-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alien!
senior tag
válasz
sony309 #58771 üzenetére
PC Dolby Vision témához:
Ma vettem észre, hogy a Dolby Acces appban (ha az oled tv-re van kötve a PC), akkor megjelent a Dolby Vision fül, ami egy kieg. letöltést ajánl fel, ezt feltéve, ha a HDR-t bekapcsolom menüből, akkor a Netflix app már alapból Dolby Visiont jelez! A tévé HDR-t jelez, de sztem a dekódolás megtörténik.
Majd szórakoztam egy kicsit az Energy Playerrel, ami állítólag támogatja a DV-t és az egyik ilyen filmemet ami mindenhol zöld színben jelenik meg pc-n, tökéletesen lejátszotta, kis logó fel is villant appon belül, hogy DV fájl...Valakinek van tapasztalat ezzel?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
sony309 #58698 üzenetére
Sajnálom, nem ismerem.
Nálam a PC-n Win10 fut.
Azon játszom, netezek ( Monitor ) és ha kell , akkor fimet is nézek ( Sony házimozi erősítőn keresztül egy Samsung TV-re van kötve a gép HDMI csatlakozóval ).Esetleg egy Live Linux-ról bootolva ellenőrizheted a HDD-t.
Más ötletem már nem nagyon van....
Esetleg : USB-s külső házba teszed a lemezt és egy másik gépen ellenörzöd a HDS-el ? Hogy legalább arról kiderüljön, hogy jó e ?! -
SunMount3r
nagyúr
válasz
sony309 #58643 üzenetére
Nem minden Amlogic Box ugyan olyan. Van egy jó pár típus, amik nem az "ócó kínai" kategória, azokkal szinte nem lehet mellé lőni. Normális hűtés és alkatrészek (és normális Android, ha ez számít valamit). Persze némileg drágábbak is, de még így is alatta vannak egy olyan full PC árától, amilyet te akarsz. A távot, meg a kijelzőt meg pontos leírás alapján szintén könnyen meg lehet oldani (erre is van az Amlogic Topic).
Vagy ott van még pl. a Fire TV Stick 4K Max (2.Gen), amire ugyan nem lehet winyót dugni és nincs Ethernet csatija, így csak Wi-Fi-n tudja a lejátszást a helyi hálózatról (Kodi-val), de ez is tud kb. mindent, amire egy jó lejátszó képes.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sony309 #58636 üzenetére
Ha már "házimozizásra" kell csak úgyis, akkor az Amlogic+CE páros tud minden olyan "kodeket", ami ezen a téren előfordulhat. Sőt, ha megfelelő Box-ot veszel, akkor ott van még a HDR10+ és a DV is, amik ugye PC-n egyelőre még nem mennek natívan. Persze, ha valaki, valami "egzotikus" kínai akciókamerával készített 8K-s, 120fps-es videókat akar nézegetni a TV-n, akkor nem szóltam...
A megfelelő CE kiírása egy SD kártyára meg nem hiszem, hogy több technikai ráfeszülést igényelne, mint egy Windows-os PC-t felhúzni, meg a lejátszó programokat beállítgatni.
(Amúgy én is inkább HTPC párti vagyok, de nem a "mozis" része miatt elsősorban, csak mert nekem "mutifunkci" masina kell inkább.)
-
Valkűr
addikt
válasz
sony309 #58631 üzenetére
Semmi problémám a véleményeddel, nekem nem volt hűtési bajom vele, igaz már az elején ez kb 5 ezer ft-ból meg lett oldva, a tulaj azóta is boldogan használja a lejátszót amit anno 15 ezerben vettem. Ez volt már legalább 5 éve. Nyilván akadnak olyan esetek ahol teljesen érthető a HTPC használata, de visszatérve gyári mediaplayer is van ami 60 ezerből a palacsintát is lejátssza. Csak hogy legyen egy élő példa: [link]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sony309 #58619 üzenetére
Pl. én (is) évek óta rendelgetek az Ali-ról, eddig sosem szívattak meg. Persze ott meg kell nézni rendesen az eladót, hogy mikortól van fent, hány értékelése van és azok milyenek. De, ha nem ámokfutásban csinálja az ember, akkor ott is többnyire rendben lesz a dolog.
Amit linkeltem az pedig a gyártó hivatalos oldala és egyértelmű az opció az EU-s VÁMFA mentességre is.
De tudom, ezeket már csak "uff"-ban írom, nem mindenkinek jöhet be ugyanaz a jó opció. Van aki "még jobbra" vágyik, ami lehet sose jön el...
-
Patice
Topikgazda
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sony309 #58611 üzenetére
Egy példa a "megfizethető" Mini-PC-re. Az N100-as proci teljesen Ok és az iGP-je is elégséges a 4K/HDR-re is. És amint látod 2db HDMI 2-es kimenete is van.
A hazai webshop-ok Mini-PC kínálata meg kb. egy vicc. Hiába van a "nagy" gyártók honlapján egy tucatnyi típus, annak kb. a tizedét lehet itthon kapni, azok is iszonyat túl vannak árazva.
Az, hogy a hűtése esetleg mennyire hangos, arra mondjuk passz, de ha csak HTPC-nek használod, akkor nem hiszem, hogy olyan sokszor felpörögne.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
sony309 #58607 üzenetére
Hát a Fujitsu-val max. annyi lehet a gond, hogy nincs rajta HDMI, csak DP. Mivel gondolom TV-re, vagy Proji-ra akarod kötni, akkor muszáj lesz egy DP->HDMI átalakító, abból is csak az "aktív" fajta, mert 4K-hoz már az kell, ezekből a jobb fajták meg nem annyira olcsók. Én csak a Club 3D átalakítójáról tudom, hogy jól működik, de talán majd a többiek tudnak ajánlani másikat is.
-
djnice
veterán
válasz
sony309 #58584 üzenetére
"Viszont nagyon tetszik a boxon futtatott CoreElec-Kodi kombináció." - És végre, mit kaptam én ezért tőled a Med fórumban 2017 körül
A lényeg, hogy ne menj HTPC felé, felesleges, maradj a CoreELEC-nél, akár egy erősebb boxon és minden menni fog, még a DV Profile 7 FEL is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
sony309 #58584 üzenetére
Mennyire alkalmasak a mini PC-k (HP, Dell, Lenovo, Asus, Gigabyte, stb.) fenti feladatra?
1080p mindennel tökéletes, leskálázott 4K-val is (hardveres dekódolást lehet engedélyezned kell külön).Milyen/melyik CPU/GPU a minimum a 4K-hoz?
Amelyikben van Intel QuickSync vagy AMD VCE/VCN.Milyen OS-ben gondolkozzak, Win vagy LibreElec?
Ha a teljes feature set kell, csúcs kép- és hangkorrekcióval, az kizárólag Windows.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest