- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom, jo topic-ot valasztottam-e. Remelem, utba igazitotok, ha nem.
Szuksegem lennem egy olcso mini PC-re. Max. 160 x 120 x 60 mm.
x86-os gepet szeretnek, mert lenne Win7 / Linux multi boot.Amit eddig nezegettem:
1. Chromebox - Ezek jok lehetnek, elvileg lehet rajuk installalni Win7-et, meg Linuxot is.
ASUS Chromebox Mini Chrome C2955U / 2GB / 16GB / Intel HD
Acer Chromebox CXI (DT.Z04MD.002)2. Barbone PC
Gigabyte Brix GB-BXBT-2807 Celeron N2807
Intel NUC BOXDN2820FYKH- N28203. Intel Atom Z3735F és Z3736F miniPC-k
MEEGOPAD T01 (Igazabol ez lenne a legjobb, amerete alapjan)
Zotac ZBOX
Pipo X7 Windows 8.1
VOYO Mini PC Windows 8.1A kerdesem az lenne, hogy tudtok-e javasolni ennel olcsobbat, vagy ezek kozul mi lenne a jo valasztas.
Jo lenne, ha lenne grafikus gyorsitas is, es mondjuk filmezni is tudnek rola szabadidomben, de nem feltetel.
Az eszkoz headless masinakent, ssh eleressel lesz hasznalva amugy.
Mivel alapjaban veve munkaeszkoz lesz, ezert kinabol rendelni csak akkor eri meg, ha max felebe kerul.Elore is koszonom a segitseget! Udv, Tomi
-
tvamos
nagyúr
válasz
Celtis #22604 üzenetére
Sajnos nem vagyok kepes visszaemlekezni, mit irt ki a TV, mint le is irtam. Mivel ez Magyar orszagon volt, az eszkozt meg Sved orszagban van mar, kiprobalni sem tudom, rovid idon belul. Sajnos tobbet nem tudok irni most rola, itthon vagyok szabadsagon.
Ilyen:
3 Port 1080P HDMI Switcher Splitter Box Audio Video AV Switch VGA Cable TO DVI A
/Ha elemezni akarjatok./Esetleg szetszedem, es lefenykepezem belulrol, hogy milyen, ha vissza mentem.
-
tvamos
nagyúr
válasz
dabadab #22560 üzenetére
Teoretikusan ugy, hogy egy-egy bitbol 1 helyett 0 lesz, vagy forditva. Egyet, egy hibajavito algoritmus persze kijavit, de ha tobb van, akkor vagy eldobod a csomagot, vagy csinalsz valami mast, pl. korlatozod a sebesseget. (Persze, mivel tobbfele protokol van, nem ennyire egyszeru a helyzet...)
Experimentalisan ez azt jelentette, hogy a haver TV-je es lejatszoja koze kotve a TV mast ir ki, es a kep is lathatoan gyengebb minoseg.
Nalam meg semmi nem latszik, mert a TV sem full HD, csak egy regi HD ready. Nekem jo igy is.
(Amugy olcso DVI-HDMI atalakitot teszteltem, ott meg rosszabb volt a helyzet, szetesett a kep, villogott. Hallottam ilyesmirol nagyon olcso elosztoval is.)
A lenyeg, hogy milyen szabvanyt ismer a kapcsolo, de a legjobb cuccaim koze nem kotnek semmilyet. -
tvamos
nagyúr
válasz
Totheground #22558 üzenetére
Szerintem okoznak minosegromlast, foleg 1080-nal. Raadasul megvan mindnel, hogy milyen szabvanyt bir. Szoval... Ha filmezel, egy komoly lejatdszoval, meg tv-vel, azok koze nem kotnek semmit. Nekem egy olcso kinai switch-em van, szamitogep telefon, xbox kozott kapcsoltam vele, de nem tul jo a tv sem. (Az analognal szerintem igy is jobb.) Nem kell hozza semmi, teljesen automata, a bekapcsolt eszkozt kepet teszi ki. A bemenetei meg vannak szamozva 1-2-3-4. Ha tobb bemeneten van jel, azt valasztja, aminek kisebb a szama. Ha megis valtani akarsz, van rajta egy gomb.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Totheground #22556 üzenetére
En hasznalok, de csak 720-at tud a tv-m, es amugy is igenytelen vagyok, igy az olcso kinaival elvagyok...
Mi erdekel? -
tvamos
nagyúr
Sziasztok! Bocs az offert! Van egy HTPC-m, de nem hasznalom, szeretnem eladni, de lovesem sincs mennyit erhet.
Esetleg tudtok ebben az ugyben segiteni. Koszi, elore is! / Tomi -
tvamos
nagyúr
válasz
Bobolit #20416 üzenetére
"ha minden jelet közösítek, akkor igen halvány lesz a végeredmény"
Ez igazan high end megoldas! :-)
Ez pl egy olcso megoldas: rotary switch.
Fenyevekkel jobb a kozositesnel! -
tvamos
nagyúr
válasz
Enszuke #19483 üzenetére
Azt akartam irni, hogy a kulnbozo processzorok, ugyan annyi muvelet elvegzesehez nem ugyanannyi energiat fogyasztanak. De azt nekem is meg kell neznem, hogy ebbe a tokba mennek-e kulonbozo architekturak...
Ha meglesz az uj procim, ki is merem majd, de az meg soka lesz.... -
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #19465 üzenetére
Sajnos, most 4 napig nem ulok gep elott, nem tudok pontosan utana nezni a kulonbozo processzorok teljesitmenyfelvetelenek, (mit tudnak pl. W/dMips-ben,) de ez a csatolt tablazat minden keppen elgondolkodtato.
http://www.anandtech.com/show/4083/the-sandy-bridge-review-intel-core-i7-2600k-i5-2500k-core-i3-2100-tested/21
En ezt a kettot emelnem ki:
Intel Core i5 661 (3.33GHz) 33W
Intel Core i7 880 (3.06GHz) 106W
Szerintem egy fHD video lejatszasa az i7-nek sem lesz annyival kisebb feladat, hogy ugyan annyit vegyen fel. Tehat meg mindig az az allaspontom, hogy ugyanannyi leadott teljesitmeny mellett is lehet jelentos kulonbseg a felvett teljesitmenyek kozott, meg akkor is, ha mind LGA1155-osek. De probalok majd jobban utana keresgelni a dolgoknak. (Plane, hogy en magam is gondolkodom az i3 processzorom lecsereleseben.)
Amugy tudom, hogy ez sem tokeletes pelda, mert ugye az i5 661 megint nem LGA1155, de csak ossze jon, elobb utobb! -
tvamos
nagyúr
válasz
Enszuke #19466 üzenetére
Nem, az Atom ebben az esetben integralt, de a tokozason mulik legkevesbe az aramfelvetel.
Windows alatt nemigen jatszik le fullHD filmet. Vagyis lejatsza...de az inkabb diavetites.
Akkor fogyasztana kevesebbet a Core i, ha GPU-bol oldja meg a rendszer es nem CPU-bol. Ha a CPU-nak kell lejatszani, akkor teljesen biztos, hogy az i3 tobbet vesz fel, mint az Atom.
Amugy meg tokmindegy! Mar nem is emlekszem, mirol van szo! Legyen ARM, Androiddal, az meg kevesebbet vesz fel... vagy tekeros wurlitzer! -
tvamos
nagyúr
válasz
Enszuke #19464 üzenetére
Ami igy hirtelen tuti, mert tegnap este mertem, az a ket gepem adatai.
Intel i3 (530 Win7-tel) - Intal Atom N270 (Ez viszont egy netbook, igy itt a display is ette az aramot, WinXP van rajta, ez a gyari rendszere. Az akku pakkot kivettem.)
Standby: 2W - 7W (ez a gyari tappal, az uj, Lenovoval 1W)
Bekapcsolva, ha semmi nem megy: 34W - 13W (11W)
MP3 lejatszassal: 43W - 13W
Film (avi, de nem emleksze a codec-re): 43W - 21W
Maximumon (Aida stability test): 92W - 27W
Jol latszik a fenti, nem reprezentativ, csak oszevagott tesztbol, hogy a regi atom, bar komolyabb filmeknel nagyon szaggat, de pl. egy zene lejatszasanal sokkal kevesebbet fogyaszt.
A Standby fogyasztas... Majd annak is utana nezek. Adatlapokban nagyon sok a szoras.
A muszerem sajnos tizedeseket nem mutatott, de ez nem is fontos most, szerintem. -
tvamos
nagyúr
válasz
Enszuke #19436 üzenetére
"Idleben barmelyik proci gyakorlatilag ugyan annyit fogyaszt. Ha ugyan azt a (nem 100%-ra terhelo) programot futtatod, akkor terheles alatt is kb ugyan annyit fogyasztanak."
Lehet, hogy a rendszer halozati teljesitmeny felveteleben esetleg nem lehet sok kulonbseget merni, azonban a processzorok mind iddle modban, mind uzem kozben kulonbozo teljesitmenyt vesznek fel. Ez mind meg van adva az adatlapjukban.
Azonban, az alaplap, es a hattertarolok (HDD/SSD), memoria fogyasztasanak sokkal nehezebb utana jarni. En is azert kerdezoskodok.
A helyzetet meg tovabb arnyalja a tap... -
tvamos
nagyúr
válasz
Paulo81 #19428 üzenetére
Egy ujabb, intel atommal megoldhato full passziv hutessel a rendszer.
Pl. egy Intel Atom D525, mar dual core, vagy kicsit tobbert N2800.
Windows 8 elmeny szerintem nem gond ezeknek.En is ilyet akartam, de akkor hirtelen... jott ez a hasznalt i3.
Gondoltam, olcsobb lesz, de a vegen tuti tobb lesz. -
tvamos
nagyúr
válasz
canniball #19414 üzenetére
Nekem ebbe a gepbe kellene a tap.
Amit tudok rola, hogy ami tap van benne, arra ez van irva:
3.3V 16.7A / 5V 12A / 12V 10A / -12V 0.3A / 5Vsb 2A
Ez egy 160W tap. Bar az alaplap konyveben azt irja, legalabb 200W legyen a tap, de "csak" i3 van benne, gondolom azert eleg ez a tap is. Akkor panel tapbol is eleg lenne valami 150-160W.
Esetleg igy mar tudtok ajanlani nekem valami passziv tapot? -
tvamos
nagyúr
Sziasztok!
Ezt a konfiguraciot vettem (hasznaltan) htpc-nek:
*Gigabyte MIB T3140
*Gigabyte GA-H55N-USB3
*Intel Core i3 530
*Fujitsu 160gb ssd
*Corsair 4gb DDR3
Szeretnem lecsendesiteni, mert nagyon zajol.
Szetkaptam, es beolajoztam az osszes ventit.
Azota ugy futyul benne a levego... De legalabb nem zizeg egyik sem.
Tudnatok ebben segiteni?
Elore is koszonom! Udv, Tomi
Ja, igy nez ki amugy:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest