- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Most üzemeltem be egy N3150-ITX alaplapot libreelecel. A video lejátszás elindul majd elkezd szaggatni és szétesik a kép utána teljesen megáll, ha beletekerek akkor azonnal megáll. Youtube videóknál ugyan ez a helyzet. Mi okozhatja, mit nem állítottam be jól?
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Libreelecből van olyan verzió amiben magyar nyelvű a felület? A legutolsót töltöttem le de csak angol nyelvet lehet választani.Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
-
dagobah
csendes tag
Sziaszok!
A HTPC -mnek keresek új házat, semmi más nem lenne benne csak a QC5000M-ITX/PH alaplap és egy SSD.
Fontos lenne, hogy kűlső tápos és a lehető legkisebb legyen. Mit ajánlanátok ami jól is néz ki és kb. 20-25 ezer forintból kijön (szép állapotú használt is lehet)?Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
válasz Celtis #45305 üzenetére
update-ként ezt: LibreELEC-Generic.x86_64-7.90.007.tar
friss telepítéshez ebből LibreELEC-Generic.x86_64-7.90.007.img.gz készítettem pendrive-ot.Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
válasz Celtis #45302 üzenetére
Feltettem az OE-t és onnan upgrade-eltem LE-re a frissítés látszólag rendben lefutott de újraindítás után betöltés közben ugyanúgy megállt és nem indult el az LE.
Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
válasz Celtis #45295 üzenetére
Szia!
Bootolás közben áll meg, csak egy SSD volt bent erre telepítettem volna. Ha a libreelec usb sd kreátorral openelek lemezképpből készítem el a pendrive-ot akkor simán tudok telepíteni, csak a libreelec lemezképből készített pendrive nem működik.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Kérlek segítsetek.
Asrock QC5000 alaplappal szerelt gépre szeretnék libreelecet telepíteni, a pendrivot a libreelec usb sd kreátorral elkészítettem elkezd róla boot-olni de a folyamat megáll és nem megy tovább, csak fekete képernyő van. Mit ronthattam el?Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
Sziaszok!
Szerintetek az Asrock QC5000-ITX/PH alaplap Mini-PCI Express slotjába berakható illetve működne e egy mSATA SSD?
Köszönettel: Dagobah
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Openelec alá létezik e skype beépülő, ha igen valakinek van e tapasztalata vele?
Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz Oszilaci #37760 üzenetére
Nem csak a madzagról van szó mivel ha HTPC-t használunk lejátszásra akár hangról akár képről van szó az elért minőség többekközött az azon futó szoftvertől,szoftverektől is függeni fog mivel ez is hatással van a feldolgozott adatfolyamra.
Abban természetesen van igazság, hogy ha a lejátszó eszközt cseréled, (de beszélhetnénk más eszközről, erősítő, hangsugárzó, tv, projektor is) jobban hallható/látható a külömbség hiszen ezek azok a komponensek melyek cseréjekor az esetek többségében (de nem minden esetben) nagyobb a változás mértéke. Ez viszont nem jelenti azt, hogy a kábelek cserélye csak "placebó" hatás lenne. A hallható/látható hatás mértéke nagy mértékben függ az adott rendszer minőségétől. Gyengébb rendszerek esetében a hatás is kisebb lehet amit elképzelhető, hogy nem mindenki érzékel azonos módon vagy mértékben, de egy bizonyos (egzaktan nem meghatározható) minőségi szint felett már mindenki számára egyértelmüen érzékelhető a változás és ehhez nem kell érzékenyebb látás vagy hallás.
Mindíg rendszerben kell gondolkodni és függetlenül attól, hogy sztereo vagy házimozi rendszerről van szó a kábelek is a rendszer (nem elhanyagolható) részei és ugyanúgy beleszólnak a hang és kép minőség alakulásába.
Az általad említett több milliós házi mozi sem csak a a HTPC,ERŐSÍTŐ és a hangfalak minősége miatt volt olyan amilyen hanem a minőségi kábelek miatt is. Gyanitom igen csak meglepödnél ha az abban a rendszerben lévő kábeleket kicserélnék szokványos "gagyi" kábelekre és ismét meghallgatnád, biztosan merem állítani, jól hallanád a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
dagobah
csendes tag
válasz btomi9 #37721 üzenetére
Sziasztok!
Újabb +1 az audiofilek táborához.
Erre is válaszolnék: "Ok, de engem az érdekelne, hogy valaki vakteszten különbséget tud a rendszer digitális tartományában történt változtatásai között. Olyanokra gondolok, mint pl. HDMI kábel, PC tápegység, operációs rendszer stb. hatása a hang, illetve képminőségre, ha azok egyébként magát a digitális információt nem befolyásolják. "
Nekem sztereo rendszerem van amiben az egyik műsorforrás a HTPC, tehát e tekintetben (mármint HIFI / sztereo) rendelkezem tapasztalattal. A minőségi kábelek igenis fontosak, majdnem annyira mint a készülékek minősége. Mennyire vannak hatással a digitális átvitelre, nagyon is jól hallhatóan / láthatóan. Én nemrég cseréltem ki a szokványos usb kábelt a HTPC és a DAC között egy minőségi darabra és azonnal hallható javulást hozott ami nem csak olyan "mintha hallanék valami különbséget" mértékű volt hanem szinte szárnyakat kapott a rendszer, szélesebb lett a tér, több részlet lett hallható amit addig észre sem lehetett venni, nőtt a dinamika, minden "tisztábban" szólt. A múlt héten kicseréltem a tápkábeleket is minőségi darabokra ennek a hatására csak azt tudom mondani, hogy melbevágó volt. A dinamika még tovább nött, előkerültek olyan mély hangok is amiket eddig nem lehetett hallani miközben a tistaságuk is sokat javult (nem csak a mélyeké az egész hangképé). Összekötő kábelekből már régen minőségi darabokat használok. Mindenkinek merem ajánlani, hogy ne a bárhol kapható tucat kábeleket használja mert azokkal egy rendszer sem tudja "kifutni" magát akár házimozi akár hifi rendszerről van szó, de ide vehetjük a tévéket, projektorokat is. Tapasztalatom szerint egy (vagy több) táp szürő/kondicionáló használata is igen csak hasznos és ajánlott. El hihetitek, sok múlik azon, min keresztűl "etetitek" a készülékeiteket.
-
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni. Ki szeretném cserélni a HDD-t amin az openelec van feltelepítve egy másikra, több programmal is próbáltam átklónozni ami látszólag sikerült is de induláskor kernel panic-ra hivatkozva leáll a rendszer. Tudtok e erre valami megoldást ajánlani?
A média tárt ki exportáltam egy xml fájlba gondoltam egy tiszta telepítés után vissza importálom ami a zenék esetében sikerült is, de a filmekkel nem, mivel nem látja az xml fájlt pedig ott van ahova előzőleg mentettem.
Még egy kérdés. Megoldható e valahogy, hogy a kodiban a főmenüben a filmek menüpontot almenükre osszam fel mondjuk műfajok szerint, mivel több száz filmnél már kicsit kényelmetlen ide-oda végig kutatni ha keresek egy adott filmet?Köszönöm előre is ha segítetek.
AttilaPesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelnének a tapasztalataitok.
Szeretnék gyorsítani a HTPC-men ezért tennék bele egy ssd-t. Az openelec jól kezeli e az ssd-t (pl. működik e a TRIM)? Szerintetek mekkora kapacítású ssd az ami hosszútávon is elég, nem szeretnék feleslegesen nagyot betenni?Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
válasz canniball #36031 üzenetére
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek nekem. Nekem a port és a tmdb is minden adatot csak angolul szed le, annak ellenére, hogy mindenhol a magyar nyelvet állítottam be, a hétvégén telepítettem újra a openelecet azóta csinálja ezt.. Mivel nem csak én használom a gépet ezért fontos lenne, hogy minden maggyar legyen. Tudtok erre valami megoldást?
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Kérném a segítségeteket.
Most telepítettem újra az openelecet (5.0.8) mindent beállítottam filmadatbázisnak a port-ot állítottam be. A problémám az, hogy minden film infó cím, tartalom, műfaj, borító angolul jelenik meg. Van e ötletetek, hogy mi okozhatja?Köszönettel:
Attila[ Szerkesztve ]
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget.
A HTPC-ben tegnap cseréltem alaplapot az eddigi alaplapomon Marvell chip-es hálózati vezérlő volt ezzel tipikusan 24-30 megával tudtam másolni az új lapommal (Asrock E35LM1) max 10-13 megával megy csak a másolás. Az igaz, hogy az openelec-et ( a legutolsó van fent) nem telepítettem újra, lehet e ez az oka a hálózati sebesség visszaesésének?Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz Oszilaci #35720 üzenetére
Köszönöm. Néztem azt is használtan 12-14 ezer között van az E35LM1-et 8 ezerért megkapnám úgy hogy még gari is van rajta, a vga kártya meg már úgyis megvan ezért gondoltam erre a variációra. Fogyasztás, melegedés tekintetében van e lényeges különbség a kettő között?
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
A véleményetekre lennék kiváncsi.
HTPC-hez a ASRock E35LM1 alaplap egy Sapphire 5450 videokártyával kiegészítve jó választás lenne? Full HD febontásig használnám és még a minnél kisebb fogyasztás és melegedés lenne a fő szempont, mert a mostani J&W MINIX 780G-SP128MB alaplapom fűt rendesen (és gyaníthatóan valami relytett hibája is van). Mivel zenehallgatásra is sokat használom A HTPC-m ezért fontos a minél kisebb fogyasztás is.Üdv.
Attila[ Szerkesztve ]
-
dagobah
csendes tag
válasz tom_tol #34976 üzenetére
Köszönöm.
Rosszúl fogalmaztam a kérdést. Nem az a gond, hogy az adatbázis nem ismeri fel mert a cím, tartalom és a borító kép is megjelenik a sorozatok menüben, de ha ezt megnyítom akkor nem látszik a négy iso fájl, bárhogy is nevezem át őket. A videok\fájl menüből persze el tudom indítani de a sorozatok menüben nem látszanak.Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Két dologban szeretném a segítségeteket kéni.
1. A kodi-ból nem rég telepítettem fel a legújabb stabil verziót és indulásnál mindíg feldob egy ablakot ahol video, audio stb. keresését indithatnám, nekem erre nincs szükségem, azt szeretném ha a főképernyővel indulna, hol tudom ezt kikapcsolni?2. A sorozatok közé szeretném berakni a Shogun című tv sorozatot ami 4 db. DVD iso, hiába nevezem el az iso fájlokat a sorozat epizodok szabványos elnevezésének megfelelően, pl. shogun-S01E01, shogun-S01E02..stb. a sorozatok között nem jelenik meg csak a borító és a tartalom leírása látszik az indítható lemezképek nem. Ezek szerint az iso-val ez a fajta név megadás nem működik, vagy valahogy mégis láthatóvá tudom tenni. Más sorozatoknál ami nem iso-ban hanem mondjuk mkv-ban van nincs ilyen gondom, minden epizód látszik és kiválasztható.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz GhanBuri Ghan #29920 üzenetére
Köszönöm!
Eddig nem tudom miért nem jöttem rá
szuper!Pesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék ismét.
A HTPC-n openelec a tableten amivel távirányítom a Yatse és Xbmcremote.
A Yatse alatt hogyan tudom megoldani, hogy a tableten tudjam böngészni egy adott mappa (pl. zenék) tartalmát éa ne csak a tv-n lássam? Az Xbmcremote-al ez a funkció működik rendben, csak azzal nem tudom bekapcsolni a HTPC-t, ezért most mind a két appot használom párhuzamosan, de inkább csak a Yatse-t használnám.Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz MasterMark #29543 üzenetére
Szia!
Eddig egy médialejátszó volt a HTPC helyén és ugyan ezzel a HDMI kábellel ment, nem volt vele gond.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek!
Összeraktam az alábbi alkatrészekből álló HTPC-t
Alaplap: J&W MINIX 780G-SP128MB Mini-ITX (AM3/AM2+/AM2)
Processzor: AMD Athlon II X2 240 2.8GHz (AM3)
Memória: 2Gb Kingstone DDRII ram
1x 500Gb HDD
1x 1000Gb HDD
OpenElecMinden tökéletesen működik, egy dolgot kivéve HDMI-n csatlakoztattam az LCD tévére és a kép időközönként elsötétül kb. 3-4 másodpercre (ilyenkor a hang is megszakad de úgy néz ki mintha maga a lejátszás nem szakadna meg), majd minden megy tovább rendesen. A jelenség néha akkor is előfordul ha a menüben, vagy pl a bios-ban vagyok, tehát nem a terhelés fügvénye, inkább olyan mintha a HDMI-n szakadna meg a kapcsolat a tv és a HTPC között. Van e ötletetek, hogy mi okozhatja a problémát?
Még egy kérdés: a proci terhelés nélkül 45 fokon megy, ez csak nekem tűnik soknak?
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.
AttilaPesszimista ember nem létezik. Aki azt állítja magáról, hogy pesszimista az valójában nem más, mint egy jólértesült optimista.
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Ismét szeretnék egykis segítséget illetve ötleteket kérni.
Feltettem az openelec-et, ezzel már a belső hdd tartalmát is látom, tehát ez megoldódott.
Közben eszembe jutott, hogy a hálozatomra kábellel csatlakoztatom a HTPC-t (eddig wifin kapcsolódtam usb-s adapterrel) így már működik a táblagépről a távvezérlés is. Ezekszerint valamilyen okból a wifi kapcsolat miatt nem működött korábban. Hogy miért azt nem tudom mivel a hálózatot láttam és net kapcsolat is volt. Ha valakinek lenne ötlete, hogy mi miatt nem működik wifin keresztűl a távirányítás azt megköszönném, mivel ha kábellel kéne a htpc-t bekötnöm a végső helyén akkor kb. 15-20 méter kábelt kéne a falhoz fixen rögzített szekrények mögött elvezetnem plusz a upc kábelmodemet is szerelhetném máshova szntén 15-20 méter kábellel egyetemben. Ezt inkább elkerülném ha lehet.Köszönettel: Attila
-
dagobah
csendes tag
válasz asanotadanob #29327 üzenetére
Arról mi a véleményetek, véleményed, ha a linux helyett egy windows 7 home-ot rakok fel és arra telepítek XBMC-t? Esetleg az OpenELEC jobb lenne?
[ Szerkesztve ]
-
dagobah
csendes tag
válasz asanotadanob #29327 üzenetére
Szia!
Köszi a választ.
Ezeket mindet engedélyeztem, de nem működik. A Yatse-t is próbáltam, közölte, hogy nem talál host-ot ha kézzel beállítom akkor meg szól, hogy nem tud kapcsolódni és nézzem át a hálózati beállításokat.
Próbáltam az XBMCremote appot is, az java script hibára panaszkodott, ha jól emlékszem.
A rendszerinfo alatt a hálózati részen valami 127-tel kezdődő IP cím van elsődleges dns kiszolgálónak megadva, arra gondoltam ezt átírom (persze ha lehet) a router IP címére. Nem tudom ezen múlik e, de más ötletem már nincs. Egyébbként a hálózaton látszik a gép és a ping-re is válaszol.Igen a HDD ntfs és félig tele van filmekkel, bár ezeket át tudom külső hdd-re másolni, ha esetleg más fájl rendszer kéne rá.
[ Szerkesztve ]
-
dagobah
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Összeraktam egy HTPC-t amire XBMCUbuntu-t telepítettem. Két gondom van vele:1.
Egy androidos tabletről szeretném távirányítani, már több appot is kipróbáltam de egyik sem tud kapcsolódni a HTPC-n futó xbmc-hez. A gépnek fixre állítottam az IP-t a routeren az xbmc-ben minden távirányításhoz tartozó beállítást engedélyeztem. A hálózaton elérem a HTPC megosztott könyvtárait és a pingelésre is válaszol. Nem tudom mi lehet a gond?2.
A HTPC-ben van egy ssd amire a rendszert telepítettem az ezen lévő könyvtárakat és fájlokat látom.
A filmekhez van bent egy 500GB-os hdd amit viszont nem látok (live linux alól látszik).
A hdd-t a rendszer telepítésekor nem engedte a telepítő becsatolni, gondolom ezért nem látszik, ezt utólag hogyan tudom megtenni?Köszönettel: Attila
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest