-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reaper
őstag
Köszi a segítséget, nem tudom, hogy hangos-e az a táp, de minél jobban belemélyedek, egyre inkább kedvet kapok saját építéshez, és akkor ott van még a málna is
-
Reaper
őstag
válasz
Celtis #35665 üzenetére
Köszi szépen, ez az E350 jól hangzik, ahogy látom van belőlük pár aprón, és elég olcsók, 450-et nem találtam.
Win7et céloztam meg eredetileg, mert ubuntut ugyan használtam már, de annak már kb 8 éve
A HDD úgy van meg, hogy az asztali gépemben az van, de mivel a filmek foglalják a helyet leginkább, ezért nincs szükségem még egyre, az asztaliba elég valami maradék, a htpc meg megkapja a WD Redet. -
Reaper
őstag
Sziasztok,
kicsit gondban vagyok, mert az egyre gyatrább műsorok a tévében eljuttattak odáig, hogy már sokszor be sem kapcsolom. Hogy mégis legyen értelme annak, hogy van, ezért eszembe jutott, hogy valahogy meg kéne oldani, hogy ne csak az asztali gépemről tudjak filmet nézni rajta, hanem kéne hozzá egy célhardver, ami emellett nem baj, ha tud torrent klienst futtatni is.
Sokféle variáción gondolkozom/gondolkoztam külső hdd a routerbe + androidos lejátszó, nas + valami lejátszó, esetleg sima belső vinyós lejátszó. Ott van a régi alaplap+proci+ram+vga kombóm is, de az inkább gamer konfig, és gondolom nem a leg előnyösebb az ilyen kiszolgáláshoz.
De mindig visszajutok valahogy a HTPC témához, és annyit tudok, hogy a Kodi-t megszoktam, szeretem, azt használnám. A TV egy LG 32LH3000.
Leginkább az itteni aprón fellelhető példányokat nézegettem, de nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik alaplap+proci páros az amit "meg szabad venni" ugyanez volt, amikor benéztem a mini itx piacra is. Nagy választék de fogalmam sincs mi a jó belőle. Meg persze, hogy akkor milyen tápot rakjak mellé.
A HDD az legalább megvan WD Red 2TB, elvárásom csak az, hogy lehetőleg ne nagyon kelljen hozzányúlni, ha már össze van rakva, és minél halkabb (passzív?) annál jobb.
Szóval, ha tudtok tapasztalatok alapján segíteni, hogy merre induljak akkor köszönöm, esetleg, ha van itt az aprón olyan alkatrész, vagy konfig, ami erősen ajánlott, vagy jó vétel, akkor annak is örülök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobil flották
- E-roller topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Milyen egeret válasszak?
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest