-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Warter #37113 üzenetére
Ebben csak az a fura, hogy a frissites meg lefut altalaban rendesen, szinten inditas utan s ahhoz is el kell ernie a megosztasokat.
canniball: Akkor csak jol emlekeztem, hogy regebben volt ilyen benne.
A legujabb verzio(0.9.8) van fent, abban nem latok ilyet, lehet akkor azota belevarazsoltak egy ilyen bugot.
Regebbi verziot meg nem is latom honnan lehetne letolteni. -
Sziasztok,
Kodi 14.2-ben windows megosztason keresztul vannak beallitva tartalmak s minden inditaskor automatikusan frissiti oket, plusz az XBMC Library Auto Update kiegeszito segitsegevel csinal egy clean library-t.
A gond az, hogy mar nem egyszer fordult elo, hogy kitorolte az osszes tartalmat, gondolom nem erte el az adott pillanatban a megosztast, ezert ugy volt vele, hogy torli oket. Viszont ezek utan mar nem is olvassa be oket ujra, csak ha torlom a megosztast kodiban es ujra hozzaadom.
Allitgattam a cleanonupdate-et az advancedsettings.xml-ben is, de az semmit nem csinal nalam.Hogyan lehet automatikusan biztonsagos clean library-t csinalni vagy megakadalyozni az emlitett problemat?
-
Sziasztok,
Kodi Helix van fent, Aeon Nox skinnel.
Most gondolt egyet s a filmek/sorozatok nezetben egyszeruen semmi nem jelenik meg.
Videoknal latni magukat a fajlokat.
Szuro nincs bekapcsolva, minden film mutatasa is be van allitva, nem csak a megnezetteke.
Mi a franc lehet vele?
Egyre surubben vannak ilyen hulyesegei s mar kezd nagyon unalmas lenni. -
Sziasztok,
Kodival kapcsolatban lenne kerdesem, anyumnak be van allitva, hasznalja is egy ideje, de valahogy mindig sikerul elalligatni ezt-azt.
Szeretnek valami nagyon minimal setupot osszehozni, ahol kb csak annyira lenne lehetosege, hogy valasszon filmeket vagy sorozatokat akar nezni, azokon belul meg kb. csak egy borito kep/par adat s ha entert nyom akkor elinditsa a filmet es kesz.
Jelenleg Aeon Nox van felrakva, azt tudom, hogy menupontokat le lehet tiltani, de olyanokat is le kellene, hogy oldalso menusav ne legyen elerheto ahol nezetet/szurest lehet csinalni, ne lehessen egynel tobbet leptetni filmeknel(aeonnal lefele nyillal elojon egy kis scrollbar szeru resz s lehet "lapozni") stb.Plusz ami meg nem lenne rossz, hogy sorozat reszeket csak akkor mutassa ha van hozza felirat, tehat ugyanolyan nevvel mint az mkv, csak .srt kiterjesztessel talalhato fajl.
Meg lehet ezeket oldani?
Vagy ha Kodival nem de mas progival igen, akkor az is johet, de lenyegesen, hogy magyar legyen, cimeket/tartalmakat le tudja szedni magyarul a fajlokhoz. -
Sziasztok,
Nem konkretan HTPC-s kerdes, de azokhoz hasznalt videokartyat keresek.
Konfigom az adatlapomon, de a lenyeg:
Alaplap: MSI P55-GD65
Videokartya: ZOTAC GeForce GTS 250 AMP! Edition
Proci: INTEL Core i5-750 2.66Ghz
2 monitor van hasznalatban jelenleg.Ez melle kellene meg egy videokartya, amit megeszik az alaplap, hogy a TV-t is ra tudjam kotni pluszba, nem crossfire-be akarom, mivel nem hasznalnam jatekra.
Tehat 3 megjelenitot kellene, hogy tudjak kezelni egyszerre.Ami fontos:
- HDMI kimenet legyen rajta, 1.4-es szabvanyt tamogassa
- Tamogassa alapbol a hangatvitelt HDMI-n, ne kelljen SPDIF-el rakotogetni hangkartyara vagy alaplapra
- Gond nelkul vigye a nagy bitrate-es(50Mbit pl) FHD filmeket is
- Nem hinnem, hogy nem birja a procim, de DXVA se artana, hogy ha kell a GPU is be tudjon szallni a decode-baOpcionalis, de nem lenne rossz:
- Ne a legtobbet latott VGA/DVI/HDMI out harmas legyen, hanem 2 DVI+HDMI, VGA mar evek ota nem kell
- Passziv hutes, mivel jatekra nem lenne hasznalva igy semmi nem indokolja, hogy aktiv hutese legyenArba az ilyenek nem tul dragak ahogy neztem, 15e korul nem lenne rossz ha megallna, de tobb is lehet ha valami indokolja.
Mit ajanlanatok? -
válasz
canniball #24786 üzenetére
Igen, ezt a modszert ismerem, akkor mukodik is, de nem akarok manualisan csinalni semmit, szoval rakja be magatol angolul.
Celtis: Ezt neztem, hogy az elvileg tud port.hu-t is kezelni, de ahogy vegigbongesztem a beallitasokat, csak a tartalom letoltesnel lehetett azt megadni.
Tehat azt mondod, hogy ha abban mindent magyarra konfigolok, akkor a film cimek, boritok, tartalom, minden magyar lesz, ha megtalalhato a tmdb-n, ha nem, akkor pedig magatol fallback-el angolra? -
válasz
canniball #24784 üzenetére
Egyet neztem, az pl. van, de nem talalja meg valamiert, feltetelezem azert, mert van egy ":" a neveben, ami meg ugye nem engedelyezett fajl nevben, igy ha anelkul rakeresek, akkor valoban nem ad talaltot.
Nem magyarul vannak elnevezve a mappak, mielott kerdeznetek, mert 2 gepen van XBMC, ugyanazokkal a forrasokkal(kulon HTPC-re egyelore nem ruhaztam be), de egyiken angolul kell minden, masikon meg magyarul. -
válasz
eboostr #24762 üzenetére
Lehet, bar a laptop nem tud csak 60Hz-et, ki is van kapcsolva, hogy barmit allitgasson a kepfrissitesen.
Mindegy, annyira nem nagy gond, legfeljebb beallitok egy kulso lejatszot.Viszont most tunt fel, hogy a port.hu-s scraper, ami filmet nem talal, azt be se rakja a library-be, meg angolul vagy siman csak a mappa cimmel sem.
Az megoldhato, hogy amit nem talal azok bekeruljenek angolul?
Be lehet mondjuk ugyanarra a konyvtarra allitani ket scrapert, ugy, hogy ne legyen duplikacio? -
válasz
canniball #24704 üzenetére
Akkor egy bonusz kerdes.
Ket gepre raktam fel az XBMC-t, asztali es laptop, mindkettore hasonlo beallitasokkal.
Lejatszas kozben egy ido utan kezd nagyon belassulni a progi, a film is akadozik, de ha leallitom a filmet, akkor magahoz ter.
Magas mem vagy cpu hasznalatot viszont nem latok ilyenkor, feltelezem valami konfig gond lehet.
Ha kulso lejatszoval nezem a filmet, akkor is akadozik a progi(eger mozgas pl szaggat mint allat), de maga a film nem, az kulso lejatszoval fut kozben tokeletesen.
Barmi tipp, hogy mitol lehet ez? -
Sziasztok,
Nemreg kezdtem el XBMC-t hasznalni s van egy olyan gondom, hogy a feliratokban az "őúű" stb karakterek kalaposan jelennek meg.
A felirat fajl ANSI kodolasu, ha Notepad++-al atallitom UTF-8-ra akkor jo lesz, de ugye ezt nem akarom minden egyes feliratnal eljatszani, Daum PotPlayerrel egyebkent teljesen jo allitgatas nelkul is.
Menuben nem lattam UTF-8-as character set-et, neten ahogy nezegettem valami fonts.xml lehetne hekkelgetni, de az meg eleg atlathatatlan elsore.
Aeon Nox skint hasznalok, hogyan, lehetne megoldani, hogy rendesen jelenjenek meg a karakterek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest