W-os paneltáp alá.G530+egy kis AMD vga viszont már nem biztos, hogy belefér.
Ill. kicsit gáz is, hogy külön vga kell, kicsit felesleges.
Llano meg annyira nem szimpi. Idle+HD jó, de azon felül feleslegesen erős az gpu, a cpu meg ha kell gyenge és/vagy sokat eszik.
-
drdr
senior tag
"HTPC-ről beszélünk. A célja, hogy korszerű, minőségi filmlejátszást nyújtson. DXVA2 támogatás nélkül ez alapból lehetetlen, de ha a házimozit is ideszámítjuk, akkor a YCbCr és a 23,976 Hz hiánya is ide számít. Döntsük el, hogy mit akarunk, mert aszerint kell gépet választani."
Teljesen egyetértek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konteó topic
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest