- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsini78
újonc
válasz
Oszilaci #36686 üzenetére
Jól tévedsz, ugyanakkor sokan panaszkodnak fejfájásra, rosszullétre tőle. Gondolom nem véletlen, hogy a gyártók többsége a passzívat preferálja, meg a moziban is ez terjedt el. Kipróbáltam személy szerint ha csak rövid ideig is -pár perc- és nekem semmi bajom nem volt tőle ennyi idő alatt, ugyanakkor a család többi tagjával is tesztelni kéne méghozzá hosszabb idővel. Mindazonáltal vetített képméretben ez az olcsóbb, viszont ahogy hallom több helyről pl. a Samsung is le fog állni vele. Nem utolsó részletkérdés pl. a szemüveg frekvenciája sem, az általam említett Epson még a jobbak közül való. A passzív technológia vetítettben meg ott van 600k körül...pf sajna nem húzták ki a számaimat :I
-
dzsini78
újonc
válasz
gurabli #36639 üzenetére
Köszi. Nos, mivel jelenleg a laptopom a komolyabb hw így az asztali gépem az amit -igazából eddig is- de talán mostanság kineveztem htpc-nek. Ami az adatok tárolását illeti 3db 2tb-os vinyó van benne valamint a részletezett alaplap és egyebek. Régóta szemezek az xbmc-vel a felülete miatt, korábban a régi laposomon egy rövid ideig ki is próbáltam, tetszett. Most, hogy egy a réginél erősebb dvga került a gépbe lehetővé vált 1080p anyagok lejátszása is és innentől kezdve elindult a lavina.
Beleolvastam pár hazai és külföldi fórumba, és a sok új infó miatt kezdtem úgy érezni, hogy talán elkapkodtam a beruházást ezzel a GT 610-essel. Mindezt persze a menet közben egyre növő igényeim miatt gondoltam így, no meg persze azért is mert egyszerűen sehogy sem sikerült az öreg vasra winxp-nél újabbat föltenni, szóval kezdtem azt érezni, hogy talán jobban jártam volna ha szó szerint új alap(lap)ra helyeztem volna a gyűjteményemet.
Aztán ahogy egyre jobban sikerült/sikerül optimalizálnom az xp alapú rendszert kicsit visszarázódtam az eredeti kerékvágásba, hisz most is le tudok játszani mindent tulajdonképpen és nevezzetek bár szentimentálisnak de ez a régi hűséges masina a szívemhez is nőtt, úgyhogy bár talán tudnék neki egy új nyugdíjas feladatkört egyelőre úgy fest szolgálatban marad.
Ez talán majd az új megjelenítő eljövetelével fog változni, mert ugyan a jelenlegi képminőséggel is meg vagyok elégedve de egy komolyabb kijelzővel talán többet is ki lehetne hozni ebből a témából, és talán oda már kelleni fog egy erősebb vas.Ami a kijelzőt illeti. Jelenleg egy 99cm-es fullhd ledtv-m van. Teljesen alap, semmi extra, olcsó volt megvettem. Tettem ezt azért is mert a régi projektorom -ami még 800x600-as volt-
távozott az örök vadászmezőkre és a javíttatására költendő összeget megpótolva lett ez a tv. A korábbi képátló 1/4-e viszont a felbontás a 4x-ese. Erős kompromisszum, de ez van, három év munkanélküliség le tudja rakni az embert.
Szóval jelenleg ott tartok, hogy vagy marad ez a tv és a Jézuska hoz mellé egy fullhd projektort pl ezt: Epson EH-TW5200 ami már 3d képes is csak éppen aktív módon ami annyira nem szimpi, vagy tv megy a másik szobába és jön a helyére pl ez: LG 55LB650V ami ugyan kisebb képátlót tud egy vetített képnél cserébe passzív technológiát használ.A projektor mellett szól, hogy a gyűjteményem túlnyomó többsége -néhány kedvenc blockbuster kivételével- 720p-s és a 3d tartalom sem annyira bőséges, hogy éjjel nappal azt nézzem. DE persze itt baszogat a bogár a fülemben, hogy ha már fejlesztek miért ne törekednék -még ha apránként is- az elérhető maximumra mint ahogyan tettem azt anno pl. a hangrendszer megvételekor. Ami természetesen mára nem mondható a legmodernebbnek az új hangformátumoknak köszönhetően de mégiscsak egy 6.1-es DTS-ES képes THX minősített vas ami nekem továbbra is elég. Szóval újból elkapott a gépszíj, de próbálok józan döntéseket hozni.
De vissza a képhez. 2. opció: nem projektort hanem 140cm-es tv-t ami ha 3d-zek akkor legalább passzív és több funkcióval bír, nem utolsó sorban talán az élettartama is hosszabb -gondolok itt a projektor lámpájára. (Mondjuk az előző 6 évet bírt.) Persze ez esetben meg kell elégednem "pötöm 140cm-rel" ami ugye hatalmas ugrás a jelenlegi 99-hez képest, ugyanakkor tudom milyen a brutál nagy vetített kép feelingje.Nyilván ezeken kívül sok szempont van még amit nem vettem figyelembe, dehát épp ezért vésem ezt a hozzászólást is. Szóval jöhet minden amire érdemes lehet odafigyelnem, amik az esetleges tájékozatlanságom okán megfontolásra érdemesek, akár kép, akár beállítási lehetőségek, akár maga a vas(htpc), egyedül a hang az amit nem bántok. És bocs a litániáért, próbáltam részletes lenni. Köszi.
-
dzsini78
újonc
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi kérdésben. Régi gépem évek óta szinte kizárólag filmnézésre használom, és 720p állományokkal nem is volt soha gond, de gondoltam ráfejlesztek az őskövületre hátha komolyabb darabokkal is megbirkózik. Mivel nem igazán láttam értelmét komolyabb összeg beleinvesztálásába ezért mostanság mindössze az alap 1GB ramot bővítettem 2-re ill. bekerült egy Gigabyte Geforce GT 610-es az Asus K8N4-E Deluxe alaplapba az AMD Athlon 64 3000+ mellé. Nos ha túl vagytok a hangos röhögésen
akkor elárulom, hogy ez a konfig akármilyen hihetetlenül is hangzik de viszi reccenés nélkül az 1080p-t így ezzel a kártyával és természetesen hardware-es gyorsítással. Igaz ami igaz ilyen dolgokról nem is olyan rég tudok lévén, hogy a 720p-t a proci is vitte eddig szóval nem igazán kellett mélyen beleásnom magam a témába. Aztán mostanság olyan kifejezésekkel találkoztam mint dxva meg egyebek.
Nos mivel Win7-ről nem is álmodhatok ezen a konfigon -sok próbálkozás után-, így maradt az xp. De mivel nagyon tetszik az xbmc ezért most azzal küzdök. Azt már sikerült elérnem, hogy mpc hc legyen a külső lejátszó hiszen ez eszi legkevésbé a gépet mert xbmc-hez nincs ugye dxva xp alatt. Sőt még pdvd 14 is elfutkározik rajta, gondoltam merjünk nagyot álmodni és akkor próbálkozzunk meg a 3d-vel is. Bár 3d megjelenítőnek egyelőre híján vagyok, de úgy néz ki talán még az is menne, ha netán nem akkor arra ott a laptop.
És akkor a dilemma: Gondoltam ha már beleástam magam a témába körülnézek egy ennél kicsit modernebb konfig irányába ami még megfizethető és az alábbi vasakkal sikerült szimpatizálnom: ASUS F2A85-V PRO Alaplap és AMD A6 X2 6400K 3.9GHz FM2 Processzor valamint Kingston HyperX Savage 4GB 1866MHz DDR3 HX318C9SR/4 ram. Természetesen ekkor már nem kéne a GT 610-es.
Nos, szakértői szemmel nézve hozna-e bármiféle javulást egy ilyen csere, ill. a jövőre nézve járna-e bármiféle előnnyel pl. kompatibilitási szempontból? Vagy ne erőltessem? Esetleg egyéb javaslat akár hw akár sw terén? Mindezeket többek közt azért is kérdezem mert -bár még odébb van- de a fa alá talán kerül egy mondjuk komolyabb 3d képes tv. Szóval akár képfrissítés akár más szemszögből nézve járna-e előnnyel egy váltás? Minden típusú tanácsot szívesen veszek.
Köszi a türelmet és sorry ha netán sügér a kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Diablo IV
- HP notebook topic
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest