- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Oszilaci #38660 üzenetére
Mint írtam korábban, mindenkinek mások az igényei, így nálam nem jöhettek szóba ezek a belépőszintű agyonspórolt alaplapok, több okból is. Ha tudnád, milyen hűtése van a HTPCmnek, visszavonnád amit írtál.
Abban igazad van, hogy nem csak HTPC szerepét tölti be a gép - bár javarészt igen.
-
sb
veterán
válasz
Oszilaci #38616 üzenetére
Te meg talán az én írásom ami szerint VAN 7750-em és MÉRTEM is.
Tisztában vagyok a TDP keret jelentésével, a full/valós terhelés arányaival is, ezekről írtam is.
(Alulfeszelésről, állítható TDP keretről nem beszélnék mert azt már nem is merem feltételezni, hogy megértsétek.)Jó lenne nem hülyének nézni az embert, ha viszonylag sok konfigot és saját mérést dobott már be 1-2 topicba. Többször értekeztünk már TDP-kről itt és más topicokban, eléggé tisztában vagyok a vélt és valós helyzetekkel is. Pl. az AMD elvben maxot ad meg, ami fölé nem megy, az Intelnél "hivatalosan" is átléphető a TDP limit (és van long, short is ugye). Meg ugye vannak TDP osztályok is ami így nem feltétlen egy hw pontos TDP-jét mutatja. A valós helyzet is más sok esetben, pl. az AMD APU-k hajlamosak átlépni vagy ha úgy tetszik inkább jobban súrolni a TDP-t. Erről meg épp Abuval és rudival vitatkoztunk korábban. Én is azt láttam amit bajnokpityu. Vagy átlépi a TDP-t vagy ha nem (ezt mondták rudiék) akkor is nagyon súrolja... szerintem felülről.
Én is mértem ugyanis 65W APU-val komplett gépre 105W körül amiből legalább 15W-ot már nem lehetett semmivel magyarázni, se körítéssel, se táp hatásfokkal, stb...Ettől függetlenül - pityunak írom - a 45W TDP@100-120W-ot majdnem kizártnak tartom még ennek fényében is. De persze mivel sw-sen is állítható/szabályozható végül is hibás működésnél benne lehet a pakliban.
@bajnokpityu.
51/47= 8% előny.Segítek:
Légyszi próbálj meg két arányszámot összeszorozni. Linkeltem neked egy ábrát ami szerint az R7 250 kb. 42%-kal gyorsabb mint egy A10-7850K. És leírtam mellé, hogy a 7750 pedig kb. 10%-kal gyorsabb mint egy R7 250. Tehát...... a 7750 kb. 55%-kal gyorsabb, mint egy A10-7850K GPU.
Az már csak apróság, hogy nem 1db játék 1db átlag fps-ét néztem, hanem ha kicsit lapozol van összesítő táblázat. Aszerint 10% volt, nem 8%, de tök mindegy.
Innen indultunk ki: hogy egy dvga-ből még mindig jóval több kraft jön ki azonos fogyasztási keretből mint egy APU-ból. magyarázatért sem kell messzire menni, elég a DDR3 vs GDDR5-re gondolni.Tehát még egyszer összefoglalva:
120W csontra terheléssel, 100W valós terhelésű maximummal kb. 1.5x nagyobb gpu teljesítmény is kihozható bármelyik AMD APU-nál. Mondjuk egy hasonló cpu szintet hozó i3 (az se mindegy milyen, a Haswellek pl. kevésbé jók erre a célra) mellett.Feszcsökkentéssel ez tovább csökkenthető. Pont.Kicsit csodálkozom, hogy egy viszonylag szakmai topicban miért ilyen nehéz felfogni pár dolgot. Úgy, hogy az ember nem a levegőbe puffogtat hanem vannak tények, érvek is.
Részemről lezártam a témát. Regger, akinek címeztem megértette.
-
törölt tag
válasz
Oszilaci #37773 üzenetére
11e forint nem biztos, h mindenre elég lesz.
Látogass el például ide nézelődj kedvedre a jobb oldali menüben. 6 nulla gyorsan eltűnik, és igazából nem beszéltünk hókuszpókuszról, ha nagyon szigorú lennék a sata kábelbe tudnék belekötni ár/érték arányt tekintve. Vigyázz azzal a teszttel.
(#37770) gyurczy
Hamarosan én is váltok mindkét téren véglegesen. Most már sikerült teszt szintjén mindent összehoznom, végre majdnem úgy szól és úgy működik minden ahogy szeretném. Élesítem és porrá filézem.
-
dagobah
csendes tag
válasz
Oszilaci #37760 üzenetére
Nem csak a madzagról van szó mivel ha HTPC-t használunk lejátszásra akár hangról akár képről van szó az elért minőség többekközött az azon futó szoftvertől,szoftverektől is függeni fog mivel ez is hatással van a feldolgozott adatfolyamra.
Abban természetesen van igazság, hogy ha a lejátszó eszközt cseréled, (de beszélhetnénk más eszközről, erősítő, hangsugárzó, tv, projektor is) jobban hallható/látható a külömbség hiszen ezek azok a komponensek melyek cseréjekor az esetek többségében (de nem minden esetben) nagyobb a változás mértéke. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a kábelek cserélye csak "placebó" hatás lenne. A hallható/látható hatás mértéke nagy mértékben függ az adott rendszer minőségétől. Gyengébb rendszerek esetében a hatás is kisebb lehet amit elképzelhető, hogy nem mindenki érzékel azonos módon vagy mértékben, de egy bizonyos (egzaktan nem meghatározható) minőségi szint felett már mindenki számára egyértelmüen érzékelhető a változás és ehhez nem kell érzékenyebb látás vagy hallás.
Mindíg rendszerben kell gondolkodni és függetlenül attól, hogy sztereo vagy házimozi rendszerről van szó a kábelek is a rendszer (nem elhanyagolható) részei és ugyanúgy beleszólnak a hang és kép minőség alakulásába.
Az általad említett több milliós házi mozi sem csak a a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen hanem a minőségi kábelek miatt is. Gyanitom igen csak meglepödnél ha az abban a rendszerben lévő kábeleket kicserélnék szokványos "gagyi" kábelekre és ismét meghallgatnád, biztosan merem állítani, jól hallanád a különbséget.
-
PeterPH
senior tag
válasz
Oszilaci #37743 üzenetére
Maximálisan egyetértek.
Azt még elfogadom, hogy az analóg egységek csereberéjekor árnyalatnyi különbségek vannak, de hogy mindenféle varázslatokkal, hókuszpókuszokkal, full digitális komponensek (pl.: HDMI kábel, oprendszer, SATA kábel meg bármi, csak aranyárban leyen) cseréjekor is egyenként "ég és föld", meg "szárnyakat kap", meg "leesik az állam" változásokat látnak/hallanak, az már erősen megmosolyotató számomra. Kb. olyan mintha azt mondanám, hogy kicserélem a billentyűzetem, és máris mintha IMAX-ban ülnék a 40" LCD helyett. -
Ribi
nagyúr
válasz
Oszilaci #36974 üzenetére
Rendszerint túl sok feszt kapnak a procik, azt is érdemes lehet visszavenni kicsit. Hogy mennyire lehet, azt mondjuk tesztelni tudod. De ha nincs nagyon leterhelve, valszeg amúgy sem kap max feszt.
Fentebbi tesztből látható, hogy nem eszik sokat a celeron kb maxra terhelve, és szerintem a pentium is valahol ott lehet. -
torkis
csendes tag
válasz
Oszilaci #36967 üzenetére
Közben találtam egy másik cikket is, ahol fogyasztási adatokat mérnek, ráadásul PicoPSU-val (sajnos francia):
[link]Ebből egy grafikon alább látható. Szerintem az üresjárat és az MPC-HC értékeket érdemes nézni, mert a többi már nem egyenértékű. Sajnos G-s Pentium nincs benne, csak egy G1840-es Celeron. Egyébiránt nekem az Asus H81T + G1840 + 1SDD + 1HDD film nézéskor mostanában átlagban 30-32W szokott lenni, 130W-os notebook táppal. Megnézem majd 65W-ossal is, mert olyan éppen van itthon.
A gép egyébként nagyon hasít, a boot egészen a Kodi képernyőig most 3 másodperc, az eddigi 10-ről. Biztos a média adatbázist frissítette eddig, azért volt hosszabb ezelőtt. 1080p-s film nézés közben (+ torrent) a CPU 7-10% terheltséget mutat mindkét magon. -
-
Ribi
nagyúr
válasz
Nem valószínű, hogy érdemes lecserélni. Ha annyira zavar a fogy, vedd visszább a procit.
Amúgy mint írták a táblázat azért nem jó, mert maxra terheli a procit és míg a j1900 elvégez x feladatot, addig a celeron 2-3x annyit.
Filmnézés közbeni fogyit kellene mérni.
De amúgy is írtad, hogy szinte csak filmezés közben megy.
Akkor meg nem is értem a problémát.Amúgy nekem is olyan 24W körül eszik a j1900, de nincs benne csak SSD. Cserébe be tud akadni weboldalakon, és egyszerre ha sok mindent csinálok is érzem, hogy be tud lassulni. G proci nem belassulna, hanem többet fogyasztana és megcsinálná akadás nélkül ugyanazt.
-
Polllen
nagyúr
válasz
raspberry pi < raspberry pi B < raspberry 2 Már ha erre gondoltál a butításoknál. Itt nincs butítás, így fejlődött a lap.
Fogyasztásnál nézd meg, hogy mekkora lenne a különbség, úgy óránként 5-10W (lehet sokat is mondok)? Na az úgy éves szinten, ha 24/7-ben megy a géped 3500-4000 forint. Ha csak a felében, 2k...
Nézd meg a váltás költségeit és döntsd el, hogy csak a fogyasztás miatt érdemes-e. Arra tippelnék, hogy nem.
-
torkis
csendes tag
válasz
Oszilaci #36800 üzenetére
Ezekből a táblázatokból max az idle-t lehet összehasonlítani, amit pont nem linkeltél be. De talán már itt is látható, hogy nem 5x a különbség, max 2x. Nem ugyanaz két prime95 teszt a két procin. Akkor lenne ugyanaz, ha ugyanannyi számítási műveletet végezne mindkettő, de a prime95 teljesen kihajtja a procit, egy 2x erősebb nyilván jóval több prímet generál ugyanannyi idő alatt. Ugyanez igaz a GPU-ra is, a G1840-ben ha jól rémlik 10 végrehajtó egység van, míg a J1900-ban csak 4. Nézd meg pl. a GPU teszteket, a G1820 átlagban 2x gyorsabb, mint egy J1900.
-
Polllen
nagyúr
-
torkis
csendes tag
válasz
Oszilaci #36789 üzenetére
A TDP rating-nak nem sok köze van a valós fogyasztáshoz. Ha mindkét architektúra hasonló és mindkettő 22nm-es, akkor a 10W TDP sem fog fából vaskarikát csinálni, vagyis ha ezek kvázi ugyanazt a feladatot látják el, akkor nagyon hasonló fogyasztásúak lesznek.
Egyébként megmértem a fogyasztást. A komplett gép fogyasztása FHD videólejátszás alatt 33-35W. Ebben plusz 1 SSD és 1 HDD (Green) van benne, a hűtők, illetve a táp. A boot idejére, amíg a HDD és a gép elindul, felugrik 40W körülire egy rövid ideig. Ha nincs filmnézés, de a Kodi működik, akkor 26-27W. Nem tudom, hogy a CPU ebből mennyi lehet, de saccra olyan 10-12W körül.
Ha megnézed mondjuk ezt a tesztet, akkor láthatod, hogy a J1900 sem sokkal hatékonyabb: [link]
Tudom, hogy ez az alaplap + CPU kombó kicsit drágább, mint a J1900-as, de nem sokkal és a CPU power kárpótol. Ha tisztán filmnézésről lett volna szó, akkor lehet J1900-ast, vagy N3150-est vettem volna, de nekem nem csak arra kellett ez a gép.
-
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #36723 üzenetére
Igaz nálam még XBMC launcher van, de gondolom a cél ugyanaz, így azt tudom mondani: nem, nem így kéne működnie. Nálam az üdvözlő szövegek után egyből az XBMC jön, a windózos felületet csak akkor tölti ha kilépek az XBMC-ből; pont ez a lényege (különben simán lehetne indítópultba tenni az XBMC-t/Kodit, nem kéne külön program).
-
OC
őstag
válasz
Oszilaci #36648 üzenetére
Nálam azt csinálja (Win 8.1 alatt), hogy elindul a win, majd a Kodi (eleve nem egyből a Kodi látszik, mint korábbi Kodi verzióknál), majd elindul a Kodi és leteszi a tálcára.
Nem csinálja ezt, ha a "Shell" részen átállítom XBMC Shellre a Custom-ról (amibe a Kodit tallózom be).
Viszont ekkor meg látszik alul a tálca. -
dzsini78
újonc
válasz
Oszilaci #36686 üzenetére
Jól tévedsz, ugyanakkor sokan panaszkodnak fejfájásra, rosszullétre tőle. Gondolom nem véletlen, hogy a gyártók többsége a passzívat preferálja, meg a moziban is ez terjedt el. Kipróbáltam személy szerint ha csak rövid ideig is -pár perc- és nekem semmi bajom nem volt tőle ennyi idő alatt, ugyanakkor a család többi tagjával is tesztelni kéne méghozzá hosszabb idővel. Mindazonáltal vetített képméretben ez az olcsóbb, viszont ahogy hallom több helyről pl. a Samsung is le fog állni vele. Nem utolsó részletkérdés pl. a szemüveg frekvenciája sem, az általam említett Epson még a jobbak közül való. A passzív technológia vetítettben meg ott van 600k körül...pf sajna nem húzták ki a számaimat :I
-
Wasquez
senior tag
válasz
Oszilaci #36439 üzenetére
Azt írtam, hogy van egy intel passzív hűtéssel, nem tudom, hogy elég lehet e bármire is!?
Esetleg kérek ismerőstől kölcsön valami elfekvőt.
Az asztali géppel nem akarok buherálni, macerás kiszedni a helyéről, így meg nem férek hozzá.
Szeretném kipróbálni a szoftvereket mielőtt beletolok egy rakat pénzt, aztán kiderül, hogy nem is tetszik a dolog. -
chris-v
senior tag
válasz
Oszilaci #36418 üzenetére
Köszi!
Nézegetem a progit, de még mindig elakadok.
Közveteln ott nem lehet beállítani, hogy a kodi induljon ugye. Van ebben a leírásban az 1.2-es pont, egy kis script, amitől a kodi indul az alt+ctrl+enter kombóra. Ezt beállítom, akkor ugyan indul ha a billentyűn megnyomom az alt+ctrl+enter-t. Ha beállítom a mapperben, hogy a 0D windows gomb legyen ez a kombináció, akkor nem indul.
De érdekes, hogy van még egy távirányítóm, azzal viszont most megy.
Azt hiszem ennek az emprex távirányítónak nem oda mutat a zöld gombja ahova kellene. Mondjuk ami érdekes, mert win 8.1 alatt a wmc simán indult vele.
Van valami olyan megoldás, amivel meg lehet nézni, hogy igazából hova mutat ez a gomb? -
aquariusaqua
újonc
válasz
Oszilaci #36321 üzenetére
Gyerekek, valami csak nem OK.
Megtettem mindent, hu. kivesz, átnevez, stb.
Eredmény:
VLC OK; Kodi NOK. /Azaz a VLC kezdettől fogva mindent lát, mint az Isten/
Deduktív következtetés: csak a KODI beállításaiban lehet a probléma. /Csak nem tudom hol, mivel nem vagyok Isten/
Vagy nem osztjátok ezt a véleményt?
Köszi
aquarius -
woodworm
veterán
-
woodworm
veterán
válasz
Oszilaci #36187 üzenetére
Nem teljes értékű a Kodi benne? Mert ez a beépített dlna szerver egyik szolgáltatása.
(#36186) schferenc77
Egy másik fórumon hasonló kérdés merült fel.
Most linux vagy épp openelec alatt nem tudom kipróbálni, de win7+yatse párosával működik. Amikor a yatse-ban rámész a lejátszandó filmre, a kijelölő gomb hosszú lenyomásával előhívod a context menüt és ott lesz az Egyéb lejátszóval. Ha kiválasztod, akkor megjelennek a hálózaton lévő kompatibilis eszközök. -
PuMbA
titán
válasz
Oszilaci #35997 üzenetére
3 év múlva én már biztos csak x265-ot fogok leszedni, mert nem én vagyok az az ember akinek 3db 1TB-os vinyója van. Már most is elég sok mindenből jön ki x265 kódolás, 3 év múlva biztos minden megkapja. Emlékszem, hogy én 2006-7 óta már csak x264-eztem, erre még csak most haldoklik az xvid
(#35999) bozont: A G1840T és a tesztben szereplő i3-4330 között brutálisan nagy sebességbeli különbség van, pontosan: kicsivel több, mint 2x-es
És 50 vagy 60fps-en beszarik az i3 is
-
PuMbA
titán
válasz
Oszilaci #35925 üzenetére
Patice véleményét osztom, ez a 2 magos verzió, a 3150 lesz a 4 magos, ami minimum egy használható géphez ilyen gyenge magok esetén. A HEVC gyorsítás miatt pedig az Intel most leosztotta az AMD-t, mert neki jelenleg ilyen nincs
sb: PowerDVD 15 Ultra 30-day trialt nem akarod kipróbálni?
Én gondolkoztam rajta, de majd csak Win10-nél nézem meg megint a dolgok állását
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
válasz
Oszilaci #35900 üzenetére
Eszembe sem jutott; arra gondoltam hogy esetleg én kapirgálom rossz helyen a témát.
Ránéztem s mint kiderült igazad volt: arra ugyan jól emlékeztem hogy az /usb3 (bios)támogatása sokkal hamarabb befejeződött, arra viszont rosszul hogy az utolsót feltettem; most pótoltam az elmaradást és lett nekem is olyan opcióm. -
PuMbA
titán
válasz
Oszilaci #35861 üzenetére
G2030-as procival azért akad, mert a Core i7-ednél jóval gyengébb. A Windows 10 beépített médialejátszójának pedig a legjobbak és leggyorsabbak a kodekjei, azért mennek jobban a videók. Vannak róla tesztek, simán beveri az ingyenes LAV Filters-t, amit az MPC-HC is használ
sulu1701: Rendszergazda módban indítod?
Csak 32bites MPC-HC-ban megy, szóval szerintem próbáld ki először WMP-vel, mert ott egyből használná, de szerintem ugyanúgy fagyás lesz, mint itt mindenkinek, szóval azért ne rakj fel egy 32bites MPC-HC-t
-
Gh0sT
addikt
válasz
Oszilaci #35752 üzenetére
A hardver már megvan, nem is erre a célra lett összerakva. A nappaliba kellett egy olyan gép, ami média tartalommal kiszolgálja az összes eszköz, háttérben letölt, FTP szerver, tudok rajta távolról programozni és játékra is megfelel. A kérdés az, hogy ezzel az adott hardverrel tudok-e olyan képminőséget elérni, mint a meglévő média lejátszóval? Az is érdekelne, hogy 3D tartalmakkal pl. mit lehetne kezdeni.
Nem akarok én mindenképpen HTPC-t csinálni belőle, de ha meglenne rá a lehetőség, akkor beleásnám magam a témába, ráadásul lecserélhetném a Dunet, ami mínusz egy eszközt jelentene.Szerk:
Oszilaci: komoly, számítás igényes munkához kellett az erős vas + játékokhoz. -
dagobah
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Konteó topic
- Horgász topik
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest