- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sony309
őstag
válasz
tonyrulez #58800 üzenetére
Én kb. 2 hónappal ezelőtt vívódtam, hogy mit vegyek helyi (HDD), 4K videófájlok lejátszására?
Kínai media player-t nem akartam, brand gép legyen vagy rakjak össze valamit?
A brand gépeknél kétséges volt a kimenetele a dolognak, inkább összeraktam egy gépet, egy IGP-s AMD procival (MB: Asus TUF GAMING B550M-PLUS WIFI II., CPU: AMD Ryzen 5 4600G).
Nem bántam meg. -
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
Tud valaki egy demo DV fájl-t mutatni, amit a Win 11 nem tud semmilyen módon színhelyesen megjeleníteni?
Köszönöm!
-
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
LibreElec fut a PC-n, amit filmnézésre használok.
Találkozott valaki olyan problémával, hogy a Kodi, fájl hozzáadási szakaszból eltűnik egy merevlemez (2 TB)? Következő indításkor meg ott van.
Ennyire nem stabil a LibreElec vagy én csinálok valamit rosszul?
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58645 üzenetére
Legyen igazad, én befejeztem.
Kipróbálom a HTPC vonalat.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58642 üzenetére
Mint írtam, vettem AmLogic 905X4 processzoros szerkezetet, szerencsére nem volt egy ökör ára.
Kibányásztam, hogy melyik CE kell rá, szenvedtem vele egy darabig. Aztán nem ment a táv és a kijelző sem. Ott feladtam.
Mostanra meg szétesett a kártyahely.
Most a gyári Android megy rajta, de nem vagyok megelégedve vele.Elegem van ezekből a kínai vackokból.
Ez a rövid története, hogy miért szeretnék inkább PC-t. -
sony309
őstag
Minden media player topikban arról van szó, hogy nincs olyan mp, ami mindent lejátszik.
A HTPC-ben látom a legkevesebb kompromisszumot. -
sony309
őstag
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58616 üzenetére
Tudom, nem arra gondoltam, hanem a kínai rendelésre, meg a kínai cégek produktumaira.
-
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58612 üzenetére
Köszönöm, de nem bízok a kínaiakban, a szemük sem áll jól.
A mini PC / PC vonalat mind használt gépre értettem, nem újra.
-
sony309
őstag
Sziasztok!
Még PC keresésben vagyok HTPC-nek (valószinű LibreElec futna rajta és 4K TV-n).
Kutakodásom eredménye, hogy:
-veszek mini PC-t, ezekben többnyire "csak" UHD 630 iGPU van (1.4 HDMI/1.2 DP) vagy
-veszek PC-t, dedikált VGA-val (HDMI 2.0/DP1.4)Árban ugyanott vagyok, csendességben viszont nem, bár az AVR el tudja nyomni a ventillátorok hangját.
Tévúton járok, merről közelítsek?
-
sony309
őstag
Üdv, sziasztok!
Két gép közül választanék HTPC-nek, egyelőre csak 4K lejátszónak.
Fujitsu Esprimo D738 SFF
(i5 8600 - 16GB RAM - 256GB SSD - Intel UHD 630 - Win 11 Pro)Lenovo ThinkCentre M920q Tiny
(i5 8500T - 16gb ram - 256gb SSD - Intel UHD 630 - Win 11 Pro)A két gép között méretbeli különbség van és a Fujitsu-ban picit erősebb a CPU.
Árban ugyanannyi mindkettő. Hely van nálam, elfér.Segítsetek dönteni!
Köszönöm előre is! -
sony309
őstag
válasz
VoidXs #58590 üzenetére
Értem.
Időnként biztosan megnéznék egy-egy filmet 4K-ban is, tehát szeretném, ha nem lenne gondja a mini PC-nek vele.Most belefutottam a Beelink Mini S-be, jókat írnak róla, tetszik.
A [Jellyfish Video Bitrate Test Files] alkalmasak arra, hogy megnézzem jó lehet-e nekem valamelyik mini PC? -
sony309
őstag
válasz
SunMount3r #58588 üzenetére
Samsung TV-m van (HDR, HDR+) és nem tudja a DV-t.
Tetszik a Kodi a letöltött információival és az, hogy azzal indul a rendszer. Egyszerű.
GIGABYTE BRIX BACE gépek is jók lehetnek?
Sok eladó gépet látok. -
sony309
őstag
válasz
VoidXs #58585 üzenetére
Köszönöm a választ!
Bár nem értem, hogy mit jelent a "leskálázott 4K"?djnice:
Köszönöm a választ neked is!Emlékszek rá, én meg voltam elégedve a Med képével (1080p), hangjával, te pedig leoltottál mindenkit a Med topikban. De régen volt, mennyi minden történt azóta és mennyivel fiatalabbak voltunk.
De most 4K is szóba került.
Az az igazság, hogy nagyot csalódtam az Androidos boxban, nem valószinű, hogy szeretnék Androidos boxot megint, szerencsére nem került egy ökör árába.
Nem akarok szívni CE telepítésével, a távirányítóval, kijelző nem érdekel. -
sony309
őstag
Üdv mindenkinek!
Pár hete olvasgatom ezt a topikot és úgy döntöttem, belevágok.
Eddig Med600 lejátszóm volt, majd vettem egy Androidos búbánatot és nem nyerte el a tetszésemet. Viszont nagyon tetszik a boxon futtatott CoreElec-Kodi kombináció.
Lehet, egy HTPC kellene nekem?
Csak filmnézésre használnám -főleg- FHD tartalommal, de néha 4K-ban is filmeznék. Csak ventillátor nélküli PC-t szeretnék, ami össze van rakva. Sztereó erősítő vagy hangprojektor lenne mellé és 4K kijelző.
-Mennyire alkalmasak a mini PC-k (HP, Dell, Lenovo, Asus, Gigabyte, stb.) fenti feladatra?
-Milyen/melyik CPU/GPU a minimum a 4K-hoz?
-Milyen OS-ben gondolkozzak, Win vagy LibreElec? (Nekem nagyon szimpatikus a LibreElec a Kodival.)
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest