- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #25150 üzenetére
Igen. Egyetértek.
De jó lenne már végre egy igazi teszt, vagy csak egy táblázatban összefoglalni és a drop mentes lejátszásra gondolok...
1. Ugye aminek max. 1920x1080 a felbontása legyen az FHD 3D film, Half SBS/OU, ezek mind elférnek ebben a felbontásban gyakorlatilag minden viszi.
2. De mi van a (2D) BD lemezzel meghajtóban lejátszva (pl. PDVD v. TMT), ezt is viszi még minden (Raspberry nem ok, de A4, A6 Llano, Trinity/Richland, ill. Intel is valsz. ?)
3. BD mappa, BD iso szintén 2D (gyanítom ezt is viszi még az A4 is)?
4. MKV Full SBS FHD 3D (pl. 3840x1080), PDVD ultra viszi, de szerintem A8 kell minimum, megerősítené/cáfolná valaki? (Esetleg 1920x2160, láttam már ilyet...) Ugye ehhez frame packed (v. frame by frame) lejátszás kell mint BD 3D esetén....
5. BD 3D lemez meghajtóval lejátszva, ez gyakorlatilag ua. mint a 4. pont (frame packed), de lehet más a minimális hw igény ???
6. BD 3D mappa, iso. Ehhez szintén PDVD kell (TMT nekem nem működött) A8-tól jó volt...Lliano-n és Richland-en...
Este lehet összedobok egy táblázatot erre, hacsak nincs már a neten vhol...
-
sb
veterán
válasz
dabadab #25149 üzenetére
A legtöbb esetben biztos, hogy csak ront a képjavítás. Forrásfüggő igazából, rossz minőségű SD anyagon biztos tud javítani, de aki rendesen kódolt FHD anyagot néz azon csak ront.
Legalábbis pl. az AMD képjavítói biztosan rontanak a képen szabad szemmel is jól láthatóan. Alapból be vannak kapcsolva a driverben és ha elfelejti az ember kikapcsolni akkor az első film indítása után 10mp alatt megmondja az ember a képre nézve.
Ugyanez igaz egyébként a TV képjavítóira is. Ott sem véletlenül ajánlott a sima 1:1 pixel mapping használata az éljavítás, denoise és egyebek mellőzésével. Borzasztóan elrontják a képet éppúgy, mint a driveres ugyanilyen funkciók.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
dabadab #24955 üzenetére
vagy audio szolgáltatás, képgyorsítás,stb. mindent fel tudsz tenni a serverre, de pont forditva van,ahogy irtad, serveren alapértelmezésben sokkal kevesebb process fut. ha már ennyire határozottan állitod...
ezért jobb a hangjuk,ha csak azt a néhány processt futtatod,ami kell.
-
Warter
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
BullZeye
veterán
-
Zenebohoc
tag
válasz
dabadab #24065 üzenetére
Hello!
Megmondtad a tuttit!
Valóban a lánc vége mindent meghatároz.
Mentségemre szóljon, hogy nincs lehetőségem végigpróbálni a lehetőségeket és annyira drasztikus különbséget írtak a különböző kimeneteket összehasonlítva, hogy elbizonytalanodtamPatice:
Köszi az infót a NAS rendszeredről.
Ha ennél maradnék, majd még keresnélek.
Köszi még egyszer mindannyiótok segítségét. -
Zenebohoc
tag
válasz
dabadab #24042 üzenetére
Sziasztok!
mpierre, Patice, cekkk, dabadab, mindannyiótok véleményét, tanácsát köszönöm.
Hosszú idő óta raftingolok a releváns hazai és külföldi fórumok között, de a tisztánlátás helyett, csak a káosz nő fejemben. Mindenkine van véleménye és mindenkié másdabadab igazad van. Minden a teljes rendszeren múlik. Én még az analóg világ szülötte vagyok. Otthonosan is mozogtam (mozgok) benne. Ezért is néztem tágra nyílt szemekkel a szomszédban (Építsünk DAC-t topic) néha milyen hevenyészett módon, kétes alkatrészekből összerakott áramkörökről zengenek ódákat. Ez a digitális technika a maga érzéketlenségével, gondoltam. (Anno, analógiában még az sem volt mindegy, hogy milyen hosszú lábbal forrasztunk és közben mennyire melegszik a kondi.)
Ezért is gondoltam, hogy pici pénzért veszek egy valamit, ami egy ütős kis DAC-ra gyúrja a digitális jelet.
NAS, tablet, telefon, mit tudom én. Nem gondoltam, hogy bármi is a „lejátszó, beleszól a jelbe.Gondolkodtam egy Synology NAS-on. Van lejátszója és USB kimente. Én pedig szemezgettem egy USB-s NAD DAC-kal, mert az erősítőm is NAD. Ugrott, mert a DAC-nak saját drivere van, az pedig csak op. rendszerre csúszik rá. A Synologyra (tudomásom szerint) nem lehet op rendszert tölteni. Jól megvan a magáéval.
Coax téren pedig hangkártya kell és akkor pc is, mindegy milyen kicsi.
Esetleg egy médialejátszó + DAC. Med8er, Popi mindkettőnek van coax kimenete. Kérdés ki a jobb alany? A Realtekes Med, vagy a Sigmás Popi? Jobb-e a Sigma 30 ezerrel, mert annyival több?
Bocs az eltévelyedésért. Ez nem, az a topicdabadab, hogy érted, hogy az USB kevésbé terhelt?
Éppen USB-ről olvastam, hogy rámászik minden tranziens és azt is megsínyli a hang, ha nincs külön táp, ill egyáltalán milyen a táp.Mégegyszer, köszi segítségeteket!.
Valószínű, hogy minipc+hangkártya+DAC lesz a befutó, vagy médiaplayer+DAC. -
Tomacko
őstag
válasz
dabadab #23968 üzenetére
Na nem is az erősítőt félteném igazán, hanem a többit a házban, amit füttene. A winchester így is Sentinel szerint 40 fokon üzemel ha műsor van, tehát ez nyáron csak rosszabb lesz sajnos
De idáig ez a befutó cucc, és a te onkyo-d, a hangkártya meg gondolom elegendő az alaplapi (Asus E45M1Mpro).
-
Tomacko
őstag
válasz
dabadab #23897 üzenetére
dabadab csupán annyi az oka a dolognak, hogy a jelenlegi hifi cucc kompletten kerül át egy új helyre, ahol ki lehet használni a képességeit élvezhető hangerővel is, de oda kap nem kinyírható hangfal párost is ami ugye az erősítő teljesítményének meg felel. Szóval a felhasználható pénz keretem nagy része az egy kellemes hangfal páros lesz. Egy újabb erősítőre nem szeretnék költeni, már csak azért sem, mert egy újabb tápkábel egy újabb bekapcsolandó eszköz és egyéb hasonlatos kényelmi funkciók, és hellyel sem bővekedem, konkrétan nincs is még egy eszköznek hely, mivel a hifi helye más funkciót kapott. De a tippjeidet köszönöm, megpróbálok olyat találni ami pci foglalatok helyére beépíthető.
PeterPH, Tamoo teljesen tistztába vagyok vele, hogy erősítő kell a passzív hangfalakhoz, gondoltam egyet naívan, hogy esetleg talán létezik olyan hangkártya ami ezen képességekkel is bír. "Panelketrecben" úgy sem érdemes rá hajtani a High-end hangzásra, nálam legalábbis ez az elmélet, tudom, hogy lehet és csinálják is sokan, hogy bele ölnek egy középkategóiás autó árát is panel lakásba a hifi cuccba de az én elvem szerint panel lakásba nem szabad.
Na majd akkor meg próbálok kutatni valami jóság után kútfőből.
De ezen tényleg el gondolkodom. Köszönöm.
-
canniball
nagyúr
válasz
dabadab #23623 üzenetére
Akkor ismét elővezetném a bánatom, itt részletesebben előadtam.
Ha lesz pár szabad perced és energiád megtennéd hogy meghallgatod a hangokat? Ha még 5.0-ra is átállítanád előtte az erősítőt az lenne a tuti.Ugyan biztosra veszem hogy az erőlködőmnek van valami bánata de jó lenne ha másvalaki is hasonló körülmények között kipróbálná és megerősítene (netántán rám cáfolna).
-
Paulo81
aktív tag
válasz
dabadab #23486 üzenetére
"A kesleltetesnek a sima zenehallgataskor semmi jelentosege, zenesz gepeken szamit"
Számít "sima" zenehallgatásnál is, legalábbis dac-al mindenképp. Minél kisebb a latency annál jobban szól, alkalmas rendszeren meghallani. "Tudományos" magyarázata az lehet - bizonyítani nem lehet, mint sok más dolgot az audio világában, pl. erősítő alá teszel alátétet és jobban szól..stb. ) hogy minél folyamatosabb a biteknek a "stream" je a dac felé, annál pontosabb, jittermentesebb a hang, ezért is szól bele a proci számítási teljesíítménye, mert végeredményképp az végi a pcm (vagy egyéb hangfájl) dekódolását, minél pontosabb annál jobb. Persze van hibajavítás is, az is időveszteség, nő a jitter, stb.., ezért szól rosszabbul egy karcos cd is, több a hibajavítás. Valamennyire igazatok van abban, hogy "túl" erős procit akarok, de ha már lúd legyen kövér.
Egy core2 duo-n a jplay wasapival, upsampling-gel 24bit/96kHz-en 35% körüli terhelésen van folyamatosan, én azt akarom, hogy a kisujjából rázza ki... -
sb
veterán
válasz
dabadab #23384 üzenetére
Hogy nincs a ramban semmi "fontos" az eseti dolog. Éppúgy lehet is. Az is kérdés mit ítélünk meg fontosnak, nyilván katonai kód épp nincs a ramban, de más lehet.
Hogy ezen kívül hogy éli meg az oprendszer, hogy sleep után nem resume-al folytatja, hanem boot-tal azt sem tudom, nem feltételen a legegészségesebb gondolom.
Cannibal: Az áramfelvétel a tápon múlik, sleepben vannak több wattot felvevő normál tápok. Persze vannak sz*rok amik standby-ban is bekajálnak 5-8W-ot, szóval azzal is lehet szívni.
Persze ezek apróságok, ettől még használható simán, de ettől még léteznek ezek az apró hátrányok.
Nem nagyobbak mint az, hogy én sleep nélkül 15mp alatt bootolok és nem 2mp alatt. Számomra meg ez nem érdekes annyira. A fele idő eltelik mire bekapcsol a TV. De a 1 perces Atom boot sem zavart pl.Szóval ezek már csak szőrszálhasogatások.
-
Pityke78
őstag
válasz
dabadab #23429 üzenetére
Húha, ennyire nem vagyok nagy spíler.
Nekem egy sima asztali számítógépre van szükségem, amivel a legjobb minőségben le tudom játszani a filmeket és kitenni a géppel összekötött Full HD Tv-re, illetve házimozi erősítőre.
De amúgy a gépet használnám egy dolgokra is (internet, office, stb).
Ahogy beleolvastam a XBMC a filok, filmek, sorozatok kezelése, információk biztosítása kapcsán jelent előrelépést, de nem tudom, hogy a lejátszás minőségében volt-e változás az elmúlt 2-3 évben?
Mikor adott esetben még probléma volt a 24p-vel, vagy a felirat időzítéssel. -
Pityke78
őstag
válasz
dabadab #23425 üzenetére
Én még a MPC-HC-nél vagyok leragadva, akkor ez már a múlt? Erről a XMBC-ről még nem is hallottam, bár mostanában (2-3 éve) nem is nagyon foglalkoztam vele.
Viszont lehet újra kellene telepítenem a gépem, ezért gondolkozok a legjobb megoldáson.
Természetesen a windows 7 nem hardver, bár ki tudja..............
-
drdr
senior tag
válasz
dabadab #23398 üzenetére
Hát én azt tapasztaltam, hogy A6-3500 kevés volt rendes frame packed 3D lejátszáshoz. TMT egyáltalán nem működött, PDVD 12igen, de az is elég darabos volt.
A8-3870 PDVD-vel megy jól Frame packed 3D-vel... (bár maga a szoftver lassú mint a tetű, betöltés, reagálás a gombokra...)Szóval, az Atom (vagy már nem is tudom mi volt a gép fentebb), szerintem sovány rendes (nem SBS) 3D-re.
-
törölt tag
válasz
dabadab #23384 üzenetére
XBMC 12.2 nálatok is néma DTS-HD HRA anyagnál? Talán nincs hivatalos támogatás? Régen mintha lett volna HRA bitstream is. Persze lejátszás alatt menüben át lehet állítani az audio kimenetet HDMI-ről optikaira (névleges váltás, nem kell fizikailag optikai kábel) és kiadja a DTS core-t, szóval igazából nem maradunk némán, csak érdekes.
szerk: közösbe akartam, csak véletlenül válaszra nyomtam
-
Pista0001
addikt
válasz
dabadab #23204 üzenetére
Gondoltam utánanézek a dolognak, mert hihetetlennek tűnt számomra hogy 2.1-esből 20-30K még csak belépőszint. Megnéztem a "kedvenc" webshopom kínálatában, mi férne bele (szállítás nélkül) a kb 30K-s (kb 100€) határba. A legdrágább találat az Edifier S330D lett, az Árgép.hu szerint otthon ~55K. Ez egy kicsit lehangoló.
-
cekkk
veterán
-
djg
aktív tag
válasz
dabadab #23105 üzenetére
Ahogy írtam fentebb a hangszórók a pc köré vannak építve. A tévé ettől balra 2 méterre van, tehát a tévé szempontjából nézve nincsenek rendesen elhelyezve. A tévé köré nem tudom rendesen elhelyezni, mert a falnál van az ágy és azzal szemben van a tévé, tehát amúgy se tudom köré építeni és nem is feltétlen szeretném, mert akkor meg a pc köré nem lenne optimálisan illesztve.
Annyit szeretnék lényegében, hogy legyen basszus is, ha pc-ről lejátszok a tévére filmet. -
djg
aktív tag
válasz
dabadab #23096 üzenetére
Így is 2.0-án van a hdmi, mivel tévére megy ki a hang, ami nem is tud többet 2.0-ánál.
Sőt, amikor ez default módon többre volt állítva, illetve mindenféle ütős hangbeállítás be volt kapcsolva, akkor szanaszét akadt a kép még a tévé rákötése nélkül is, pedig a hardvernek amúgy bírnia kéne, csak valahogy a hangbeállítással nem volt minden ok. Aztán kikapcsoltam mindent, betettem 2.0-ra és azóta a kép röccenésmentes.
De jó lenne, ha az rca-n, ami a pc-re van kötve mondjuk legalább 2.1 jönne, akkor van csak értelme, ha legalább a mélynyomót megszólaltatja.... -
djg
aktív tag
válasz
dabadab #23087 üzenetére
Oké, valóban nem hiányzik, hogy annyira videofil legyek
Csak ha már tudja a tévé a 24p-t ki akartam próbálni, és ez tegnap össze is jött egy bd anyaggal. Szép volt az tény, de nem láttam még a különbséget. Mindegy, jobb is így, igazMondjuk csak bele-bele tekertem 60 és 24hz esetén is, nem néztem végig a filmet rajta.
Aha, akkor sajnos felejtős a "többcsatornás" hang.
-
sb
veterán
válasz
dabadab #23041 üzenetére
Nyilván ideálisan 150/300mbit, de azért nem ennyire szar a helyzet szerintem.
A 1043-asommal kis lakás ugyan, de két falon keresztül úgy, hogy a router ráadásul a padlón van megvan a 25mbit méréssel úgy, hogy kapcsolati sebességre 65mbit-et ír (külsőt mértem így lett ennyi 25-ös upc-n, tehát lehet, hogy több is megvan a belső sebesség). Ja és ez telefonon...
Itt bent cégnél a kapcsolat szerint 140mbit a sebesség. Belső hálón a másolás 11-12MB/s. A 100-as hálókábellel 9-10MB/s. Nem fél méterre van itt sem a router... igaz, hogy jobb, mint a 1043, de nem egy ipari megoldás.
Az overhead azért elvileg nem 50%... vagy akkor valami itt nem kerek.
"A képminőséget (részletesség, színvilág) nem befolyásolja túlzottan negatív irányba, hogy csak egy ilyen integrált kártya...?"
Nem, egyaltalan semennyire.
Ha jó a driver. Lásd a b*szakodásom az Intel driverrel és inf file-okkal. -
sb
veterán
válasz
dabadab #23036 üzenetére
HD2500 van benne, de az ereje bőven elég. Ahogy egy olcsóbb B75 lap is elég alá valóban.
Én mondjuk szarakodtam vele mire rendes képe lett XBMC alatt, sajnos az Intel driverek elég vacakok, de most működik. Plussz a 24p nem lesz tökéletes. Ezeket be kell kalkulálni.Azt viszont nem értem miért nem megy át wifi-n az 1080p. Biztos nem tudsz a hálózaton javítani mielőtt veszel egy komplett gépet? PC-router között N-es wifivel ezzel a routerrel meg kéne legyen a 150mbit-nek legalább. A TV-ben nem tudom milyen wifi van.
Persze a lakástól is függ, de nálam ugyanez a router azért elég jó jelerősséggel megy lakáson belül. -
Challanger
tag
-
törölt tag
válasz
dabadab #22727 üzenetére
Őőőőő, mert új
. Amiért én várom és ráharapok egyre: 4k, 3D, 9-25w TDP, USB és Sata 3 így egyben vonzó. Talán a HD8400 többet nyújthat képminőség terén is, nem mintha az A10 rossz lenne. Nem utolsósorban bízom a full passzív gépben is, vagyis biztosra veszem
, ez az egyik fő szempont.
-
NTX
tag
válasz
dabadab #22691 üzenetére
Azért olvasni még tudok! Nagyon nem szeretem, ha hülyének néznek és bele akarják magyarázni nem úgy van ahogy én tapasztalom, csak azt gondolom, de ha hárman öten vagyunk egy teszten, akkor persze mindenk csak úgy gondolja. Meg világszerte sokmillió ember is csak úgy gondolja, de csak nektek van igazatok, akiknek többsége nem hajlandó egy tesztre sem, csak okoskodik, mint a politikusok. Ez számomra az orbitális butaság. Kb 10 éve hifizek komolyabban, ezalatt elég sok digitális kábelt láttam hallottam nálam, másnál, szakboltokban, kiállításokon, stb. Amikor azt javasoltam, hogy mindenki teszteljen, a többség még a fáradságot sem vette, hogy utána járjon, csak a számomra abszolút hülyeségeket horda össze!
A korreket műszaki háttére vonatkozó kérdést te is felteheted az avxen ahogy Csekknek javasoltam, korrekt választ fogsz kapni, ha esetleg benned meglesz a bátorság, hogy megtedd!
Ezzel tényleg befejeztem ezt a témát! Mindenki gondolja úgy ahogy neki tetszik!
További jó szórakozást mindenkinek! -
NTX
tag
válasz
dabadab #22673 üzenetére
Kb 1-2 percet kerestem a googleben, én nem keresek bizonyítékokat, nem akarlak benneteket meggyőzni, csak saját és sokan más ember tapasztalatai alapján egyszerűen butaságnak tartom amit írtok, akármilyen áltudományos magyarázattal is akarjátok alátámasztani. Egyébként létezik több olyan teszt is a neten ahol képek is vannak. Feleslegesnek tartom előkeresni, mert úgysem lehet eltéríteni a véleményedtől, arra biztosan valami más kifogást találnál, de nagyon kíváncsi lennék, hogy ha látnátok egy 55 colos full hd tvn egy átlagos htpcről meghajtva egy 200 meg egy 20.000 forintos hdmi kábellel mit mondanátok. Valószínűleg csakazértisnincskülönbséget!
-
NTX
tag
válasz
dabadab #22667 üzenetére
Digitális kábel tesztek, leírások
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/143-kabel-a-rengetegben-digitek-belepszinten.html
http://www.hifipiac.hu/audio/digitalis-kabelek/1089-nordost-blue-heaven-ls-75-ohmos-mennyorszag
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/546-supra-hf100-hdmi
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/758-transparent-high-performance-hdmi-v15-758
http://www.hifipiac.hu/hazimozi/hdmi-kabelek/399-nordost-silver-screen-hdmi
http://www.audioland.hu/tesztek/csoport-tesztek/190-egymarekusbkabel.html
http://www.whathifi.com/reviews/accessories/hdmi-and-video-cables
http://www.whathifi.com/reviews/accessories/audio-interconnects-digitalA neten még rengeteg megtalálható, lényegtelen, hogy leírás vagy teszt a lényeg benne van.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
dabadab #22665 üzenetére
"hanem ismerem az altalad alkalmazott tesztmodszer hibait,"
Ha jól értem akkor te azt kritizálod hogy úgymond emlékezetből tesztelem a holmikat?
Akkor ha pl komponenst cserélek, hangsugárzó helyét keresem a szobában, vagy meghallgatom hogy adott készülék hogy szól jobban (belső lemez, hálózati fájlrendszer) hogy kéne tennem? Ezekre nincs objektív teszt csak az emlékezetre támaszkodhatsz. Nehéz is lenne pl. az erősítőt úgy tesztelgetni hogy pontosan uo. kábelt, állványt kellene beszerezni.
Dolgozz egy kicsit a memóriádon és a koncentráló készségeden. És nem árt ha komoly nagy felbontású készülékeket szerzel be, amelyek mint a nyitott ablak megmutatják a változást. (Ha egy kicsit olvasgatsz a neten, akkor nem is olyan drága, hangra pl. egy jó füles 100 e ft alatt van) Természetesen ha érdekel a dolog, és nem csak a billentyűket koptatod passzióból. -
NTX
tag
válasz
dabadab #22665 üzenetére
Neked minden hülyeség, ami te véleményeddel ellentétes. Ha valóban így lenne, akkor olyan cégek, mint a Nordost, Stealth, stb gyártói, a drága, sokszor méregdrága digitális kábeleiket már régen nem forgalmaznák, mert nem lehetne eladni olyan mennyiségben, hogy megérje gyártani. Én most már tényleg befejeztem, mert aki tudományos köntösbe csavarva állít orbitális butaságokat, amelyeknek a tapasztalati tények ellentmondanak, azzal nem lehet vitatkozni!
-
gorbep
senior tag
válasz
dabadab #22595 üzenetére
"HA" jól tudom, HDMI átvitel nincs is kép tartalom nélkül...... azért nem csinálnak HDMI DAC-okat sem. A sávszélesség elenyésző része csak az audio adat, ezért nem is igazán "gazdaságos" erre. Én Ethernetet tennék ezekre is, a memória olcsó, átsöpörnék egy teljes lemezt, aztán a DAC kaphatja a memőriából közvetlenül, sőt legjobb lenne ha ö vezérelné az adat lehívást is... szerintem.
-
törölt tag
-
sb
veterán
válasz
dabadab #22579 üzenetére
És ráadásul tök egyszerű dolgokról van szó.
1. Fel kell írni egy 3x8 bites RGB színt binárisan.
2. Aztán átírni 1 bitet.
3. És végül rájönni, hogy a 24 bites ábrázolásban hány bitet lehet megváltoztatni ahhoz, hogy csak az árnyalat változzon és ne kapjunk más színt.
4. Aztán már csak azon kell meditálni, hogy a kábel van-e annyira intelligens, hogy épp azt a pár bitet rontsa el, amitől pont csak fakóbb lesz az összes szín.Ez eddig digitális jelfeldolgozás, semmi köze a szemhez meg az érzékeléshez.
-
törölt tag
válasz
dabadab #22579 üzenetére
Ezekbe a vitákba már azért sem érdemes belemerülni, mert igazából azt sem tudjuk, mit is kéne, mivel, és hogyan mérni. Létezhetnek olyan paraméterek, amelyekről még tudomásunk sincsen, nemhogy mérési metódus. Majd egyszer felfedezik azokat is, s talán okosabbak leszünk. Addig is marad az "ezotéria"...
(#22571) tom_tol Köszi, de nem hiszem, hogy ne lenne más megoldás, ezt nem a gyenge vas okozza...
-
tvamos
nagyúr
válasz
dabadab #22560 üzenetére
Teoretikusan ugy, hogy egy-egy bitbol 1 helyett 0 lesz, vagy forditva. Egyet, egy hibajavito algoritmus persze kijavit, de ha tobb van, akkor vagy eldobod a csomagot, vagy csinalsz valami mast, pl. korlatozod a sebesseget. (Persze, mivel tobbfele protokol van, nem ennyire egyszeru a helyzet...)
Experimentalisan ez azt jelentette, hogy a haver TV-je es lejatszoja koze kotve a TV mast ir ki, es a kep is lathatoan gyengebb minoseg.
Nalam meg semmi nem latszik, mert a TV sem full HD, csak egy regi HD ready. Nekem jo igy is.
(Amugy olcso DVI-HDMI atalakitot teszteltem, ott meg rosszabb volt a helyzet, szetesett a kep, villogott. Hallottam ilyesmirol nagyon olcso elosztoval is.)
A lenyeg, hogy milyen szabvanyt ismer a kapcsolo, de a legjobb cuccaim koze nem kotnek semmilyet. -
sb
veterán
-
sb
veterán
válasz
dabadab #22372 üzenetére
Úgy értem, hogy a pixelek frissítése csak egy elméleti maximum, ami korlátoz. A valós frissítés és a nem elmosódó mozgás a forrástól is függ.
Ha a forrásom 120Hz-es - tekintsünk el attól, hogy nincs ilyen forrás, vegyük azt, hogy az interpoláció eredménye a forrás. Tehát van 120fps változó képtartalom. Vagyis 1/120s-ben látok az egyik pixelen feketét/fehéret felváltva pl. Itt pl, ha gyors a pixelfrissítés akkor látod a mozgást.
Ha viszont 24fps-el küldöd meg és 1/24s-ig van kint egy kép... majd utána jön a másik... ez persze, hogy lassabb pixelfrissítést eredményez.
De akkor miért nem a forrástól függően várjuk a mozgás gyorsaságát?
Ill. egy plazma 24fps képpel miért "gyorsabb" mozgásban? Ez nekem ellentmondás...
Vagy az LCD panel meghajtása lassabb, vagyis egyszerűen ha 24/60fps-t kap jelként akkor nagy az utánhúzás, ha 120 képet kap a panel akkor meg a panel fizikai hajtása (overdrive, akármi...) kapcsol gyorsabbra? Ez talán elképzelhető, bár nem tudom mi értelme nem folyamatosan a leggyorsabb módon hajtani.szerk: M@trixfan. Ok, hogy elmosódik, de mitől? Ha tud 120Hz-en nagyobb motion resolution-t akkor 24Hz-nél (tehát hosszabb ideig a panelen tartott képeknél) miért nő meg az utánhúzás? Ez tök logikátlan.
Vagy ha konstans magas az utánhúzás, akkor meg a 120 képet nem tudná normálisan kitenni. Az egész egy homály lenne. -
sb
veterán
válasz
dabadab #22367 üzenetére
Köszi, a tesztet nagyjából ismertem. Az eredmények szubjektív voltát már kevésbé...
Ill. azt nem értem pontosan mitől "folynak" össze a vonalak a tesztben.A mostani esetünkre lefordítva: mitől folynak össze interpoláció nélkül (24fps képnél), ha vele együtt (mondjuk 120fps képnél) nem folynak össze. Akkor az a rohadt LCD panel csak frissül elégszer/időben/megfelelően kicsi utánhúzással.
-
cekkk
veterán
válasz
dabadab #22292 üzenetére
Azt nem tudtam, hogy erre mondják, azt hittem már ez is valami vájt pc szleng
Én is így látom, hogy semmi olyan extra HW elem lenne benne amitől ezt speciálisnak lehetne nevezni.(#22293) Tamoo
Én a szoftverről nem vitatkoztam, ebben előnyét látom, úgy mint a szifonoknál, hogy egy féle(most már több) HWre kell optimalizálni, nem úgy mint az androidnál, hogy millió féle konfig van. -
válasz
dabadab #22127 üzenetére
Ezek szerint egy ilyen lejátszó nem is képes hálózati lejátszóként működni?
Vagyis pont arra nem jó, amire vettem?Elvileg az lenne a cél, hogy az filmeket tároló linuxos gépet tudjam használni mindenre, miközben a család többi tagja a TV-n néz valami filmet a gépben lévő merevlemezről. És persze ki-be tudjon lépni bárki a fiókokból, ha éppen én nézek filmet.
Erre akkor csak a két X-et futtató gép alkalmas? Vagy egy hálózati média lejátszó? Vagy egy külön HTPC?
-
válasz
dabadab #22125 üzenetére
Rendben, köszi!
mod: Őőő, ezt nem tudtam. Ezek szerint egy ilyen lejátszó nem tud a hálózatról lejátszani pl. xvid-es .avi-t, vagy h264-es mkv-t, vagy mp4-et?
A szerver vagy a lejátszó konvertálja át a tartalmat és mitől függ, hogy szükséges-e? Mert a gépem tuti nem tud real-time h264-et konvertálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6
- Vezetékes FEJhallgatók
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic 5 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest