- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Fotók, videók mobillal
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Paulo81
aktív tag
Azért a driver írásnál még nem tartok.
Ami sokat hozott a rendszernek azok az alátétek. Kategóriát ugrott. (Tudom, nem hájendde azért elég jól szól)
Szoftveresen a windows thin pc amit még nagyon jónak hallok, ez van "feltuningolva". (Letiltva felesleges szariok, stb..)Passzív ház meg passzív gép azért kell, mert ha már említve volt a tabla, a human audio tartott pár éve egy előadást a triódás találkozón, hogy minden ventillátor, mint elektromos motor zajt visz vissza az áramba, tudom szarul fejezem ki magam, de esküszöm ez volt a lényege amit mondtak. Ezután ki is próbáltam, hogy lehet-e hallani ugyanazon a gépen különbséget, ha kicseréljük passzívra a hűtést és leesett az állam mennyit számít.
Értem mit mondasz, igaz is, nem feltétlenül akarom levenni a feszt, csak ha nagyon muszáj.
De bízom benne, hogy nem lesz nagy melegedés.
A hdplex házhoz lehet rendelni többféle tápot, még nem döntöttem el melyik lesz. (Vajon a hifi-grade táp csak reklámszöveg?)http://www.hd-plex.com/hdplex-h1.s-fanless-computer-case.html
-
Paulo81
aktív tag
-
Paulo81
aktív tag
Köszönöm az építő jellegű hozzászólát, tényleg!
A dac-omban TENOR TE7022L fogadó chip van, ami tudtommal adaptív isosynchron, ami hasonlít az aszinkron adatátvitelhez, de javíts ki, ha nem így van.Értem én, de mégis hallani a különbségeket, nem én csinálom...
Mindenesetre a gép jó lesz még bármire, nagyon rég vettem gépet, legalább így sokáig nem lesz elavult -
Paulo81
aktív tag
A jplay-t kipróbáltam és szeretném használni majd az új gépen, a jelenlegit (notebook) nagyon leterheli, van, hogy 60-70 %-ra is. Na meg még meg kell venni a full verziót, ami nem némul el.
Ha ismernéd a jplay-t, akkor tudnád, hogy egy layer-t (bele lehet kötni, ha nem az) hoz létre az oprsz-ben, amit aztán a lejátszó szoftverrel kiválaszthatsz, pl. foobar. De szerintem tudod, csak csesztetni akarsz mindenáron.Mit szeretnél miről írjak? A szar ethosz rendszeremről? De tényleg, mondd meg miről! A "hang előállításáról"? Ez mit jelent nálad? Látod, megint csak csesztetsz.
Igen, tessék, úgyis ezt akarod hallani,:
Lehet, hogy alábecsültem a ph-s fórumozókat, azt hittem itt csak kockák vannak akik semmit sem értenek a hifihez, de kiderült, hogy született high-end-esek.
A hifis fórumon is a keménymag leugatja a kezdőt/tapasztaltlant, de ilyen stílust még ott sem láttam.
Jól lealáztál/lealáztatok, ahelyett, hogy segítettetek volna, tessék, remélem jól esett, egészségetekre! Most röhöghettek, hogy mennyire megsértődtem... -
Paulo81
aktív tag
-
Paulo81
aktív tag
Persze már letörölték, de nem én ugrottam neked, hanem fordítva, de tényleg hagyjuk többet...
Lehet, hogy nem tudok mindent, de igen, kismillió bufferen átmegy, javíts ki (majd privátban) ha rosszul tudom többek között a proci saját bufferén, ami a cache aminek van egy elérése, meg átmegy az oprendszer ó ill. szoftver bufferén, aminél szintén számít a sebesség, na meg ugye a ram elérése sem mindegy, ahol végrehajtódnak a parancsok. Erre akartam célozni azzal amit mondtam. Hallottam, hogy mennyivel rosszabbul szól pl. egy magas CL-es ram.
Mesélhetsz/mesélhettek a hang fizikájáról, ha úgy gondolod, hogy semmit sem tudok róla, szívesen olvasom.
De jelenleg a digitális jeleknél tartunk, amiből a hallható zene lesz..
És többen kérdezték milyen szorvert használok milyen beállítással, azért linkeltem...
Többit TÉNYLEG privátban aki akar írjon, elbúcsúzom, nem szeretnék több támadást kapni. Písz. -
Paulo81
aktív tag
Ethosz audio rendszerem van
http://www.artonius.hu/ethosz/HuFrameset.htm
Engem még "csak" 5 éve kapott el a gépszíj, tudom, hogy sokan mac mini-znek megy lumin-oznak, de:
Hallottam mac mini-t, engem nem győzött meg
Egy pc-t sokkal hogyismondjam szabadabbnak találom, mint egy hálózati vagy bármilyen medialejátszót, ahol adott a szoftver/hardver, stb...Amit belinkeltem cikk az a jéghegy csúcsa meg már régi is. Sokat kell hifi fórumozni meg tapasztalatot szerezni, próbálgatni.
Igen, a hifi rendszer összeállításáról igenis oldalakat lehetne írni, ha tényleg JÓ hangot akarsz... -
Paulo81
aktív tag
válasz
dabadab #23486 üzenetére
"A kesleltetesnek a sima zenehallgataskor semmi jelentosege, zenesz gepeken szamit"
Számít "sima" zenehallgatásnál is, legalábbis dac-al mindenképp. Minél kisebb a latency annál jobban szól, alkalmas rendszeren meghallani. "Tudományos" magyarázata az lehet - bizonyítani nem lehet, mint sok más dolgot az audio világában, pl. erősítő alá teszel alátétet és jobban szól..stb. ) hogy minél folyamatosabb a biteknek a "stream" je a dac felé, annál pontosabb, jittermentesebb a hang, ezért is szól bele a proci számítási teljesíítménye, mert végeredményképp az végi a pcm (vagy egyéb hangfájl) dekódolását, minél pontosabb annál jobb. Persze van hibajavítás is, az is időveszteség, nő a jitter, stb.., ezért szól rosszabbul egy karcos cd is, több a hibajavítás. Valamennyire igazatok van abban, hogy "túl" erős procit akarok, de ha már lúd legyen kövér.
Egy core2 duo-n a jplay wasapival, upsampling-gel 24bit/96kHz-en 35% körüli terhelésen van folyamatosan, én azt akarom, hogy a kisujjából rázza ki... -
Paulo81
aktív tag
http://www.audioland.hu/cikk/tippek-trukkok/83-afoobarbeallitasa.html
Hirtelen ezt találtam, de ezt tényleg nem lehet egyik percről a másikra elmondani, rengeteg dolog számít, sok alapolvasmány van, de sokat is kell tapasztalni, Mostantól privátban válaszolok szívesen minden komolyan érdeklődőnek
-
Paulo81
aktív tag
válasz
DopeBob #23477 üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy minél zökkenőmentesebb legyen a stream és legyen tartalék a prociban, a mostaniban alig van, hallani is.
Az alulfeszt a hőtermelés miatt gondoltam, én ehhez nem értek annyira, de nem is akarok okoskodni, ezért kérdezek, és ezt kapom segítség helyett... -
Paulo81
aktív tag
Nem is a belső hangkártyával fogom hallgatni, nyilván dac-al.
Amúgy meg nem engem minősítenek ezek a paraszt beszólások...
Mondanám, hogy lehet jönni és meghallgatni a különbségeket egy jó rendszeren, de valószínű ti még életetekben nem hallottatok ZENÉT, meg különben is ilyen embereket akkor lássak, amikor a hátam közepét... -
Paulo81
aktív tag
Ha valakit érdekel, megvan a megoldás számomra: Hd-plex h1-es ház. Írtam nekik és azt mondták hogy bár hivatalosan 75W TDP-ig támogatja a ház a procit, de ha nem hajtom fullra, akkor semmi gond nem lesz.
Nem fogom fullra hajtani, még meg is próbálom majd alulfeszelni.
De higgyétek el kell ez a proci nekem, nem titok, audiphile rendszer forrása lesz a gép, oda pedig minden teljesítmény számít. Pontosabban a késleltetéseknek és az eléréseknek kell nagyon alacsonynak lenni, nagyon meghallani a zenében..
Apróró egy 1,65-ön működő gyári oc ram-ot lehet lejjebb feszelni egy kicsit? (MSIZ87I-es lap) -
Paulo81
aktív tag
válasz
slashing #23451 üzenetére
Köszi, ez nem tűnik rossznak, de azért az ára brutál.
De végső esetben...
Csak azt mindenki elfelejti, hogy a TDP egy MAXIMÁLIS fogyasztás, én nem valószínű, hogy 100%-ra hajtanám, főleg film + zene lenne. Ha kirázza a kisujjából a proci, akkor meg úgyis szinte csak idle-t fogyaszt még a k-s is. -
Paulo81
aktív tag
válasz
radi8tor #23452 üzenetére
"Ha leveszed az oldallapját, akkor már házat se kell venned, akár be is rakhatod a fiókba.
"
Nem tudom, hogy ez most vicc volt-e vagy mi, de én megmondom őszintén házhoz sem nagyon ragaszkodom, ha megmondod milyen anyagra lehet rátenni az alaplapot. :-)
Ilyen esetben elég egy cooler master tp800? -
Paulo81
aktív tag
válasz
mpierre #23446 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék egy passzív pc-t, az alaplapot már megrendeltem, msi z87i és ezen nem is akarok változtatni.
Ehhez gondoltam egy 4670-es procit, jó lenne k-sat, de az 85 W TDP-s.
Kérdés, hogy milyen passzív hűtőt vegyek, ami megbírkózik ezzel? És bocsánat, de az nem érdekel milyen halk hűtők vannak, meg mennyi forulaton meg, mindképp vetillátormentes megoldást szeretnék, minden megoldás érdkekel, az sem baj, ha nem túl olcsó egy bizonyos szintig.
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat. -
Paulo81
aktív tag
válasz
Rederik #19497 üzenetére
Szia!
Hát el is lehet veszni ebben a világban.
Tapasztalatom alapján a usb-n érdemes kiküldeni a jelet, amit vagy usb-s dac-ba, vagy usb/spdif-en keresztül a dac-ba küldeni.
Lehet, hogy egy komolyabb hangkártyának már elfogadható az spdif kimenete, de ha tényleg jó hangot akarsz, akkor kingrex usb transzport, vagy stello u3. De házimozi erősítőhöz meg mondjuk felesleges, ahogy azok szólnak.
Szoftver oldalon:
Zenehallgatás előtt fidelizer 3.0 futtatása extreme módban.
Aztán Foobar minimum wasapi (push vagy event-ízlés dolga) kimenettel, vagy asio/ks, füleld meg melyik tetszik. De a legjobb hangot szvsz magasan a jplay produkálja, csak fizetős. www.jpay.eu
Ja hdmi-n nem érdemes hangot kiküldeni, ha a minőségi zenehallgatás a cél. -
Paulo81
aktív tag
Krampesznek már válaszoltam, de úgy gondolom helyreigazításokat kell tennem, ne haragudj.
Nagyon nem mindegy az optikai/koax kimenet kérdés, legalábbis egy az átlagnál jobb rendszeren már igencsak meghallani.
Lehet, hogy a kapcsolás egyszerű, de mégis számít. Kérdezz meg bármilyen hifis embert, ezt fogja mondani. -
Paulo81
aktív tag
Szia!
A kérdésedre a válasz:
Valószínűleg jobb hangot kapnál, az hogy mennyire, az kérdéses. Sajnos egy házimozi erősítő nem tud olyan színvonalat képviselni, amin komoly változások hallhatóak lennének.
Az viszont tény, hogy az alaplapi coax kimenetek szinte kivétel nélkül nem túl jó minőségűek, egy külső usb/spdif átalakítóval (jelen esetben ez a Musiland) jobb minőségű digitális jelet kapnál. Kicsit olvass utána hifis fórumokon, nem mindegy az a digitális jel hogy jön...
A többcsatornás anyagok valószínűleg gond nélkül átmennek, de nem ismerem ezt a Musiland-ot.
Ja egyébként az optikai összeköttetést felejtsd el, annak van a legrosszabb hangja minden esetben. -
Paulo81
aktív tag
válasz
Harsonás #19473 üzenetére
Ugyan, nincs mit!
Nagyon szívesen, bár én sem vagyok mindent-tudó, de örülök, hogy segíthettem
Én ezen néhány éve mentem keresztül. Nekem volt technics 7700 és nagyon szerettem! Én Kazincbarcikára mentem le anno érte!
Igen, akartam is mondani, hogy feltétlenül! hallgasd meg a kiszemeltet a saját! hangfalaiddal, lehetőleg otthoni körülmények közt.
Korrekt eladó letét ellenében megengedi, hogy kipróbáld.
Luxmant is hallottam szólni, régi tesla hangfalakkal, meglepően szépen muzsikál az is. -
Paulo81
aktív tag
válasz
Harsonás #19433 üzenetére
Szia!
Én ezeket ajánlanám:
http://www.hifipiac.hu/hu/aprohirdetesek/3-erositok/640-luxman-l-400-erosito
http://www.hifipiac.hu/hu/aprohirdetesek/3-erositok/2148-luxman-l-3
http://www.hifipiac.hu/hu/aprohirdetesek/3-erositok/2154-marantz-pm-25
http://www.hifipiac.hu/hu/aprohirdetesek/3-erositok/2220-harman-kardon-pm665
http://www.hifipiac.hu/hu/aprohirdetesek/3-erositok/2274-technics-su-7700-erositoNem tudom mennyi a kereted rá, de ezek mind megérik az árukat. A HK és technics kicsit "odavágós", dinamikus hang, a többiek finomabb hangúak.
-
Paulo81
aktív tag
válasz
Harsonás #19423 üzenetére
Nem akarlak megsérteni, de a minőségi zenhallgatást a házimozi erősítővel már elbuktad...
Vegyél akár egy régi retro sztereo erősítőt, (pár tízezerért) nem fogsz hinni a füleddel mennyivel jobb! (Én is így kezdtem) Valamint egy egyszerűbb usb-s dac, pl. hivox.
A nagyfelbontású anyagok minőségi különbsége is csak jó rendszeren hallható.
Ha az erősítőd tudásánál nagyobb felbontású anyagot hallgatsz, akkor vagy nem lesz hang, -ekkor neked kell lekonvertálnod - vagy lesz hang, csak lekonvertálja magának a vevő chip.Ja közben a fő kérdésedre a válasz:
Foobar-t ajánlok, wasapi kimenettel, előtte fidelizer programot futtatva. És a jelet usb-n kiküldeni. -
Paulo81
aktív tag
Szia!
Köszönöm szépen a választ!
Igen, a fogyasztást is szeretném alacsony szinten tartani, főleg azért is, mert passzív hűtést szeretnék.A táp kérdést valóban mindkét értelemben gondoltam, bár tapasztalatom eddig csak laptop/netbook terén van. Akkor viszont feltélenül valami minőségi tápra lenne szükségem, lehetőleg ventillátor nélkülire.
Jelenleg egy dell mini 1018 a digitális forrásom, olyan egyszerű az egész gép, hogy nem sok alkatrész zavar be a hangba, és passzív hűtésű.
Foobar+wasapi+fidelizer-rel komoly cd futóművekkel van egy partiban.
Usb-ről megy ki a jel egy ethosz csöves dac-ba. Onnan az ethosz csöves előfokba majd végfokba. Szóval hála Istennek adottak a jó komponensek.
Azért szeretnék egyébként win8 64 bitet, mert meg szeretném venni a jplay (jplay.eu) nevű programot, na annál jobbat szerintem nem lehet kihozni a hangból lejátszás oldalon.És ahhoz már ajánlott ez az op.rsz.
(A netbook-omat már meg nem támogatja a dell, nem lehet win8-at rárakni.)Tehát akkor egy új i3-as procis alaplapot ajánlasz? Ezt lehet passzívan hűteni? Tudsz konkrét lapokat/procikat mondani?
Nagyon köszönöm a segítséged!
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék venni egy alaplapot integrált procival, vga-val.
Főleg minőségi zenehallgatásra lenne, (usb->dac) ezért a főbb Szempontok:- Legyen 12V DC csatlakozási lehetőség
- A cpu ne a leggyengébb legyen (persze nem erőgépet szeretnék, de úgy tudom atom prociból is több féle van. Illetve nem is fontos, hogy atom legyen, ha van más jóféle proci)
- Passzív hűtés
- Windows 8 64 bit támogatása
- Ezáltal jó lenne, ha több, mint 4 GB ram-ot kezelne, de legalább annyitNem fontos dolgok:
- Filmnézésre (hd) alkalmas vga - HDMI kimenettel vagy PCI express foglalat a bővítés miatt
- USB 3.0Én laptop alaplapra gondoltam, mi a véleményetek?
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest