Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zenebohoc
tag
válasz
dabadab
üzenetére
Sziasztok!
mpierre, Patice, cekkk, dabadab, mindannyiótok véleményét, tanácsát köszönöm.
Hosszú idő óta raftingolok a releváns hazai és külföldi fórumok között, de a tisztánlátás helyett, csak a káosz nő fejemben. Mindenkine van véleménye és mindenkié más
dabadab igazad van. Minden a teljes rendszeren múlik. Én még az analóg világ szülötte vagyok. Otthonosan is mozogtam (mozgok) benne. Ezért is néztem tágra nyílt szemekkel a szomszédban (Építsünk DAC-t topic) néha milyen hevenyészett módon, kétes alkatrészekből összerakott áramkörökről zengenek ódákat. Ez a digitális technika a maga érzéketlenségével, gondoltam. (Anno, analógiában még az sem volt mindegy, hogy milyen hosszú lábbal forrasztunk és közben mennyire melegszik a kondi.)
Ezért is gondoltam, hogy pici pénzért veszek egy valamit, ami egy ütős kis DAC-ra gyúrja a digitális jelet.
NAS, tablet, telefon, mit tudom én. Nem gondoltam, hogy bármi is a „lejátszó, beleszól a jelbe.Gondolkodtam egy Synology NAS-on. Van lejátszója és USB kimente. Én pedig szemezgettem egy USB-s NAD DAC-kal, mert az erősítőm is NAD. Ugrott, mert a DAC-nak saját drivere van, az pedig csak op. rendszerre csúszik rá. A Synologyra (tudomásom szerint) nem lehet op rendszert tölteni. Jól megvan a magáéval.
Coax téren pedig hangkártya kell és akkor pc is, mindegy milyen kicsi.
Esetleg egy médialejátszó + DAC. Med8er, Popi mindkettőnek van coax kimenete. Kérdés ki a jobb alany? A Realtekes Med, vagy a Sigmás Popi? Jobb-e a Sigma 30 ezerrel, mert annyival több?
Bocs az eltévelyedésért. Ez nem, az a topic
dabadab, hogy érted, hogy az USB kevésbé terhelt?
Éppen USB-ről olvastam, hogy rámászik minden tranziens és azt is megsínyli a hang, ha nincs külön táp, ill egyáltalán milyen a táp.Mégegyszer, köszi segítségeteket!.

Valószínű, hogy minipc+hangkártya+DAC lesz a befutó, vagy médiaplayer+DAC.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- NAD C700 all in one erősítő és streamer
- VIABLUE NF-S6 AIR T8 analóg IC High End Dual Mono pár - 2X1m
- Feliks Audio Echo csöves fejhallgató-erősítő / előerősítő több fajta prémium NOS csővel
- Eladó egy Questyle CMA 12 Master referencia fejhallgató-erősítő és high-end DAC
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3654
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest