- Yettel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoltan6
addikt
válasz
canniball #40739 üzenetére
nem,zotac zbox minipc.
Azt vettem észre amikor bekapcsolom a tv-t egy darabig villog az infra vevőnek is a ledje,ha nem nyúlok hozzá a távirányítóhoz akkor is.
CI320 nano -
zoltan6
addikt
válasz
windlord #40257 üzenetére
én ki nem állhatom ezeket a telefonos tabletes távirányítási dolgokat,nekem nem jött be,van a telómon infra is,de azt sem használom,nekem körülményes.képernyőzárat feloldani,appot elindítani,elsötétül a képernyő,hamar lemerül,stb,sokkal egyszerübb egy normális infrás távirányítót használni.
-
zoltan6
addikt
válasz
stickermajom #38009 üzenetére
én amikor ezt csináltam,nem lett magyar nyelv,sőt semmi más választható nyelv nem volt az angolon kívül,itt a fórumba is írtam róla,de aztán másnapra valahogy helyre jött,más hiba nem volt frissítéskor,megmaradt minden beállításom.
-
zoltan6
addikt
válasz
Balerik #37392 üzenetére
nekem is ezt csinálta amikor frissítettem windows-os rendszeren,aztán másnapra már ott volt a többi nyelv is,fogalmam sincs mi lehetett vele,azt hiszem itt is kérdeztem a fórumon,de senki nem tudott rá válaszolni.
igen kérdeztem -
zoltan6
addikt
válasz
radi8tor #36776 üzenetére
főképp filmezésre használom, de teljesen jó netezésre,youtube is megy rendesen akadás nélkül.instagramom nincs azt sem tudom mi az,gondolom valami fénykép tárhely,nas-on tárolom a fotókat.
igen kb.az i3-as szintjén van tudásban,de van ebből a zotac C sorozatból erősebb is i3-as,i5-ös procival,meg core M,sőt amd-s is.
[link] -
zoltan6
addikt
válasz
Richard #36765 üzenetére
nekem a zotac van nagyon szeretem,minden rajta van ami kell,infrától kezdve ac-s wifi,usb3,kártyaolvasó.teljesen hangtalan,komplett kisméretü,most biztos megköveznek érte páran,de én nem építenék külön htpc-t,amikor már vannak készen nagyon jó kis cuccok.
a mede8er-hez hasonló hardverű médialejátszóm is van itthon,az inkább kimondott célhardver,tehát más kategória,a zotac-ra viszont felrakhatsz tettszés szerint bármilyen oprendszert,és másra is tudod használni filmezésen kívül.
ajánlanám még neked az asrock beebox-át is,van már magyar boltokban is 80-85 körül 128gb-os ssd-vel,4gb rammal. -
zoltan6
addikt
válasz
radi8tor #36572 üzenetére
de az asrock beebox se rossz.
-
zoltan6
addikt
Ne törjétek annyira magatokat a válasszal,meg a segítséggel.megoldottam.
-
zoltan6
addikt
van egy olyan problémám a 15-os kodival,hogy frissítettem 14.2-ről,(windows-os gépen)és angolon kívül más nyelv nincs benne a beállításoknál.ezt írja ki:
visszaraktam 14.2-re ott van angolon kívül más nyelv is,pedig van a 15-be magyar nyelv,mert teszt céljából fenn van az asztali gépemen is a kodi.annyi különbség történt,hogy az asztali gépen még win 8.1 alatt frissitettem 15-re,a htpc-n meg win 10 frissítés után.
hogy lehetne rávarázsolni a magyar nyelvet? -
zoltan6
addikt
válasz
devil-k #36037 üzenetére
én eleve így tárolom a filmeket,hogy magyar mappanevekbe rakom,sok ismerősnek adok kölcsön filmet pendrive-on így egyből látja a magyar címét,sok embernek bonyolult lenne elmagyarázni hogy nfo fájl meg társai.csak a rókás meg a szines ikonra kattintás megy, meg a könyvjelző sávba a facebookra kattintás.
-
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark #35309 üzenetére
youtube?
Elysium Trailer (2013) 4K HD -
zoltan6
addikt
válasz
havri1 #35287 üzenetére
50-51 körül veszel egy jó kis Zotac ZBOX CI320 NANO CELERON N2930 HDMI DP GLAN PASSIVE COOLING mini pc-t.
aprón veszel hozzá kb.15-ért ramot meg ssd-t,aztán 65-ból van egy jó kész géped 2 év garanciával,beépített infrával,ac-s wifivel,egyéb minden földi jóval. -
zoltan6
addikt
válasz
bajnokpityu #34819 üzenetére
-
zoltan6
addikt
válasz
canniball #34043 üzenetére
valaki már leírhatná ezt a távirányító programozást szájbarágosan,mert nekem is jól jönne,én úgy képzeltem el,hogy amikor megnyitom a távirányitó konfig programját,és fel vannak sorolva a különböző funkciót,akkor kell megnyomni a kívánt gombot a távirányítón,de úgy nem csinál semmit,nekem az ebay-es hp van.müködnek rajta gyárilag a nyilak,a back gomb,az info,power,meg a play,pause,tekerés.
-
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark #33928 üzenetére
akkor az UVD 3 már jobb mint a fullhd?
-
zoltan6
addikt
válasz
dethroner #33871 üzenetére
teljesen más a kettő a mediaplayer classic az csak egy lejátszóprogram,a kodi pedig egy komplett multimédiás rendszert csinál a gépedből rengeteg extra szolgáltatással.pld.film leírások,borítók,automatikus feliratletöltés filmekhez stb.youtube-n találsz róla rengeteg videót kodi,vagy xbmc-re keresve (régebben xbmc volt a neve)
itt pedig egy részletes leírás a kodi használatához,nem kell tőle megijedni csak elsőre tűnik bonyolultnak,feltelepíted,átállítod a nyelvet magyarra,aztán megy minden mint a karikacsapás.
XBMC kezdőknek 1. rész - Filmek
van az írásnak több része is ott jobb oldalt. -
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark #33825 üzenetére
amit egy átlag felhasználó észre sem vesz,csak aki memória teszteket futtat egésznap
Dual vs Single Channel -
zoltan6
addikt
urak! olyan kérdésem lenne,hogy váltottam az alap felszínről a kodi-ban az aeon nox-ra,a főmenüben levő űrhajós képet le lehet valahol cserélni benne másra? nem találtam ilyen beállítást,amúgy tettszik a téma nagyon,pedig először idegenkedtem tőle.
-
zoltan6
addikt
válasz
Oszilaci #33666 üzenetére
igen,közben leesett hogy azt nem viszi át,pedig mekkora hülyeség már,optikai kábelen internettel látnak el több millió embert 7.1 csatornát meg nem visz át
azért is nem jutott eszembe,mert nekem csak sima 5.1-s dolby digital,dts erősítőm van.mondjuk nem is sok filmet láttam még 7.1-ben,főleg szinkronosban. -
zoltan6
addikt
válasz
stickermajom #33589 üzenetére
árat nem kérdezett,azt kérdezte melyikkel tud játszani,Q5000-el max passziánszozni tud.
a kompakt összerakott dolgokat meg kell fizetni. -
zoltan6
addikt
válasz
Borisz76 #33571 üzenetére
én ZOTAC ZBOX CA320 nano-t vettem,50000ft volt,még kell bele egy ssd,meg ram,amik holnap fognak megjönni.aztán mehet az összerakás,telepítés,én főleg filmezésre fogom használni nas-ról,meg időnként netezés,ha foglalt a másik gép.kb 70-be volt.
-
zoltan6
addikt
majd nekem is segíthetnétek távirányító ügyben,megjött nekem is a hp,mit kell beállítani a windows-os kodiban,hogy működjön rendesen? mert egyenlőre a nyilak működnek,a vissza gomb,a play pause,stop gomb.de a többi nem nagyon.be lehet valahol konfigurálni,hogy melyik gombra mit csináljon?
-
zoltan6
addikt
Akadt még egy kis gondom a windows-os kodival.
Hogy lehet azt megoldani ,hogy az alvó üzemmód menüpont megnyomásával ugyanúgy alvó állapotba küldje a gépet mintha a windows-os alvó állapotot nyomom meg?mert úgynéz ki állandóan hibernálni küldené a gépet,amiből nem akar visszatérni,lefagy,csak pörög a jobb alsó sarokban a dolgozom felirat,aztán úgy kell kilőni feladatkezelővel.
A windowsban kikapcsoltam a hibernálást,így viszont a kodiban az alvó üzemmód gombbal nem csinál semmit. -
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark #33190 üzenetére
megoldódott szerencsére,összehasonlítottam a gépen levő beállításokkal,valamiért el volt állítódva a rendszer/beállítás/lejátszásnál vagy valamiért így volt alapból. a max képarányhiba,feketesávok minimalizásánál érték 20%-ra volt állítódva.
azért köszönöm aki próbált segíteni -
zoltan6
addikt
válasz
MasterMark #33186 üzenetére
az hol található? hihetetlen,de felraktam most az asztali gépre a kodit,ugyanúgy full hd felbontásra van állítva a monitor,az meg rendesen lejátsza,csak a tv-n nem jó.
-
zoltan6
addikt
válasz
Celtis #33179 üzenetére
nem jó,hiába állítgatok akármit nyújtottak az emberek a filmeken.
lefényképeztem a tv-t,ilyen:vlc-n tökéletes,ott van alul felül a fekete csík:
egyedül úgy ahogy elmegy,ha a képpontbeállításokat 1,25-re állítom,nincs nekem semmiféle overscan beállítási lehetőségem a videókártya driverénél (intel hd graphic)
-
zoltan6
addikt
Hogy lehet beállítani azt a kodiban hogy normális eredeti méretben játssza le a filmeket? mint például a vlc amin ott van alul felül a fekete sáv, mert olyan nyúlottak benne az emberek,akár mire állítom,a képpont beállításokkal kell játszani,hogy tűrhető legyen a film,de még így is úgy tünik mintha nagyobb lenne,pedig a nagyitás 1-en van.
ha eredeti méretre állítom,akkor meg berak a képernyő közepére egy kis képet.
Illetve a másik kérdésem beállítottam az xbmc launchert hogy egyből a kodi induljon el (win 8.1 32 bit),de kodi indulásakor ott marad a windows tálca. -
zoltan6
addikt
nemsokára megérkezik a [hp távirányítóm],szeretnék majd egy leírást kérni valakitől,hogy kell beüzemelni.kodi-hoz lenne használva windows 8.1-es rendszerrel.
milyen programok kellenek hozzá,kodiban mit kell letölteni,beállítani. -
zoltan6
addikt
-
zoltan6
addikt
válasz
Melorin #32100 üzenetére
arra én is kíváncsi lennék,de nekem a 2014-es noé (noah) filmre sem talált semmit a port.hu. pedig ott van a TMBD meg csak angolul.
-
zoltan6
addikt
válasz
Sefter #31999 üzenetére
nem ment ,több gépen is próbáltam,láttam az nfs mappákat,de nem lépett be a mappába,ha manuálisan adtam meg az elérést akkor sem,kodi wiki oldalán is ez a terminálos megoldás van fenn 4.3-as dsm-től kell ezt csinálni.
gépeknek fix ip-je van,az egyik gépen sikerült még pár nappal ezelőtt felcsatolni a public/torrent mappát,de az új könyvtárakat amiket a főkönyvtárba csináltam.filmek,sorozatok,azt már nem. -
zoltan6
addikt
válasz
Sefter #31993 üzenetére
több külföldi fórum is foglalkozik ezzel a problémával,ezt csináltam:
1. Login to your Synology GUI
2. Enable SSH (if not enabled already) Control Panel-->Terminal-->Enable SSH service
3. Enable NFS under Control Panel-->Win/MAC/NFS-->NFS Services-->Enable NFS
4. Under Control Panel-->Shared Folder, create a NFS Privileges entry for the folders you want to share
Hostname: either specific ip address of XBMC or *
Privlege: Read Only
Root Squash: No Mapping
5. Exit GUI, go to a terminal and SSH into your Synology
Code:
ssh root@<<SYNOLOGY IP ADDRESS>>
6. Type in cat /etc/exports to see if you get entries, mine were:
Code:
DiskStation> cat /etc/exports
/volume1/Movies *(ro,async,no_wdelay,no_root_squash,insecure_locks,anonuid=0,anongid=0)
/volume1/TV *(ro,async,no_wdelay,no_root_squash,insecure_locks,anonuid=0,anongid=0)
7. Edit using vi:
Type vi /etc/exports
[If you don't know vi, press INS[SERT], use arrows to go to the line to edit, and delete/edit the line. Then press ESC, and :x to 'save&exit']
8. change the entries to:
Code:
/volume1/Movies *(ro,async,no_wdelay,no_root_squash,insecure,anonuid=0,anongid=0)
/volume1/TV *(ro,async,no_wdelay,no_root_squash,insecure,anonuid=0,anongid=0)
9. Do cat /etc/exports to see if it took
10. Enter "exportfs -ra" into console
11. You can now Browse NFS and get to your subfolders in XBMC -
zoltan6
addikt
válasz
zoltan6 #31988 üzenetére
na csak sikerült megoldanom az nfs hozzáadást ezzel a terminálos ssh-s megoldással,ezért rühellem a linuxot,hogy ebbe csak így lehet megoldani mindent,az embernek el kell végezni egy gyorstalpalós googles keréseses tanfolyamot,hogy belehessen valamit állítani terminállal,meg parancssorral.
-
zoltan6
addikt
egy kis segítséget szeretnék kérni,felraktam próbaképp a windows 8.1 64 bit-es gépre a kodi 14-est,(hogy tanuljam) meg van egy synology ds112j nasom legfrissebb szoftverrel,olyan gondom lenne,hogy az istenért sem tudok felcsatolni nfs megosztást a kodival,pedig más eszközeimen,médialejátszón müködik az nfs megosztás.mi lehet a gond? tűzfal kikapcsolásával sem látja.
-
zoltan6
addikt
válasz
#75912448 #31771 üzenetére
itt egy külföldi teszt róla.én is várom már hogy megérkezzem,aztán teszteljem mit is tud.
-
zoltan6
addikt
válasz
HwAdokVeszek #31700 üzenetére
windowson szeretném használni,fut a kodi windowson is,miért jobb ez mintha merevlemezre rögzíteném?
akkor úgy kérdezem inkább,hogy tv-t szeretnék nézni windows op rendszeren futtatott kodi-n,meg rögzíteni egy avermedia usb-s dvb-t tunerral,mit kell a kodin feltelepíteni? meg beállítani? -
zoltan6
addikt
válasz
HwAdokVeszek #31698 üzenetére
akkor rádugom pld. az usb-s dvb-t sticket,feltelepítem valamelyik pvr szolgáltatást,és akkor a szerverre menti a felvételt?
-
zoltan6
addikt
most kezdek én is ismerkedni a kodi-val,kérdésem az lenne,hogy mi az a pvr szolgáltatás?meg pvr ügyfél? felvételre tudok gondolni,ha mondjuk rakok a gépre egy tv tunert,de minek van belőle egy rahedli pvr alkalmazás? vagy melyiket kell felrakni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Xbox Series X|S
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Milyen autót vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Yettel topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged