Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Huawei Watch 3 Pro - óraátállítás
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok!
HTPC-n gondolkodom TV-hez. A felállás és használati körülmény: helyi hálózaton szerveren fut Jellyfin, meg van egy PC Parsec-el. 4K 60Hz TV-re kötném HTPC-t, amin KODI+Jellyfin addon-al nézném a szerveren lévő fájlokat, és Parsec-en keresztül játszanék egy keveset (nem tudom latency mennyire elviselhető vele, még nem próbáltam). Ezen kívül 1-1 Youtube videót is megnéznék (nem feltétlen Youtube-on, hanem pl FreeTube-al, ha már kijött a frissítés ami enged 4K-t). A lényeg hogy ezeket az alapvető dolgokat tudja, de natív 4K felbontás mellett 50Hz-en. Eredetileg olyan médiabox-ra gondoltam ami hivatalos Android TV OS-el megy, most talán még elég is lenne, de aztán ki tudja mit találok még ki amit TV-n akarok csinálni

Szóval Hardveraprón vannak brand gépek tömkelegével, 40ezres kategóriában SFF vagy USFF méretben 6.-7. generációs i5-el, amik elméletben DP-n tudják a 4K@60Hz-et, viszont csak ezen, HDMI-n 24Hz. Ami nem tudom egyáltalán 60Hz marad-e DP-HDMI kábellel, vagy ekkor visszaesik 24Hz-re? Vagy érdemesebb többet rákölteni egy olyan gépre, amibe dedikált videokártyát lehet tenni? -
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Van egy Zotac-ID18-am, és most az újabb Libreelec 12.0.1-et feltettem rá.
Kérdésem, hogy qbittorrentet, vagy Transmissiont hogyan tudok rá varázsolni?
Gondolom valami .zip cuccokat kellene hozzátenni, de honnan lehet leszedni?
Segítséget előre is köszönöm! -
törölt tag
mpc hc beállítás, kimenet, mpcvr setting ben, hdr beállítások között alapból ki van pipálva, hogy convert to sdr.
Vegyem ki a pipát?
Ha az mpcvr is csak kamu dv-t tol akkor inkább a madvr-t használjam? jobb képet ad?
8gb vram rtx 4060-nal szerelt laptopot használok, gondolom elegendő hozzá.
illetve nvidia vezérlőpult, videokép beállításokban kipipáljam a szuperfelbontást vagy itt hagyjak mindent alapon? -
VoidXs
nagyúr
válasz
sad_Vamp
üzenetére
Az emberek 90%-a nem látja az SD és a HD közti különbséget
Ezt most tényleg komolyan gondoltad? A bullshit a 4K, mert azt az életben nem fogod egy kis monitoron vagy 5 méterről egy 1 méteres tévén látni, de a HD-nak van értelme. És miután a színinformáció egy 1080p anyagban valójában 540p, a chroma upscaling egy nagyon fontos probléma.HDR biztos jó dolog, de olyan áron van
Nem tudom, hogy egyáltalán kapni-e HDR képesség nélküli tv-t. Ha a kiemeléseket nem is nyered, mert kevés nites a panel, a sötétekben megjelennek a részletek és a színtérben is nagyobb a potenciál. Bár tény, hogy amikor egy átlagos tévé a valóságban örül a 70% Adobe RGB-nek, ott nem ez fog dönteni.Szóval egy ilyen személynek miért para a mac mint HTPC?
Mert ahogy kétszer is említettem, a hardveres dekóderéből kimarad a teljes modern feature set, ami miatt blokkosodik, mint az állat, miközben szoftveres dekódolásra nagyon kevés esetben van szuflája.Semmivel sem volt rosszabb mint a TV belső lejátszója.
Mert az pontosan ugyanazt a hardveres dekódert használja.Azt me nem nagyon akarom elhinni hogy az új M4-es mac-ek IGP-je gyengébb mint a régi inteles IGP-k.
Az a bajuk, hogy erősen specializáltak. Valahol egy 3060 szintjét hozza, valahol egy Intel IGP-ét sem, és a tapasztalat G/HLSL-ben (amire az open source videolejátszás alapszik) az, hogy siralmas.őskori Media Player Classicot
Jelenleg nincs ennél modernebb lejátszó. Folyamatosan karbantartják, napi szinten több frissítés érkezik hozzá, jelentős része érdemi. Out of the box nem létezik más lejátszó, aminek a kompatibilitása nagyobb, vagy a sebessége jobb.Szerintem nem kell mindenkinek overkill-t ajánlani
Nem overkillt ajánlottam, hanem egy NUC-t, harmad áron, minimálisan komplikáltabb beállítási folyamattal. Egyszer éld át, milyen egy jó lejátszási környezet, és nem akarsz majd visszatérni. -
sad_Vamp
őstag
válasz
Atomgeszi
üzenetére
Nem az a baj, hogy valaki a minőséget keresi.... szerintem a baj ott van, hogy látszólag úgy lett itt lemondva valami, hogy megse kérdezték, hogy mi is az igény... de ezt már 1x. leírtam. Ha a felét se használja a kérdező, akkor minek neki? minek invensztáljon 3x annyit a 100%ba, ha az 50%-ra ami neki kell pont 3x kevesebb elég? (ezek csak hasraütéses példák és számok)
Beszélünk itt képminőségről... voltál az utóbbi pár évben moziban? (nem IMAX) a legtöbbjük "képminősége" a 10éves plazmáméval nem ér fel.
Mindig van jobb és szebb is, ezt nem vitatom, az ár érték aránnyal vannak gondok. Most amikor aranyárban mérik a GPU-t mi a fenének fektetessen be bárki is egy szuper 4K-képes lejátszóba, ha csak középszerű 4K TV-je van.
És hogy honnét szedem, hogy az emberek nagy része nem törődik a képminőséggel? VHS vs. BETA, LCD vs Plasma, játékoknál 30 vs több FPS, az ismerőseim 99%-a nem látja ha valami frame-creation szar van bekapcsolva a TV-n és folyik a kép. Szóval van rá példa bőven.
Itt engem az ütött meg, hogy valaki feltett egy kérdést és vissza kérdezés nélkül NEM volt a válasz.... meg se kérdezve az igényt. ( "Ez az autó jó autókázni? Nem, csak a Forma1-es a tuti!" )
Ezért is kérdeztem azt, hogy megváltozott a HTPC definicója az évek alatt? Régebben a nappaliban levő PC-t jelentette. Most pedig már csak azt ami 4K-t és no clip MadVR DV HDR-t tud? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
sad_Vamp
üzenetére
Pedig nagyon kötekedésnek tűnik. Olyan dolgokkal vonsz párhuzamot, amik maximum neked nem fontosak...
Az, hogy az emberek 90%a nem látja a különbséget SD és HD között van valami statisztikád? Hivatalos felmérés? Mert még 62 éves anyám is látja köztük a különbséget, maximum azt mondja, hogy nem prioritás, ha nem elérhető a jobb verzió.
Kb ilyenek voltak a FHD és 4K között is az emberek, hogy jaj hülyeség, baromság, nem látszik.. Aha. Aztán mégis vsak inkább mindenki azt a minőséget keresi.
Reflektälnék az előtti hszodra is
"úgy érzem, hogy most jön majd a sok bullshit(?) különféle hdr formátumokról és tér audiokról - tényleg szükségesek lennének ezek, ha az embernek csak egy sima TV-je van?) "Csak kérdezem. Honnan tudod, hogy az eredeti kérdező milyen mélységben akar, milyen tvvel? Honnan tudod, hogy esetleg nem ez a pár hsz nyitva fel a szemét, hogy igenis van SD képminőségen túl világ? Én se tudom, hogy nem ez áll fent, de a kitűnő mélységű szakmai kommentek abszolút témába vágnak, aztán maximum a felét se használja majd a kérdező.
Értem én, hogy neked nem fontos sok minden, de ez egy szakmai fórum és nem az a lényege, hogy megmaradjon minden bejegyzés VHS minőség szintjén.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
madvr DV HDR 4K chroma upscaling....... OMG tudtam hogy jönnek a bullshit témák. Az emberek 90%-a nem látja az SD és a HD közti különbséget. A nagy többségnek hiába van 4K-ja ha HD-nál nagyobb felbontás még nem futott rajta (én -részben- igényes vagyok az ilyesmikre, de én sem szoktam fullHD-nél nagyobbat tölteni, mert minek. 3-4 m-re van az 55"-ös TV... a szemem pedig már nem a 20 éveseké) HDR biztos jó dolog, de olyan áron van, és ahogy ti is írjátok annyira problémás, hogy jelenleg nem invesztálnék bele...
Szóval egy ilyen személynek miért para a mac mint HTPC?
Az öreg inteles MBP-m is normális képet mutatott a 4K TVre kötve (fullHD és SDR). Semmivel sem volt rosszabb mint a TV belső lejátszója. Azt me nem nagyon akarom elhinni hogy az új M4-es mac-ek IGP-je gyengébb mint a régi inteles IGP-k. (vagy ha nem 4K meg HDR, az már nem is HTPC?)
Amúgy ezt viszont kifejezetten furának találom hogy az őskori Media Player Classicot istenítitek, ez meglepett
Nem kötekedni próbálok, csak informálódni mert azért érdekel a téma. Szerintem nem kell mindenkinek overkill-t ajánlani, először meg kell tudni mi is az igény, nem? -
SunMount3r
nagyúr
Neked egy ilyen való.
-
devil-k
nagyúr
Pont tegnap adtam el a HTPC-met.
Jó volt, szerettem, meg minden, de mégis valami hiányérzetem volt, mindig volt valami kis apróság annak ellenére, hogy be volt állítva és csak erre a célra volt használva. Sajnos, ez a HDR / DV b@szakodás kicsesz mindennel és mindenkivel aki filmezni szeretne komolyabban.Az eddigi tanulság szerint a HTPC leginkább azoknak lehet opció, akiknek régebbi vetítője van és szeretnék élvezni a HDR/DV tartalmakat. Ha “csak” sima filmezés a cél, arra tényleg elég egy kisebb gép vagy valamilyen box is. Ha viszont madVR a cél tonemappinggal, akkor zsebbe kell nyúlni rendesen. 2024 végén ott tartunk, hogy a legtöbb eszköz tele van kompromisszummal.
Én 135”-os méretében vetítek.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sad_Vamp
üzenetére
Kezdjük a helyesen támogatott formátumoknál, ami a Macre elérhető VLC (más lejátszóról nem tudok, ami egyáltalán el tud indítani mindent) esetében 0, AVC vagy HEVC jelentősen blokkosabb, mint MPC-ben, más lejátszó meg nem nagyon van. Erre jön rá a potenciális mpv vagy MadVR, ha pontos és nem clippelő HDR-t szeretnél, esetleg olyan chroma upscalinget, hogy 4K tv-n nem azonnal látszik a recés éle piros vagy kék tárgyaknak. Persze, tehetsz rá Windowst, de hiába csinálod, ugyanis a Mac Mini gyenge ezekhez.
-
Turbo73
tag
válasz
sad_Vamp
üzenetére
Például az MPC-HC vagy MPC-BE. Ha ezekhez használsz madVR-t is és cél a natív 4k lejátszás Tone Mapping-al, akkor bizony kell az erős gép, főleg GPU-ban. Egy ilyen konfig jól beállítva képminőségben kb. mindent lever ami kapható. Persze lehet használni csak az MPC-HC-t magában FullHD-ra, akkor szinte bármilyen PC elég, hiszen kicsi a gépigénye.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
VoidXs
üzenetére
"érdemi lejátszó" ? mit takar ez a kifejezés? mitől lesz érdemi egy lejátszó? ( úgy érzem, hogy most jön majd a sok bullshit(?) különféle hdr formátumokról és tér audiokról - tényleg szükségesek lennének ezek, ha az embernek csak egy sima TV-je van?)
A teljesítmény dolgot sem értem, egy videót, de USB-Cvel még akár BluRay-t is lejátszik egy akármilyen telefon, akkor ez miért ne tudna? -
No.01
addikt
Sziasztok,
Volt itt a minap egy ujabb bejelentes. (Macmini M4) a konfig vagy a platform meg mindig nem ajanlott HTPC-kent??
Arban szerintem nagyon kellemes a teljesitmenyhez meg nem fer ketseg... de ez ugye csak az elmelet.Mit mondtok lehet ezt ugy, h a vegeredmeny jo legyen?
-
törölt tag
Akkor egyelőre egyik sem tudja a frankót?
-
törölt tag
Az új mpc-hc ban már választhato madvr helyett az mpcvr ami már végre támogatja a dolby vision-t.
De lehet csak én ébredtem későn.
-
Alien!
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Akkor ez is hasonlót csinál mint az mpc-vr, vagy jobbat? Mi a helyzet a Netflix appal? Az mit csinál, ugyanezt?
-
Alien!
senior tag
válasz
sony309
üzenetére
PC Dolby Vision témához:
Ma vettem észre, hogy a Dolby Acces appban (ha az oled tv-re van kötve a PC), akkor megjelent a Dolby Vision fül, ami egy kieg. letöltést ajánl fel, ezt feltéve, ha a HDR-t bekapcsolom menüből, akkor a Netflix app már alapból Dolby Visiont jelez! A tévé HDR-t jelez, de sztem a dekódolás megtörténik.
Majd szórakoztam egy kicsit az Energy Playerrel, ami állítólag támogatja a DV-t és az egyik ilyen filmemet ami mindenhol zöld színben jelenik meg pc-n, tökéletesen lejátszotta, kis logó fel is villant appon belül, hogy DV fájl...Valakinek van tapasztalat ezzel?
-
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
Tud valaki egy demo DV fájl-t mutatni, amit a Win 11 nem tud semmilyen módon színhelyesen megjeleníteni?
Köszönöm!
-
Visormail
addikt
Sziasztok!
Gyakorlatilag ugyanez a problémám van [Unable to play .dts audio files in Kodi] csak a jelenlegi Kodival 21/21.1 Nálatok nincs ilyen?
Amelyik dts fájlt úgy jelez a mediainfo, hogy az általános részen is dts a formátuma, azokat lejátsza.
Amelyik dts vagy wav fájlt úgy jelez a mediainfo, hogy az általános részen a formátum wave és csak a hang részen formátum dts, azokat némán játsza, csak a számláló megy.
VLC az utóbbiakat is lejátsza. Korábban a Kodi is vitte ugyanezeket, de már több verzió óta nem tudom rábírni.Logban aminek van hangja:
T:13396 info <general>: CAEStreamParser::SyncDTS - dts X96 stream detected (6 channels, 48000Hz, 16bit BE, period: 512, syncword: 0x7ffe8001, target rate: 0x18, framesize 2013))
T:14792 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:14792 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:14792 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: Format is Supported - will attempt to Initialize
T:14792 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: WASAPI Exclusive Mode Sink Initialized using: AE_FMT_S16NE, 48000, 2Aminek nincs hangja:
T:3132 info <general>: CAEStreamParser::SyncDTS - dts stream detected (6 channels, 44100Hz, 14bit LE, period: 1024, syncword: 0xff1f00e8, target rate: 0x16, framesize 4096))
T:14792 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:14792 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:14792 info <general>: CAESinkWASAPI::Initialize: Could not Initialize Exclusive with that format
T:14792 error <general>: CAESinkWASAPI::Initialize: WASAPI initialization failed.
T:14792 error <general>: CAESinkDirectSound::Initialize: cannot create secondary buffer (DSERR_UNSUPPORTED)
T:14792 error <general>: CActiveAESink::OpenSink - no sink was returned
T:15588 error <general>: ActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::InitSink - returned error
T:15588 warning <general>: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 11 from port: OutputControlPort not handled for state: 2
T:15588 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:15588 warning <general>: CActiveAE::ActiveAE::CActiveAE::StateMachine - signal: 10 from port: OutputControlPort not handled for state: 2
T:15588 error <general>: CAEStreamInfo::GetDuration - invalid stream typeCsak az SPDIF kimenetnél van a hiba, hdmi kimeneten a Kodi is lejátsza ezeket most is. A logban ettől függetlenül itt is ugyanúgy írja az unsupported format bejegyzést.
T:2464 info <general>: CAEStreamParser::SyncDTS - dts stream detected (6 channels, 44100Hz, 14bit LE, period: 1024, syncword: 0xff1f00e8, target rate: 0x16, framesize 4096))
T:7580 info <general>: Skipped 1 duplicate messages..
T:7580 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:7580 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: Format is Supported - will attempt to Initialize
T:7580 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: WASAPI Exclusive Mode Sink Initialized using: AE_FMT_S16NE, 44100, 2
T:2464 info <general>: PAPlayer::PrepareStream - Ready
T:7580 info <general>: CActiveAESink::OpenSink - initialize sink
T:7580 warning <general>: AESinkWASAPI: IsFormatSupported failed (AUDCLNT_E_UNSUPPORTED_FORMAT) - trying to find a compatible format
T:7580 warning <general>: AESinkWASAPI: Input channels are [FL, FR] - Trying to find a matching output layout
T:7580 info <general>: CAESinkWASAPI::InitializeExclusive: WASAPI Exclusive Mode Sink Initialized using: AE_FMT_S24NE4MSB, 44100, 2 -
Atomgeszi
nagyúr
Valaki tudna beállítást mondani madVR-hez, ami használható OLED TV-vel? HDR tartalomra gondolok, hogy normálisan jelenjen meg.
-
Smiley
addikt
válasz
spiky03
üzenetére
Ez a trend... Ez ellen felesleg lázadni, ők meg azt nem értik meg hogy neked minek kell ez az egész. Nekik elég egy bt füles meg egy iPhone és kész, és minden tök jól szól rajta.
Én is ezt csinálom, fizetek pár streaminget ha meg tényleg valamit meg akarok nézni normálisan akkor torrent.
-
-
spiky03
veterán
Ismét jönnék a VGA kérdéssel

Kollégának van egy ilyen kártyája, amit még bányászáshoz használt (több ilyen kártya társaságában)
ASUS Phoenix GTX 1660 SUPER OC
Jó áron megtudnám tőle venni.Kérdésem az lenne, hogy ez elég lenne a MadVR futtatásához?
FullHD megjelenítőm van így a 4K (vagy HDR DoVi) tartalmakat kellene "lebutítani 1080p-re.
PCm egy Dell MT7030 i5 procival.Valamint extra kérdés/kérés, hogy lenne e valaki olyan vállalkozó szellem, hogy majd rendesen be állítja a MPC-HT, hogy rendben működjön?
Akár Teamwieveren keresztül.
Vagy ha van valami teljes leírás, videó róla azt is megköszönöm!
YouTube-on néztem párat de voltak köztük eltérések.
Köszönöm

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
robi222
üzenetére
Írtam, hogy ha még menne is s DD+ Atmos, az önmagában még nem "HD hang".
HD hang a DTS-HD-(MA)-(X) és a TRUE-HD (+Atmos), valamint a PCM (7.1 lehet max. és Atmos csatornák nélkül). De PCM esetén általában előzetes konvertálás van, valamelyik másik HD hang kodekből és nyilván csak akkor veszteségmentes, ha az eredet hangsáv is az volt. Mert pl. egy 124kb/s-es 2.0-ás mp3-at is lehet PCM-ben küldeni (és abban is küldi ki minden). A DD, DTS hangoknál viszont kell, hogy legyen passthrough, hogy egy-az-egyben menjen ki pl. az erősítőre, de ez a lejátszó alkalmazástól függ, hogy támogatja e.
-
Smiley
addikt
válasz
spiky03
üzenetére
Gondolom folyamatosan nezik a statisztikakat, ahol pedig az latszik, hogy az emberek 90%-a mobilon hasznalja. Vezeto pozicioban te is arra fokuszalnal, hogy ott legyen a legjobb az elmeny. Azt hogy van 0.1% aki szeretne nagy TV-n es 5.1-ben hallgatni, hat az nem igazan fogja oket meghatni.
-
spiky03
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Sajnos már nem az, amióta mindegyik streaming átállt a webes megjelenítésre a natív app helyet, már nincs 5.1es hang.
Egyedül a MAX tudja.
A Netflixhez kell egy külön bővítmény Edge/Chrome alá és ott úgy lesz 5.1es hang.
A többinél még ez sincs... szégyen, hogy ennyire nem érdekli őket a PCs lejátszás.
-
robi222
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Netflix app-al sem működik a hd hang. Magában a vindowsból csak pcm hang jön ki. Hiába stereo vagy 5.1 van beállítva.
-
robi222
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan küldhetek bitstream hangot a házimozi processzornak Windows 11 Home rendszeren? Fontos lenne, hogy ne a lejátszó szoftver konvertálja át a jelet, mert Netflixet szeretnék nézni HD hangokkal, vagy akár sztereó hanggal. A PC azonban mindig PCM formátumban küldi ki a jelet, ezért a Netflix alkalmazás vagy egy YouTube videó nem küld jelet a centerre, miközben a processzor azt írja ki, hogy 5.1 PCM jelet kap. -
Skillet
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Igen, ezt értem, de mit is lát? Milyen távirányítót lát? Az enyém programozható... Mit kell hogy programozzak belé, hogy menjen?
A keymap editor jó, de nem látja a színeket (gombok) pl. Nem látja azt a back gombot sem, amit én használni szeretnék. És még sok mást sem. A kikapcsolás gombra akartam rakni a kodiból való kilépést, de ahányszor megnyomom, mindig leáll a számítógép

Illetve még a kodi indítását kellene megoldanom távirányítóról...
-
Skillet
addikt
válasz
Patice
üzenetére
Én frissítettem utólag, hátha megoldja a problémát, de ugyanaz.
Driver nyektetés nem volt.
Látja a HID és az USB alatt is, mint eHome infra vevő vagy mi.
Nem értem hol a gond. Újra fogom rakni a wint, nincsen jobb ötletem.
Egyébként az eventghost alatt az X10 plugin azt írja, nem tudja indítani az x10-et, mert nem látja az x10 receivert... Vagy valami hasonló a szöveg. -
Skillet
addikt
Üdv.
Win 11 számítógép, Kodi, fizikai infrás táv (one for all 7960), HP IR vevő.
A Kodi nem érzékeli a távirányítót. Igazából a win sem. Eventghost alatt működésre lehet bírni, de a Kodi alatt akkor sem történik semmi.
Korábban működött a táv Kodi alatt, azóta az eventghost lett felrakva, de le is szedtem. Merre induljak el?
-
spiky03
veterán
válasz
Turbo73
üzenetére
Kb az összes

A Netflixhez van kiegészítő a Chromeba és az Edgebe is, hogy 5.1 legyen a hang, ez jól is működik.
A MAX alapból adja a több csatornán, még ha gyengébb minőségben is.
De a Disney+, Skyshowtime és Amazon primeon csak sztereó hang van.
Az Apple Tvt azt még nem próbáltam. Lehet ott sincs 5.1 -
HaZsolt
őstag
Milyen házat javasoltok full passzív rendszer kiépítéséhez? Új legyen. Max 100e forint a keret ra. Htpc gép lenne. Dizajnos is szóba johet, hiszen a szoba dísze lenne, de a klasszik htpc kinezetu haz is tetszik. Asrock b550 steel legend. Palit Kalm rtx 3050, Seasonic fanless 520 tap, ryzen 5600x és noctua nh-p1 hutovel lenne beszerelve. Szempont, hogy ne legyen nagy a haz, a tapegyseg ne legyen letakarva, szép tápom van, szeretnék benne gyönyörködni (tobb gephaz is altalaban alul lathatatlanna teszi a tapot).
-
sad_Vamp
őstag
Milyen minimál fogyasztású konfigokat ajánlotok a következőkre:
1. 4K filmek lejátszása
2. YT gyors és problémamentes futtatása BÖNGÉSZŐBEN (láttam olyan konténereket amik csak valami ilyesmit csinálnak
3. általános NAS feladatok
4. NEXTCLOUD
Az elképzelés az, hogy valami DEBIAN alapú cuccon futnának DOCKERek/Container-ek (OMV, Nextcloud és a többi)
Csinált már valaki ilyesmit? Gondolom az N100 kevés rá (még GPU val is, ugye?) Mi lehet azaz egészséges minimum mint konfigban mint fogyasztásban ami egy ilyet elvisz? -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem, hagytam amin volt.
Huzzam fel maxra?Az Xboxal nem próbáltam, a stickel próbáltam először.
Igen azt próbáltam, de akkor meg olyan történt, hogy a Pass-rol át kapcsoltam az 5.1-re akkor megváltozott a felbontás mindenhol.
a PCn is és a Sticken is akkora lett, hogy nem fért ki a tvre
Amúgy amikor csináltam a winben a teszteket ott meg volt hang. A digitális kimeneten rendesen a hangfalakbol szólt.
@SunMpunt3r
Igen ott csak az 6 streaminget használom. -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Elvileg megcsináltam, de sajnos semmi hang sincs.

Amikor átkapcsolom a splittert a Stickre, ott elindítok egy filmet és semmi hang.Mit csinálok rosszul? Mit kellen még beállítani?
A splitteren a hang kapcsoló a "Pass" állásban van. -
Necronom
senior tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem az alaplapon volt coax es optical, e neklul meg se szolalt semmi
nem kellett "belekuldeni" csak beallitani rajta a kimenetet es h passthrough
es lett DD5.1 es DTS is...ennyi -
spiky03
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Igen a splitteren át szeretném kinyerni a hangot, mert ugye sajnos a se a Sticket, se az Xboxot nem tudom közvetlenül a PC-be dugni.
És AVR hiányában, hogy áttértem PC+végfok párosra, így mentem a splitter felé.Ezt hol tudom beállítani?
Legegyszerűbb bemenni a windows hangbeállításokba, ott a bemenetnél benyomod a figyelést, ott kiválasztod melyik kimeneten menjen kiMert nem találtam ilyet.
Közben megtaláltam.
Köszi majd kipróbálom.
-
MasterMark
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Ja, hogy az a splitteren van.
A hangkártya magától nem fogja a bemenetet kiadni a kimeneten, csak ha te ezt szoftveresen beállítod ahogy az előbb írtam.
5.1 csak Dolby vagy DTS lehet optikain, de azt nem fogod tudni szerintem olyan egyszerűen továbbadni a kimenetre. Előszőr sztereó PCM szóljon, utána lehet próbálgatni.
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Akkor így nem lesz a játékok hangja 5.1, ha PCM szteróra állítom?
De tudom, vagyis gondolom, hogy nem a hangszóróra kell, mint amin van, amikor a PC-n nézem a filmeket, mert ugye akkor annak a PC hangja szól.

Nekem meg a digitális bemenet hangja kellene.
Elvileg tovább kellene adnia a hangot a splitternek. Van rajta kapcsoló is, amin 3 állás van Pass/2.0/5.1
Most a Pass-on van, ez ugye elvielg átengedi a hangot.A leírásból szedtem:
És könnyedén kivonhatja az audiojelet a kedvenc hangjába rendszerek az R / L portokon vagy a 3,5 mm-es kiegészítő aljzaton keresztül, valamint digitálisan az S / PDIF-en keresztül.
Támogatja a 4 HDMI audiokimenetet, 3,5 mm-es fülhallgató-csatlakozót és optikai kimenetet, koaxiális x 1, R / L audio kimenetet
Támogatja az audio formátumot: LPCM / DTS / Dolby-AC3Itt találtam egy részletesebb leírást:
[link] -
MasterMark
titán
válasz
spiky03
üzenetére
Xboxon be lehet állítani, hogy a hangkimenet pcm sztereó legyen, arra állítsd.
Ha jól értem nem is tudod mit kéne PC-n állítani, hogy egyáltalán halld a hangot? Vagy ez hardveresen tovább tudja adni a bemenet hangját a kimenetre? Azt jelentené amit írtál, hogy Pass-ra van állítva? Ez hol van állítva?
Legegyszerűbb bemenni a windows hangbeállításokba, ott a bemenetnél benyomod a figyelést, ott kiválasztod melyik kimeneten menjen ki, és akkor fog szólni real-time, de szoftveresen szóval késéssel.
-
spiky03
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
A külső hangkártyára kötött végfokon szeretném hallgatni. Így szeretném a streamingeket 5.1-ben hallgatni, amik sajnos PC-n csak szterók.

A hangkártyán van optikai/koax bement, elvileg rá lehet kötni külső eszközöket.Akkor a Sticken át kellene a hangot álíltanom Best Audio-ról PCM-re?
Az Xboxon nincs ilyne opció, ha jól emlékszem.
Meg a PC-n ilyenkor a külső hangkártya digitális bemenetet kellene kiválasztani? -
spiky03
veterán
Használ itt valaki HDMI splittert, amiból optikain vagy koaxon kivezeti a hangot egy külső USB-s hangkártyába és van neki hangja?
Én eddig sehogy sem tudtam kicsikarni belőle hangot.

Ez a splitterem van és ez a hangkártya Axagon ADA-71 USB 7.1 SoundBox.
Elvileg tudnia kellene kezelnie.
A splitterbe a PC, Xbox és egy Amazon Firestick van dugva. Innen a Stick és az Xbox hangját szeretném kinyerni. A Slippten Pass-ra van álíltva a hang.
OUT1 a projektor, OUT2 a TV van kötve.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 1TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Vegyem ki a pipát?