- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Teljes a kép a OnePlus Nord CE5-tel kapcsolatban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szacsee
nagyúr
válasz
SunMount3r #59024 üzenetére
Köszi!
-
szacsee
nagyúr
válasz
SunMount3r #59022 üzenetére
Köszi, elég őskövület már, NFS-t megnézem tudja-e, ha nem akkor public dolgok maradnak rajta.
Idővel rájöttem, hogy a beállításokban a szolgáltatásoknál kell az UPnP-t engedélyezni, utána már látta a pc is a megosztott fájlokat. -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Család apró tagjainak kérésére szeretnék beüzemelni egy NAS-t és egy HTPC-t.
Eddig a NAS alapbeállítással ment, de attól tartok nem volt megfelelően konfigurálva.
Okos TV-k gond nélkül látják, illetve egy libre Elec Rpi is gond nélkül kezeli, de a hálózatra kötött pc-n a Kodi-t nem tudom rávenni, hogy betallózza hálózati mappaként.
Libre Elecnél megnéztem Upnp eszközként látja a NAS-t. PC-s kodi viszont nem látja helyi hálózaton betallózható eszközként.Kicsit off:
Azt szeretném kérdezni, hogy ez így mennyire biztonságos, vagy érdemes átpakolni jelszóval védett mappába és azt beállítani?
Illetve egy régebbi Zyxel NAS-nál milyen fájl megosztást / média szervert érdemes beállítani, hogy viszonylag biztonságos legyen, ha esetleg családi videót is töltenének fel később a filmes mappába? -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Más topikban nem tudom mennyire tájékozottak ez irányban így inkább itt teszem fel a kérdést.
Adott egy Asus P5QPL-AM alaplap E2160-as procival (X4500 intel init vga és 1,8Ghz dual core).
Kérdésem az lenne, hogy youtube-hoz elegendő-e ez a páros, esetleg némi mkv, vagy érdemesebb valamilyen VGA-t venni bele és ha igen melyik ajánlott.
Linux van a gépen, de még nem konfiguráltam, win alatt kicsit röcögősen hatottak a youtube videók.... bár lehet meglesem linux alatt smplayer + smtube kombóval hátha... főleg ha van rá.
Mindenesetre ha van aki tapasztalt a témában minden tanácsot elfogadok.
A rendszer elég pattogós, egy ssd van alatta, csak igazából édesanyámnak dobnám össze a gépet és nem tudom érdemes-e venni bele VGA-t, vagy elegendő felhasználói élményt nyújt az integrált is ilyen célokra.
Válaszokat előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Öcsém gépét upgradelném/ cserélném a kisebb fogyi és jobb teljesítmény miatt, az Ő gépét pedig beállítanám netezős htpc-nek.
Jelenlegi gépe :
i3-540
Giga deszka HDMI-vel, 6 audió kivezetés stb.
ATI HD4670Ami lenne helyette:
A8-5600K
valami mATX-es Trinity-t fogadó deszkaKérdésem az lenne, hogy elvileg a 23,967 FPS-t tudja az i3-540-es IGP-je vagy sem?
Tudtommal Sandy Bridge IGP-je necces ilyen szempontból.
HTPC-nek elmenne a jelenlegi gépe dedikált VGA nélkül?
Válaszokat előre is köszönöm! -
szacsee
nagyúr
válasz
canniball #2275 üzenetére
Hát igen mindig van valami ami nem kóser.
Viszont valamit valamiért, én valszeg emiatt a ház miatt alakítom át a TV-s polcomat, mert 150mm-nél alacsonyabb házat nem nagyon láttam 20K alatt.
Ez viszont full ATX kompatibilis, VGA-t is lehet bele normálisan pakolni, vannak negatívumai, viszont azt lehet flex-el orvosolni.
8k-t simán megér, a táp kérdést hagyjuk, de szerintem egy HTPC szerü házba nem fog egy Quad befigyelni és egy GTX. Haveréknál a jó kis rezsó prescottal és egy AGP-s 7800GS-el nagyon szarul szellőző házban 4 éve megy egy Codegen tápegység, most már a végét járhatja, mert közben újraindulgat, de az összes táp 3 év intenzív használat után elöregszik, magyarul annyi idő után úgyis cserélném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- eBay
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen videókártyát?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Minden, ami Unreal Engine
- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Fotó állvány eladó
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest